Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi koliko se u Hrvatskoj šuti ili viče o dilerima u Znanost forumu; Čitam članak u Jutarnjem ( Jutarnji.hr ) o očajnoj majci u Imotskom koja ima sina narkomana od 23 godine na dnu ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 11-06-07, 22:30   #1 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 2,928
tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow koliko se u Hrvatskoj šuti ili viče o dilerima

Čitam članak u Jutarnjem (Jutarnji.hr) o očajnoj majci u Imotskom koja ima sina narkomana od 23 godine na dnu dna, koja viče u očaju, nitko je ne sluša i još joj prijete.

Kakvo smo mi to društvo...da li se bojimo ili smo toliko otišli na zapad da smo postali toliko nezainteresirani dok nam susjeda uz bakanalije nabijaju na kolac, dok mi bezbrižno pečemo roštilj na susjednoj terasi.

Uza sve to tu viče i jedan vrstan stručnjak na čelu jednog pozitivnog vjetra i pozitivnog djelovanja, odlično upucen u tajne kroz svoje pacijente, ali ni njega nitko ne sluša, iako se ne boji potencijalnog paleža i gareži lokalnih dilera i narko bossova.

Ali zašto njega nitko ne sluša, zato što nije dovoljno glasan ili zato što je narko mafija u sprezi s represivnim aparatom države, policijom, sudstvom, političarima i lokalnim moćnicima ili zato jer naša policija nije dovoljno kvalitetna da se nosi s takvim problemom?!

Bez obzira na ovo ili ono, na kraju priče i dalje ostaje usamljena očajna majka, njezin umirući sin i naruženi kvartovi sa špricama i iskrivljenim licima očajnih spremnih na sve za svoj trenutak slasti.

I da, zaboravio sam, ostaju neki novi klinci koji misle kako je naduvati se...super i kako si faca u društvu.

Zadnji Uredio tarquino : 11-06-07 u 22:32.
tarquino je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 22:46   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 28-03-07
Godina: 23
Poruka: 184
baselover se izdvaja iz masebaselover se izdvaja iz mase
Re: koliko se u Hrvatskoj šuti ili viče o dilerima

većina klinaca ostaje na "naduvati se"..

faca si isto toliko koliko si faca ako se napiješ i izrigaš sam po sebi...

OT pravna država je općenito u kurcu po meni
xcuse my lenguiđ

samo da napomenem: ja bi heroin istrijebio!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 22:47   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

i kaj kad bi recimo maknuli tih par dilera?
tržište bi i dalje postojalo i neko bi ih zamjenio ... to kaj ona ne vidi di je glavni problem u njenoj kući je njen problem. 7 puta išo u komunu?
znači išo je tek tolko da mu se ona skine s vrata, a ne zato kaj je shvatio u kolkom je kurcu ... prodaje stvari iz kuće? izbaci ga vani ... prodo je auto? koji kurac si mu ga dala ...

sorry, ali roditelji ovisnika prečesto ne žele pogledati malo bliže di je pravi problem .. ne kažem da problem prodaje droge nije težak, ali bez tržišta nema ni prodaje ... a neko ko je tako navučen ko njen sin .... pa nekako čisto sumnjam da mu baš treba dvaput nudit ili ga išta nagovarat ...
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 23:04   #4 (permalink)
Master of Sex n Sin

tarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobartarquino je stvarno dobar
Arrow Re: koliko se u Hrvatskoj šuti ili viče o dilerima

Problem je prekompleksan i treba sređivati sve segmente podjednako. Moj post je bio u prvom redu usmjeren na policiju, sudstvo i državu koja po meni namjerno ili nenamjerno vrlo malo čini po tom pitanju i da npr. u tom Imotskom iskorijene ta tri dilera i generalno dostupnost droge zajedno s njima. Da takav način ima efekta pokazali su primjeri nekih gradova u Hrvatskoj uz naravno extra zalaganje roditelja i cijele zajednice.

Koliko su roditelji krivi ili ne jako je teško govoriti, vrlo relativno, nezahvalno i nepravedno.....jer to tek možeš znati kako je da si u njihovoj koži, lako je drugom držati mudro slovo. Ova majka možda se nije idelano postavila, ali ima puno koji jesu, pa se s jednakim problemom susreću i gube svoju djecu. Treba uzeti u obzir da je svatko čovjek i da svatko želi napraviti najbolje i da želi najbolje za svoju djecu, ali koliko im uspjeva u tome...vrlo je relativno.

Koliko smo mi kao društvo koje sudi i kao pojedinci koji sude, napravili nešto po tom pitanju, koliko smo se zauzeli i pomogli?????
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 23:10   #5 (permalink)
Radost Europe

Datum registracije: 19-05-04
Godina: 3
Poruka: 3,895
Lovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjetiLovel je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Lovel

iskreno, ne znam što bih napravio u toj poziciji
to mi je jedna od većih fobija
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 23:12   #6 (permalink)
Banned

silence

a di je to rješen problem droge nekakvim akcijama roditelja?
di su imena tih "tri dilera koje svi znaju" ... čak i ako ih neko prozove, dogodit će se slučaj Cvik, di ćeš se dić buka, a neće se ništa rješiti ...

treba znati da je policija u malim mjestima loše opremljena, da ima fali svega, da se SVI znaju, pa nije uopće nemoguće da diler ima rođaka u policiji i tako dalje ... iz svih tih razloga, pričati na pamet nema smisla ...

a ja ti garantiram da ta "tri dilera koja svi znaju" nisu ni blizu vrha ... jer ako neko okolo razvozi drogu u svom autu i prodaje "pizeve", taj sigurno nije neki narko-boss, ma šta god Dva Pištolja pričala ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 23:15   #7 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Lovel Pogledaj Poruke
iskreno, ne znam što bih napravio u toj poziciji
to mi je jedna od većih fobija
da, teško se ispravno postaviti ... jako teško, a najgore je kaj će ovisnik sve reći i sve napraviti samo da ga se pusti "na miru" i da dalje može nastaviti sa svojom navikom ... zato je i bio 7 puta u komuni ... nažalost, samo drastične mjere uspijevaju ... a za većinu roditelja je ono kaj se mora napraviti predrastično - pogotovo kad su ovisnici spremni reći sve kaj roditelji žele čuti .. zato su krivi i dileri, i pizde materine, a ne oni sami, zato su spremni otići na lječenja, u komune, ma sve .. samo da se mogu šutat i dalje ...

ovaj članak je tako loše napisan da uopće nema smisla komentirati ... a pisao ga je neko ko nema pojima ni kako ovisnik izgleda ...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 23:22   #8 (permalink)
Master of Sex n Sin

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
a di je to rješen problem droge nekakvim akcijama roditelja?
di su imena tih "tri dilera koje svi znaju" ... čak i ako ih neko prozove, dogodit će se slučaj Cvik, di ćeš se dić buka, a neće se ništa rješiti ...

treba znati da je policija u malim mjestima loše opremljena, da ima fali svega, da se SVI znaju, pa nije uopće nemoguće da diler ima rođaka u policiji i tako dalje ... iz svih tih razloga, pričati na pamet nema smisla ...

a ja ti garantiram da ta "tri dilera koja svi znaju" nisu ni blizu vrha ... jer ako neko okolo razvozi drogu u svom autu i prodaje "pizeve", taj sigurno nije neki narko-boss, ma šta god Dva Pištolja pričala ...
Primjer jednog takvog grada u Hrvatskoj je Đakovo, imena tih dilera zna cijeli Imotski i dovoljno da se pokrenu policija u pravom smjeru, kao i Sakoman i ova majka i još mnogi u drugim gradovima.

Da upravo je problem policija u kojoj se svako zna, prokazuje i ispomaže i onda to nije policija, nego preplaćene bitange i neradnici, koje treba raspustiti i zbog svega toga kotiramo visoko na ljestvici po korupciji u svijetu među ostalim nepodopštinama malih ćudorednih Hrvata.

I na kraju priča se odnekle mora početi razmotavati, pa na kraju krajeva i od malih dilera s ulice koji dijele pizeve i gdje u Imotskom svaki od njih zaradi po tri tisuće kuna dnevno, barem.
Ne bi vjerovao, koliko njih malih samostalno nabavlja dop, posebno travu i dila na veliko po ulici o svom računu, bez velikih i na kraju neki od njih postanu veliki, jer dovoljno je imati veliku utoku, veliko srce i malo pameti.

PS. Na topic me potaknuo samo Sakomanov komentar na kraju članka!
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 23:35   #9 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: tarquino Pogledaj Poruke
Ne bi vjerovao, koliko njih malih samostalno nabavlja dop, posebno travu i dila na veliko po ulici o svom računu, bez velikih i na kraju neki od njih postanu veliki, jer dovoljno je imati veliku utoku, veliko srce i malo pameti.
a di oni nabavljaju taj dop?
u kučnoj radinosti?

daj mi objasni kak neko "samostalno nabavi" dop za dilanje .. padne s neba?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 11-06-07, 23:41   #10 (permalink)
Master of Sex n Sin

Citat:
Pravi autor: silence Pogledaj Poruke
a di oni nabavljaju taj dop?
u kučnoj radinosti?

daj mi objasni kak neko "samostalno nabavi" dop za dilanje .. padne s neba?
Kako nabavi "samostalno".....znači da nije pod kapom nekog narko bossa i da dila za njega....nego kupi od njega u Hrvatskoj na veliko i dila za sebe i što zaradi ostaje njemu ili ode u npr. srbiju ili bih i preko grane povuče dovoljno da mjesec dana živi kao car...!
tarquino je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: dileri, dileri drogom, hrvatska dilanje, hrvatska dilanje drogom

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108