BRODOGRADNJA...ogromni problem, u doba socijalizma je moglo opstajati 5-6 brodogradilista, u ovo doba ne moze...to je svima jasno.
direktno ili indirektno od brodogradnje zivi najmanje 50.000 ljudi. znaci ne moze se to samo tako srezati. zbog toga vlada trazi podrsku javnosti i sindikata.
znaci mora se napraviti...ili restruktuiranje (spajanje nekih brodogradilista, orijentacija na odredjene brodove a ne daj sto das) ili stecaj pa iznova (stecaj vrlo vjerovatno znaci gasenje nekig brodog. i prodavanje nekretnina, zemljista itd. tog brodogradilista) ili privatizacija (ova zadnja je katastrofalno napravljena)
SLOVENIJA...mora biti konsezus. u pitanju je drzavni teritorij. kako vrijeme ide dalje sve mi se cini da se ipak NE odricemo svog teritorija. ali to je samo moje misljenje.
u tome podrzavam vladu.
DRZAVNO POTICAJI...e to je vladin i samo vladin problem. poticaji se daju iz drzavnog proracuna kojeg predlaze vlada. ako vec oni daju te poticaje onda trebaju imati i mehanizme kontrole primjene tih poticaja. prem tome problem je ocito u mehanizmu kontrole a ne u samim poticajima. ako kontrola pokaze bezvezno koristenje tog novca, ukini novce i do vidjenja. tako i treba biti.
DRZAVNA UPRAVA...apsolutno smanjivanje...pa ja znam najmanje 10 ljudi koji su se zaposlii u drzavnoj/zupanijskoj/gradskoj upravi samo na temelju nepotizma. po meni 1/3 manje zaposlenih treba biti u upravi. za smanjivanje sam.

LinkBack URL
About LinkBacks

Odgovori sa citatom