| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Nasilje nad ženama poraslo čak 30 posto u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: eva Ako to prijavljuju nisu neosviještene, bas suprotno. Svasta se dogada iza zatvorenih vrata vec dugo, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) | |
| Banned | Re: Nasilje nad ženama poraslo čak 30 posto Citat:
| |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,128
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Istina je da su žene kroz promoviranu priču o toj problematici postale hrabrije...da se prepoznaju u problemu, da istupe kako bi mogle reagirati i prijaviti nasilnika. S druge strane pojavljuje se jedna zanimljiva teza, o naučenom trpljenju žena i doživljavanje nasilništva kao sastavnog dijela života i zajednice. Žene su oduvijek učile od svojih mama, baka...koje su bile oduvijek još brutalnije i primitivnije zlostavljane, ali su to prihvaćale pod normlano, jer su naučile trpiti i da to ide uz njihov život, pri čemu dolazi do paradoksa. Tek u modernom društvu, kod nas tek nažalost u zadnje vrijeme problem postaje medijski aktualiziran i uči žene da to nije normlano, kako da postanu hrabrije i odlučnije i nasilniku kažu STOP.
__________________ ....žrtva sam bludnih misli.... |
| | |
| | #13 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Nasilje nad ženama poraslo čak 30 posto Citat:
E sad je na našem pravosuđu da zaštiti te žene, jer večina zlostavljača prije ili kasnije će ponoviti takvo djelo. Većina se prođe sa nekakvom prijavom i za par sati su opet na slobodi. | |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Trouble Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Hypercube Godina: 23
Poruka: 3,296
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nasilje nad ženama poraslo čak 30 posto Slazem se tarquino s tobom. Nitko ne zeli bit zrtva, nitko ne zeli da ga netko zali. Tako ni zlostavljane zene. Tek sada, kad iz tudih primjera zene vide, da prijavljivanjem nasilnika nece ispasti zrtve, vec da tako zapravo pokazuju hrabrost i da nisu nemocne dolazi do promjena. E, da i to. Koliko je samo policajaca koji tucu zene. I sto kad se zlostavljana zena javi bas tom inspektoru ili koji on kua vec je. Neznam bas koliko podrske dobije od takve osobe.
__________________ I feel there are two people inside me - me and my intuition. If I go against her, she'll screw me every time, and if I follow her, we get along quite nicely. Zadnji Uredio eva : 29-05-07 u 00:01. |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Master of Sex n Sin Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,128
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Samo nažalost mi jedino kao nasilje nad ženama doživljamo kad netko na ženu fizički nasrne.....a ne sva ona psihička zlostavljanja, omalovažavanja, podčinjavanja, diskriminacija na poslu, macho iživljavanja i slično.
__________________ ....žrtva sam bludnih misli.... |
| | |
| | #16 (permalink) |
| Trouble Datum registracije: 12-12-06 Lokacija: Hypercube Godina: 23
Poruka: 3,296
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nasilje nad ženama poraslo čak 30 posto E to je svaka, sigurna sam, bas svaka zena bar jednom prozivila. Omalovazavanje na ovaj ili onaj nacin. Tu se modrice nazalost ne vide i to se u nasem balkonskom svijetu jos ne smatra nasiljem, a zna biti gore od ijednog udarca. Valjda ce i to doc na svoje, iako mislim da se takva svijest kod ljudi na ovim prostorima jos presporo razvija.
__________________ I feel there are two people inside me - me and my intuition. If I go against her, she'll screw me every time, and if I follow her, we get along quite nicely. |
| | |
| | #17 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Nasilje nad ženama poraslo čak 30 posto Ja mislim da je ovo jako ohrabrujuće. Naime, ne vjerujem da se stvarno povećao broj zlostavljanja. Mislim da su žene počele vjerovati pravosuđu pa su počele prijavljivati zlostavljanja koja se prije nisu usuđivale prijavljivati. Tome može biti i uzrok pada nezaposlenosti kod žena, jer zaštitu pretežno traže financijski neovisne žene.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski |
| | |
![]() |
| Tagovi: cak, nad, nasilje, poraslo, posto, zenama |
« Za koga bi glasovali da su danas parlamentarni izbori?
|
Jarnjak, Radić, Rebić, Laušić, Crnjac, Ademi i Norac u aneksu optužnice Haaga! »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:45.