| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila u Znanost forumu; Po struci sam dipl. ing elektrotehnike, a po prirodi sam renesansni tip pa sam između ostalog polagao i psihologiju prije ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #81 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Po struci sam dipl. ing elektrotehnike, a po prirodi sam renesansni tip pa sam između ostalog polagao i psihologiju prije godinu dana. Ti si reflekse ograničio na spinalni kanal, vjerojatno ti je to bio jedan od težih ispita. Nadam se da će te zadovoljiti definicija refleksa i refleksnih radnji iz psihologije. Evidentno je da pojma nemaš što su refleksi, pa prema tome ne možeš ni diskutirati o utjecaju alkohola na reflekse. Citat:
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski Zadnji Uredio Maslow : 22-06-07 u 12:38. | |
| | |
| | #83 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-10-06 Lokacija: Friedrichdorf
Poruka: 781
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Ajme rasprave! Kao što problem nije riješilo uvođenje odredbe 0,0 neće ga riješiti ni ukidanje. Posrijedi je hrpa međuovisnih čimbenika. Zašto ne bismo "legalizirali" granicu od 0,5 ili 0,8 - nije bitan broj već princip - i vozač kojega se zatekne u vožnji pod utjecajem samo usmeno upozori ali ako napravi neki prekršaj - onda ga se drastično kazni - recimo ograničenje od 50 km/h prekorači za dodatnih 50 i još je pod utjecajem - ode dozvola za vijeke vjekova pa se žali kome hoćeš. Ali u svemu tome postoji ono nešto iz društvenog uređenja a to je pridržavanje zakona kao i njegovo provođenje. Dok god nam se budu događali neki Elvisi Tahirovići (da ne unosim previše citata samo upisati ime i prezime u Google ) ili neki Net.hr ili Kratke vijestiReda mora biti za sve. I još kad bi uveli praksu da se recidivizam dodatno kažnjava uz ono što je Silence prije spomenuo - kazna proporcionalna imovinskom stanju bilo bi puno bolje. Kod nas na autocestama je ograničenje od 130 km/h, ekipa u bijesnim autima uključujući i "presretače" doslovno divlja - policiji je dopušteno kršiti zakon - a jeftinije bi bilo postaviti nadzorne kamere na svaki nadvožnjak - no ovaj način omogućava korupciju pa je valjda zato i prikladan. A recimo jedna Švedska ima ograničenje od 120 km/h i gle čuda svi se pridržavaju? Kaj su oni bedaki ili...? A ceste su im dosta bolje od naših pa baš i ne dolaze u iskušenje. Kulturan narod. Jedini način da se ljude utjera u red je udarac po džepu. Samo tako se može postići bolja odgovornost a sve ostalo je samo puno priče.
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! |
| | |
| | #84 (permalink) | ||||
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-10-06 Lokacija: Friedrichdorf
Poruka: 781
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Što se sve vozi po cestama Poraľavajuća sigurnost kineske limuzine - Zanimljivosti - XMag - Index.hr Najbolje bi bilo cijelo pitanje sigurnosti prometama na cestama prepustiti malo stručnijim ljudima - jer dok god se superkvalificirana ekipa iz Sabora "kuži" u sve baš neće biti bajno. Ako pogledamo statistike iz Sabora - uvijek se javljaju jedni te isti - drugi šute ili ih nema - i sve se razumiju u sve od medicine, graditeljstva, turizma, poljoprivrede... Sva sreća pa još nemamo i svemirski program.
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | ||||
| | |
| | #86 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 20-12-05
Poruka: 1,621
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Točno je da ljudi voze neispravne i stare auto, da voze s manje ili više alkohola u krvi, ali je također i istina da ima sve više ljudi koji ne poštuju saobraćajne propise i nemaju "vozačku kulturu". A od prolaska kroz crveno i oduzimanja prednosti, preticanja po uskoj ulici u naseljenom mjestu.... do saobraćajne nezgode, maleni je korak.
__________________ Konačno da i ja jednu kažem |
| | |
| | #87 (permalink) | |
| Banned | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
također, novi auto često znači i ABS, pa bi se mnoga otklizavanja u sudar mogla izbjeć ... i hrpa drugih stvari ... nije bezveze uvedeno da novi auti ne moraju na tehnički svake godine .... skinut malo nameta na nove aute, dati ljudima da obnove vozni park i da se voze sigurnije bi po meni bio jako pametan potez .... ali, naravno da se neće niš takvo desiti, jer kod nas nijedna vlast nije u stanju vidit dalje od "izgubljenih" poreza (dapače, stalno ih povećavaju) ... | |
| | |
| | #88 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Jurčić: Kad dođemo na vlast, ukidamo 0,0 promila Citat:
Ne znam da li ste svijesni da kad kupujete novi automobil polovinu cijene automobila plaćate državi u obliku raznih trošarina, PDV-a, poreza na emisiju CO2... Vlada urla na građane koji na kredit kupuju automobile, a uparavo tim kreditima se najpedantnije puni proračun.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
![]() |
| Tagovi: dodjemo, jurcic, kad, promila, ukidamo, vlast |
« Hebrang: 'Odabrao sam Matanovića, Gotovca i Pešu jer sam htio vrhunske profesionalce'
|
Parlamentarni izbori... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:31.

) ili neki
Kaj su oni bedaki ili...? A ceste su im dosta bolje od naših pa baš i ne dolaze u iskušenje.