| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Neovisna Vojvodina? u Znanost forumu; U normalnim uvjetima življenja je decentralizacija financijske i političke moći načelno dobra (ako ju ima tko kvalitetno provoditi). A to ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #201 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: Neovisna Vojvodina? U normalnim uvjetima življenja je decentralizacija financijske i političke moći načelno dobra (ako ju ima tko kvalitetno provoditi). A to da su političari "servis građana" je na našim prostorima možemo samo sanjati. I kod nas se vuku potezi i "riješavaju" naši problemi radi EU i povoljnije slike države umjesto da se to radi zbog nas samih. Znaš li kada bi taj Statut trebao biti usvojen?
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
| | #202 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 29-07-08 Lokacija: Beograd Godina: 57
Poruka: 908
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Nemam pojma.Ovde su raspustili skupštinu dan pre nego je Karadzić uhapsen.Još se nisu sastali a kad će ne znaje se.Inače ako je tako nesto i dato skupštini na razmatranje,to bi moglo potrajati malo duže. Uopsteno gledano nisu oni nas servis nego mi njihov. Šta bi oni bez nas.Nemaju toliko novaca kupovati drugi narod pa eto, dobri smo im i mi.Ali koliko su opičeni ,može im pasti na pamet pa da menjaju narod. Hrvati amo a Srbi tamo.Hajde pročitaj ovo pa da editujem da im ne dajem lude ideje. ![]()
__________________ Lepša duše dublje jeca |
| | |
| | #203 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Eto propustio sam edit. Evo malo novih informacija.Naime večeras se oglasio i Bojan Pajtić.U principu se radi o vracanju na stanje iz 1989 g. kada je Miloševic ukinuo ovlasti koje su ustavom iz 1974 date AP - KiM i Vojvodini kada je ako se dobro secam postojala i teoretska mogucnost za referendum i otcepljenje.Ali nisam bas siguran. Za Kosovo znate a i nije tema a Vojvodina ne traži u potpunosti stanje iz 1989 nego deo koji se odnosi na ekonomiju.Vrhovni sud ,policija i vojska ostaje po starom .Čak i ne insistiraju na naziv vlada Vojvodine jer po njemu to nije bitno.To sad treba u skupštini da podrži većina stranaka koje su i formirale vladu. Bilo bi sasvim u redu da to prodje,bar po mom misljenju. Ono sto je pod znakom pitanja su granice.Naime po mom mišljenju granice Vojvodine su Dunav i Sava sto bi značilo da bi Zemun i Novi Beograd bile Vojvodina.Ali ima kvaka jer su zvanično to beogradske opštine.Neko pametan je već rekao na forumu da političari crtaju granice tako da i ne znam tačno gde su današnje granice Vojvodine. ![]()
| | |
| | #204 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-09-08 Lokacija: boli te uvo odakle sam
Poruka: 161
![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Bilo bi dobro da se ekonomska autonomija Vojvodine sprovede u delo jer dosta je Beograd i njene opstine globile vojvodjanskog paora.Sve zavrsava na bgd-pijacama a kada treba isplatiti paora onda nema novaca jer gospoda iz vlade nemogu da se sastave jer su po belom svetu.Gledam po firmama ,kako se nemoze dobiti nista zivo dokle Bgd ne odobri,ma dokle vise?Na kraju krajeva Vojvodina je bila najrazvijenija posle Slovenije,standard gradjana je bio u rangu sa gradjanima iz Hrvatske a danas ... Nema potrebe za boldiranjem cijelog posta. Boldiraj samo dijelove koje želiš istaknuti.
__________________ nisam ja odavde Zadnji Uredio anthlon : 15-09-08 u 09:01. |
| | |
| | #205 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 607
![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Na kraju će na Balkanu doć da je svaka općina država za sebe. A nije ni zapad daleko od toga (npr: Belgija, Španjolska itd.)
__________________ Ako razgovaram na telefon, sigurno su dobre vijesti, jer kod mene, drugačije ne mogu ni biti |
| | |
| | #206 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Re: Neovisna Vojvodina? Bez obzira na prirodne granice Beograd (ili njegov dio) nije i neće biti dio Vojvodine. On će ostati "izrezan" iz te karte. ![]() Koliko vidim nacrt je gotov, samo još ne znamo kada će u Skupštinu. U pripremi novi Statut Vojvodine kao europske regije - TotalPortal Citat:
__________________ Morao sam promijeniti potpis. | |
| | |
| | #207 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Moram priznati da nisam upoznat sa svim detaljima ali mislim da bez obzira na kartu koju je na neki način odredila i politika da bi Zemun i Novi Beograd trebao biti u Vojvodini.Sava i Dunav su odrednice koje idu u doprinos tome.Ali to su više neka lična intimna osećanja jer sebe smatram vojvodjaninom.Tako biti neće. Da li sva ta zbivanja znače stvaranje samostalne države Vojvodina.Ne verujem.Ostaće kao sastavni deo Srbije. Decentralizacija vlasti je neophodna i na tome Vojvodina i insistira.Bolje će biti i Srbiji i Vojvodini.Bogata Vojvodina može značiti i bogatija Srbija.Ali i Srbija ima bezbroj neiskorišćenih resursa tako da bi vojvodjanski primer mogao biti samo podsticaj da to Srbija i iskoristi. ![]()
| | |
| | #210 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Citat:
__________________ Lepša duše dublje jeca | |
| | |
![]() |
| Tagovi: neovisna vojvodina |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |