Pokazujem rezultate 1 do 4 od 4

NATO u Šibeniku želi poligon s otrovima i virusima

Raspravljate o temi NATO u Šibeniku želi poligon s otrovima i virusima u Politika forumu, dio Znanost foruma; Ministarstvo obrane odbilo je prijedlog NATO-a o gradnji centra za obuku protiv terorističkih napada biološkim, kemijskim i nuklearnim oružjem, piše ...

Uvaženi forumas Avatar od korisnika tuvok
    Datum registracije
    22-11-08
    Starost
    3
    Poruka
    851
    Liked
    1 times

NATO u Šibeniku želi poligon s otrovima i virusima

Ministarstvo obrane odbilo je prijedlog NATO-a o gradnji centra za obuku protiv terorističkih napada biološkim, kemijskim i nuklearnim oružjem, piše Jutarnji list.

Da taj prijedlog nije odbijen, bio bi to najveći takav poligon u Europi s velikim količinama smrtonosnih kemikalija i virusa. Gradnja centra koštala bi 15 milijuna kuna.

Glavni razlog zbog kojeg Amerikanci žele graditi takav poligon u Dalmaciji je najduži period lijepog vremena, koji omogućuje gotovo osam mjeseci aktivne obuke.

No, mišljene MORH-a o centru je negativno. Ministarstvo je odbilo gradnju centra, ali nema ništa protiv da ta ili neka druga tvrtka kupi ili koristi napušteno skladište.

Douglas Eaton, direktor 'Knotoxa', smatra da je takav centar MORH-u neophodan. Unatoč činjenici da bi se u tom centru radilo s najotrovnijim biološkim i kemijskim oružjem koje postoji, u 'Knotoxu' kažu da kemikalije koje bi se rabile u vježbama neće imati nikakav doticaj s okolinom, te da neće naštetiti lokalnom stanovništvu, biljkama i životinjama.

Javno - Multimedijalni novinarski portal

Počinju nuspojave članstva u Nato-u,bilo je samo pitanje vremena.
    Komandant Data,bijelo lice,
    Kad ćeš doći do Zemljice
    Da pričas danima,jer nas zanima
    da li u stroju obitava anima.

V.I.P. Član Avatar od korisnika dark_zg
    Datum registracije
    25-03-08
    Starost
    41
    Poruka
    6,438
    Liked
    88 times

Re: NATO u Šibeniku želi poligon s otrovima i virusima

Samo me zanima komentar Toninija kad ovo pročita!!

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Ma dark to je denziformacija. Biološko i hemijsko oružije je zabranjeno.
    Nisu li ono u Libanu stukli fabriku hemijeee pa ispalo da je fabrika proizvodila deterdžent.
    Nisu li stukli Irak jer su proizvodili hemijsko oružije. Jeste da ga posle nisu našli ali za svaki slučaj.

U Šibeniku bi ustvari prizvodili protiv otrove (efikasne) pa ga probali na pripadnicima NATO-a. Moraju malo bacit i pravog ali to će biti količine bezbedne za okoliš. Dobro ako baš dune neki vetrić, pa niko nije nepogrešiv. Ali mislim da će to ipak biti samo skladište i da Iranci ne mogu dobaciti do Šibenika.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika macor
    Datum registracije
    11-11-07
    Starost
    24
    Poruka
    2,684
    Liked
    0 times

ma to nek si tamo u svojoj prciji isprobavaju...imali su par desetaka godina prostora ko blata za ispitivat nuklearne bombe, al sad najednom ne fercera, jebiga, ne zele trovat svoj narod...a povrsinom je miljone puta veca od hr...mislim, nek si zabiju otrove u supak i otvore ventil s takvim idejama...

Lajkaj nas na Facebooku