| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi križ u učionici u Znanost forumu; simpy, ocigledno ne slusas radio, gledas tv, ili citas novine jer na mnogim predizbornim suceljavanjima se postavlja upravo to pitanje. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
Poruka: 700
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici simpy, ocigledno ne slusas radio, gledas tv, ili citas novine jer na mnogim predizbornim suceljavanjima se postavlja upravo to pitanje. ali ok, ne zelim ulaziti u polemike, samo me zanimalo kakvo je vase misljenje po pitanju toga, a nemam niti potrebu niti namjeru vam nametati svoje misljenje...
__________________ aj rest maj kejs |
| | |
| | #12 (permalink) | |
| Regularni forumas | Re: križ u učionici Citat:
Ne pratim detaljno ta predizborna sučeljavanja, ali koliko sam čitala u novinama, puno se veća prašina dignula oko vjeronauka u školama. Dakle, zar nije kontradiktorno raspravljati o križevima, dok se s druge strane raspravlja o totalnom odvajanju škole i crkve (malo slovo nije slučajno)? Uglavnom, moje razmišljanje se vrti oko toga da križevi ne trebaju biti u učionicama, jer ne vidim nikakvu svrhu toga, osim eventualno neke dekorativne svrhe (što je opet relativan pojam). Ako je nekom vjerniku toliko stalo do križa i ako mu to predstavlja šta ja znam, neku utjehu u teškim jelte trenutcima (a školovanje je ono krcato teških trenutaka) ili mu to nabija neki vjerski naboj koji će ga gurati u nove radne pobjede, ili koji god da je već kvazi-vjerski razlog takvih razmišljanja, onda ga svaki taj veliki kvazi-vjernik može nositi oko vrata, na uhu, ruci ili šta ja znam gdje (bit' ću pristojna pa neću spominjati spolovila). Ionako se svi kite tim križevima, tako da stvarno ne vidim što će im još križ i na zidu, kad ga već mogu imati na scru ili šta ja znam gdje. Uglavnom, ni ja nemam potrebu nametati svoje mišljenje. Ali, smatram da iskazivanje vlastitog mišljenja nije automatski i nametanje. Dakle Gajbo, samo otpusti kočnicu. ![]() | |
| | |
| | #13 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 2,853
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici nije da je baš aktualna tema ali ja sam svejedno za to da križ bude uz zastavu...
__________________ Ovo ljeto nudim 100 kn osobi koja fotografira Tanju Tomić u toplessu (za bikini 50 kn). Slika mora biti pristojne kvalitete i rezolucije |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 972
![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici Dajte nemojte pretjerivati s tom vjerom. Kakav križ? Grb mora biti jer je to hrvatska škola, ali križ doista nije potreban.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici simply da li se ti nalazis uvrijedjenom kada vidis kriz na nekom mjestu koje nije crkva ili slicno? mene fascinira kako narod koji se izjasnjava 90% kao katolici u ovolikom broju ima protivnika da se znak njihove vjere negdje ne stavi. moze nas biti sram da na ovakav ocigledan nacin nas ugnjetava manjina, umjesto da lupimo sakom od stol i kazemo da smo u vecini i kome ne odgovara slobodno neka ode u privatne skole gdje ce moci gospodariti (ne mislim doslovno gospodariti). problem je u tome sto svi mi se izjasnjavamo katolici samo na papiru i idemo u crkvu samo kada nam nesto treba, a ona prava ljubav prema Bogu je nestala. Mozemo se ugledati na Muslimane koji su za nas primitivna bica sa svojim vjerskim obicajima jer moraju se klanjati cetiri puta dnevno. Znam da u danasnje vrijeme i s danasnjim nacinom zivota ljudi imaju sve manje vremena za odlazak u Crkvu, nazalost i ja sam jedan od onih koji su katolici samo na papiru, ne idem cesto u crkvu, a i kada idem to je zbog neceg bitnog. tim vise bi trebali osjetiti svi mi potrebu reci da se stavi kriz u ucionice, i ne samo tamo, nego na sva mjesta gdje bi to bilo prikladno. pogotovo bolnice. ne znam kakvo je stanje u hrvatskim bolnicama, hvala Bogu da me tamo nije bilo dugo, ali u drugim zemljama imate prostor (!!!) gdje se mozete moliti, a ne mali kriz na zidu. da nema tog kriza na zidu ljudi se cesto niti ne bi sjetili Boga, a uvijek kada je tesko i treba nam pomoc prva stvar koju cemo reci je ''Boze pomozi''. ne gledajmo sto je crkva sada. gdje se afere nizu jedna za drugom, mi ne vjerujemo u svecenike, oni su samo glasnici. nazalost, nasa vjera nije savrsena, ali sjetimo se koja je nasa istinska vjera, to nije vjera u svecenika koji dira malog djecaka, to je vjera u nesto puno vece od toga, u nesto sto je u nama od kada smo bili mali. postavimo si pitanje tko je nama Bog, Isus i Duh Sveti... nemojmo oblikovati misljenje o nasoj vjeri na temelju nekolicine ljudi koji su zastranili u svojoj vjeri. mislim da isto tako ne bi trebali ici na ruku nekolicini onih koji nisu nase vjere. u niti jednoj drugoj religiji nisam vidio da se ljudi toliko srame svoje vjere kao mi nase da ne zelimo to pokazati cak niti jednim malim krizem na mjestu na kojem, u prosjeku, 90% mladih vjeruje u taj kriz.
__________________ aj rest maj kejs Zadnji Uredio GajbaPive : 13-11-07 u 00:17. |
| | |
| | #16 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici zbog ovakvih 'nazovi' vjernika koji se ovdje nalaze, ja bih da i naša vjera nalaže kao što islam nalaže stroga pravila u zemljama srednjeg istoka ili si vjernik ili nisi... a ne rvati... vjernik sam al ne da mi se na vjeronauk, nemojte me gnjavit s križem na zidu, ne da mi se u crkvu...
__________________ Ovo ljeto nudim 100 kn osobi koja fotografira Tanju Tomić u toplessu (za bikini 50 kn). Slika mora biti pristojne kvalitete i rezolucije |
| | |
| | #17 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici tzukis, vidim da se u biti slazes samnom... samo, ne namecem misljenje, samo kazem da ateisti (kojih je danas sve vise) i pripadnici ostalih vjera, koliko god oni sebi bili vazni, ne namecu vecini svoje zahtjeve. zao mi je, ali 90% je prevelika vecina...
| | |
| | #18 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici kada malo bolje razmislim, hrvati valjda imaju tu bolest, manu ili kako da vec nazovem da se uvijek pokoravamo... kroz cijelu povijesti smo bili pod nekime, sa izlikama da su oni jaci da ovo da ono, ''bolje pakt nego rat'' izlike, i uvijek se dodvoravamo, sada slovencima, sada amerikancima, sada ovoj manjini. pa ustupis ovo, pa poklonis ono, dobijes kurac za uzvrat i sretan si. mi hrvati, nazalost, dicimo se hrvatskom, a toliko ju malo cijenimo da je to prestrasno. i danas kada ucimo o toj istoj povijesti, hrvati su uvijek bili potlaceni narod. a nigdje ne pise da smo mi u 85% slucaja dobrovoljno bili u potlacenom polozaju. Boze moj, kakav smo mi narod?
| | |
| | #19 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici Citat:
u potpisu: Proud to be Croat ![]()
__________________ Ovo ljeto nudim 100 kn osobi koja fotografira Tanju Tomić u toplessu (za bikini 50 kn). Slika mora biti pristojne kvalitete i rezolucije | |
| | |
![]() |
| Tagovi: kriz, ucionici |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:36.

Ali, smatram da iskazivanje vlastitog mišljenja nije automatski i nametanje. Dakle Gajbo, samo otpusti kočnicu.