Vidi Rezultate Anketa: Podržavate li vladu i njene postupke?

Glasači
0. Vi nemožete glasati na ovoj anketi
  • Da

0 0%
  • Ne

0 0%
Pokazujem rezultate 1 do 2 od 2

Kosor traži podršku

Raspravljate o temi Kosor traži podršku u Politika forumu, dio Znanost foruma; Četiri točke za koje premijerka traži podršku oporbe: 1. BRODOGRADNJA Prvi krug prodaje neslavno je propao. Uskoro slijedi drugi, ali ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Kosor traži podršku

Četiri točke za koje premijerka traži podršku oporbe:

1. BRODOGRADNJA
    Prvi krug prodaje neslavno je propao. Uskoro slijedi drugi, ali sve glasnije se spominje da je jedino rješenje – stečaj

2. RJEŠAVANJE GRANIČNOG SPORA SA SLOVENIJOM
    Na ovom pitanju konsenzus će svakako biti postignut, u suprotnom, doći će u pitanje ulazak Hrvatske u EU

3. SMANJIVANJE DRŽAVNIH POTICAJA
    Poticaji su u potpunom kaosu. Golem novac država izdvaja za, primjerice, poljoprivredu, a efekti su jednaki nuli

4. SMANJENJE DRŽAVNE UPRAVE
    Smanjenje broja zaposlenika, ma koliko opravdano bilo, oporba uvijek koristi kao municiju protiv vladajućih
    Izgleda kako je Jaca počela udarat u zatvorena vrata i sada za teške odluke traže podršku cijelokupne javnosti. Sve ovo mi liči na vapaj utopljenika i traženje nekoga na koga će se moći podijeliti krivica za teške dane koji dolaze. Lijepo su nas uvalili u govna, pa neka nas sada izvuku van. Umjesto traženja podrške neka otvori svoja vrata i kaže ne možemo tako dalje, pa organizira nove izbore ili predloži vladu nacionalnog jedinstva.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Re: Kosor traži podršku

BRODOGRADNJA...ogromni problem, u doba socijalizma je moglo opstajati 5-6 brodogradilista, u ovo doba ne moze...to je svima jasno.
    direktno ili indirektno od brodogradnje zivi najmanje 50.000 ljudi. znaci ne moze se to samo tako srezati. zbog toga vlada trazi podrsku javnosti i sindikata.

znaci mora se napraviti...ili restruktuiranje (spajanje nekih brodogradilista, orijentacija na odredjene brodove a ne daj sto das) ili stecaj pa iznova (stecaj vrlo vjerovatno znaci gasenje nekig brodog. i prodavanje nekretnina, zemljista itd. tog brodogradilista) ili privatizacija (ova zadnja je katastrofalno napravljena)

SLOVENIJA...mora biti konsezus. u pitanju je drzavni teritorij. kako vrijeme ide dalje sve mi se cini da se ipak NE odricemo svog teritorija. ali to je samo moje misljenje.
    u tome podrzavam vladu.

DRZAVNO POTICAJI...e to je vladin i samo vladin problem. poticaji se daju iz drzavnog proracuna kojeg predlaze vlada. ako vec oni daju te poticaje onda trebaju imati i mehanizme kontrole primjene tih poticaja. prem tome problem je ocito u mehanizmu kontrole a ne u samim poticajima. ako kontrola pokaze bezvezno koristenje tog novca, ukini novce i do vidjenja. tako i treba biti.

DRZAVNA UPRAVA...apsolutno smanjivanje...pa ja znam najmanje 10 ljudi koji su se zaposlii u drzavnoj/zupanijskoj/gradskoj upravi samo na temelju nepotizma. po meni 1/3 manje zaposlenih treba biti u upravi. za smanjivanje sam.

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

Lajkaj nas na Facebooku