| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi NDH - pro et contra u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Žoržaques Napominjen:Mladost-ludost.Doša je on pameti po stare dane,ima ti takih primjera ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #131 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: NDH - pro et contra Citat:
Po Mesiću sad svi seru da minja uvjerenja, a kad spomeneš da je Franjo bija isti takav i još gori, onda je to mladost-ludost. Znači smiješ mijenjat uvjerenja ako dolaziš u HDZ, ali ako mijenjaš uvjerenja tako da odlaziš iz HDZ-a onda si govno i izdajica... Lipo bogami. | |
| | |
| | #132 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 11-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 903
![]() | Re: NDH - pro et contra Najviše obožavam kad svojim postovima malo podignem atmosferu ovim desno orjentiranim ndhaljubcima. Nevjerojatno je kako smo od NDH došli do Tuđmana...hehehe Činjenica je da je Tuđman sudjelovao u partizanima kao mali dječarac i nakon rata dobio čin general. Završio je dopisno srednju školu i samo me zanima koji je on to fakultet upisao kad je bio i prof. povijest?! Uglavnom čovjek je volio proučavat povijest, pa je tako htio postat upravitelj Historijskog instituta u Beogradu. Mjesto nije dobio jer nije imao adekvatno obrazovanje, što ga je razljutilo te do tada zadrti komunist postaje nacionalno osvješten i počinje pisati takve tekstove, što naravno nije bilo u skladu sa politikom i situacijom u bivšoj Jugoslaviji, ali ne zato što je Jugoslavija bila netolerantna, nego zato što je njen temelj bio bratstvo i jedinstvo. Strpan je u zatvor, nije tamo bio dugo, pušten je zbog slabog zdravlja, te je nastavio sa radom, pišući nešto umjerenije tekstove, te se sve više povezivao sa emigracijom u SAD i Kanadi te polagano mobilizirao emigraciju, znao je da imaju novaca, koji će mu kasnije dobro doći (emigracija je njegova veza sa NDH, ipak nismo fulali temu). Mogao bi još ovako pisat o njemu ali da ne pretjerujem,zanimljivo je kako bez obzira što se okrenuo za 180 stupnjeva i više nije bio komunist, ipak je jako štovao Tita kojega je u svemu pokušavao kopirat, kako za života tako i po sprovodu. Zanimljiv je taj Njofra..hm.
__________________ "Ne vjeruj ženi koja laže" |
| | |
| | #133 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 18-04-06
Poruka: 13
![]() | Re: NDH - pro et contra Citat:
| |
| | |
| | #134 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: NDH - pro et contra Citat:
Hrvatskoj bez većeg djela Dalmacije i Istre? | |
| | |
| | #135 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 18-04-06
Poruka: 13
![]() | Re: NDH - pro et contra Citat:
| |
| | |
| | #136 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: NDH - pro et contra Citat:
I dosta o Tuđmanu. Ionako mi ga je pun kurac, ne treba mi još ovde u diskusiji o NDH | |
| | |
| | #137 (permalink) | |
Čak bih se zamalo pa i složio s tobom. Definitivno smatram da je Tito kao Hrvat mogao (i trebao) puno više učinit za Hrvate. Međutim, njegova je zamisao bila obnovit Jugoslaviju u kojoj će zajedno živit i Hrvati i Srbi i Slobenci i ovi i oni... Sad svi znamo da je to bila glupost najveće kategorije. Zašto on nije odabrao samostalnu Hrvatsku, zašto je on želio Jugoslaviju - o tome se možemo raspravljat. Činjenica je da on nije davao nikakve ustupke svom hrvatskom narodu, a davao je ustupke Srbima. | |
| | |
| | #138 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: NDH - pro et contra Citat:
| |
| | |
| | #139 (permalink) | |
Koja lijepa konstrukcija - "verbalne fekalije prema nacionalno osvještenim ljudima". Hoćeš reć da serem po ustašama? Znači, nacionalno je osvješten onaj koji podržava ustaše, Pavelića i NDH, a nacionalno nije svjestan onaj koji se usudi kritizirat ustaše, Pavelića i NDH. Pa dobro, ako je tako onda ja nisam nacionalno osvješten. Čak štoviše, ako je hrvatska nacionalnost istoznačna sa ustaštvom, NDH i Pavelićem, onda sam ja Kinez. A usput, samo budala može uspoređivat Tita i Pavelića. I na kraju - kako si iz moje izjave koji si citirao uspio zaključit da ja podržavam Tita? | |
| | |
| | #140 (permalink) | |
| Banned | Re: NDH - pro et contra Citat:
![]() Ne razumijem te fore da moraš mrzit srbe, podržavat režim koji je taljanima prodao koljevku hrvatske države da dođe na vlast, a plesao kako su mu njemci svirali da bi bio hrvat.... NDH i Pavelić su sramota za hrvatski narod. To kaj su imali državu, imali su kurac. Nije pavelić upravljao nego njemci, NDH je bila nezavisna jedino u imenu. ne da mi se više o ovome.... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: contra, ndh, pro |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:06.