Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi KOMUNIZAM!!!!!!!! u Znanost forumu; Ej mozda sam premlad za ovaj sektor ali eto volim se ponekad bavit i politikom. Ovako mozda ce te reci ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-03-08, 19:43   #1 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Poruka: 90
kolera se izdvaja iz mase
Ej mozda sam premlad za ovaj sektor ali eto volim se ponekad bavit i politikom. Ovako mozda ce te reci da sam premlad jer imam 15 god ali vjerujte mi, govore mi darazmisljam i pricam kao osoba sa 30 god. Eh ja mislim da bi danas i u HR i BiH dobro dosla jedna komunisticka partija koja bi vladala. Da nas izvadi iz ovih nacionalistickih sranja koja u zadnje vrijeme dizu previse TENZIJE!!!! Da zivimo ko prije u BRATSTVU I JEDINSTVU, sta je tad falilo sve je bilo ko med i mlijeko. To je moje misljenje. A sad moji DRUGARICE i DRUGOVI sta vi mislite o tome....

NACIONALIZAM

Eh jos nesto stvarno nisam gledo nije mi se dalo mozda je bilo ovakvih tema. Ako jeste sorry. jer nebih da ispadne da kopiram teme

Zadnji Uredio anthlon : 24-03-08 u 06:20.
kolera je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 19:50   #2 (permalink)
absolute beginner

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 5,471
ševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svima
Re: KOMUNIZAM!!!!!!!!

ako si za komunizam, prvo te moram pitati bi li se skupa sa svojim roditeljima odrekao svog privatnog vlasništva koje imate, u korist države. ako bi prihvatio to, onda bism mogli pričati dalje, o drugim karakteristikama komunizma.
ševa je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 20:24   #3 (permalink)
Regularni forumas

Jarane ja bih sve dao da zivimo normalno ko ljudi!!! Da budemo slozni. Ali ovoj sad drzavi i ovim sad sto su na vlasti nebih dao ni kako vi to kazete ni lipe. Ali kad bi na vlasti bio neko normalan ko razmislja o drzavi i o stanovnicima a ne o svojoj guzici ja, bih sve dao. Pa sad ti vidi...

Zadnji Uredio kolera : 23-03-08 u 20:26.
kolera je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 21:02   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

Avatar od korisnika pajo-patakRi

Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,169
pajo-patakRi će uskoro biti poznatpajo-patakRi će uskoro biti poznatpajo-patakRi će uskoro biti poznatpajo-patakRi će uskoro biti poznatpajo-patakRi će uskoro biti poznatpajo-patakRi će uskoro biti poznatpajo-patakRi će uskoro biti poznatpajo-patakRi će uskoro biti poznatpajo-patakRi će uskoro biti poznat

gle imaš 15 godina pa nisi iskusio komunizam...da ne ispadne da pametujem nisam ga ni ja iskusio...

dakle mislim da je malo glupo da govoriš o nečemu što nisi probao...bez obzira što ti roditelji govorili...

teorija i praksa se razlikuju...
Odgovori sa citatom
Star 23-03-08, 21:11   #5 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: pajo-patak Pogledaj Poruke
gle imaš 15 godina pa nisi iskusio komunizam...da ne ispadne da pametujem nisam ga ni ja iskusio...

dakle mislim da je malo glupo da govoriš o nečemu što nisi probao...bez obzira što ti roditelji govorili...

teorija i praksa se razlikuju...
Da. Ali vjeruj mi ja znam.
Znam kako je i sta je bilo tad i bez svojih roditelja. Oni su najmanje uzjecali na moj stav, takoreći oni su ga samo podrzali, ali ja sam iz silne literature i sa net-a saznao sve ono sto mi je bilo dovoljno da pocnem razmisljat tako.

Pa prema tome mislim da moje godine nepredstavljaju problem!!!
RESPECT
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 06:28   #6 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Jeff Murdock

Datum registracije: 04-02-07
Godina: 27
Poruka: 225
Jeff Murdock se izdvaja iz maseJeff Murdock se izdvaja iz maseJeff Murdock se izdvaja iz mase

Dakle, kažeš da znaš sve...

Znaš i za "poštene" poljoprivredne zadruge. U kojima se ljudima otimalo sve što su mukotrpno radili cijele godine i onda im davalo ono što se procjeni da im je potrebno. Kako njima, tako i onima koji nisu prstom mrdnili?

Znaš i za točkice za kruh, mlijeko, brašno, itd?

Znaš za parne i neparne datume?

Znaš i za prepune zatvore ljudi koji su se samo usudili misliti?

Znaš i za nemoralno bogaćenje najpodobnijih drugova?
(Ok, to je isto kao i danas. Ali, manje-više, i ljudi su isti.)

Znaš i za tvornice koje su radile bez ikakvog profita, a plaće radnicima se isplaćivale iz kredita?

E prijatelju, baš u ovom zadnjem i je najveći problem. Pipa se zatvorila i takvo stanje je postalo neodrživo. Zbog toga se Jugoslavija i raspala. Sve ostale spike su manipulacije masama.

Da se razumijemo, ja sam isto protiv bilo kojeg oblika nacionalizma. Ali, komunizam? Hvala lijepa, nikad više!
http://libar.bloger.hr/
Jeff Murdock je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 06:38   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,375
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Komunizam je iluzija, teorija i nikada i nigdje u svijetu nije saživio u praksi.
Govorim o komunizmu koji bi djelovao na svojoj osnovnoj ideji da SVATKO DAJE I RADI U SKLADU SA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA, A DA SVATKO UZIMA (ILI DOBIJA) KOLIKO MU TREBA. DA JE SVE SVAČIJE I NIČIJE.
Čista utopija.
Komunizam kakav smo mi poznavali i kakav poznajemo sada u nekim drugim državama nije niti na tragu ovakvog idealnog društva.

Što se tiče poziva na udruživanje u opet neku novu zajednicu kao što je bila bivša Jugovina - ja sam apsolutno protiv. Da je to valjalo ne bi se ni raspalo i jako dobro se zna zbog čega je došlo do raspada iste.
Malo mi brkaš pojmove, uzroke i posljedice nekih događanja. Nisu novonastale manje-više nacionalne države krive za loše stanje u njima i loše međusobne odnose već loši, pokvareni i nesposobni političari u njima.
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 08:14   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 661
tonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono nešto

Ipak imaš samo 15 godina. Ne kažem da nisi načitan i da ne možeš doznati dosta toga što se događalo u prošlom stolječu.
Ali samo zapamti jedno da komunizam kao ideja je uvik bila utopija, a ''bratstvo i jedinstvo'' na ovim prostorima su izigrali Srbi. Komunistička partija kao jedina u to vrijeme bila je apsolutni vladar ovih prostora, gušila nacionalnu svijest svih naroda i u tome je bio največi problem. U partiji je bilo najviše Srba, Hrvati koji su i bili na pozicijama u KPJ nisu mogli ništa, osim 1971 god. kad je svima U Hrvatskoj dodijalo klanjati se Beogradu.
Jugoslavija bi možda i opstala da nije bilo Velikosrpskog hegemonizma i ideje da se jugoslavija pretvori u Veliku Srbiju i da je sve njihovo.
Zapamti da su prvi Hrvati zagovarali Jugoslaviju bježeči od germanizacije, taljanizacije i neznam čega još, vjerujući da će sa ostalima na ovim prostorima moči stvoriti državu koja će se oduprjeti tim utjecajima. Ali problem je nastao već odmah kod prvog ujedinjenja u državi SHS, kad je Srpska vojska praktično okupirala Hrvatsku.
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 10:49   #9 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 393
skin2yard je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Komunizam je iluzija, teorija i nikada i nigdje u svijetu nije saživio u praksi.
Govorim o komunizmu koji bi djelovao na svojoj osnovnoj ideji da SVATKO DAJE I RADI U SKLADU SA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA, A DA SVATKO UZIMA (ILI DOBIJA) KOLIKO MU TREBA. DA JE SVE SVAČIJE I NIČIJE.
Čista utopija.
Komunizam kakav smo mi poznavali i kakav poznajemo sada u nekim drugim državama nije niti na tragu ovakvog idealnog društva.

Što se tiče poziva na udruživanje u opet neku novu zajednicu kao što je bila bivša Jugovina - ja sam apsolutno protiv. Da je to valjalo ne bi se ni raspalo i jako dobro se zna zbog čega je došlo do raspada iste.
Malo mi brkaš pojmove, uzroke i posljedice nekih događanja. Nisu novonastale manje-više nacionalne države krive za loše stanje u njima i loše međusobne odnose već loši, pokvareni i nesposobni političari u njima.

mislim da danas ima puno vise, samo sto je problem danasnjih ljudi koji su navikli u stare dane ne radivsi nista i prezivjeti, danas to ovisi oindividualcu i njegovom trudu, pa mislim da nekim ljenim ljudima ocito smeta sto moraju dici dupe s trijema i maknut bocu iz ruke kako bi zaradili za zivot....
Odgovori sa citatom
Star 24-03-08, 11:27   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Komunizam nikada i nigdje nije postojao.

Jugoslavija je hrvatska ideja.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:47.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103