| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi KOMUNIZAM!!!!!!!! u Znanost forumu; Ej mozda sam premlad za ovaj sektor ali eto volim se ponekad bavit i politikom. Ovako mozda ce te reci ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-03-08
Poruka: 90
![]() | Ej mozda sam premlad za ovaj sektor ali eto volim se ponekad bavit i politikom. Ovako mozda ce te reci da sam premlad jer imam 15 god ali vjerujte mi, govore mi darazmisljam i pricam kao osoba sa 30 god. Eh ja mislim da bi danas i u HR i BiH dobro dosla jedna komunisticka partija koja bi vladala. Da nas izvadi iz ovih nacionalistickih sranja koja u zadnje vrijeme dizu previse TENZIJE!!!! Da zivimo ko prije u BRATSTVU I JEDINSTVU, sta je tad falilo sve je bilo ko med i mlijeko. To je moje misljenje. A sad moji DRUGARICE i DRUGOVI sta vi mislite o tome.... NACIONALIZAMEh jos nesto stvarno nisam gledo nije mi se dalo mozda je bilo ovakvih tema. Ako jeste sorry. jer nebih da ispadne da kopiram teme
__________________ PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE Zadnji Uredio anthlon : 24-03-08 u 06:20. |
| | |
| | #2 (permalink) |
| absolute beginner Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 5,471
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: KOMUNIZAM!!!!!!!! ako si za komunizam, prvo te moram pitati bi li se skupa sa svojim roditeljima odrekao svog privatnog vlasništva koje imate, u korist države. ako bi prihvatio to, onda bism mogli pričati dalje, o drugim karakteristikama komunizma. |
| | |
| | #3 (permalink) |
![]() | Re: KOMUNIZAM!!!!!!!! Jarane ja bih sve dao da zivimo normalno ko ljudi!!! Da budemo slozni. Ali ovoj sad drzavi i ovim sad sto su na vlasti nebih dao ni kako vi to kazete ni lipe. Ali kad bi na vlasti bio neko normalan ko razmislja o drzavi i o stanovnicima a ne o svojoj guzici ja, bih sve dao. Pa sad ti vidi...
__________________ PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE Zadnji Uredio kolera : 23-03-08 u 20:26. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 25-11-07
Poruka: 2,169
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: KOMUNIZAM!!!!!!!! gle imaš 15 godina pa nisi iskusio komunizam...da ne ispadne da pametujem nisam ga ni ja iskusio... dakle mislim da je malo glupo da govoriš o nečemu što nisi probao...bez obzira što ti roditelji govorili... teorija i praksa se razlikuju...
__________________ ...ljubav pomaže čovjeku da prevlada osjećaj usamljenosti i odvojenosti, a ipak mu dopušta da bude svoj. U ljubavi se zbiva paradoks: dva bića postaju jedno, a ipak ostaju dvoje... |
| | |
| | #5 (permalink) | |
![]() | Re: KOMUNIZAM!!!!!!!! Citat:
Znam kako je i sta je bilo tad i bez svojih roditelja. Oni su najmanje uzjecali na moj stav, takoreći oni su ga samo podrzali, ali ja sam iz silne literature i sa net-a saznao sve ono sto mi je bilo dovoljno da pocnem razmisljat tako. Pa prema tome mislim da moje godine nepredstavljaju problem!!! RESPECT
__________________ PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-02-07 Lokacija: Osijek Godina: 27
Poruka: 225
![]() ![]() ![]() | Re: KOMUNIZAM!!!!!!!! Dakle, kažeš da znaš sve... Znaš i za "poštene" poljoprivredne zadruge. U kojima se ljudima otimalo sve što su mukotrpno radili cijele godine i onda im davalo ono što se procjeni da im je potrebno. Kako njima, tako i onima koji nisu prstom mrdnili? Znaš i za točkice za kruh, mlijeko, brašno, itd? Znaš za parne i neparne datume? Znaš i za prepune zatvore ljudi koji su se samo usudili misliti? Znaš i za nemoralno bogaćenje najpodobnijih drugova? (Ok, to je isto kao i danas. Ali, manje-više, i ljudi su isti.) Znaš i za tvornice koje su radile bez ikakvog profita, a plaće radnicima se isplaćivale iz kredita? E prijatelju, baš u ovom zadnjem i je najveći problem. Pipa se zatvorila i takvo stanje je postalo neodrživo. Zbog toga se Jugoslavija i raspala. Sve ostale spike su manipulacije masama. Da se razumijemo, ja sam isto protiv bilo kojeg oblika nacionalizma. Ali, komunizam? Hvala lijepa, nikad više!
__________________ "A me basta di sapere che mi pensi anche un minuto perché io so accontentarmi anche di un semplice saluto..." http://libar.bloger.hr/ |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: KOMUNIZAM!!!!!!!! Komunizam je iluzija, teorija i nikada i nigdje u svijetu nije saživio u praksi. Govorim o komunizmu koji bi djelovao na svojoj osnovnoj ideji da SVATKO DAJE I RADI U SKLADU SA SVOJIM MOGUĆNOSTIMA, A DA SVATKO UZIMA (ILI DOBIJA) KOLIKO MU TREBA. DA JE SVE SVAČIJE I NIČIJE. Čista utopija. Komunizam kakav smo mi poznavali i kakav poznajemo sada u nekim drugim državama nije niti na tragu ovakvog idealnog društva. Što se tiče poziva na udruživanje u opet neku novu zajednicu kao što je bila bivša Jugovina - ja sam apsolutno protiv. Da je to valjalo ne bi se ni raspalo i jako dobro se zna zbog čega je došlo do raspada iste. Malo mi brkaš pojmove, uzroke i posljedice nekih događanja. Nisu novonastale manje-više nacionalne države krive za loše stanje u njima i loše međusobne odnose već loši, pokvareni i nesposobni političari u njima.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 661
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: KOMUNIZAM!!!!!!!! Ipak imaš samo 15 godina. Ne kažem da nisi načitan i da ne možeš doznati dosta toga što se događalo u prošlom stolječu. Ali samo zapamti jedno da komunizam kao ideja je uvik bila utopija, a ''bratstvo i jedinstvo'' na ovim prostorima su izigrali Srbi. Komunistička partija kao jedina u to vrijeme bila je apsolutni vladar ovih prostora, gušila nacionalnu svijest svih naroda i u tome je bio največi problem. U partiji je bilo najviše Srba, Hrvati koji su i bili na pozicijama u KPJ nisu mogli ništa, osim 1971 god. kad je svima U Hrvatskoj dodijalo klanjati se Beogradu. Jugoslavija bi možda i opstala da nije bilo Velikosrpskog hegemonizma i ideje da se jugoslavija pretvori u Veliku Srbiju i da je sve njihovo. Zapamti da su prvi Hrvati zagovarali Jugoslaviju bježeči od germanizacije, taljanizacije i neznam čega još, vjerujući da će sa ostalima na ovim prostorima moči stvoriti državu koja će se oduprjeti tim utjecajima. Ali problem je nastao već odmah kod prvog ujedinjenja u državi SHS, kad je Srpska vojska praktično okupirala Hrvatsku.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-07-07 Godina: 22
Poruka: 393
![]() | Re: KOMUNIZAM!!!!!!!! Citat:
![]() mislim da danas ima puno vise, samo sto je problem danasnjih ljudi koji su navikli u stare dane ne radivsi nista i prezivjeti, danas to ovisi oindividualcu i njegovom trudu, pa mislim da nekim ljenim ljudima ocito smeta sto moraju dici dupe s trijema i maknut bocu iz ruke kako bi zaradili za zivot....
__________________ BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). | |
| | |
![]() |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:47.

NACIONALIZAM