Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 11 do 20 od 21

Kolinda Grabar Kitarović mora odgovarati?

Raspravljate o temi Kolinda Grabar Kitarović mora odgovarati? u Politika forumu, dio Znanost foruma; snosit će kaznu, a kaznit će je oni koji "griješe" još i više. hoću reći, sve je to nekako licemjerno. ...

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Re: Aktualna događanja u Hrvatskoj

snosit će kaznu, a kaznit će je oni koji "griješe" još i više. hoću reći, sve je to nekako licemjerno.
    a dobro, ako je došao i taj dan da se od kolinde pa na dalje počnu ispravljati sve krive drine, onda smo spašeni. samo što to neće biti baš tako.
    kolinde, bake za neplaćeni račune koje si spominjao i ostali će nekom rukom pravde biti dohvaćeni, a neki drugi kao i do sada, neće. ako je kolinda najveći kriminalac danas, e onda, kriminalci, dobro nam došli.

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,150
    Liked
    495 times

manju aferu, manje "kriminalce" je lakše uhvatiti i osuditi, dokazati im se krivica...kao u ovom slučaju....a ove teške megaafere se razvlače mjesecima i godnama i teško se bilo što dokazuje kad je sve isprepleteno tko zna kojim putevima i kanalima
    svi mi "znamo" da su neki ljudi krivi ali dokazati im krivicu i osuditi ih je malo teže...eto ti primjeri sa kamionima, podravkom, inom, ovom ili onom bankom...
    ja se samo nadam da će se i te megaafere riješiti i odgovorni primjereno kazniti, jednako kao i u ovom slučaju sa kolindom...ili sam po tko zna koji put dokazani naivac
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

prof. Foruma Avatar od korisnika kopp
    Datum registracije
    17-10-09
    Starost
    33
    Poruka
    1,092
    Liked
    145 times

Citat Pravi autor: Moneypenny Pogledaj Poruke
    ako je kolinda najveći kriminalac danas, e onda, kriminalci, dobro nam došli.
    Ne kažem da je najveći kriminalac i uopće ne bi trebalo dijeliti kriminalce - Svi bi trebali odgovarati bez obzira na imovinski, politički i bilo kakav drugi status.

Mislim, ako već toliko težimo ˝zapadnim demokracijama˝ onda bi trebalo i postupati kao u njima. Na to me podsjetio primjer finske premijerke

U skandinavskim zemljama, koje prednjače na ljestvici svih međunarodnih procjena kao države 'slobodne od korupcije' (free from corruption), tako nešto se ne događa. Čak kad ministrica vanjskih poslova Švedske plati preko svoje službene kreditne kartice pelene za svoje dijete jer nema pri ruci gotovinu, i čak i kad drugog dana nadoknadi državi taj trošak, bez ikakvog krzmanja biva pozvana da dade ostavku.
    Izvor - tportal.hr

Još uvijek sam optimist i nadam se da će se jednom stati na kraj korupciji i zlouporabi položaja u Hrvatskoj jer dok su nam vodeći političari takvi što možemo očekivati od npr. lokalnih vlasti i sl.

V.I.P. Član Avatar od korisnika ally
    Datum registracije
    11-03-09
    Poruka
    4,656
    Liked
    508 times

kopp, previše je balkana u svima nama da bi se korupcija i mito tako lako iskorijenilo.. gledajuči sadašnje stanje, rekla bih da je to nemoguća misija
    al kako sam ja optimista po prirodi, nadam se boljem životu bez tog največeg zla današnjeg društva
    zapivajmo noćas u konobi našoj srići dignut čemo čaše
    i onda kad nebude nas bilo pivat če se pisme naše

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Citat Pravi autor: kopp Pogledaj Poruke
    Ne kažem da je najveći kriminalac i uopće ne bi trebalo dijeliti kriminalce - Svi bi trebali odgovarati bez obzira na imovinski, politički i bilo kakav drugi status.
    vožnja djece u vrtić je zbilja takav zločin da zaslužuje takvu pozornost javnosti kao i na primjer afera u HAc-u? mislim da ne.
    međutim u ovom slučaju, tu,kod nas, u hrvatskoj, se radi o poremećenom sustavu vrijednosti i kažnjavanja.

primjer iz finske je ok, al mi na to možemo samo dalekozorom gledati. to su za nas i civilizacijski i kulturološko i kako god hoćeš gledano, udaljeni horizonti.

prof. Foruma Avatar od korisnika kopp
    Datum registracije
    17-10-09
    Starost
    33
    Poruka
    1,092
    Liked
    145 times

Citat Pravi autor: Moneypenny Pogledaj Poruke
    vožnja djece u vrtić je zbilja takav zločin da zaslužuje takvu pozornost javnosti kao i na primjer afera u HAc-u? mislim da ne.
    Ne vjerujem da je 50000 km napravljeno samo vožnjom djece u vrtić. Mislim da je to uzeto kao najočitiji primjer korištenja vozila u privatne svrhe.

Cilj ne opravdava sredstvo. Kriminal je kriminal koliko god ga je možda ˝odbojno˝stavljati u kontekst rečenice sa djecom i vrtićem.
    Radi se o šteti nanesenoj državi u iznosu od cca 40000-50000 kn (izračunao sam po našim prilikama i cijenama) i siguran sam da bi za isto ja dobio otkaz. Ona je javna osoba i zato se njen slučaj provlači kroz medije ali efekat bi trebao, po mom skromnom mišljenju biti isti.

Nitko od lopova kod nas nije počeo sa višemilijunskim iznosima nego kada su uvidjeli da nisu sankcionirani za manje prijestupe i djela - lakomost radi svoje.

Kazna treba biti u skladu sa zakonom i kaznenim djelom, ako ona dobije manju kaznu ovi iz HAC-a trebaju veću, sukladno kriminalnoj radnji koju su i ako napravili.

Mediji danas kod nas pišu kako pišu, nažalost više senzacionalistički, a manje objektivno. Jedva čekaju ovakav primjer i mislim da za to trebaju odgovarati, prvenstveno iz razloga što njoj još ništa nije dokazano, a ne tretira se tako u medijima. Što se medija u nas tiče, nažalost smo jučer bili svjedocima još jednog primjera žutila u Hrvatskoj

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

cijena goriva u americi je jeftinija nego kod nas, ali nije to sad tu bitno.
    tvrdim da je vožnja djece u vrtić službenim autom povod i okidač za neke stranačke šeme, i zato je toliko zastupljena u javnosti.
    po meni ovo je prekršaj koji trebaju riješiti nadležni ministar v. p. i prozvana gospođa, a ne da to bude pitanje za premijerku i vladu. međutim, eto dobro im je došlo da s takvim "aferama" javnosti malo skrenu pozornost od bitnijih stvari.

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,150
    Liked
    495 times

pa taj prekršaj koliko čitam i riješava nadležno ministarstvo koje je odredilo da ona mora vratiti službeni auto i 30.000 kuna troškova za gorivo valjda...i pozvana je u zagreb na daljnje konzultacije
    a vlada i premijerka, kao i predsjednik ponekad, komentiraju sve i svašta tj. ono što im novinari tutnu kao važnu vijest koja zahtjeva i njihov komentar

slažem se da se sa ovim samo skreće pažnja sa nekih drugih stvari...
    .

Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,150
    Liked
    495 times

Re: Kolinda Grabar Kitarović mora odgovarati?

Evo jedan zanimljiv članak po pitanju kažnjavanja Kolinda u odnosu na druge.
    To je ovo što je mpenny govorila...očito nekom smeta i izgleda da je to pokušaj unutarstranačke čistke

Kosor je prešutjela to što zastupnici HDZ-a bespravno službenim automobilima dolaze u Sabor, ali je za isti grijeh zatražila odgovornost Kolinde Grabar-Kitarović
    Kolinda ne smije što smiju zastupnici
    .

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

Re: Kolinda Grabar Kitarović mora odgovarati?

josipovic--nismo-sprijecili-smjenu-grabar-kitarovic
    Budući da najjeftina povratna avionska karta Washington - Zagreb u ekonomskoj klasi stoji 1000 eura, srednja cijena je oko 2500, a business se penje na više od 6000 eura, velik dio novca koji će Kolinda vratiti otići će za plaćanje njezine karte.
    jel ovo neka parodija

Stranica 2 od 3 PrvoPrvo 123 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku