Stranica 1 od 31 12345611 ... ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 303

Komunizam

Raspravljate o temi Komunizam u Politika forumu, dio Znanost foruma; Ej mozda sam premlad za ovaj sektor ali eto volim se ponekad bavit i politikom. Ovako mozda ce te reci ...

Regularni forumas Avatar od korisnika kolera
    Datum registracije
    20-03-08
    Poruka
    93
    Liked
    0 times

Komunizam

Ej mozda sam premlad za ovaj sektor ali eto volim se ponekad bavit i politikom. Ovako mozda ce te reci da sam premlad jer imam 15 god ali vjerujte mi, govore mi darazmisljam i pricam kao osoba sa 30 god. Eh ja mislim da bi danas i u HR i BiH dobro dosla jedna komunisticka partija koja bi vladala. Da nas izvadi iz ovih nacionalistickih sranja koja u zadnje vrijeme dizu previse TENZIJE!!!! Da zivimo ko prije u BRATSTVU I JEDINSTVU, sta je tad falilo sve je bilo ko med i mlijeko. To je moje misljenje. A sad moji DRUGARICE i DRUGOVI sta vi mislite o tome....

NACIONALIZAM

Eh jos nesto stvarno nisam gledo nije mi se dalo mozda je bilo ovakvih tema. Ako jeste sorry. jer nebih da ispadne da kopiram teme
    Zadnji Uredio anthlon : 24-03-08 u 07:20
    PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE

Najveći Car Foruma Avatar od korisnika ševa
    Datum registracije
    28-08-06
    Starost
    29
    Poruka
    6,907
    Liked
    6 times

Re: KOMUNIZAM!!!!!!!!

ako si za komunizam, prvo te moram pitati bi li se skupa sa svojim roditeljima odrekao svog privatnog vlasništva koje imate, u korist države. ako bi prihvatio to, onda bism mogli pričati dalje, o drugim karakteristikama komunizma.

Datum registracije
    20-03-08
    Poruka
    93
    Liked
    0 times

Jarane ja bih sve dao da zivimo normalno ko ljudi!!! Da budemo slozni. Ali ovoj sad drzavi i ovim sad sto su na vlasti nebih dao ni kako vi to kazete ni lipe. Ali kad bi na vlasti bio neko normalan ko razmislja o drzavi i o stanovnicima a ne o svojoj guzici ja, bih sve dao. Pa sad ti vidi...
    Zadnji Uredio kolera : 23-03-08 u 21:26

Akademik Avatar od korisnika pajo-patakRi
    Datum registracije
    25-11-07
    Poruka
    3,665
    Liked
    4 times

gle imaš 15 godina pa nisi iskusio komunizam...da ne ispadne da pametujem nisam ga ni ja iskusio...

dakle mislim da je malo glupo da govoriš o nečemu što nisi probao...bez obzira što ti roditelji govorili...

teorija i praksa se razlikuju...

Datum registracije
    20-03-08
    Poruka
    93
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: pajo-patak Pogledaj Poruke
    gle imaš 15 godina pa nisi iskusio komunizam...da ne ispadne da pametujem nisam ga ni ja iskusio...

dakle mislim da je malo glupo da govoriš o nečemu što nisi probao...bez obzira što ti roditelji govorili...

teorija i praksa se razlikuju...
    Da. Ali vjeruj mi ja znam.
    Znam kako je i sta je bilo tad i bez svojih roditelja. Oni su najmanje uzjecali na moj stav, takoreći oni su ga samo podrzali, ali ja sam iz silne literature i sa net-a saznao sve ono sto mi je bilo dovoljno da pocnem razmisljat tako.

Pa prema tome mislim da moje godine nepredstavljaju problem!!!
    RESPECT

Regularni forumas Avatar od korisnika Jeff Murdock
    Datum registracije
    04-02-07
    Starost
    31
    Poruka
    271
    Liked
    0 times

Dakle, kažeš da znaš sve...

Znaš i za "poštene" poljoprivredne zadruge. U kojima se ljudima otimalo sve što su mukotrpno radili cijele godine i onda im davalo ono što se procjeni da im je potrebno. Kako njima, tako i onima koji nisu prstom mrdnili?

Znaš i za točkice za kruh, mlijeko, brašno, itd?

Znaš za parne i neparne datume?

Znaš i za prepune zatvore ljudi koji su se samo usudili misliti?

Znaš i za nemoralno bogaćenje najpodobnijih drugova?
    (Ok, to je isto kao i danas. Ali, manje-više, i ljudi su isti.)

Znaš i za tvornice koje su radile bez ikakvog profita, a plaće radnicima se isplaćivale iz kredita?

E prijatelju, baš u ovom zadnjem i je najveći problem. Pipa se zatvorila i takvo stanje je postalo neodrživo. Zbog toga se Jugoslavija i raspala. Sve ostale spike su manipulacije masama.

Da se razumijemo, ja sam isto protiv bilo kojeg oblika nacionalizma. Ali, komunizam? Hvala lijepa, nikad više!
    "A me basta di sapere
    che mi pensi anche un minuto
    perché io so accontentarmi anche di un semplice saluto..."
    http://libar.bloger.hr/

Papa Štrumf Avatar od korisnika anthlon
    Datum registracije
    27-02-07
    Starost
    47
    Poruka
    8,942
    Liked
    344 times

Komunizam je iluzija, teorija i nikada i nigdje u svijetu nije saživio u praksi.
    Govorim o komunizmu koji bi djelovao na svojoj osnovnoj ideji da SVATKO DAJE I RADI U SKLADU SA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA, A DA SVATKO UZIMA (ILI DOBIJA) KOLIKO MU TREBA. DA JE SVE SVAČIJE I NIČIJE.
    Čista utopija.
    Komunizam kakav smo mi poznavali i kakav poznajemo sada u nekim drugim državama nije niti na tragu ovakvog idealnog društva.

Što se tiče poziva na udruživanje u opet neku novu zajednicu kao što je bila bivša Jugovina - ja sam apsolutno protiv. Da je to valjalo ne bi se ni raspalo i jako dobro se zna zbog čega je došlo do raspada iste.
    Malo mi brkaš pojmove, uzroke i posljedice nekih događanja. Nisu novonastale manje-više nacionalne države krive za loše stanje u njima i loše međusobne odnose već loši, pokvareni i nesposobni političari u njima.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika tonini
    Datum registracije
    26-02-07
    Starost
    60
    Poruka
    2,349
    Liked
    2 times

Ipak imaš samo 15 godina. Ne kažem da nisi načitan i da ne možeš doznati dosta toga što se događalo u prošlom stolječu.
    Ali samo zapamti jedno da komunizam kao ideja je uvik bila utopija, a ''bratstvo i jedinstvo'' na ovim prostorima su izigrali Srbi. Komunistička partija kao jedina u to vrijeme bila je apsolutni vladar ovih prostora, gušila nacionalnu svijest svih naroda i u tome je bio največi problem. U partiji je bilo najviše Srba, Hrvati koji su i bili na pozicijama u KPJ nisu mogli ništa, osim 1971 god. kad je svima U Hrvatskoj dodijalo klanjati se Beogradu.
    Jugoslavija bi možda i opstala da nije bilo Velikosrpskog hegemonizma i ideje da se jugoslavija pretvori u Veliku Srbiju i da je sve njihovo.
    Zapamti da su prvi Hrvati zagovarali Jugoslaviju bježeči od germanizacije, taljanizacije i neznam čega još, vjerujući da će sa ostalima na ovim prostorima moči stvoriti državu koja će se oduprjeti tim utjecajima. Ali problem je nastao već odmah kod prvog ujedinjenja u državi SHS, kad je Srpska vojska praktično okupirala Hrvatsku.
    SAMO MORU VIRUJEM!

Regularni forumas Avatar od korisnika skin2yard
    Datum registracije
    02-07-07
    Starost
    26
    Poruka
    451
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
    Komunizam je iluzija, teorija i nikada i nigdje u svijetu nije saživio u praksi.
    Govorim o komunizmu koji bi djelovao na svojoj osnovnoj ideji da SVATKO DAJE I RADI U SKLADU SA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA, A DA SVATKO UZIMA (ILI DOBIJA) KOLIKO MU TREBA. DA JE SVE SVAČIJE I NIČIJE.
    Čista utopija.
    Komunizam kakav smo mi poznavali i kakav poznajemo sada u nekim drugim državama nije niti na tragu ovakvog idealnog društva.

Što se tiče poziva na udruživanje u opet neku novu zajednicu kao što je bila bivša Jugovina - ja sam apsolutno protiv. Da je to valjalo ne bi se ni raspalo i jako dobro se zna zbog čega je došlo do raspada iste.
    Malo mi brkaš pojmove, uzroke i posljedice nekih događanja. Nisu novonastale manje-više nacionalne države krive za loše stanje u njima i loše međusobne odnose već loši, pokvareni i nesposobni političari u njima.

mislim da danas ima puno vise, samo sto je problem danasnjih ljudi koji su navikli u stare dane ne radivsi nista i prezivjeti, danas to ovisi oindividualcu i njegovom trudu, pa mislim da nekim ljenim ljudima ocito smeta sto moraju dici dupe s trijema i maknut bocu iz ruke kako bi zaradili za zivot....
    BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam).

Uvaženi forumas Avatar od korisnika automaton
    Datum registracije
    15-12-06
    Poruka
    961
    Liked
    1 times

Komunizam nikada i nigdje nije postojao.

Jugoslavija je hrvatska ideja.

Stranica 1 od 31 12345611 ... ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku