Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi NATO - da ili ne u Znanost forumu; Šunka, mene samo zanima koja je bila uloga NATO saveza u sprečavanju neprovociranog napada nekih njegovih članica na treće zemlje... Š...

Odgovor

Opcije Teme
Star 17-07-07, 14:32   #21 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 11-12-06
Godina: 37
Poruka: 3,879
Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan
Re: NATO - da ili ne

Šunka, mene samo zanima koja je bila uloga NATO saveza u sprečavanju neprovociranog napada nekih njegovih članica na treće zemlje... Što je u tom slučaju bilo sa mirotvorstvom, što sa zajedničkim vrijednostima, što sa obrambenim konceptom saveza?
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 15:16   #22 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 931
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Šunka, mene samo zanima koja je bila uloga NATO saveza u sprečavanju neprovociranog napada nekih njegovih članica na treće zemlje... Što je u tom slučaju bilo sa mirotvorstvom, što sa zajedničkim vrijednostima, što sa obrambenim konceptom saveza?
Neznam na što to ciljaš, pa imenuje te članice i te 'neprovocirane napade'...

Više o meni
sunka5 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 15:25   #23 (permalink)
Akademik Foruma

Wolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavanWolf-HR je slavan

SAD, VB i Coallition of the Willing- protiv Iraka. Koje su to zajedničke vrijednosti, kad jedni napadaju a drugi ne, koje je to mirotvorstvo (kad jedni šute i gledaju kako ovi napadaju Irak)?
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 15:45   #24 (permalink)
women loving misogynist

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,175
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Pa koliko se meni čini, napad na Irak nema veze sa NATO-om...

NISAM GINEKOLOG ALI MOGU POGLEDAT
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 15:51   #25 (permalink)
next best thing

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,089
pharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svimapharaoh je poznat svima
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

Ama Hrvati su MFFM - Mean Fucking Fighting Machine, oni bi profitirali više s nama nego mi s njima tako da "NE" NATO- jebite se suvremeni imperijalsti i gamadi kolonijalistička. :screwyou

The things inside without a care

And the dirt still stains me

So wash me, 'till I'm clean...
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 15:54   #26 (permalink)
Akademik Foruma

Pa koliko se meni čini zemlje koje su napale Irak su članice NATO-a, pa je mislim moje pitanje na mjestu- koja je bila uloga (rekacija) NATO-a kada su članice NATO sveza vršile agresiju na treće zemlje, a toj agresiji se (mislim) protivila većina članica? Da li je bila održavanje mira? (Mislim da nije.) Da li je bila promoviranje zajedničkih vrijednosti? (Kojih zajedničkih vrijednosti?!? jedni napadaju, a drugi šute i gledaju na drugu stranu iako se protive napadu.) NATO je obrambeni savez- kako onda članice saveza mogu nekažnjeno vršiti agresiju na druge zemlje (opet nekažnjeno) kršeći pritom ratno pravo i običaje, kao i Ženevske konvencije?
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 16:48   #27 (permalink)
Uvaženi forumas

sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

Ovako, nakon što smo se svi složili da NATO nema nikakve veze s Irakom mogu ti postaviti protupitanje: zašto recimo UN nije 'reagirao' (kao što NATO nije reagirao)?

Mislim - analogija je ista - sve su zemlje članice UN (mislim na zemlje Koalicije) a UN također ima slične (da ne kažem) iste proklamirane ciljeve (sloboda, ljudska prava,...).

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 16:53   #28 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 24-02-07
Poruka: 765
Le frog je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Le frog

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
"NE" NATO- jebite se suvremeni imperijalsti i gamadi kolonijalistička.
Vidija sam temu i jednostavno nisam zna šta da kažem ali kao sam vidija kako je to pharaoh lijepo sročija nisam moga a da ne kažem: toooooo majstore.

Kad otkočiš repice doćo će i ona.
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 17:01   #29 (permalink)
Akademik Foruma

Šunka- sad se pravdamo da su jednako neučinkoviti i politički kastrirani kao UN?!?

To im a) i nije baš nešto za pohvaliti se, b) već smo članica UN-a, pa čemu se onda udruživati u drugi jednako politički neprincipijelan i nesposoban savez?
Odgovori sa citatom
Star 17-07-07, 17:08   #30 (permalink)
Uvaženi forumas

Citat:
Pravi autor: Wolf-HR Pogledaj Poruke
Šunka- sad se pravdamo da su jednako neučinkoviti i politički kastrirani kao UN?!?

To im a) i nije baš nešto za pohvaliti se, b) već smo članica UN-a, pa čemu se onda udruživati u drugi jednako politički neprincipijelan i nesposoban savez?
Nepravdam se. Samo hoću reći nitko nije mogao ništa napraviti po pitanju Iraka osim odlučiti da u tome ne sudjeluju. Niti NATO niti UN niti EU niti bilo koja druga međunarodna organizacija nema ovlasti nekoj suverenoj državi zabraniti da nekako djeluje. Jedino što može jest zaprijetiti se da će ju izbaciti iz organizacije ili da će uvesti sankcije nad njome...

Slažem se, svijet nije idealan, ali jebiga, kakav je takav...

Više o meni
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nato

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Beogradski grafiti CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 12 11-07-08 22:54
Best of Usenet Sandman Vicevi i Smiješni Tekstovi 6 10-05-06 07:51
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59
Pička - Faq Kristijan Vicevi i Smiješni Tekstovi 1 30-01-06 22:03
Zasto je pivo bolje od zenske CH1 Vicevi i Smiješni Tekstovi 2 25-04-04 23:01

Trenutno vrijeme na forumu: 03:00.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108