Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi NATO - da ili ne u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: marinkoM8 obziron na pamet hrvatskog naroda (vidi prošle izbore), protiv san referenduma (o bilo čemu). S ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-03-08, 23:02   #111 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 08-03-08
Godina: 23
Poruka: 441
Birtija se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Birtija
Re: NATO - da ili ne

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
obziron na pamet hrvatskog naroda (vidi prošle izbore), protiv san referenduma (o bilo čemu).
S obzirom na pamet, mislim da ipak treba pokazati barem malo demokracije u ovoj diktaturi i dati narodu da odluči!
Po onome što smo čuli kad su došli potpisivati peticiju 50% za, 50% protiv (manje-više) tako da ako dođe do referenduma, bit će tijesno i svaki glas bi mogao presuditi!
Birtija je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:04   #112 (permalink)
Starter

Datum registracije: 29-03-08
Godina: 48
Poruka: 71
simon_atack se izdvaja iz mase

Net.hr Rusija i NATO ipak zajedno i sada vas ja pitam protiv koga?? Muslimana ili Afrikanaca
simon_atack je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:10   #113 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,919
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Birtija Pogledaj Poruke
S obzirom na pamet, mislim da ipak treba pokazati barem malo demokracije u ovoj diktaturi i dati narodu da odluči!
Po onome što smo čuli kad su došli potpisivati peticiju 50% za, 50% protiv (manje-više) tako da ako dođe do referenduma, bit će tijesno i svaki glas bi mogao presuditi!

Koja diktatura, krvi ti irudove?

Jesi li ti normalan? Slijedeći put nemoj pit prije nego šta dođeš na forum... pa nećeš piskarat bedastoće
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:16   #114 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,090
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

Citat:
Pravi autor: Birtija Pogledaj Poruke
diktatura omogućava narodu referendum da bi bilo demokracije
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:29   #115 (permalink)
Regularni forumas

Ja ipak mislim da je prava demokracija kad narod može odlučivati o sebi. Naravno da to narod pokazuje na izborima, ali ne može ta stranka raditi baš sve šta im padne na pamet (osim kod nas, ali mi smo Balkanci, pa smo posebni).
Zato postoje prosvjedi u kojima ljudi pokazuju svoje nezadovoljstvo i referendumi gdje će večina naroda odlučiti što misli u svoje ime da žele. Kako referendum prođe, cijeli narod će znati kako su odlučili, a ne ostati pri stavu da je samo nekolicina ljudi u Saboru odlučila "u ime svih nas"!
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:30   #116 (permalink)
doctor queñones

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pod hitno nešto pročitat na temu konstitucionalnog uređenja i demokracije i vladavine prava...

BRZO!!!!!
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:35   #117 (permalink)
Regularni forumas

Samo malo! Ja sam za prava naroda, a ne prava vlasti!
Ja tebe ne kontam. Ti si znači protiv referenduma i da se NAROD izjasni jel želi pristupiti ili ne? Tebi je ono "neka bude volja Sanaderova" i da mora biti sve po njegovom" ?
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:37   #118 (permalink)
doctor queñones

Ne.

Ja ti samo naglašavam da pričaš gluposti o stvarima o kojima ne posjeduješ elementarno znanje

U zadnja tri posta pogrešno si upotrijebio pojmove diktature, demokracije, vladavine naroda i još nekoliko njih
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:49   #119 (permalink)
Regularni forumas

A dobro. Nisam naveo koju stil demokracije. Ima libernalna, socijalistička itd. Za mene su HDZ-ovci diktatori i uvijek će to ostati bez obzira na sve definicije i točka. Dobro, u meni vlada i taj anarhizam (bez obzira što sam član neke stranke), pa evo da mi ne bi opet nešto argumentirao:
Ukoliko svi građani (odnosno svi članovi neke organizacije itsl.) direktno sudjeluju u donošenju odluka, govorimo o direktnoj demokraciji. Osnovno sredstvo direktne demokracije, koje se u mnogim svremenim demokracijama u manjoj ili većoj mjeri primjenjuje, jest referendum. Na direktnoj demokraciji osobito inzistira anarhizam.

To sam izvukao iz:
Demokracija - Wikipedija
jer ti moraš sve za nešto imati definiciju, zapis itd., pa da se malo sad opustiš.
Birtija je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-03-08, 23:52   #120 (permalink)
Starter

Datum registracije: 29-03-08
Godina: 48
Poruka: 71
simon_atack se izdvaja iz mase

Citat:
Članak 86.

Hrvatski sabor može raspisati referendum o prijedlogu za promjenu Ustava, o prijedlogu zakona ili o drugom pitanju iz svog djelokruga.

Predsjednik Republike može na prijedlog Vlade i uz supotpis predsjednika Vlade raspisati referendum o prijedlogu promjene Ustava ili o drugom pitanju za koje drži da je važno za neovisnost, jedinstvenost i opstojnost Republike Hrvatske.

O pitanjima iz stavka 1. i 2. ovoga članka Hrvatski sabor će raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to zatraži deset posto od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.

Na referendumu se odlučuje većinom birača koji su glasovali, uz uvjet da je referendumu pristupila većina od ukupnog broja birača u Republici Hrvatskoj.

Odluka donesena na referendumu obvezatna je.

O referendumu se donosi zakon.

znači, birači odlučuju hoće li ga biti ili ne.

Zadnji Uredio anthlon : 30-03-08 u 07:38.
simon_atack je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nato

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Beogradski grafiti CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 13 17-09-08 19:49
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59
Pička - Faq Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 1 30-01-06 22:03
Zasto je pivo bolje od zenske CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 25-04-04 23:01

Trenutno vrijeme na forumu: 13:10.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114