| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Naj noviji Napad na Hrvatsku u Znanost forumu; silence problem Hrvata u BiH počeo je obečanjem '91 da če živit u državi Hrvatskoj čije granice se završ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 26-02-07 Godina: 57
Poruka: 1,109
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku silence problem Hrvata u BiH počeo je obečanjem '91 da če živit u državi Hrvatskoj čije granice se završavaju negdje u BiH. Pristajanjem na AVNOJ-evske granice Hrvatske, bila je potpisana presuda tom dijelu Hrvatskog naroda da i dalje živi u BiH, koga su na koncu debelo iskoristili pizza majstor i otac nam domovine. Pa čak nas i uveli u rat sa narodom koji je stolječima bio saveznik Hrvata (jer su večinom bili Hrvati islamske vjeroispovjesti). Ne znam što če se dogoditi kad Hrvatska uđe u Evropu, kako če se to odraziti na hrvate u BiH. |
| | |
| | #32 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Evo navukao nas je jedan bezvrijedan filmić na ponovna raspredanja o stvarima koje su već prožvakane tisućama puta. Filmić kao takav nije nikakva istina već provokacija kakvih sigurno ima i s Hrvatske strane. Kao i oni Slovenski koji su se pojavili ovih dana na istom mjestu. Kako sam već rekao Srbi u Hrvatskoj, Srbi u Srbiji, Srpska politika vladajuća i oporbena trebaju prihvatiti Hrvatsku kao realnost takvu kakva jest, odreći se teritorijalnih pretenzija i onda nikakvih problema neće biti. Mislim da to vrijeme još nije stiglo i da će taj proces potrajati desetljećima. Ne mislim ovdje na zagrižene pojedince s jedne ili druge strane. I u Hrvatskoj ima svakakvih idiota, ali su oni marginalizirani, dok kod Srba to nije slučaj još uvijek. Lulu, draga si mi djevojka. Imali smo jednu oštriju raspravu po tvom dolasku na ovaj forum. Sve što sam tada rekao mislim i sada. Ne mislim da su svi Srbi krivi, da svi misle isto, da svi žele isto ali neka negativna poimanja stvari o kojima govorimo su kod velikog dijela Srba jako prisutna. Marginalizirajte uzroke zla, u prvom redu, SANU I SPC, radikale i bit ćemo svi sretniji. Vodeću ulogu u tome trebaju imati Srpsko političko, intelektualno i duhovno vodstvo. Oni kreiraju percepciju naroda. Ne živi se ni od (veliko)Srpstva, ni od (veliko)Hrvatstva, samo se pravila neugrožavanja susjeda moraju poštivati. I Srbima u Hrvatskoj bih rekao da je vrijeme da prestanu sanjati nerealne snove, da prihvate Hrvatsku kao svoju zemlju i u njoj traže ostvarenje svojih prava, prava koja neće ugrožavati tuđa prava. Isto vrijedi i za Hrvate u BiH koji kao konstitutivni narod imaju manje prava od druga dva naroda. Neka se za svoja prava bore u okviru svoje države ne ugrožavajući druge pri tome. Iskreno se nadam da je ovo jedan od zadnjih postova u ovoj temi jer ovaj filmić je dobio i previše prostora.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. Zadnji Uredio anthlon : 30-08-07 u 15:54. |
| | |
| | #33 (permalink) | |
| Banned | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Citat:
rep+ | |
| | |
| | #35 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Citat:
Nadalje - nisam generalizirao. Naravno da vjerujem da i u Srbiji (kao i svugdje, uostalom) ima ljudi koji ne razmišljaju onako kako razmišlja većina. Međutim, izborni rezultati (uspjeh radikala) pokazuju da većina ljudi u Srbiji razmišlja upravo onako kako sam ja opisao. Golema masa ljudi koja se svake godine okupi na četničkom derneku na Ravnoj Gori pokazuje da većina ljudi u Srbiji razmišlja upravo onako kako sam ja opisao. Činjenica da su četnici službeno, zakonom izjednačeni u statusu sa partizanima pokazuje da većina ljudi u Srbiji razmišlja upravo onako kako sam ja opisao. Spomenici Draži Mihailoviću koji niču u svakom gradu, u svakom selu, palanci, varošici pokazujuda većina ljudi u Srbiji razmišlja upravo onako kako sam ja opisao. Politička retorika goleme većine skupštinskih poslanika - a koja se može čuti na RTS-u - pokazuje da većina ljudi u Srbiji razmišlja upravo onako kako sam ja opisao. Nažalost... ali to je tako. U Hrvatskoj se javnost grozi kad golobrada mlađarija nosi ustaške kape na Thompsonov koncert. Sjeti se samo rasprave na temi "Primitivizam" ovde na forumu i sjeti se koliko je nas forumaša osudilo takav ustašluk. U Srbiji, kada se priča o četnicima, možeš čuti samo "to je bilo davno, to se mene ne tiče" ili "četnici su bili borci za slobodu i za Srbiju". Nikakva osuda četničke ideologije, nikakvo priznanje četničkih zločina, nikakvo distanciranje od četništva... Ništa. U Hrvatskoj je po zakonu kažnjivo promicati ustaštvo. Dakle, službeni i važeći propis ove države to zabranjuje, i predviđa kazne za takvo nešto. U Srbiji četnici primaju penzije i uvaženi su članovi društva, priznati kao antifašitički borci, Draža Mihailović promovira se kao istinski borac protiv okupatora, spominje se kako ga je odlikovao američki predsjednik, a četnički skup na Ravnoj Gori je općeprihvaćeno narodno veselje. O tome ja govorim... Ne znam kakvi su tvoji stavovi o tome. Vjerujem da u Srbiji ima ljudi koji to osuđuju, koji se toga stide - kao što se i ja stidim ustašluka i kao što me iskreno boli svako slovo "U" nacrtano na zidu i svaka podignuta desnica... Vjerujem da takvih ljudi ima i u Srbiji... Ali slika koju ja (i svaki drugi vanjski promatrač) stječem o Srbiji je upravo onakva kakvom sam je opisao. I zato ponavaljam - nije problem u Srbima. Srbi su ljudi, sa vrlinama i mana, kao i svi drugi na ovoj zemlji. Nije problem u Srbima. Problem je u - Srbiji. I na kraju - naravno da ne smatram da onaj filmić sa YouTube-a predstavlja nekakav napad na Hrvatsku. To je najobičnija glupost, a ne napad. Ja ovdje govorim o malo široj problematici, a ne samo o tom bezveznom i beznačajnom filmiću. Taj filmić predstavlja ilustrativan primjer općeg stava kakav vlada (i oduvijek je vladao) u Srbiji.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| | |
| | #36 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: Novi Sad Godina: 23
Poruka: 4,503
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku damfisk,okej razumem te zašto tako pričaš...ali kad god se priča o svemu tome Srbi su uvek ti koji su krivi,koji ovo , koji ono...malo mi je muka da slušam svaki put nešto....Mislim, okej,opet kažem razumem zašto tako misliš...ali na primer što se tiče Ravne Gore, mnogi tamo idu (pogotovo mladja generacija) da bi se provelo,napilo,zezalo,što je opet glupost...Ja stvarno ne znam za Dražine spomenike,ali zašto ne znam ? Zato što me ne zanima,zato što nisam vaspitana i učena da mrzim hrvate,muslimane....Uvek, naravno ima onih ljudi koji misle drugačije... Anthlon,lepo si to sve rekao! ![]()
__________________ Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatiš, jer ona neće nestati ako se pretvaraš da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, čak i po cenu straha da ce jednog dana nestati. |
| | |
| | #37 (permalink) | |
| Banned | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Citat:
Kad bi se recimo svake godine u Jasenovcu skupila gomila ljudi u ustaškim uniformama, da proslave 10.4 (dan osnivanja NDH) reakcija bi bila nenormalna ... damfisk priča o tome da je problem u tome što se neko ide provodit, zabavljat, zezat na skup posvečen hrpi koljača i kaj niko ne vidi neki veliki problem u tome ... Zadnji Uredio silence : 30-08-07 u 15:53. | |
| | |
| | #38 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 15-05-07 Lokacija: Fiume trenutacno Godina: 22
Poruka: 238
![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku ja osobno ne znam sta da napisem o ovome svemu na kraju, nije me bilo par sati i vec sam potrosio bog zna koliko na citanje ....sta mislite kako tamo u srbiji ljudi vide hrvate kad im pokazu koliko ljudi se tuce u prsa i za dom spremni....misle da smo mi lude ustase.....i to je generaliziranje, a na mene osobno etiketiranje.....sad zamislite kako se osjeca onaj dio ljudi u srbiji koje to ne zanima, a odmah su etiketirani pri rodenju...koliko vas je upoznalo srbijanca vasih, mojih, nasih godina koji razmislja tako, ja osobno nijednog.....cinjenicu da tog ima i da ce tog zauvijek bit mi ne mozemo promjenit, al se barem mozemo ponasat kao ljudi i ne sudit unapred nekome kog ne znamo.....ja ne kazem da bi mi trebali zaboravit, oprostit i sva ta sranja, al osobno mislim da je jadno da nakon 10 godina mladi ljudi imaju te teme, i diskutiraju o tome sa cvrstim argumentimamislio sam da ce neki ovdje pricat idiotarije, ali priznajem svi ste dali neko striktno misljenje koje je s neke strane obranjeno, ali stvar je u tome da smo mi svi ljudi...i trebali bi se tako ponasat Prije nekog vremena je bila anketa na nedeljom u dva i pitanje je bilo sta je od sljedeceg zlocin, partizani ili ustase.... i 3 puta vise je ljudi odgovorilo partizani A niko ne pamti ideja u kojoj niknuo komunizam kao utopija koju na kraju je iskrivio covjek......vise mi ovo sve pjesnicki zvuci pa necu vise pisat takve gluposti, sori ak sam vas udavi....peace
__________________ .........i fina mala plava kutijica za puder I ja sam te ostao zeljan dok me bude.......moja mila |
| | |
| | #40 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Evo njega i njegove metode... ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, napad |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:03.

....sta mislite kako tamo u srbiji ljudi vide hrvate kad im pokazu koliko ljudi se tuce u prsa i za dom spremni....misle da smo mi lude ustase.....i to je generaliziranje, a na mene osobno etiketiranje.....sad zamislite kako se osjeca onaj dio ljudi u srbiji koje to ne zanima, a odmah su etiketirani pri rodenju...koliko vas je upoznalo srbijanca vasih, mojih, nasih godina koji razmislja tako, ja osobno nijednog.....cinjenicu da tog ima i da ce tog zauvijek bit mi ne mozemo promjenit, al se barem mozemo ponasat kao ljudi i ne sudit unapred nekome kog ne znamo.....ja ne kazem da bi mi trebali zaboravit, oprostit i sva ta sranja, al osobno mislim da je jadno da nakon 10 godina mladi ljudi imaju te teme, i diskutiraju o tome sa cvrstim argumentima