| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila u Znanost forumu; Ok, znam da se ovo ne uklapa u temu, al me zanima vaše mišljenje: Evo ovako... Čuo sam ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,416
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Ok, znam da se ovo ne uklapa u temu, al me zanima vaše mišljenje: Evo ovako... Čuo sam da je u nekim europskim zamljama na snazi zakon koji vozačima bitno otežava stvari. Dakle, ako napravite prometni prekršaj kazna je recimo 10% osobnih primanja. Mišljenja sam da bi ovo bila najpoštenija kazna za vozače koji ne poštuju zakon. Znači svima je isto. Ak se ja sa svojim Audijem 100 zapeljam 50 na sat od dozvoljenog i ak se neki kreten u Porscheu zapelja isto tak. Kaj je njemu kazna od par somova jer vozi Porschea, da nema za kaznu nebi ni vozio takav auto. Lijepo sinko ak zarađuješ 100 hiljada na mjesec kazna ti je deset somova pa se ti zajebavaj. Da vidiš kak bi ekipa onda vozila lijepo i pristojno... Al jbg kad se ovi naši ničega pametnog ne znaju sjetiti...
__________________ "...prodali me staari drugovi, ni Bogu ni vraagu donijeli, ljubile me neljubljene, nesuđenee..." |
| | |
| | #33 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 57
Poruka: 888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Molim vas kako čete ovo komentirati. Jedan moj poznanik mojih godina(druga polovica šeste dekade života), popio je i sjeo za volan, vozi pažljivije od "boga". U isto vrime na pješački prelaz zaleti se pješak kojeg obori klinac na piaggiu, moj kolega stane kao i svi, dođe policija, on sirota ni kriv ni dužan mora puvati i biva proglašen krivim za nezgodu, a niti je dirnija pješaka ni ovoga na prdekavcu niti išta napravija što bi prouzročilo tu nezgodu i biva proglašen krivin samo zato što je ima 1,0 u krvi.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #34 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila On je kriv što je vozio pod utjecajem alkohola. To je njegov prekršaj i nema veze s prometnom nezgodom. Po ovome što ti pišeš on nije kriv za prometnu nezgodu, samo to treba dokazati ako ga terete svjedoci ili službeni zapisnik. Dakle hoću ti reći da prekršitelj ne mora biti i krivac za nezgodu odnosno ovdje su počinjeni drugi prekršaji od drugih sudionika koji su prouzročili nezgodu, samo je pitanje jesu li oni uvedeni u službeni zapisnik. U praksi se događa svašta.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #36 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Po ovome što je tonini napisao njegov kolega nije ni sudionik prometne nezgode, a kamoli krivac. No, to je samo priča. Mjerodavan je službeni zapisnik, izjave svjedoka, materijalni dokazi i na osnovu toga sudac donosi odluku. Tako bi trebalo biti, no u praksi se znaju pojaviti svjedoci niotkuda, zna biti čudan službeni zapisnik, pa samim tim čudan i krivac. Njegov kolega nije imao sreće jer se pod utjecajem alkohola našao na nezgodnom mjestu u nezgodno vrijeme pa je morao "piriti", a uz to netko je tu okolnost vjerovatno iskoristio da ga dovede u direktnu vezu s prometnom nezgodom. Za konkretan odgovor treba vidjeti zapisnik o nezgodi jer je veseljak možda radio prekršaje kojih nije ni svjestan.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #37 (permalink) | ||
| Nježni predator | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
Citat:
Ostavljeno je jako mnogo po meni apsurdnih točaka zakona. Npr. Križanje je vrlo nepregledano zbog okuke koja se nalazi ispred križanja. Normalno možeš izaći pod uvijetom da vozač koji dolazi ulicom koja ima prednost poštuje ograničenje od 50 km/h. Osobno znam nekoliko slučajeva saobraćajki u kojima je vozač na tom mjestu vozio brže od 100 km/h. Presuda je uvijek bila u korist prekršitelja brzine, jer u zakonu stoji da je oduzimanje prednosti prolaza veći prekršaj od brzine. Neuporedivo bi bilo korisnije uvođenje obavezne škole sigurne vožnje bar za mlađe vozače. Velika većina mladih vozača nema iskusne očeve koji će ih na cesti učiti kako se vozi po mokroj ili zaleđenoj cesti. Veći problem je funkcionalnost refleksa umjesto brzine refleksa.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | ||
| | |
| | #38 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
Onda takvima odrežeš godinu dana blajburkane i trajnu zabranu upravljanja motornim vozilom, pa posli mogu pit koliko ih je volja | |
| | |
![]() |
| Tagovi: dodjemo, jurcic, kad, promila, ukidamo, vlast |
« Hebrang: 'Odabrao sam Matanovića, Gotovca i Pešu jer sam htio vrhunske profesionalce'
|
Parlamentarni izbori... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:22.