| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Naše drago pravosuđe ... u Znanost forumu; Index.hr Citat: Kontroverzna sutkinja aferu oko prodaje Večernjeg lista proglasila je nepostojećom, prihvativši izjavu sudionika afere Ivića Paš... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |
| Banned | Naše drago pravosuđe ... Index.hr Citat:
umjesto da takvu maknu sa mjesta suca, oni ju promaknu ... katastrofa .... nije ni čudo kaj je zemlja u ovakvom stanju | |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: druga generacija Hrvata u Australiji
Poruka: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naše drago pravosuđe ... zeljno cekam da citam vise od ove afera od vas sve .. wow samo cu reci za sada o nesto sto sam cula nedavno, i nisam sigurna da sam svatila dobro cula sam da u Hrvatskoj Sudovi su Zatvoreni, tada tko hoce gledati predmet u razvoju iako ima mijesta u sudu, jednostavno nemoze ovo je mene ful slagiralo da nesto tako moze biti u otvorenoj demokraciji, i ide preka sva prava Ljudske Slobodne i pravnost da mogu gradjani doziviti aktualnu istinuzato koje got katastrofe se desu sa pravosud, nista nece se promijeniti dok sudsi nisu odgovorni.. i nisu odgovorni, do got su jos iza Metalnom Zavjesa (Iron Curtain ) |
| | |
| | #3 (permalink) | |||
| Banned | Re: Naše drago pravosuđe ... ooo ... pa ti ni ne znaš najgore bisere ... T-Portal imaš primjera koliko oćeš ... Citat:
Citat:
Citat:
puno toga se u Australiji ne čuje, ne vidi, ne zna o tome kakvo je stanju u Hrvatskoj ... puno i previše ... | |||
| | |
| | #5 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 20-05-07 Lokacija: druga generacija Hrvata u Australiji
Poruka: 107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ajme majjjjjjjjjkooooooooo da fali mi detalje...... hvala a od pocetak godine imam prvi kanal HRT1 u dnevnoj sobi 5 mijeseci sada buuljim u t.v. ekran sa Cudo imam Dnevnik, Otovoreno, Kontraplan, Radni Rucak, Nedelju u 2, Latinica smanjili su da nam daju 8 sata snimke od dan prije, to je da dobijemo najbolje programe to znaci 5 mijeseca slusam afere, do saborskih cirkus, do interview-a nasih kvalitetnih elita ajme majko, caca i sin.. kako Narod doma pretrpi dan do dan do dan ovo ful Nesposobnost na svaki kut birokracije i vlasti Dr. J. ako si pravi doktor, mozda psihicki, imat ces gomilu posla kad meni istece rok za t.v. tebi se prijavin za ljecenje ![]() p.s. nista nece ici dalje, dok se Pravosude ne pokreni 4 godina Nista, a ma Nista drugacije, nije ni cudo da nitko se ne osudi investicije od izvana, zamislite daste u sred skupog projekta, i onda se nadjes na sud i izgubis sve jel si tamo godinama ili dobijes nesposobnu odluku a kamoli koliko ljudi su patili zbog krive kriminalne odluke mozda sudovi cak radu kao Cenzure za vladu ako trebaju nekoga zasutiti ovo je meni tako otvorilo oci ! Zadnji Uredio daidza : 23-05-07 u 12:58. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 786
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naše drago pravosuđe ... Koliko znam u Hrvatskoj nema baš mnogo sudaca bez kaznenih prijava, a problem je u tome što niti jedna nije rješena, dapače nerješavanjem tih prijava dozvoljava im se da rade što hoće i kako hoće. Kako imam i sam velikih problema sa korumpiranim sudcima, mogu vam kazati kako to izgleda. Vi prijavite Min. pravosuđa rad sudca na nekom predmetu jer su povrijeđena vaša prava bilo materijalna ili procesna, ministarstvo to spusti na uvid predsjedniku tog suda a ovaj odgovori da nema nepravilnosti i tako u nedogled. To se dešava kad niste močni. I u svom jednom postu sam rekao da su sudci krivi za cilu situaciju u Hrvatskoj. A i da vam kažem iskreno ne može netko biti sudac tko je išao na studij prava samo zato da bi studirao, da bi završio nešto, a takvih je 95% koliko ja znam od moje generacije koji su studirali pravo. I da nastavim dalje za ovu situaciju u pravosuđu krivi su i odvjetnici i to velikim djelom, i oni sa svojim načinom rada bacu veliku ljagu na hrvatsko pravosuđe, ali ipak oni su odvjetnici oni ne dijele pravdu to rade sudci, provode Zakon. Evo još samo ovo kod nas se sudska praksa počela objavljivati na netu, pa tako imate presude VHS-a, reviziju procesa, pa tamo vidite da niži sudovi sude nebulozno u 90% slučajeva, i onda kad recimo u svom predmetu predočite sudcu sudsku praksu VHS-a, koju triba poštivati jer za slične ili iste predmete ne može se suditi različito, oni takvu praksu ne prihvataju već naprosto i dalje donose presude po svome. E i to na reviziju sudskog procesa može se ići samo ako je vrijednost spora veća od 100.000,00 kn. |
| | |
| | #8 (permalink) |
| Banned | Re: Naše drago pravosuđe ... žalosno stanje. najgore od svega je kaj je sređivanje stanja u pravosuđu očito trenutnim lopovima na zadnjem mjestu prioriteta, jer da je drugačije, dalo bi se to srediti. nemoguće da Vrhovni Sud govori jedno, ovi niži drugo i nikome ništa ... ako neko donese toliko presuda koje se zbog proceduralnih grešaka poništavaju, onda toj osobi treba oduzeti licencu da se uopće bavi pravom u RH, a ne samo dati otkaz (tako da ne može otići u odvjetnike nakon otkaza), pa bi si malo razmislili jel će sudit po svom ili po zakonu. |
| | |
| | #9 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 56
Poruka: 786
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naše drago pravosuđe ... To se događa, a sudcima ne može nitko ništa jer su doživotno izabrani. I to je igra koja je namještena od močnika i glavnih lopova, ne znam kako je vani ali da nekog izabereš na doživotno ???, on može radit što ga volja jer za oduzeti mu to doživotno, u našem sustavu je nemoguće ili ponovo triba minjati taj zakon. A ovo o VHS-u to je istina, nitko ne poštiva od sudaca sudsku praksu što je uobičajeno u cilom svitu, pozivaš se na presude u određenim predmetima, samo kod nas ne. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| nevoljen Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: tamo gdje su nesretni Godina: 31
Poruka: 13,762
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Naše drago pravosuđe ... Samo par napomena: 1. nije istina da većina sudaca u Hrvatskoj ima kaznene prijave. To jednostavno nije istina (uostalom, kaznena prijava je kurac od ovce. Ja mogu sad otić na policiju i podnijet kaznenu prijavu protiv svih forumaša. I šta onda?) 2. Sudska praksa nije izvor prava. Na sudskoj praksi se ne može temeljit presuda. Presuda se može temeljit samo i jedino na zakonu. Sudska praksa može služit kao naputak, kao smjernica, ali nikako kao izvor prava. Ako je Vrhovni sud presudio na određen način u nekom predmetu, to ničim ne obvezuje ostale sudove da u sličnim okolnostima odluče na takav isti način. Naravno, sudska praksa je korisno sredstvo za argumentaciju, ali nikako nije nešto na čemu se temelji presuda - to je samo i jedino zakon. 3. Šta je to VHS? ![]() 4. U svim demokratskim zemljama suci se imenuju "doživotno". To, naravno, ne znači da sudac ima funkciju do smrti, nego to samo znači da osoba jednom imenovana za suca zadržava taj položaj sve dok to želi, odn. dok se ne dokaže da je počinila nešto što je u zakonu propisano kao razlog za uklanjanje sa sudačke dužnosti. Stalnost sudačke dužnosti je jedan od temeljnih elemenata neovisnoti sudstva. Nemojte da ovo sad ispadne kao da ja pravdam hrvatsko prasvosuđe, koje je u teškom kurcu... ja to znam bolje od većine forumaša... samo skrećem pažnju na neke stvari
__________________ Boja ...Bila boja je boja; bila boja je najbolja na svitu i niko mi ne more reć' da nije tako! |
| | |
![]() |
| Tagovi: drago, nas e, pravosudje |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 21:37.

ovo je mene ful slagiralo da nesto tako moze biti u otvorenoj
)
ajme majjjjjjjjjkooooooooo
da fali mi detalje...... hvala
elita