Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi KOMUNIZAM!!!!!!!! u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: kolera Ej mozda sam premlad za ovaj sektor ali eto volim se ponekad bavit i politikom. Ovako ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 26-03-08, 06:40   #31 (permalink)
Starter

Datum registracije: 05-03-08
Poruka: 13
radojko1 se izdvaja iz mase
Re: KOMUNIZAM!!!!!!!!

Citat:
Pravi autor: kolera Pogledaj Poruke
Ej mozda sam premlad za ovaj sektor ali eto volim se ponekad bavit i politikom. Ovako mozda ce te reci da sam premlad jer imam 15 god ali vjerujte mi, govore mi darazmisljam i pricam kao osoba sa 30 god. Eh ja mislim da bi danas i u HR i BiH dobro dosla jedna komunisticka partija koja bi vladala. Da nas izvadi iz ovih nacionalistickih sranja koja u zadnje vrijeme dizu previse TENZIJE!!!! Da zivimo ko prije u BRATSTVU I JEDINSTVU, sta je tad falilo sve je bilo ko med i mlijeko. To je moje misljenje. A sad moji DRUGARICE i DRUGOVI sta vi mislite o tome....

NACIONALIZAM

Eh jos nesto stvarno nisam gledo nije mi se dalo mozda je bilo ovakvih tema. Ako jeste sorry. jer nebih da ispadne da kopiram teme
nemas ti 15 godina nego puno vise , znas ti dobro sta pises ali ti moram rec da nema nikakve razlike između komunizma i fasizma osim u broju nevino ubijenih ljudi , u ime komunizma u svijetu je ubijeno puno vise ljudi u odnosu na fasizam.
kod nas komunisti su stvorili partizane koji su desetljecima radili strasne zlocine , pa ti izvoli na cubu ili kinu pa zivi u komunizmu a nas postedi prvokacija
radojko1 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 07:08   #32 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Jeff Murdock

Datum registracije: 04-02-07
Godina: 27
Poruka: 268
Jeff Murdock se izdvaja iz maseJeff Murdock se izdvaja iz maseJeff Murdock se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: kolera Pogledaj Poruke

Da ali ljudi su tad barem radili i radili i vjeruj mi nikom nije bilo lose dok je radio. A danas, danas ti bogaćenje onih koji nisu ni mrdnluli ima previse vise nego onda...

znam ali ti ljudi koji su bili zatvoreni su proturijecili drzavi, ili bili su nacionalisti. Ali pogledaj ovo ustase su zatvarale ljude i vodili ih u smrt, u logore, dok se komunizam protiv toga borio. Istina jest da je bilo ljudi koji su nepravedno zatvarano ali boze moj nije sve savrsenno svi grijese...

Ali tada su fabrike radile punom parom i ljudi su imali radna mjesta svako je mogao raditi, sto danas nije slucaj!!!

Upravu si!! Ali da je danas makar malo onog komunistickog takvih ljudi nebi bilo nikako. Danas bi svi radili sto u zadrugama sto u fabrikama kojih ponavljam danas NEMA DOVOLJNO!!!! - ima fabrika(tvornica) ali nisu to fabrike ko prije,drzavne, danas ti je to ili vlasnik neko iz strane drzave ili je privatnik vlasnik te fabrike. A sami znamo kakav je danas polozaj radnika koji rade u privatnim fabrikama. I isto tako znamo da u komunistickom uređenju nije bilo privatne svojine!!
Ne znam ni odakle si, niti koliko imaš godina, ali iz ovoga vidim da o komunizmu (a pogotovo samoupravnom socijalizmu, o kojem je, BTW, ovdje riječ) ne znaš baš ništa.

Tako da svaka daljna rasprava nema nikakvog smisla.

Lijep pozdrav
http://libar.bloger.hr/
Jeff Murdock je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 22:09   #33 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Poruka: 90
kolera se izdvaja iz mase

Dobro mislim da ste mi rekli sta ste htjeli iako se nisam nadao ovakvom ponizavanju ali nema veze. Samo da kazem da je Drug Tito 48.god. rekao NE Staljinu (ubici) i rekao je NE toj vrsti komunizma(nenormalno ubijanje, zatvranje....). I ja nisam htio razgovarati o tom komunizmu vec o komunizmu koji je Drug htio da sprovede sa jednim mirnim zivotom u slozi i bratstvu, Ok. Ako tako zelite. Lijep pozdrav i vama sto se tice ove teme, ali nisam ja tip koji ce pobjec i nece se vracat. Ostat cu na ovom forumu i bit ce mi zadovoljstvo razgovarat svama na drugim temama.
Odgovori sa citatom
Star 26-03-08, 22:43   #34 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 45
Poruka: 4,310
anthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjetianthlon je sjajno za vidjeti
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon

Komunizma nije ni bilo, bilo je samo komunista (članova KP).
Ono je bio socijalizam i to tzv. samoupravni (navodno prijelazna faza prije komunizma do kojeg nikada nitko nije došao).
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 13:05   #35 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 20-03-08
Poruka: 90
kolera se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Komunizma nije ni bilo, bilo je samo komunista (članova KP).
Ono je bio socijalizam i to tzv. samoupravni (navodno prijelazna faza prije komunizma do kojeg nikada nitko nije došao).
Nije navodno vec je bilo tako. Ma sve je to ba uredu nebih da se vise prepiremo ozbiljno vam govorim. Ja bih stvarno volio da nastavimo razgovarat o ovome ali nemoze, mene bude strah kad vidim da je neko komentiro moju temu strah me procitat... Jer nebih volio da se svađam!!! I da me pogresno shvatite PEACE!!!!
Odgovori sa citatom
Star 27-03-08, 18:52   #36 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Ako se bojiš da će ti se netko suprotstaviti onda si nezreo za raspravu, uvijek moraš biti spreman na to da te netko može uvrijediti ili iživcirati, i to je dio rasprave iliti diskusije.
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-03-08, 16:55   #37 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: radojko1 Pogledaj Poruke
nema nikakve razlike između komunizma i fasizma osim u broju nevino ubijenih ljudi , u ime komunizma u svijetu je ubijeno puno vise ljudi u odnosu na fasizam.
kod nas komunisti su stvorili partizane koji su desetljecima radili strasne zlocine , pa ti izvoli na cubu ili kinu pa zivi u komunizmu a nas postedi prvokacija
I komunizam i fašizam su proizvodi kapitalizma i kvazi demokracije. To su dvije grane iz istoga stabla. Nacizam i fašizam su neuporedivo veće zlo za čovječanstvo od tzv. komunizma. Tko je to koga istrebljivao u II. svjetskom ratu? Komunisti naciste/fašiste ili obratno? Kapitalizam i dalje generira komunizam, a u posljednje vrijeme i terorizam koji je samo očajnički pokušaj da se zaustavi taj kapitalistički Moloh koji se proždire i uništava u svojoj nezasitnoj patološkoj gladi.

Kako su partizani mogli desetljećima raditi strašne zločine kada su svi bili demobilizirani 1945. s porukom:"Snađi se, druže!" Komunisti nisu stvorili partizane, nego su organizirali narod u NOB i oslobodili od bandi Jugoslaviju.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-03-08, 17:18   #38 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
I komunizam i fašizam su proizvodi kapitalizma i kvazi demokracije.

šta je to kvazi demokracija? i postoji li ona pokraj demokracije, usprkos demokraciji ili nakon demokracije?
još jedan tvoj biser

jako ti je slaba veza između nacifašizma i kapitalizma
kapitalizam je EKONOMSKA komponenta društva, a fašizam je bia usmjeren na politička komponentu.
fašizam kad je nastajao nije mu ni na kraj pameti bila trgovina, poduzetništvo, vlasništvo.
s druge strane komunizam je i nastao upravo na tim temama. komunističko jednostranačje , totalitarizam, gulazi, goli otoci, društveno vlasništvo, stanarska prava, oour-i stvar su prakse a ne teorije komunizma.

iako je sada u kini situacija obrnuta. tamo je komunizam politička (jedna partija vlada), a ekonomsko uređenje je kapitalističko(slobodno poduzetništvo). i to neće dobro završit

i zato dragi automaton, komunizam i fašizam ne da nisu grane istog stabla, nego nisu niti ista grana organizma.
imaju veze ka šta imaju veze tigrovi i biljke mesožderke

Zadnji Uredio marinkoM8 : 28-03-08 u 17:20.
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 18:17   #39 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
imaju veze ka šta imaju veze tigrovi i biljke mesožderke
i kao što imaš ti veze s temom u koju si zalutao..

Jadno. Sve si pobrkao. Politički sustavi nemaju vezu s društveno-ekonomskim sustavima? Nacizam i fašizam su izmišljeni i nakalamljeni na društveno-ekonomski organizam Njemačke i Italije? Izmišljotina komunizam je proizvela sama od sebe iz ništa društveno-ekonomski sistem?

Demokracija bi trebala, bar po nazivu, biti vladavina naroda. Gdje to ima? Dobro, jedino je Hrvatska izuzetak... Mi smo, vjerovatno, kao najstariji narod u Evropi izmislili demokraciju i prodali licencu ostalima... Pošto ima pametnjakovića koji misle da smo podrijetlom Iranci, onda smo zaparavo Evropi i ostalima podvalili demokraciju i sve njene velike domete u ...
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 21:32   #40 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 1,800
marinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono neštomarinkoM8 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Politički sustavi nemaju vezu s društveno-ekonomskim sustavima? Nacizam i fašizam su izmišljeni i nakalamljeni na društveno-ekonomski organizam Njemačke i Italije? Izmišljotina komunizam je proizvela sama od sebe iz ništa društveno-ekonomski sistem?

jako jadno. u ovon kontestu politički i društveni sustav su isto, a suprostavljen ekonomskon.

učiti, učiti i samo učiti,
jedino tako možeš razlučiti,
šta je dobro, a šta nije,
šta se smije uvrstit, a šta ne smije
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:01.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111