Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Koreja - 8. Nuklearna Sila u Znanost forumu; -Koreja testirala nuklearnu bombu- Šta mislite o tome ?...

Odgovor

Opcije Teme
Star 09-10-06, 23:39   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 02-06-06
Godina: 21
Poruka: 3,276
daka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masidaka je dragulj u masi
Koreja - 8. Nuklearna Sila

-Koreja testirala nuklearnu bombu-

Šta mislite o tome ?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 09-10-06, 23:50   #2 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 22-05-06
Poruka: 283
markoivan ima ono neštomarkoivan ima ono neštomarkoivan ima ono neštomarkoivan ima ono neštomarkoivan ima ono neštomarkoivan ima ono nešto
Re: Koreja - 8. Nuklearna Sila

Citat:
Pravi autor: daka Pogledaj Poruke
-Koreja testirala nuklearnu bombu-

Šta mislite o tome ?
Najočajnija država poslije kube i etiopije napravila jednu bombicu, i mi bi se sad trebali usrat od straha?
Ja se više bojim arapske nuklearne bombe, ako ju naprave pakistan ili iran.
markoivan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 10-10-06, 08:17   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,950
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

hehehehe, wrong, treba se više bojati ovih kosookih i uskrižgledajućih jer su oni ekstremisti, arapi samo žele slobodu od američkog utjecaja
Odgovori sa citatom
Star 10-10-06, 09:14   #4 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 15-04-06
Godina: 29
Poruka: 352
Kezo se izdvaja iz mase

Nemam neko mišljenje o tome.
Boli me đon,i onak mislim da če prije radit elektrane nego počet rat.
Jedino kaj će sad ameri popizdit jer će im sankcije bit uzalud
Kezo je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-06, 09:15   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
Pravi autor: markoivan Pogledaj Poruke
Najočajnija država poslije kube i etiopije napravila jednu bombicu, i mi bi se sad trebali usrat od straha?
Ja se više bojim arapske nuklearne bombe, ako ju naprave pakistan ili iran.

Pakistan ima bombu već dugo, ima i rakete i to je jedini razlog kaj se Indija i Pakistan do sad nisu zaratili oko Kašmira, jer obje strane imaju nuklearno naoružanje. Ak već misliš bacat rasističke komentare - BTW:: NI Pakistan, NI Iran nisu arapske zemlje, daj bar probaj ne ispast totalni neobrazovani seljak. OK?

Sjedni, nedovoljan.
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-06, 09:21   #6 (permalink)
Banned

silence

Inače kaj se tiče korejske bombe, nije problem tolko u tome kaj su ju testirali (pretpostavljalo se da imaju par komada), nego kaj sad i Japan i Južna Koreja razmišljaju o tome da bi možda razvoj nuklearnog oružja bio dobra ideja... a to nije dobro. Rast Japana kao vojne sile bi jako ugrozio kineske interese i to bi dovelo do velikih problema u regiji, ali i svijetu...
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-06, 13:54   #7 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Japan i Južna Koreja ne razmišljaju , Japan i Južna Koreja rade ono što im SAD kaže. U skladu s tim biće i njihovo ponašanje po pitanju atomske bombe.

BTW , većina analitičara se slaže da se zapravo radilo o bombici i da čelnici Sjeverne Koreje i nemaju razloga za neko preveliko zadovoljstvo.

markoivan , prije par godina za vrijeme zadnje velike krize na relaciji Indija - Pakistan , dnevno si mogao bar 10 puta čuti/pročitati da te zemlje imaju atomsku bombu. I kao što silence reče , to što je imaju i jedni i drugi jedini je razlog što se još nisu poubijali.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-06, 15:08   #8 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
Japan i Južna Koreja ne razmišljaju , Japan i Južna Koreja rade ono što im SAD kaže. U skladu s tim biće i njihovo ponašanje po pitanju atomske bombe.

BTW , većina analitičara se slaže da se zapravo radilo o bombici i da čelnici Sjeverne Koreje i nemaju razloga za neko preveliko zadovoljstvo.

markoivan , prije par godina za vrijeme zadnje velike krize na relaciji Indija - Pakistan , dnevno si mogao bar 10 puta čuti/pročitati da te zemlje imaju atomsku bombu. I kao što silence reče , to što je imaju i jedni i drugi jedini je razlog što se još nisu poubijali.
_do_sad_su_radili_

ali sad im prijeti nuklearna opasnost, SK je još davno lansirala rakete preko Japana, sad je potvrđeno da ima nuklearnu bombu, pitanje je kolko ameri mogu protiv japanske ili južnokorejske želje za nečim sličnim....

najjednostavnije postavljeno.... da Srbija ima bombu, jel bi se mi oslonili na nekoga, pa makar to bila i amerika ili bi tražili da i mi razvijemo bombu...

odgovor je jednostavan - Indija i Pakistan
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-06, 15:16   #9 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,218
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pa da... Amerikanci imaju svoje prste u pakistanskoj politici već duži niz godina, pa opet nisu mogli zaustavit Pakistance kad su ovi odlučili razvijat nuklearne kapacitete (BTW - uz pomoć francuske tehnologije, jer im Ameri nisu htjeli prodat reaktor)

Tako sad i J. Koreja i Japan - malo im se stislo jer je onaj kreten "voljeni sin ljubljenog vođe" u Sjevernoj Koreji napravio "raketicu" sa malom "bombicom" - umjesto da ljudima da jest, on troši lovu na rakete i nukl. bombe..

Pa i ako Ameri odluče zabranit Japanu da radi nuklearno oružje, baš me zanima kako će to izvest? Opalit im sankcije? Kako da ne... ako SAD opale sankcije Japanu, za 6 mjeseci rikava američko gospodarstvo - a to ti je dušu dalo za promjenu vlasti u Americi, jer oni mijenjaju vladajuću granituru samo kad osjete "udarac po džepu"

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je online sada  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-06, 15:27   #10 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

Jaka ti je usporedba s nama i Srbijom.

Ne kažem ja da možda i neće Južna Koreja ili Japan napraviti bombu , samo tvrdim da to bez američkog odobrenja i podrške ne bi išlo.

A tu se onda pojavi cijeli niz problema.
Prvo , Japancima siguran sam ne bi bio problem napraviti atomsku bombu , ali u slučaju da tu mogućnost samo ozbiljnije i najave Kinezi bi blago rečeno popizdili. Počelo bi pozivanje na WWII , opća utrka u naoružanju i svijet bi dobio još jednu veliku kriznu zonu. Dovelo bi vjerojatno do dodatnog slabljenja svjetskog gospodarstva.

Drugo , u slučaju da JK ili Japan naparave atomsku bombu , bilo bi sasvim jasno da SAD stoje iza toga , a onda bi se postavilo logično pitanje - kome i s kojim pravom SAD može nametati zabranu razvoja nuklearnog programa? I ovako su im "moralni" argumenti na staklenim nogama.

Treće , vrlo je vjerojatno da bi to dovelo do bitnog zahlađenja odnosa između Moskve i Washingtona.

Ne znam , ali meni se čini da je Amerima puno lakše malo se razgalamiti , prijetiti sankcijama (i uvesti ih) nego ići na neka radikalna riješenja. A opet s ovom kaubojskom administracijom nikad ne znaš ... kad se Đorđe raspištolji.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: koreja, nuklearna, sila

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 17:12.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111