Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi LNG terminal u omišlju(otok krk) u Znanost forumu; Pošto je to sad aktualna tema,dakle vlada ima u planu gradnju lng(liquified natural gas-ukapljeni plin)terminala ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-02-06, 18:26   #1 (permalink)
Sarcastic mr know it all spinning the black circle

Datum registracije: 26-12-05
Godina: 23
Poruka: 4,492
wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima
LNG terminal u omišlju(otok krk)

Pošto je to sad aktualna tema,dakle vlada ima u planu gradnju lng(liquified natural gas-ukapljeni plin)terminala na otoku krku.treba li ga graditi pod svaku cijenu,trebaju li nam chemical tankeri u kvarnerskom zaljevu.ako sam dobro pročitao planirani kapacitet terminala je oko 15 milijona kubika,dok se u Hrvatskoj godišnje ne potroši niti 3 milijona...

ja sam tu nekako podijeljen,iako sam bio protiv družba adrije i njihovog jadranskog naftovoda jasno mi je da je budućnost u plinu jer će izvori nafte presušiti.isto tako znam da su kod kemikalaca(tankeri) puno veći sigurnosni propisi nego kod klasičnih tankera za transport naftnih derivata.još k tome dodajmo kako bi se samo radilo o terminalu sa skladištem.s druge strane pitanje je koliko je potrebno preuzimati toliki rizik s takvom količinom plina koja nam ne treba,i kojim će se opskrbljivati europske zemlje???
Odgovori sa citatom
Star 24-02-06, 18:43   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,340
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi
Re: LNG terminal u omišlju(otok krk)

1. nemoj govoriti milijon(srbizam) nego milijun
2. od viška glava ne boli, kad jednom rusija zatvori plin onda ćemo se lupat po glavi zašto nije postrojenje veće
Odgovori sa citatom
Star 24-02-06, 20:00   #3 (permalink)

wonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svimawonderwall je poznat svima

Citat:
Pravi autor: tzukius
2. od viška glava ne boli, kad jednom rusija zatvori plin onda ćemo se lupat po glavi zašto nije postrojenje veće
1)pardon vaše visočanstvo ispričavam se na krivom izrazu,btw i zajebo sam se i ne radi se o milijUnima nego o milijardama

2)možda,a hoćemo li se lupat po glavi kad(ne daj bože) nam potone tanker u jadranu??
Odgovori sa citatom
Star 24-02-06, 20:39   #4 (permalink)
dr.sc. Foruma

tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

ako se ne varam ukapljeni plin jako brzo hlapi jer je pod visokim tlakom pa potonuće tankera sa s takvim plinom ne bi bila takva katastrofa ko potonuće nafte, razmisli, plin je bolji od nafte, 100 puta
Odgovori sa citatom
Star 25-02-06, 02:15   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

Citat:
a kaj buš mi ti govorio kak da pričam? ak te smeta miljon, boli me kurac za tvoje mišljenje....

to je tvoj problem, ne moj

Zadnji Uredio silence : 25-02-06 u 11:12.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-02-06, 03:30   #6 (permalink)
Administrator

Datum registracije: 20-02-04
Godina: 22
Poruka: 17,825
Kristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svimaKristijan je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Kristijan Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Kristijan

hiljada
Kristijan je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-02-06, 10:54   #7 (permalink)

Citat:
ako se ne varam ukapljeni plin jako brzo hlapi jer je pod visokim tlakom pa potonuće tankera sa s takvim plinom ne bi bila takva katastrofa ko potonuće nafte, razmisli, plin je bolji od nafte, 100 puta
plin se transportira u tekućem stanju,na niskoj temperaturi i pri atmosferskom tlaku...plin je bolji od nafte svakako
Odgovori sa citatom
Star 25-02-06, 11:14   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

kolko sam skužio ovaj forum je hrvatski a ne srpski
silence, čudan si ti lik, kad ja govorim protiv srba ili srbizama ti uskačeš sa svojim opaskama, čudan lik
što se plina tiče, plin bi se mogo koristit i u svrhu asfiksije
Odgovori sa citatom
Star 25-02-06, 12:28   #9 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,633
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

po čemu sam čudan? pričam kak pričam i općenito mi idu na kurac ljudi koji ispravljaju nečiji govor po nacionalnoj osnovi. nemam ni najmanju namjeru mjenjat način kak govorim jer nekome nije dovoljno hrvatski...

uskačem kad se govori gluposti, bez obzira protiv koga. ako ti ne paše kako neko priča ili piše, ne moraš komunicirati s njim... prilično jednostavno. ovo nije forum o gramatici, nego o politici.

kaj ti to znači da je ovo hrvatski a ne srpski forum? kaj buš ti sad određivao okolo jel smo mi dovoljno veliki hrvati po tvojim mjerilima pa da smijemo pisati po hrvatskom forumu?

ovo nije ni hrvatski, ni srpski, nego Kikijev forum. i dok on ne uvede pravilo da svi moraju pričati kak se tebi sviđa, možeš slične buduće opaske zadržati za sebe....

ak neko hoće pisat miljon ili hiljada, pisat će. comprende?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-02-06, 14:10   #10 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Takvo postojenje sigurno će donijet koristi, ako ništa drugo onda u vidu radnih mjesta. Pošto je riječ o prilično opasnoj stvari (plin) pretpostavljam da će se poštivat sigurnosni i ekološki standardi. Ako bude tako, onda OK.

E, sad, ne znam kakvo je područje na kojem bi se taj terminal trebao gradit - je li to neka turbo-popularna turistička zona? Mislim, nema smisla žalit se na luku u, recimo, Metkoviću ili Pločama kad tamo ionako nema turizma, a luka mora bit negdje na moru. Ne mogu luku izgradit kod Delnica.

Ako tamo zaista ima turističkih sadržaja - plaže, hoteli i sl. onda mislim da to nije dobar potez, pogotovo ako Hrvatska namjerava gradit budućnost na turizmu i obali. Ima ovde kod nas u Dalmaciji (npr. oko Omiša) par takvih industrijskih postrojenja koaj su nasrana točno između dva hotela, autkampa i odmarališta, i znam da nema ništa gore nego kupat kupat se u sjeni tvorničkog dimnjaka.
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: krk, lng, omis ljuotok, terminal

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 01:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114