Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi križ u učionici u Znanost forumu; šala je u pitanju, gajbo Bog i Hrvati, uzmi ne vrati...

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-11-07, 00:52   #21 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,402
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi
Re: križ u učionici

šala je u pitanju, gajbo

Bog i Hrvati, uzmi ne vrati
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 00:55   #22 (permalink)
Forumaš Plave Krvi

Datum registracije: 04-01-06
Godina: 25
Poruka: 906
GajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono neštoGajbaPive ima ono nešto

znam, ne brini, i ja sam se pokusao nasaliti sa onim ''why am i proud for?''
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 06:08   #23 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Godina: 31
Poruka: 1,142
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto

aaaaa neslazem se sa misljenjem da u skoli treba biti samo katolicki kriz. Zasto?

Jednostavno je, moramo postivati sve vjere onda i s time dolazi da moramo imati i od drugih vjera obiljezja,jer po meni ako u razredu ima musliman i pravoslavac mi njima namecemo svoju vjeru na nos.

kako bi se ti osjecao u tom razredu da si recimo pravoslavac a na zidu visi katolicki kriz?
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 11:36   #24 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-08-07
Godina: 23
Poruka: 330
Simply se izdvaja iz maseSimply se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Simply

Gajabo,
ja se osijećam ugroženo ukoliko mi se oduzimaju moje građanske, vjerske, političke ili bilo kakve slobode. Vjera je stvar izbora, a u Hrvatskoj se ionako previše nameće i crkva općenito gurna nos svugdje, a najviše ondje gdje joj nije mjesto. Polemika oko križa u učionicama je čisti primjer koji to potvrđuje.
To što roditelji umaču svoju djecu čim se rode u neku tzv. svetu vodu i ta djeca postaju ti kao krščani i prije svog 1. rođendana (ne moram i spominjati doslovce bez svog znanja) ide u prilog tih tvojih 90%, ali smatrati da je taj postotak zaista realan, je nebuloza koju stvarno treba znati izvaliti.

Uostalom, još uvijek nisam čula niti jedan argument koji govori o svrsi križa na zidu.
Zašto je to TOČNO vama potrebno? bez muljanja o drugim vjerama, državi ili neznam ni ja čemu... Konkretno, što predstavlja križ na zidu?
Simply je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 11:55   #25 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,402
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

križ na zidu predstavlja više stvari Simply....

po meni, križ služi kao simbol zaštite od đavla i sveg zla...

katolički križ mora biti jedini na zidu jer su sve ostale vjere u manjini i nemaju pravo imati svoje simbole na zidu
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 12:43   #26 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,916
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Opet jedno pitanje na koje u biti postoji vrlo jednostavan odgovor:

U državnim školama na zidu ne smije biti nikakav simbol osim državnog.

Koliko ja znam (a znam) križ nije državni simbol, pa stoga i ne smije biti u učionicama državnih škola.

U drugim, privatnim i/ili vjerskim školama na zidu može bit i križ, i grb, i slika Bude, i polumjesec, i stilizirani grafički prikaz kurca ravnatelja škole...

Ali u državnim školama u učionici može bit samo državni simbol. A križ, kao što sam već rekao, nije državni simbol.
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 12:48   #27 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,428
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Simply Pogledaj Poruke
Aktualne su my ass. Trenutno je aktualno pitanje da li je uopće vjeronauku mjesto u školi (Ne!), a križevi u učionicama su daleka prošlost.
Da, i mislih si.

Citat:
Uostalom, za koji će im kurac križ u učionici. Koja bi bila poanta toga? Da tjera zle duhove, or what?!
Znadoh da je vokabular "opsežan".

Citat:
Zna se čemu hrvatski grb služi i što predstavlja, kao što se zna da su škole državne ustanove koje s crkvom nemaju nikakve veze. Dakle, uspoređivanje hrvatskog grba i katoličkog križa je totalna glupost.
O, križ može biti i pravoslavni i protestanski simbol.

Citat:
(uostalom, koliko ja znam, niti u jednom zakonu ne piše da svaka učionica mora imati grb, već da se grb treba nalaziti na zgradama u kojima su smješteni državni organi i druga javna tijela u Republici Hrvatskoj, te u svečanim prostorijama tih zgrada, a učionice, koliko se ja sjećam, baš i nisu neke svečane prostorije).
Mislim da bi učenici trebali odrljivati skupa sa svojim razrednicima kako da uređuju svoj prostor. Da se tu zakon nema kaj mješati.
Pa makar stavljali pljuge po zidovima. Ako im dozvoli razrednik i učitelji go a head.

Nadalje; Ako postoji učionica za vjeronauk, onda tamo definitivno ide križ.
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 12:50   #28 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Poruka: 5,428
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Opet jedno pitanje na koje u biti postoji vrlo jednostavan odgovor:

U državnim školama na zidu ne smije biti nikakav simbol osim državnog.

Koliko ja znam (a znam) križ nije državni simbol, pa stoga i ne smije biti u učionicama državnih škola.

U drugim, privatnim i/ili vjerskim školama na zidu može bit i križ, i grb, i slika Bude, i polumjesec, i stilizirani grafički prikaz kurca ravnatelja škole...

Ali u državnim školama u učionici može bit samo državni simbol. A križ, kao što sam već rekao, nije državni simbol.
Gdje se točno u zakonu zabranjuje i određuje kako se učionica može (tj. mora) dekorirati?
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 13:09   #29 (permalink)
sarcasm, just one more service that i offer

Datum registracije: 26-12-05
Godina: 23
Poruka: 4,527
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima

Ma stavi križ, petokraku, na jedan zid Tuđmana, na drugog Tita i nek se gledaju oči u oči. Sve nek bude u učionici, može i Davidova zvijezda kraj ploče. Nikako ne zaboraviti i portret Kasuma Cane. Hajdmo sve gluposti staviti u učionicu, šta će nam atlasi i ostale "korisne" pizdarije. Bitno da nikako ne zaboravimo koje smo nacionalnosti i da smo žitelji visoko moralne katoličke zemlje..
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 13:11   #30 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 18-02-07
Poruka: 2,672
Nefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svimaNefertiti je poznat svima

hahaha wondr!!!! i još može stati i poster od Backstreet boysa negdje
-and MY way, which is really the WRONG way, only faster!
Nefertiti je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: kriz, ucionici

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:29.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114