| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi križ u učionici u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Simply 18. godina je granica za neko sazrijevanje? Ili? vidim da znas definirati ''aorist''. definiraj onda i ''... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #52 (permalink) | |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
Poruka: 710
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici Citat:
nabroji skole koje prije BOŽIĆA ne kite bor, uredjuju razredi i ostale stvari kojima se docekuje BOŽIĆ, a zao mi je sto ljudi ne shvacaju da se BOŽIĆ slavi kao rođenje ISUSA KRISTA. ili vi na BOŽIĆ gledate samo kao na dan kada se dobivaju darovi?
__________________ aj rest maj kejs | |
| | |
| | #53 (permalink) |
| Uvaženi forumas | Re: križ u učionici a ljudi moji koliko negativnih reputacija ja dobi što sam rekla da nebi trebalo smetati u učionici križ da stoji....nisam ih dobila toliko sve ovo vrijeme koliko sam na forumu koliko u pola sata. i koli je sad to NEPTUNE i on mi priši jednu gadnu,eto ti demokracije i slobode mišljenja. GAJBA PIVE eto lutko-ti to znaš ljepše objasniti.ev |
| | |
| | #55 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 22-02-07 Lokacija: tamo di je sve po mom... Godina: 30
Poruka: 4,466
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici ja sam za definitivno da e sad zašto.. mislim da je hrvatska u cijelini jedna jako konzerativna i katolička sredina,to ne usuđujem i samim time se slažem da triba biti križ u učionici,mislim da je on više od jednog vjerskog simbola i mislim da je povijest na njegovoj strani,on je dio tog našeg društva i povijesti.. |
| | |
| | #56 (permalink) |
| Forumaš Plave Krvi Datum registracije: 04-01-06 Lokacija: 'z bregov Godina: 25
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici i da, prije nego se netko sjeti ovoga da mu bude argument protiv da objasnim: kriz da, ali dobrovoljno. ne da ravnatelj skole ili uciteljica odluci, nego da se djeca sami odluce, pa cak i ona najmanja, jer im ne bi trebalo biti problem, ako su odgajana u katolickom duhu reci da ili ne za kriz, mada nece biti svjesni polemika koje se vode oko ove teme. sigurno u Hrvatskoj postoje razredi u kojima vecina nije katolicke vjeroispovijesti, ali njima neka se omoguci staviti, ako zele, simbol vjere koji zele, ako zele. npr. pravoslavci neka stave pravoslavni kriz ako u razredu tako odluce vecinom. a ljudi moraju shvatiti da i papa Benedikt XVI. poziva na medjuvjersku toleranciju, a ne kada bi se to dogodilo da idu ubijat klince koji bi stavili pravoslavni kriz u razred. kao sto katolicki kriz nije simbol hrvatstva, tako niti pravostavni nije simbol srpstva.
__________________ aj rest maj kejs |
| | |
| | #58 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: križ u učionici Citat:
To nisu parlamentalni izbori da treba >50% podignutih ruku To nije mijenjanje Ustava RH da ti treba >75% podignutih ruku To je ono sa čim svi trebaju bit skladni dakle treba biti 100% podignutih ruku (ne postoji suzdržanost). Kako roditelji odlučuju za djecu do 18. godine, dakle do punoljetnosti glasaju starci, a kasnije dijete samo. Ako se svi roditelji slože da oće križ u razredu, neka stave, ali ako se ne varam, na zidu na kojem je Grb ne smije biti nikakav drugi simbol. Nadalje, I. postoji da učitelj/profesor dolazi u razred u kojemu su dvije smjene, te II. postoji učionica za predmet u koju dolaze učenici U I. trebaju se složiti obje smjene U II. trebaju se složiti svi koji idu u tu učionicu | |
| | |
| | #59 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: križ u učionici Citat:
Zakone (organski zakoni) kojima se uređuju prava nacionalnih ma*njina Zastupnički dom donosi dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika. Zakone (organski zakoni) kojima se razrađuju Ustavom utvr*đene slobode i prava čovjeka i građanina, izborni sustav, ustrojstvo, djelokrug i način rada državnih tijela te ustrojstvo i djelokrug lokalne i područne (re*gionalne) samouprave Zastupnički dom donosi većinom glasova svih zastupnika. Odluku iz članka 7. stavka 2. i članka 8. Ustava Zastupnički dom donosi dvotrećinskom većinom glasova svih zastupnika. ------- organski zakoni (Zasebna vrsta zakona koji su prema pravnoj snazi ispod Ustava, ali iznad ostalih zakona jer, za razliku od zakona koji se donose natpolovičnom većinom nazočnih zastupnika, organski se zakoni donose kvalificiranom većinom, a njima se razrađuju ustavne norme o pravima i slobodama čovjeka i građanina te o ustrojstvu državne vlasti) se donose kvalificiranom vecinom (dvotrecinskim glasovima svih zastupnika, a ne samo onih koji se nalaze u saboru), ne vidim zasto bi se nesto odlucivalo na principu potpunog odobrenja. roditelj ne moze odlucivati u ime djeteta. to je prisila. no, ako je dijete odgajano u katolickom duhu, samo ce znati dati odgovor na to pitanje koliko god mlado dijete bilo. ne moraju se sloziti obje smjene. nije kriz zavaren na zid, lako ga je moguce skinuti i kasnije opet staviti.
__________________ aj rest maj kejs | |
| | |
| | #60 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: križ u učionici Dobro, hvala kaj si mi citirao kako se donose zakoni u RH, ali to nije bila poanta Jer da 6/10 ljudi kaže da, ovih 4 se mogu jebat, za donošenje odluke svi trebaju biti jedanoglasni, zamisli da nije pitanje križa već zvijezde ili ako su sotonisti njihovog znaka, i onda da ti kažu ko te jebe kaj nisi ko mi.U 4. razredu srednje smo odlučili staviti dinamova obilježja, na SRZ-u je bilo postavljeno pitanje dal se slažete, svi su rekli da i polijepili smo dinamove zastave (naravno ne na zidu sa Grbom, jer kao što rekoh, na zidu gdje je Grb mislim da ne smije biti niti jedan drugi simbol), ali što da su u razred samnom išli damfisk, Ibort, berto, fred i recimo kresola (ispičavam se čije ime nisam stavio ovdje), i kaj sad, njih 5 nasuprot nas 30 i ko ih jebe kaj ne navijaju za dinamo. Citat:
| |
| | |
![]() |
| Tagovi: kriz, ucionici |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:02.