| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila u Znanost forumu; [quote=Maslow;373400]Naprotiv, dok je bilo 0,5 svi su pazili da ne pređu 0,5, a sad kad ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 07-11-06 Godina: 20
Poruka: 1,122
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila [quote=Maslow;373400]Naprotiv, dok je bilo 0,5 svi su pazili da ne pređu 0,5, a sad kad popiju 2 pive, smatraju da je svejedno da li će popiti i treću, pa četvrtu, a poslije pete o zabrani više uopće ne razmišljaju.QUOTE] slažem se a što se tiće 100 konja, auto od 100 konja ide dosta i isto se tako možeš s njim rasturiti kao i s autom od 500 konja, a sve je to u glavi čovjeka koji upravlja autom, ja mogu sjest npr. u swifta od 90 konja i rasturit se negdje i poginuti jer auto praktički nema nikakve sigurnosne opreme, a mogu sjesti u npr. BMW 5 od 200 konja i rasturit se isto tako i veće su šanse da preživim ili čak da izbjegnem rasturanje |
| | |
| | #44 (permalink) |
| Radost Europe | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila kod agresivne vožnje kao npr na reliju refleksi nisu za bacit u svakodnevnoj, mirnoj i prije svega neeuforičnoj vožnji, gubitak je zanemariv ( s 50 km/h i jednom žujom uz pizzu u sebi stigneš debelo zakočit na svakom prijelazu)
__________________ Show love with no remorse |
| | |
| | #45 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,884
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Mislim da se nakon jedne čaše vina (negdje vidio podatak) vrijeme reakcije može povećati i za 25%, pa čak i ako se 'prosudba' ne umanji to ti je povećanje zaustavnog puta za cca. 1,5 m pri kočenju sa 100kmh. A to ne bi trebalo biti ni pola količine alkohola koju možeš popiti kod 0,5 promila...
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #46 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,584
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Lovel, maslow: Refleks je uvijek isti, kad god se javi i u bilo kojoj situaciji, pa bio ti na reliju, vozio po parkiralištu, kartao belu ili pio pivo. Možda obadvojica znate nekakvu definiciju refleksa, ali ga uopće ne razumijete. |
| | |
| | #47 (permalink) | |
| Radost Europe | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
![]()
__________________ Show love with no remorse | |
| | |
| | #48 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,584
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
Kako količina alkohola djeluje na vozača 0,00 – 0,50‰ - Prvi stadij lagane obuzetosti alkoholom Nakon početne konzumacije alkohola vozač postaje pričljiv više no što je uobičajeno, alkohol pozitivno utječe na njegovo raspoloženje, osjeća se dobro, povećava mu se samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, slabi pozornost, postupno se narušava koordinacija pokreta i preciznost u izvođenju pokreta. Kod nekih se mogu pojaviti znakovi euforije. 0,51 – 1,00‰ - Drugi stadij: pripito stanje Karakterizira ga opća uzbuđenost, osjećaj topline, rumenilo lica, tlak je u porastu, otkucaji srca se ubrzavaju, aritmija srca je moguća. Pojavljuju se prvi znakovi alkoholne poremećenosti. Gubi se kontinuitet misli, smanjuje se samokritičnost. Javlja se osjećaj povećane sposobnosti. Raste lažna hrabrost i želja za isticanjem. Raste sklonost ignoriranja prometnih propisa. Jače se narušava koordinacija pokreta. Javljaju se problemi s percepcijom, oštrinom vida i prostornom orijentacijom. Akomodacija – adaptacija oka na promjenu intenziteta svjetlosti, produljuje se. Odluke vozača su smjelije, ponašanje slobodnije. Vozač je razdražljiv i zbog toga raste sklonost konfliktima. Nesposobnost za vožnju i rizik rastu. Sposobnosti i svijest su u velikom raskoraku, što je izuzetno opasno. 1,01 – 1,50‰ - Treći stadij: jače pripito stanje Pogoršana koncentracija za vožnju. Intelektualne funkcije vidno slabe, kao i koordinacija pokreta. Prisutna je pospanost. Snalaženje u složenim prometnim situacijama postaje problem. Znatno slabi percepcija i ne mogu se iz okružja prikupiti svi bitni vanjski podražaji. Česta je pojava nadražaja želuca i povraćanje. 1,51 – 2,50‰ - Četvrti stadij: pijano stanje Nesposobnost rasuđivanja. Koncentracija poremećena. Intelektualne funkcije vozača ozbiljno su narušene. Gubi se ravnoteža i javlja se vrtoglavica. Nesposobnost usklađivanja pokreta za vožnju i prostorna dezorijentiranost. Nestaje samokritičnost i samokontrola. Javlja se surovost i grubost prema drugima. Izraziti rizik za nastanak nesreće, jer se opasnost ne može realno uočiti. Moguć je i gubitak svijesti. 2,50 – 3,50‰ - Peti stadij: teži oblik pijanstva Ovaj stadij karakterizira teturanje i posrtanje. Poteškoće s govorom. Procjena situacije vozaču je posve onemogućena. Teško disanje, visok tlak i puls. Pojava nesvjestice i sklapanje očiju što onemogućuje vožnju. Komunikacija s takvim vozačem gotovo je nemoguća. Vidi se udvojeno, javljaju mu se halucinacija, ponašanje nije razumno, a tijek misli mu je kao između sna i jave. Vjerojatnost nastanka nesreće gotovo je sigurna. Više od 3,50‰ - Duboko nesvjesno stanje (komatozno stanje) Nema govora o vožnji automobila. Pokreti usporeni kao u snu. Tjelesna temperatura se snižava. Ne reagira se na vanjske podražaje. Pojava hladnoga znoja. Zjenice su proširene i ne reagiraju na promjenu svjetla. Radi se zapravo o nesvjesnom stanju – komi, što može završiti smrću. 4,00‰ - Donja je granica smrtonosne koncentracije alkohola u krvi | |
| | |
| | #49 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,326
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila E jbg ja da sam murjak reko bi daj meni 5% i vozi dalje... Imaš pravo da nebi prošlo, al jbg mogu se nadat ![]()
__________________ ...dok si pored mene zaboravljam sve probleme, i dok si pored mene ja ne znam sto je strah, ma dok si pored mene znam da mogu mirno sanjati, dok se pored mene budis ti... |
| | |
![]() |
| Tagovi: dodjemo, jurcic, kad, promila, ukidamo, vlast |
« Hebrang: 'Odabrao sam Matanovića, Gotovca i Pešu jer sam htio vrhunske profesionalce'
|
Parlamentarni izbori... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:15.