| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Koreja - 8. Nuklearna Sila u Znanost forumu; -Koreja testirala nuklearnu bombu- Šta mislite o tome ?... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 02-06-06 Lokacija: somewhere beyond nowhere Godina: 21
Poruka: 3,276
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Koreja - 8. Nuklearna Sila -Koreja testirala nuklearnu bombu- Šta mislite o tome ?
__________________ ~Who dares, wins^Semper fi^ Croportal forum pokreće vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 2,950
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila hehehehe, wrong, treba se više bojati ovih kosookih i uskrižgledajućih jer su oni ekstremisti, arapi samo žele slobodu od američkog utjecaja
__________________ Ovo ljeto nudim 100 kn osobi koja fotografira Tanju Tomić u toplessu (za bikini 50 kn). Slika mora biti pristojne kvalitete i rezolucije |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-04-06 Lokacija: Zagreb Godina: 29
Poruka: 352
![]() | Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila Nemam neko mišljenje o tome. Boli me đon,i onak mislim da če prije radit elektrane nego počet rat. Jedino kaj će sad ameri popizdit jer će im sankcije bit uzalud |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Banned | Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila Citat:
Pakistan ima bombu već dugo, ima i rakete i to je jedini razlog kaj se Indija i Pakistan do sad nisu zaratili oko Kašmira, jer obje strane imaju nuklearno naoružanje. Ak već misliš bacat rasističke komentare - BTW:: NI Pakistan, NI Iran nisu arapske zemlje, daj bar probaj ne ispast totalni neobrazovani seljak. OK? Sjedni, nedovoljan. ![]() | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Banned | Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila Inače kaj se tiče korejske bombe, nije problem tolko u tome kaj su ju testirali (pretpostavljalo se da imaju par komada), nego kaj sad i Japan i Južna Koreja razmišljaju o tome da bi možda razvoj nuklearnog oružja bio dobra ideja... a to nije dobro. Rast Japana kao vojne sile bi jako ugrozio kineske interese i to bi dovelo do velikih problema u regiji, ali i svijetu... |
| | |
| | #7 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila Japan i Južna Koreja ne razmišljaju , Japan i Južna Koreja rade ono što im SAD kaže. U skladu s tim biće i njihovo ponašanje po pitanju atomske bombe. BTW , većina analitičara se slaže da se zapravo radilo o bombici i da čelnici Sjeverne Koreje i nemaju razloga za neko preveliko zadovoljstvo. markoivan , prije par godina za vrijeme zadnje velike krize na relaciji Indija - Pakistan , dnevno si mogao bar 10 puta čuti/pročitati da te zemlje imaju atomsku bombu. I kao što silence reče , to što je imaju i jedni i drugi jedini je razlog što se još nisu poubijali. |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Banned | Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila Citat:
ali sad im prijeti nuklearna opasnost, SK je još davno lansirala rakete preko Japana, sad je potvrđeno da ima nuklearnu bombu, pitanje je kolko ameri mogu protiv japanske ili južnokorejske želje za nečim sličnim.... najjednostavnije postavljeno.... da Srbija ima bombu, jel bi se mi oslonili na nekoga, pa makar to bila i amerika ili bi tražili da i mi razvijemo bombu... odgovor je jednostavan - Indija i Pakistan ![]() | |
| | |
| | #9 (permalink) |
| women loving misogynist Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,218
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila Pa da... Amerikanci imaju svoje prste u pakistanskoj politici već duži niz godina, pa opet nisu mogli zaustavit Pakistance kad su ovi odlučili razvijat nuklearne kapacitete (BTW - uz pomoć francuske tehnologije, jer im Ameri nisu htjeli prodat reaktor) Tako sad i J. Koreja i Japan - malo im se stislo jer je onaj kreten "voljeni sin ljubljenog vođe" u Sjevernoj Koreji napravio "raketicu" sa malom "bombicom" - umjesto da ljudima da jest, on troši lovu na rakete i nukl. bombe.. Pa i ako Ameri odluče zabranit Japanu da radi nuklearno oružje, baš me zanima kako će to izvest? Opalit im sankcije? Kako da ne... ako SAD opale sankcije Japanu, za 6 mjeseci rikava američko gospodarstvo - a to ti je dušu dalo za promjenu vlasti u Americi, jer oni mijenjaju vladajuću granituru samo kad osjete "udarac po džepu"
__________________ Imam majicu na kojoj je ovaj natpis: NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT |
| | |
| | #10 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila Jaka ti je usporedba s nama i Srbijom. ![]() Ne kažem ja da možda i neće Južna Koreja ili Japan napraviti bombu , samo tvrdim da to bez američkog odobrenja i podrške ne bi išlo. A tu se onda pojavi cijeli niz problema. Prvo , Japancima siguran sam ne bi bio problem napraviti atomsku bombu , ali u slučaju da tu mogućnost samo ozbiljnije i najave Kinezi bi blago rečeno popizdili. Počelo bi pozivanje na WWII , opća utrka u naoružanju i svijet bi dobio još jednu veliku kriznu zonu. Dovelo bi vjerojatno do dodatnog slabljenja svjetskog gospodarstva. Drugo , u slučaju da JK ili Japan naparave atomsku bombu , bilo bi sasvim jasno da SAD stoje iza toga , a onda bi se postavilo logično pitanje - kome i s kojim pravom SAD može nametati zabranu razvoja nuklearnog programa? I ovako su im "moralni" argumenti na staklenim nogama. Treće , vrlo je vjerojatno da bi to dovelo do bitnog zahlađenja odnosa između Moskve i Washingtona. Ne znam , ali meni se čini da je Amerima puno lakše malo se razgalamiti , prijetiti sankcijama (i uvesti ih) nego ići na neka radikalna riješenja. A opet s ovom kaubojskom administracijom nikad ne znaš ... kad se Đorđe raspištolji. ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: koreja, nuklearna, sila |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 17:12.