Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Milanović potencijalni premijer u Znanost forumu; Evo friška vijest: SDP je sazvao izvanrednu pressicu na kojoj su objavili kako povlače Jurčićevu kandidaturu za premijera i ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 30-11-07, 09:46   #1 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 893
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto
Milanović potencijalni premijer

Evo friška vijest:

SDP je sazvao izvanrednu pressicu na kojoj su objavili kako povlače Jurčićevu kandidaturu za premijera i na njegovo mjesto stavljaju Milanovića.

Više pogledajte na: Vijesti.net - Milanović povukao Jurčićevu kandidaturu za premijera i objavio svoju!

Više o meni
sunka5 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-11-07, 11:31   #2 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 30
Poruka: 3,269
kresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono neštokresola ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola
Re: Milanović potencijalni premijer

To sad kad je vidio da bi moga sastavit vladu stavlja sebe... po meni skroz normalno...

Ovo bi cak moglo potvrditi moja razmisljanja da SDP nije uopce ocekivao, niti im je bilo toliko stalo do pobjede na ovim izborima, zato Milanovic nije sebe naveo kao kandidata za premijera u pocetku...
he finally was dead.
kresola je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 30-11-07, 13:33   #3 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 01-02-07
Poruka: 2,883
berto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono neštoberto11 ima ono nešto

Davor Gjenero: Smijenivši Jurčića Milanović je zapečatio svoju političku karijeru

Zoran Milanović, novi premijerski kandidat SDP-a je počinio političko samoubojstvo impostirajući sebe na mjesto sada već bivšeg kandidata Ljube Jurčiće. Prva je reakcija politologa Davora Gjenera na najnoviju odluku čelnika SDP-a.

- Umjesto da snosi konzekvence zbog neuspjeha SDP- a, Milanović se imenuje premijerskim kandidatom. On je vodio personaliziranu kampanju i mislio da je njegova karizma jača od Sanaderove i izgubio. Pokazao je da ne poštuje temelj demokracije, zapravo njegov jedini doprinos političkoj areni jest njegov zaključak kako je lijep i pametan. Neće ga ni njegovi stranački kolege tolerirati više i ovim je zapravo zapečatio svoju političku karijeru - smatra Gjenero i dodaje kako je upravo Jurčić zaslužan za uzlet SDP-a jer je rejting stranke bio najveći kad je ekonomski strateg predstavio gospodarski program svoje stranke.

Isto tako, tvrdi Gjenero, Milanović ne poštuje ni građansku pristojnost jer "pametni ljudi u SDP-u koji su uvjetovali podršku Milanoviću na mjesto šefa stranke jest da Jurčić bude kandidat za premijera".

Zašto je šef najjače oporbene stranke napravio ovaj potez sada i prijete li Hrvatskoj nemiri kako je spominjao Sanader "izjave zabrinutih građana", Gjenero bez oklijevanja kaže:

- Nije dobio Milanović nikakav mig od strane Friščića i Đurđe Adlešić da će se njemu pridružiti, poslao je samo znak da je upražnjena njegova potencijalna funkcija na mjesto predsjednika Sabora. Dakle, predsjednik Stjepan Mesić neće imenovati mandatarom Milanovića prije nego Sanadera.

S druge strane, politolog dr. sc. Anđelko Milardović smatra kako je reakcija Zorana Milanovića očekivana te kako je ovim činom politika pokazala svu svoju surovost.

- Ljubo Jurčić je ispljunut kao žvaka, ali isto tako mislim da se Jurčić trebao sam odreći premijerskih ambicija nakon što je niz puta pokazao da je zapravo nedorastao mjestu na koje pretendira - ističe Milardović koji tvrdi kako je Jurčić ovom odlukom upokojen.

Također Milardović kaže kako se Milanović igrao s bivšim premijerskim kandidatom te da se nije znalo tko će voditi zemlju, kao što je sada već jasno da bi svakako politički mudriji potez bio da je otpočetka bilo da je Milanović premijerski kandidat kao što je slučaj u parlamentarnim demokracijama gdje je šef stranke i šef vlade sjedinjen u jednoj osobi.

- Shvatili su da su pogriješili u početku, nema jasne i razgovijetne komunikacije stranke i birača, ali su ovom odlukom zbunili i sve građane, iako je već tijekom kampanje Jurčić gurnut u drugi plan i dalo se zaključiti što se sprema – obrazložio je Milardović.

Hoće li Milanović uistinu zasjesti na čelo izvršne vlasti ovisi o njegovim pregovaračkim sposobnostima, odnosno može li ponuditi više od relativnog pobjednika Ive Sanadera, zaključio je Milardović.
Odgovori sa citatom
Star 30-11-07, 13:39   #4 (permalink)
Banned

Datum registracije: 29-11-07
Godina: 27
Poruka: 123
Krvavica

ma kao sa sam znao da ce milanovic nasljedit tudjmadana jer sad kad je rat zavrsio mora neka opet da bude predsjednik gospodarstva a bas mi se ne svida ni taj milic koji zeli mjesto kandidata za ministra pravosudja
Krvavica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 30-11-07, 14:22   #5 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 30
Poruka: 1,359
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

kakav milić? koliko znam Josipović je SDPov kandidat za ministra pravosuđa.
ne kužim baš ovo naslijeđivanje milanović/tuđman, nema veze.

Ne bih rekao da je ovo očekivan potez ali svakako me nije iznenadio. Da je ovo Milanović napravio mjesec dana prije izbora danas bi uživao debelu večinu u saboru.

Ovo je totalno loš timing i nadasve nedoslijedan potez.
Odgovori sa citatom
Star 30-11-07, 22:10   #6 (permalink)
Starter

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 45
Poruka: 4
kruger se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kruger

Pa nemojte ljudi tako Milanovic je rekao mi smo TIM svi smo mi TIM.Svi za jednoga jedan za samog sebe... Neznam odakle mi je to poznato? Ili dogodio se narod.
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 07:14   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 661
tonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono nešto

Sa ovim potezom Milanovića sve postaje upitno, HDZ se uspaničio jer je vjerovatno sa ovim potezom Milanović zadovoljio dvojac HSLS-HSS i vrlo lako može formirati vladu.
Jambo je naglo zašutio, što je isto jedan od pokazatelja da se neće ići sa HDZ-om,
jer on je najviše glasova donio HSS-u.
Pusićka sinoć nije htjela govoriti o foteljama (''kasnije čemo o tome''), Adlešička je izjavila da sa ovim potezom je sve prihvatljivo i za njih. Friščić ako ide sa HDZ-om dovodi do raspada HSS-a, SDSS, Pupavac govori kako ga birači pritiskaju da ide sa SDP-om, sve su to detalji koji ''govore'' tko može, ali i ne mora, biti mandatar iza ponovljenih izbora na nekim biračkim mjestima.
Sveukupno Milanović možda već sad ima 77 mandata, premda bi takva vlada bila nestabilna, ali ni HDZ nebi imao stabilniju vladu.
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 09:45   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
automaton se izdvaja iz maseautomaton se izdvaja iz mase

Tko god bio na poziciji - SDP ili HDZ - imat će jaku opoziciju i neće se moći osiliti i vladati ne obazirući se na druge stranke i programe. Uvijek je dobro da je opozicija jaka; to tjera poziciju da vuče samo najbolje poteze, jer će uvijek budna opozicija to odmah kažnjavati urnebesnom kritikom.
automaton je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 12:33   #9 (permalink)
absolute beginner

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 5,471
ševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svima

Citat:
Pravi autor: kreky Pogledaj Poruke
Ne bih rekao da je ovo očekivan potez ali svakako me nije iznenadio. Da je ovo Milanović napravio mjesec dana prije izbora danas bi uživao debelu večinu u saboru.

Ovo je totalno loš timing i nadasve nedoslijedan potez.
točno je da je odmah trebalo tako biti. ovo sada jest malo nezgodan potez ali mislim da odgovara potencijalnim partnerima.

đurđa je rekla da je to dobar potez, a milanović bolji premijerski kandat. tako da mislim da to sve govori o rezonima ovog poteza.

Citat:
Pravi autor: automaton Pogledaj Poruke
Tko god bio na poziciji - SDP ili HDZ - imat će jaku opoziciju i neće se moći osiliti i vladati ne obazirući se na druge stranke i programe. Uvijek je dobro da je opozicija jaka; to tjera poziciju da vuče samo najbolje poteze, jer će uvijek budna opozicija to odmah kažnjavati urnebesnom kritikom.
da. jaka oporba je jedna od najbitnijih stavki zrele i konsolidirane demokracije.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 01-12-07, 13:11   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 1,563
Locrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono nešto

Ovim potezom Milanović je pokazao da je još neiskusan u politici te da uči u hodu..... Dobro je da je shvatio da je pogriješio pa je to ispravio.......

Žao mi je jedino Jurčića kojemu je ovo veliki minus u političkoj karijeri.......
Odgovori sa citatom
Odgovor

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 08:20.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103