Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi križ u učionici u Znanost forumu; simpy, ocigledno ne slusas radio, gledas tv, ili citas novine jer na mnogim predizbornim suceljavanjima se postavlja upravo to pitanje. ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-11-07, 23:35   #11 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Datum registracije: 04-01-06
Godina: 25
Poruka: 700
GajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz mase
Re: križ u učionici

simpy, ocigledno ne slusas radio, gledas tv, ili citas novine jer na mnogim predizbornim suceljavanjima se postavlja upravo to pitanje.
ali ok, ne zelim ulaziti u polemike, samo me zanimalo kakvo je vase misljenje po pitanju toga, a nemam niti potrebu niti namjeru vam nametati svoje misljenje...
Odgovori sa citatom
Star 12-11-07, 23:46   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-08-07
Godina: 23
Poruka: 340
Simply se izdvaja iz maseSimply se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Simply

Citat:
Pravi autor: GajbaPive Pogledaj Poruke
simpy, ocigledno ne slusas radio, gledas tv, ili citas novine jer na mnogim predizbornim suceljavanjima se postavlja upravo to pitanje.
ali ok, ne zelim ulaziti u polemike, samo me zanimalo kakvo je vase misljenje po pitanju toga, a nemam niti potrebu niti namjeru vam nametati svoje misljenje...
Ako nisi namjeravao ulaziti u polemike, onda nisi ni trebao postavljati to pitanje.
Ne pratim detaljno ta predizborna sučeljavanja, ali koliko sam čitala u novinama, puno se veća prašina dignula oko vjeronauka u školama. Dakle, zar nije kontradiktorno raspravljati o križevima, dok se s druge strane raspravlja o totalnom odvajanju škole i crkve (malo slovo nije slučajno)?
Uglavnom, moje razmišljanje se vrti oko toga da križevi ne trebaju biti u učionicama, jer ne vidim nikakvu svrhu toga, osim eventualno neke dekorativne svrhe (što je opet relativan pojam).
Ako je nekom vjerniku toliko stalo do križa i ako mu to predstavlja šta ja znam, neku utjehu u teškim jelte trenutcima (a školovanje je ono krcato teških trenutaka) ili mu to nabija neki vjerski naboj koji će ga gurati u nove radne pobjede, ili koji god da je već kvazi-vjerski razlog takvih razmišljanja, onda ga svaki taj veliki kvazi-vjernik može nositi oko vrata, na uhu, ruci ili šta ja znam gdje (bit' ću pristojna pa neću spominjati spolovila). Ionako se svi kite tim križevima, tako da stvarno ne vidim što će im još križ i na zidu, kad ga već mogu imati na scru ili šta ja znam gdje.

Uglavnom, ni ja nemam potrebu nametati svoje mišljenje. Ali, smatram da iskazivanje vlastitog mišljenja nije automatski i nametanje. Dakle Gajbo, samo otpusti kočnicu.
Simply je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-11-07, 23:52   #13 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 2,853
tzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu auru

nije da je baš aktualna tema ali ja sam svejedno za to da križ bude uz zastavu...
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:09   #14 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 972
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Dajte nemojte pretjerivati s tom vjerom. Kakav križ? Grb mora biti jer je to hrvatska škola, ali križ doista nije potreban.
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:14   #15 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

GajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz maseGajbaPive se izdvaja iz mase

simply da li se ti nalazis uvrijedjenom kada vidis kriz na nekom mjestu koje nije crkva ili slicno?
mene fascinira kako narod koji se izjasnjava 90% kao katolici u ovolikom broju ima protivnika da se znak njihove vjere negdje ne stavi.
moze nas biti sram da na ovakav ocigledan nacin nas ugnjetava manjina, umjesto da lupimo sakom od stol i kazemo da smo u vecini i kome ne odgovara slobodno neka ode u privatne skole gdje ce moci gospodariti (ne mislim doslovno gospodariti). problem je u tome sto svi mi se izjasnjavamo katolici samo na papiru i idemo u crkvu samo kada nam nesto treba, a ona prava ljubav prema Bogu je nestala. Mozemo se ugledati na Muslimane koji su za nas primitivna bica sa svojim vjerskim obicajima jer moraju se klanjati cetiri puta dnevno.
Znam da u danasnje vrijeme i s danasnjim nacinom zivota ljudi imaju sve manje vremena za odlazak u Crkvu, nazalost i ja sam jedan od onih koji su katolici samo na papiru, ne idem cesto u crkvu, a i kada idem to je zbog neceg bitnog.
tim vise bi trebali osjetiti svi mi potrebu reci da se stavi kriz u ucionice, i ne samo tamo, nego na sva mjesta gdje bi to bilo prikladno. pogotovo bolnice. ne znam kakvo je stanje u hrvatskim bolnicama, hvala Bogu da me tamo nije bilo dugo, ali u drugim zemljama imate prostor (!!!) gdje se mozete moliti, a ne mali kriz na zidu.
da nema tog kriza na zidu ljudi se cesto niti ne bi sjetili Boga, a uvijek kada je tesko i treba nam pomoc prva stvar koju cemo reci je ''Boze pomozi''.
ne gledajmo sto je crkva sada. gdje se afere nizu jedna za drugom, mi ne vjerujemo u svecenike, oni su samo glasnici. nazalost, nasa vjera nije savrsena, ali sjetimo se koja je nasa istinska vjera, to nije vjera u svecenika koji dira malog djecaka, to je vjera u nesto puno vece od toga, u nesto sto je u nama od kada smo bili mali. postavimo si pitanje tko je nama Bog, Isus i Duh Sveti...
nemojmo oblikovati misljenje o nasoj vjeri na temelju nekolicine ljudi koji su zastranili u svojoj vjeri. mislim da isto tako ne bi trebali ici na ruku nekolicini onih koji nisu nase vjere.
u niti jednoj drugoj religiji nisam vidio da se ljudi toliko srame svoje vjere kao mi nase da ne zelimo to pokazati cak niti jednim malim krizem na mjestu na kojem, u prosjeku, 90% mladih vjeruje u taj kriz.

Zadnji Uredio GajbaPive : 13-11-07 u 00:17.
GajbaPive je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:27   #16 (permalink)
dr.sc. Foruma

tzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu aurutzukius ima spektakularnu auru

zbog ovakvih 'nazovi' vjernika koji se ovdje nalaze, ja bih da i naša vjera nalaže kao što islam nalaže stroga pravila u zemljama srednjeg istoka

ili si vjernik ili nisi... a ne rvati... vjernik sam al ne da mi se na vjeronauk, nemojte me gnjavit s križem na zidu, ne da mi se u crkvu...
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:33   #17 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

tzukis, vidim da se u biti slazes samnom...
samo, ne namecem misljenje, samo kazem da ateisti (kojih je danas sve vise) i pripadnici ostalih vjera, koliko god oni sebi bili vazni, ne namecu vecini svoje zahtjeve. zao mi je, ali 90% je prevelika vecina...
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:39   #18 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

kada malo bolje razmislim, hrvati valjda imaju tu bolest, manu ili kako da vec nazovem da se uvijek pokoravamo...
kroz cijelu povijesti smo bili pod nekime, sa izlikama da su oni jaci da ovo da ono, ''bolje pakt nego rat'' izlike, i uvijek se dodvoravamo, sada slovencima, sada amerikancima, sada ovoj manjini. pa ustupis ovo, pa poklonis ono, dobijes kurac za uzvrat i sretan si. mi hrvati, nazalost, dicimo se hrvatskom, a toliko ju malo cijenimo da je to prestrasno. i danas kada ucimo o toj istoj povijesti, hrvati su uvijek bili potlaceni narod. a nigdje ne pise da smo mi u 85% slucaja dobrovoljno bili u potlacenom polozaju. Boze moj, kakav smo mi narod?
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:44   #19 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pravi autor: GajbaPive Pogledaj Poruke
kada malo bolje razmislim, hrvati valjda imaju tu bolest, manu ili kako da vec nazovem da se uvijek pokoravamo...
kroz cijelu povijesti smo bili pod nekime, sa izlikama da su oni jaci da ovo da ono, ''bolje pakt nego rat'' izlike, i uvijek se dodvoravamo, sada slovencima, sada amerikancima, sada ovoj manjini. pa ustupis ovo, pa poklonis ono, dobijes kurac za uzvrat i sretan si. mi hrvati, nazalost, dicimo se hrvatskom, a toliko ju malo cijenimo da je to prestrasno. i danas kada ucimo o toj istoj povijesti, hrvati su uvijek bili potlaceni narod. a nigdje ne pise da smo mi u 85% slucaja dobrovoljno bili u potlacenom polozaju. Boze moj, kakav smo mi narod?
ma govna sve... vi hrvati ste govna

u potpisu: Proud to be Croat
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:49   #20 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Citat:
Pravi autor: tzukius Pogledaj Poruke
ma govna sve... vi hrvati ste govna
ja se od ovakvog misljenja ogradjujem...

potpis: really proud to be Croat
p.s. why?
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kriz, ucionici

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:36.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108