Raspravljate o temi Mogu li se ustaše i partizani jednako vrednovati ? u Politika forumu, dio Znanost foruma; Covjek dobio ban zbog suprotnog misljenja. A "moderatorica" to ne trpi....
Ovako stvari stoje-niko od vas nije bio pošten do kraja-Nemogu se izjednačiti nikako-partizani su pobjedili na političkom i na bojnom polju,ustaše su jedni nadrapali,zapovjedni kadar pobjegao-nadalje : Ako ćemo biti sljednici u bilo kojem smislu i smatrati da smo konačno ostvarili tu ideju o stvaranju države , opet nismo isti niti slični partizanima. Partizani su svoje borce i njihovu djecu držali ko malo vode na dlanu a mi smo svoje borce maknuli iz javnog života i dovveli lihvare i razarače sustava. Ja nenavijam ni za jedne ni druge jer su oni nepovratna prošlost, meni se gadi što naša djeca nemaju budućnost a da li će neko to priznati ili ne ili mora pregristi jezik da se stim suoči,to je druga priča![]()
PUCA PUŠKA A TOP RIČE, BARUT MIRIŠE
meni su i četnici i partizani i ustaše potpuno isti kao ljudi ili kao vojnici a istina je i to da su u sve tri grupacije bile zastupljeni svi nacionalni čimbenici u manjem ili većem broju,jasno. oni su bili vojska koja je zastupala svoje ideje i ciljeve a kako su to realizirali i da li je bilo zločina i ko je više napravio-to su gluposti jer to se događa u svakom ratu u svjetu a mi smo mentalno slična kultura i razlikujemo se samo u religijskim tumačenjima i pripadnosti vjeri. ako bi izbrisali rječi: rimo katolik,pravoslavac , nebi se nipočemu razlikovali osim po dijalektima od istre do đevđelije a muslimani se razlikuju po očitim imenima a prezimena se opet u većini poklapaju sa našima pa neznam zašto bi ja nekog mrzio ili smatrao manje vrjednim a u istom trenutku me moja vlastita vlada i ministri podkrada i stavlja mi težek teret nameta i harača , dok državni dužnosnici pune crne kronike i niko ih nemrzi i nebuni se-nigdje na vidiku jedinstva za iole pravde![]()
Svaka cast Hvidrant
Ovo sta si napisao je istina.
Daj Hvidrant dosadan si više..... Stalno jedne te iste priče pričaš, svi mi to znamo, a ti ko papiga, otkrivaš svaki put toplu vodu.
Jeli isto vrednuješ onda suprostavljene strane u Domovinskom ratu kad si ovako uspija izrelativizirati 2. sv. rat?
like the angel you are, you laugh creating,
a lightness in my chest, your eyes they penetrate me,
your answers always maybe,
that`s when I got up and left.
AKO NISI BIO U D. RATU,NEMOJ KOMENTIRATI. ako si bio onda nevrjeđaj poštenje hrvatske djece očeva majki pa i moje malenkosti (nešto i nick govori ) -domovinski rat je trajao 5 godina i za tih 5 godina naši dušebrižnici su krali našu domovinu a svi oni koi su se okoristili od domovinskog rata ( to nisu naravno vojnici sa fronta) takođe su isti i gori od onih neprijatelja,jer se ratno profiterstvo po vojnim propisima najstrože kažnjava, a ti isti su kaznili dodatno naše vojnike i generale-na čijoj si ti strani ??? dakle nije srbin sjedio u vladi i pljačkao me ,nego je bio u pm. i pucao na mene ali sam bio moćniji od njega -jer branim svoje dvorište a kad sam se vratio našao sam opustošenu zemlju i u debelom kriminalu i nisu dakle svi hrvati ratovali i nisu profiteri domoljubi a te izjednačavam sa svim neprijateljima, i zločinima-a na koncu-lejla šehović ti je bila mis hrvatske a jadranka je srpskog roda i nositeljica jugo zastave 90 . godine pa mi reci da su je branitelji birali
Neću komentirati tvoje prethodne konfuzne komentare jer se nema što komentirati.
Tek u tvom off topic stilu jedna primjedba i jedno pitanje.
Nije. Trajao je četiri godine.
Pa nije li HVIDRA uvijek uz svoju Jacu? (pitam jer kažeš "da i nick nešto govori")
Nisu li braniteljske udruge najvjerniji i vječni saveznik i adut HDZ-a ... onog istog koji je kako sam kažeš opljačkao zemlju za vrijeme rata?
Nisu li braniteljske udruge plebiscitarno podržale Jacu na predsjedničkim izborima? (Jednako gorljivo kako su podržavali i Sanadera sve do onog dana)
Milosti ne tražim , niti bih vam je dao!
je je- to su oni njeni branitelji što su sjedili na borongaju 2 mjeseca i koi sa njom piju kavu i poklanjaju hrvatski teritorij a branitelji su skoro svi umirovljeni i maknuti sa javne scene-pa sad imate branitelje holding i pun k. kojekakvih braniteljskih udrugica a u ministarstvu branitelja radi 350 osoba a tamo je samo 17 branitelja-ali hrvati vole više tuđe nego svoje pa je zato i izabrana jadranka vlaisavljević kosor![]()
Moram još dodati da je ovo pitaanje samo po sebi suvišno-pa partizani i ustaše i njihovi sledbenici su se izjednačili i sad su na vlasti-nevidim čemu pitanje,a ako neko nije zadovoljan neka ide na ulicu jer mu pravosuđe neće pomoći pa i da je u pravu a to znači da smo to izjednačili i povezali sa domovinskim ratom pa čak i sa našim neprijateljem jer imamo visokih dužnosnika po nekim gradovima i općinama koi su na funkciji bili i u svojoj famoznoj kraini-Građani hrvatske su promatrači,sluge kažnjenici koi trpe razne "inkvizicije"neznam kako da opišem tu nedavnu i davnu prošlost kao i sadašnjost,jer sve nešto u ime boga vjere ,nacije i države a u stvarnosti su važne samo fotelje a nacija je zadnja rupa na svirali