| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Naj noviji Napad na Hrvatsku u Znanost forumu; Eto vidiš. Rasprava je majka svakog druženja, zar ne? A propos stradalih civila u Oluju - naravno da se to ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #71 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,916
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Eto vidiš. Rasprava je majka svakog druženja, zar ne? A propos stradalih civila u Oluju - naravno da se to tako doživljava... ali nitko u Srbiji nikada nije rekao da je Oluja za cilj imala reintegraciju hrvatskog teritorija u sastav samostalne, suverene i međunarodno priznate Hrvatske. Uvijek se priča o "srpskog zemlji", o "proteranim Krajišnicima" koji sanjanju svoja "vekovna ognjišta"... Nitko u Srbiji nikada nije pokušao javno objasniti da je RSK u Hrvatskoj bila otprilike jednaka kao i albanska država na Kosovu. Nitko, nikada. A to je onaj "problem" o kojem ja govorim. Kužiš? Da se razumijemo - svaki ubijeni civil tijekom Oluje je strašan zločin. I svaki onaj tko je odgovoran za takvo djelo mora ići u zatvor, i to na jako jako jako dugo razdoblje. Ali, Oluja je bila oslobodilačka akcija. Ali, prostor tzv. RSK nikada nije bio srpski, niti je pripadao Srbiji. Ali, Olujom je Hrvatska samo vratila ono što joj je pripadalo. I to je ono što mora bit apsolutno jasno. A upravo to je ono što Srbija ne priznaje, ne prihvaća, ne razumije. I zato je problem - Srbija, a ne Srbi.
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #72 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 28-04-07 Lokacija: Beograd Godina: 23
Poruka: 4,155
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Okej,ja kapiram šta ti meni govoriš...mnogi ljudi tu Oluju nisu gledali tako kao oslobođenje...i ne priča se uvek o srpskoj zemlji ....damfisk,moraš i ti da shvatiš da ovde u Srbiji postoje podeljena mišljenja...neko govori da nikako nije smeo rat da se desi,a neko suprotno.Verujm da tako slično i tu misle ljudi...
__________________ Zapamti da je ponekad i kada ne dobiješ nešto što želiš čudesan udarac sreće. |
| | |
| | #73 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Shvaćam te ja u potpunosti. I vjerujem da postoje podijeljena mišljenja u Srbiji o toj temi. Baš kao što i u Hrvatskoj postoji čitav niz mišljenja, od "treba kaznit zločince u hrvatskim redovima" do "Srbe na vrbe"... Ali ono što ja želim reći jest da je u Srbiji prevladavajuće mišljenje, i službeno mišljenje, mišljenje na državnoj razini (kako god mi to nazvali) upravo onakvo kakvim ga ja opisujem. Svako drugačije mišljenje u Srbiji etiketira se kao devijacija, kao "izdaja"... pa sjeti se samo što sve govore i kako sve vrijeđaju onog Čedu Jovanovića (jel' se tako zove onaj predsjednik stranke LDP) Jesam li u pravu?
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #74 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Pa dobro , to jeste za tog Čedu Jovanovića...Ali eto zanimljivo mi je na primer bilo kad je Tadić došao da se izvine za sve njegove predhodnike ondašnje političke postave...Treba imati u vidu ko je bio tada predsednik (Slobodan Milošević) koji je iako je mrtav čovek za neke bio to i tada...
__________________ Zapamti da je ponekad i kada ne dobiješ nešto što želiš čudesan udarac sreće. |
| | |
| | #75 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Da, eto, ta gesta predsjednika Tadića bila je korak u pravom smjeru Ali, opet - sjeti se kako je ta Tadićeva gesta dočekana u Srbiji... Koliko sam ja mogao uočit, rijetke su bile ličnosti iz javnog života koje su taj njegov postupak pozdravile Puno je više bilo izrazito negativnih komentara, od "Šta mi njima imamo da se izvinjavamo" preko "Tadića treba da obesimo na Terazijama kao veleizdajnika" A takve komentare nisu davali marginalni likovi, nego vodeće političke figure i osobe iz javnog života. Zar ne? Eto, o tome ja govorim... ne govorim ja o pojedincima, ili o manjim grupama, ja govorim o općoj, većinskoj struji u Srbiji, i o stavu koji ta struja ima prema Hrvatskoj, prema zbivanjima u zadnjih 100-njak godina na ovim prostorima i prema ulozi Srba i Srbije u tim zbivanjima... o tome govorim kad kažem da je problem u Srbiji, a ne u Srbima P.S. Dodao bih samo ovo: nemoj mislit kako ja sada ovdje želim prikazat Hrvatsku i Hrvate kao bezgrešne, idealne, poštene do srži i pravilne do jaja... Nikako. Kritiziram ja i moju (hrvatsku) stranu, itekako kritiziram... Samo, ovdje je predmet diskusije Srbija, pa se zato ograničavam samo na Srbiju. Kužiš? ![]()
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović Zadnji Uredio damfisk : 31-08-07 u 18:17. |
| | |
| | #76 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku A ti što su to govorili su garnitura političara Slobe Miloševića!!!!!!A mnogi ih ne smatraju ničim posebnim. Shvati da ima dosta i to baš dosta ljudi koji nisu bili za rat, i koji danas proklinju Slobu i tadašnje političare.To što se političari ovde prepucavju na taj način to ostavi,ipak Srbiju sačinjavaju ljudi koji nisu ništa skrivili,koji se nisu ništa pitali...Pa ko uopšte želi rat???Ko? p.s. Okej,ne mislim ja to što si ti sad rekao.Ali ako je tema Srbija (a verovatno taj koji je postavio temu je hteo nešto što ni sama ne znam šta),ako je tema rat,ako je tema slobodna po mišljenjima,što ne bi i uključili Hrvatsku,jer mnogi pričaju kako treba i Srbija i Hrvatska da priznaju svoje greške (a ima ih i jedna i druga strana) da bi se krenulo dalje,da ne bi kroz jedan vek opet došlo do rata....
__________________ Zapamti da je ponekad i kada ne dobiješ nešto što želiš čudesan udarac sreće. Zadnji Uredio Lulu Bg : 31-08-07 u 18:33. |
| | |
| | #77 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naj noviji Napad na Hrvatsku Citat:
Da većina ljudi u Srbiji nije RSK smatrala "srpskom zemljom", da većina ljudi u Srbiji nije smatrala poželjnom liniju Karlobag-Karlovac-Virovitica, da većina ljudi nije 1991. doživjela kao trenutak za "prisajedinjenje istorijskih srpskih zemalja", ne bi se situacija razvijala tako kako se razvijala... Većina ljudi u Srbiji Hrvatsku doživljava kao državu kojoj je - hirom ili urotom velikih sila - poklonjen "istorijski srpski teritorij". Većina ljudi u Srbiji Dubrovnik smatra drevnim srpskim gradom. Većina ljudi u Srbiji govori i razmišlja o srpskoj Dalmaciji, srpskoj Slavoniji, srpskoj Baniji i Kordunu. NE o Srbima u Dubrovniku, Slavoniji, Dalmaciji, Baniji, Kordunu.. .nego i srpskoj teritoriji koju treba "prisajediniti" majci Srbiji. Uočavaš li razliku? E pa da u Srbiji ne vlada takvo razmišljanje, Slobodan Milošević ne bi mogao činit to što je činio toliko dugo koliko je to činio. Tko je želio rat? Neodgovorni političari koji su na najpodliji način izmanipulirali narod. Ali, razlika je u slijedećem - niti jedan političar, ma koliko podao i prijetvoran on bio, ne bi mogao godinama manipulirat Hrvatsku i voditi je u rat za "pripojenje Vojvodine" ili za "Hrvatsku do Zemuna". Hrvatska prihvaća granice koje su postojale 1991. i ne traži ništa više. Srbija je nešto sasvim suprotno. Priče o "vekovnim srpskim zemljama" prolazile su, prolaze i prolazit će u Srbiji. A te "vekovne zemlje" nalaze se - u drugim državama. Naravno da Srbiju čine ljudi koji nisu ništa skrivili. Naravno da Srbiju čine ljudi koji nisu željeli rat. ALI Srbija je godinama vodila rat upravo u svrhu "prisajedinjenja" tih "vekovnih" zemalja. A i dan danas na izborima pobjeđuje Srpska Radikalna Stranka, kojoj u službenom stranačkom programu jasno i glasno stoji "Karlobag-Karlovac-Virovitica", kojoj je skupštinski čelnik u intervjuu za hrvatske novine jasno i glasno kaže da želi veliku Srbiju, a predsjednik je čovjek poznat po izjavi da bi i rođenoj majci rđavom kašikom iskopao oči zato što je Hrvatica. I zato je problem u takvoj Srbiji.
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović | |
| | |
![]() |
| Tagovi: hrvatska, napad |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:32.