| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" u Znanost forumu; Izrael je s 600.000 stanovnika hrabro započeo rat sa Sirijom (18 miliona stanovnika, Egiptom 78 miliona stanovnika, Jordanom 6 ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" Izrael je s 600.000 stanovnika hrabro započeo rat sa Sirijom (18 miliona stanovnika, Egiptom 78 miliona stanovnika, Jordanom 6 miliona stanovnika i Libanonom 4 miliona stanovnika. Znači da su Arapske zemlje koje su ga napale imale 100 miliona stanovnika. Odnos ljudstva je bio nevjerojatan, a rat je završio Izraelskom okupacijom Golana, Sinaja, Zapadne obale i Gaze. Današnji Izrael ima oko 6,5 miliona stanovnika. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" A gdje nam je dežurni antisemit? Otvorio temu pa netragom nestao... Da se nije možda predomislio i odlučio na hodočašće u Svetu Zemlju gdje će se preobratit na judaizam? ![]()
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Nježni predator | Re: Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" Ma ja sam ga pitao da li bi bilo interesantno otvoriti temu o Izraelu, jer sam ju ja htio otvoriti, ali je on na prvu valjda shvatio da to on treba učiniti. Sad sve ispada blesavo. Tema je antisemitska, a o temi bi jedino kompetentno mogli pisati proizraelski orjentirani. Ma ni ovo nije točno. To što se ja divim malom narodu koji jebe četvrtinu planete, ne znači da sam prožidovski orjentiran. |
| | |
| | #14 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
Poruka: 2,305
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" ovako: osim 600.000 stanovnika, Izrael je imao 250.000.000 stanovnika Amerike kao podršku te njihov velikodušan buđet kaže damfisk "Un je dao zemlju"... pa, kakav UN?!? Pa, nije dao svoju zemlju, neovlašteno je dao tuđu zemlju...što nisu dali dio Britanije, Francuske.... -UN je najveća sramota bijelog svijeta (što se događa uz njihov nadzor smo vidjeli za vrijeme rata, a sad to doživljava narod 3ćeg svijeta) ...ne da mi se više pisat ![]()
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #15 (permalink) |
| Crazy Kure s Bmw-om Datum registracije: 20-06-05 Lokacija: Zagreb/Dubai/Oslo Godina: 24
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" tema nije antisemitska, već realno stanje stvari ... o njoj može pričati svatko upoznat s problemom zvanim "Izrael" Maslow, ne znam da li si upoznat, ali ta "zemlja" kojoj se ti dviš na anketi u Europi je uz Ameriku ocijenjena kao potencijalno najopasnija zemlja za mir u svijetu ![]()
__________________ http://www.dubailand.ae/ |
| | |
| | #17 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" Citat:
tupilan ![]()
__________________ http://www.dubailand.ae/ | |
| | |
| | #18 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" Citat:
Aha.. znači tako ćemo razgovarat... UN je najveća sramota bijelog svijeta... svjetska banka je najveći izrabljivač i eksploatator u povijesti... WTO je kriminalna organzacija i udruga zločinaca koji želi zgrnut pare iskorištavajući prirodna bogatstva siromašnih zemalja... Znači to je tema za raspravu? O čemu ti pričaš? Hoćemo li ovde raspravljat o legitimitetu UN-a? Ja sam napisao ono što se dogodilo. To je povijesna činjenica - pročitaj malo pa ćeš i sam vidjet... Rekao sam da je Vijeće sigurnosti UN-a odlučilo da na prostoru nekadašnjog britanskog mandatnog područja Palestine nastane država Izrael... kao što je su na području nekadašnjeg francuskog mandatnog područja nastali Sirija i Jordan... Na tom području već su živjeli Židovi čije je doseljavanje na to područje trajalo barem 100 godina... ako ćeš ić natrag u povijest oni su odatle i potekli... Židovi koji su se doselili - kad su se doselili - nitko ih nije tjerao, između ostalog i KUPOVALI su zemlju od tamošnjeg arapskog stanovništva... Kad ti izvališ "okupatorska sila" onda to znači da su svi Židovi jednog dana iz Amerike došli u Palestinu sa tenkovima i topovima, izbacili Palestince iz njihovih kuća i rekli "Odjebite, ovo je sad Izrael". A tako nije bilo. Židovi su živjeli u Palestini i predstavljali su skoro polovinu stanovništva kada je proglašena država Izrael. Nisu je proglasili sami i ne pitajući nikoga, nego UN - dakle, druge svjetske države. Činjenica je da Palestince nitko nije pitao žele li živjet u Izraalu. Ali isto tako nitko nije pitao Židove žele li živjet tu gdje su sada. Nitko ih nije pitao želite li negdje drugo. Narod koji je stoljećima proganjan konačno je dobio državu u kojoj su svoji na svome, u kojoj nije zločin ili grijeh bit Židov... pa naravno da će se borit kako bi zadržali tu državu. Jesu li Palestinci time oštećeni - jesu. Je li Izrael trebao bolje i demokratskije uredit status Palestinaca - da. Je li dnašanji odnos Izraela prema Palestincima nepravedan - jest. Ali isto tako: Trebaju li Židovi imat svoju državu - da (kao i svaki drugi narod) Trebaju li Židovi svoju državu branit - da (kao i svaki drugi narod) Vidiš da ova tema nije tako jednostavna... puno pametniji ljudi već godinama ne uspjevaju riješit taj problem, pa svakako neću ni ja. Mislim da je jedino rješenje kompromis i tolerancija, a pizdarije tipa "bjelosvjetski cigani" i "razapeli su Isusa" taj problem neće nikako riješit. Hito ti to ili ne, tvoje su izjave antisemtske, a pogotovo su zabrinjavajuće ako se uzme u obzir da nisi Palestinac i da ti Židovi nisu ništa nažao napravili... Ako malo mućneš glavom shvatit ćeš da se, u najmanju ruku, mogu pronać opravdanja za Židovsko gledište jednako tako kao što je opravdana želja Palestinaca da žive slobodno u svojoj državi.
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane Zadnji Uredio damfisk : 25-05-06 u 20:26. | |
| | |
| | #20 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nastanak okupatorske sile zvane "Izrael" Citat:
Kupovanje zemlje je samo jedan primjer kojim se pokazuje da su se Židovi u Palestinu doselili slobodno, da su ih Palestinci smatarali normalnim pridošlicama sa kojima su zaključivali, između ostalog, i kupoprodajne ugovore, sa kojima su živjeli i trgovali... Dakle, tijekom barem 100 godina prije proglašenja države Izrael Židovi su se naselili, smjestili i udomaćili i bili prihvaćeni na području na kojem je kasnije nastala država izrael. Dakle, opet ponavljam, nisu se oni jednog dana tu pojavili od nikud, repetirali pištolj, prislonili ga na čelo Palestincima i rekli "Ovo je sad naše". Pa o kakvoj onda okupaciji pričamo?
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| | |
![]() |
| Tagovi: izrael |
« Prometni zakon
|
Kontejneri »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:01.