Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Neovisna Vojvodina? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: sebastijan 10x je veće čudo za sve iz ex-yu što se CG odcepla bre, nego ako ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 15-02-08, 14:56   #31 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 3,124
Locrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masi
Re: Neovisna Vojvodina?

Citat:
Pravi autor: sebastijan Pogledaj Poruke
10x je veće čudo za sve iz ex-yu što se CG odcepla bre, nego ako bi se ikad Vojvodina odcepila (oni te vojvođane nazivaju - autonomaši). Pogledaj malo i prije tih 15g gdje je bila i kako je nastala Vojvodina. Slično kao i bivša tzv. "Vojna krajna" nastala je kao tampon zona radi obrane od Turaka.
Kakve veze ima kako je nastala i kome je bila tampon zona?

Pa i NDH je nastala za potrebe rata pa je danas pojedinci glorificiraju......

Citat:
a Kosovo su oni još 80-tih godina izgubili zbog uporabe neprimjerene sile. Ovo je sad samo preglumljavanje
Pitanje o neovisnosti trebali su pokrenuti kada i mi i Slovenci i BIH i Makedonci.... Puno jednostavnije bi bilo svima.......

Citat:
al nema veze, poštujem tvoje razmišljanje, možda nisam ni ja u pravu.
I ja poštujem tvoje, ovo je samo neko moje viđenje situacije.....

Citat:
Pravi autor: Iochannes Pogledaj Poruke
Kosovo je inače baš ona povijesna jezgra Srbije - jednom davno....
Jednom davno, da, dobro si rekao......

Jednom davno je i ovo sve bila jedna država koja se klanjala jednom sistemu i jednom vođi.......

A danas pljuju i po tom sistemu i po tom vođi.....

Citat:
Pravi autor: Iochannes Pogledaj Poruke
U kojoj je ono državi Vojvodina bila do 1918.?
Kad je Beograd postao srpski? I čiji je bio prije toga?
I to je bilo jako davno.......

Možemo se mi sada vraćati daleko u prošlost i vaditi svakakve katre sa svakakvim teritorijima (ponovi i ti malo teritorij Hrvatske za vrijeme bana Jelačića, tzv. "ostatke ostataka" nakon njega te ponovi također i zašto četnici su zabrijali baš za granicu Karlobag - Pakrac - Virovitica te time poštedjeli Rijeku i Istru rata.....)

A i koliko mene shvaća zemljopis - od 1945. glavni grad i središte prvo Jugoslavije potom Srbije i Crne gore pa zatim same Srbije je Beograd.........

A prije toga nema veze za ovu temu......
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 15:08   #32 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,916
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
a ovaj "priliv" srbijanaca iz republika ex-yu, koji je uzrokovao tolikim uspjehom radikala kod vas, kako oni utječu na "mentalnu sliku" društva?
Opet Srbijanci... krvi ti irudove...

Znači, po tvom mišljenju, Srbi koji su izbjegli u Srbiju iz drugih ex-Yu republika, i koji su najekstremniji, najčetničkiji i najradikalniji segment društva danas u Srbiji, ti i takvi Srbi su, po tvom mišljenju, utjecali na neuspjeh radikala?

Briljantno!

Citat:
ni CG baš nije imala početkom rata namjeru da se cepa bre, al ameri uložili silne pare i viđ - evo države!
Kakvi Amerikanci... o čemu ti pričaš?

Crna Gora ima dugogodišnju državnopravnu tradiciju, kulturu posebnosti i samostalnosti... upravo to je i bio razlog zbog kojeg je 1945. postala jedna od republika u okviru Jugoslavije...

Vojvodina nema ništa od toga...

Citat:
vjerujem da kad se slegne situacija s kosovarima slijedi... Republika Vojvodina!
A na čemu temeljiš to svoje vjerovanje? Na onome što si vidio u kristalnoj kugli?

Citat:
naravno, prekrajanja granica neće biti, već će AP Vojvodina samo iskoristiti svoja prava kao "autonomna pokrajna".
Koja prava kao autonomna pokrajina?

Jesi li ti vidio Ustav Republike Srbije? Spominje li se u tome ustavu autonomna pokrajina Vojvodina? Koje su ovlasti te autonomne pokrajine?

Postoji li neka politička organizacija koja programski podržava otcjepljenje? Koliko ima članova? Koliku ima potporu u stanovništvu Vojvodine? Kakav je etnički sastav članstva i sljedbenika te političke organizacije?

I onda ti meni govoriš da ja nešto ne znam...

ma daj molim te...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 16:13   #33 (permalink)
Regularni forumas

Avatar od korisnika Jeff Murdock

Datum registracije: 04-02-07
Godina: 27
Poruka: 272
Jeff Murdock se izdvaja iz maseJeff Murdock se izdvaja iz maseJeff Murdock se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk Pogledaj Poruke
Postoji li neka politička organizacija koja programski podržava otcjepljenje? Koliko ima članova? Koliku ima potporu u stanovništvu Vojvodine? Kakav je etnički sastav članstva i sljedbenika te političke organizacije?
http://www.lsv.org.yu/
Stranka koja i danas sudjeluje u izvršnoj vlasti u Vojvodini, dok je u prošlom mandatu predsjednik te stranke, Nenad Čanak, bio Predsjednik izvršnog vijeća Vojvodine. Dakle, vrlo jaka stranka. Doduše, oni danas ne zagovaraju odvajanje Vojvodine, već da postane republika umjesto autonomne pokrajine.

Ostalo sam napisao u prethodnom postu pa se ne želim ponvaljati.
http://libar.bloger.hr/
Jeff Murdock je offline  
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 16:17   #34 (permalink)
doctor queñones

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,916
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Kao što upitah sveznajućeg koji je pokrenuo ovu temu - postoji li u Vojvodini politička grupacija koja programatski zastupa otcjepljenje odn. neovisnost Vojvodine?

Na Kosovu postoji.
U Crnoj Gori postoji - i postojala je u vrijeme kada se Crna Gora izdvajala iz tadašnje jfederalne zajednice sa Srbijom.

E sad... upitno je zna li sveznajući koji je pokrenuo ovu temu što je federacija, razliku u ustavnim rješenjima i ovlastima između federalne jedinice i autonomnog dijela unitarne države... i još dosta toga...

no, to nije ni bitno, u krajnjoj liniji... jer on je ustvrdio da ja ne znam...

no dobro...
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 18:03   #35 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 01-02-08
Poruka: 245
sebastijan se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Locrian85 Pogledaj Poruke
Kakve veze ima kako je nastala i kome je bila tampon zona?
ovo ćemo svatit kao retoričko pitanje a ne pokušaj izvačenja problema izvan povijesnog konteksta.

Citat:
Pa i NDH je nastala za potrebe rata pa je danas pojedinci glorificiraju......
ovu teoriju još nisam čuo.

Citat:
Pitanje o neovisnosti trebali su pokrenuti kada i mi i Slovenci i BIH i Makedonci.... Puno jednostavnije bi bilo svima.......
život nije PC igrica - sorry

Citat:
I ja poštujem tvoje, ovo je samo neko moje viđenje situacije.....
ok! no problem!

Evo, može runda?

Kosovo Država!
sebastijan je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-08, 09:15   #36 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 2,538
Ancksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auruAncksunamun ima spektakularnu auru

Nema osnove da bi se to desilo..Kosovo je druga priča..
Da nije bilo rata i da je ostao postotak Hrvata kao što je bio prije, ili se povećavao..Možda bi se i govorilo o otcjepljenju ili točnije o vraćanju onoga što je nekAda bilo dio Hrvatske..

http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica
http://slaven178.blog.hr/
Ancksunamun je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-08, 10:22   #37 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 3,124
Locrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masiLocrian85 je dragulj u masi

Citat:
ovo ćemo svatit kao retoričko pitanje a ne pokušaj izvačenja problema izvan povijesnog konteksta.
To i je retoričko pitanje na tvoju izjavu.....

Citat:
ovu teoriju još nisam čuo.
Prouči povijest i probaj povezati stvari........

Skrenut ću ti pažnju na odnos Hitlera, Mussolinija i Pavelića te na ideju pokreta fašista, nacista i ustaša.....

Ali, o tome na nekom drugom mjestu gdje će ovo biti tema

Citat:
život nije PC igrica - sorry
Da, znam..... Nemam 10 godina.......

Citat:
Evo, može runda?
Nema problema......

Zadnji Uredio Locrian85 : 16-02-08 u 10:26.
Locrian85 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-08, 10:34   #38 (permalink)
Starter

Avatar od korisnika Perun_Gromovnik

Datum registracije: 16-02-08
Poruka: 51
Perun_Gromovnik se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Perun_Gromovnik

vojvodina....dio vojvodine bi trebao ici madarima-oni sjeverni dio sta je srbija ukrala od madarske, a dio bi se trbao pripojiti hrvatskoj (u nasim povjesnim granicama - do zemuna). prema tome vojvodina nebi trebala postati neovisna. al kosovo neka bude neovisno i postane drzava
Odgovori sa citatom
Star 16-02-08, 15:27   #39 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 20-08-07
Godina: 30
Poruka: 2,110
marinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznatmarinkoM8 će uskoro biti poznat

kasnin, masu postova za dva dana al par riječi:

crna gora se ne može uspoređivat sa vojvodinom.
vojvodina je pokrajina koja nikad nije bila država, srbi su znatna većina i sigurno se neće odvajat od srbije
a traženje autonomije nije odcjepljenje.
crna gore ima elemente državnosti od srednjeg vijek, a imala je organiziranu državu sve do 1918.
u crnoj gori nema 70% srba, a većina srba u crnoj gori sada se deklarira ka srbi šta nisu radili prije 90. razlog tomu je jaka miloševićeva propaganda i srpska pravoslavna crkva u sjevernoj crnoj gori i tvrdnje da su crnogorci zapravo srbi. nikakvih znatnih naseljavanja srba nije bilo u sjevernoj crnoj gori, ti ljudi su se od 90ih samo počeli deklarirat ka srbi. srbi iz bivših ex-yu republika su se u većem(i to relativno) broju naselili jedino u boki i to točnije u herceg-novom.
za 10ak godina nezavisnosti crne gore ti ljudi na sjeveru će se u budućnosti opet deklarirat ka crnogorci.

one bedastoče o slovenskim referendumima od 1918. do 1950 neću ni spominjat, a u djelovima koruške i štajerske koje su se 1919. referendumom opredjelili za austriju slovenci su bili manjina

Citat:
Pravi autor: Perun_Gromovnik Pogledaj Poruke
vojvodina....dio vojvodine bi trebao ici madarima-oni sjeverni dio sta je srbija ukrala od madarske, a dio bi se trbao pripojiti hrvatskoj (u nasim povjesnim granicama - do zemuna). prema tome vojvodina nebi trebala postati neovisna. al kosovo neka bude neovisno i postane drzava
udre on ko grom iz vedra neba
pripajanje srijema do zemuna
a šta ćeš sa 99% stanovnika srijema koji su protiv su pripojenja hrvatskoj
iselit ih, spalit im kuće, protjerat, žene silovat, muške u logore
ti si brale fašist
Ja još imam snage reć ti - Splite volin te
marinkoM8 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 16-02-08, 16:11   #40 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 01-02-08
Poruka: 245
sebastijan se izdvaja iz mase

@Locrian

Citat:
Pravi autor: marinkoM8 Pogledaj Poruke
kasnin, masu postova za dva dana al par riječi:
nema veze, dobrodošao!

malaaaaaaaaa, još jedno pivo!

Citat:
crna gora se ne može uspoređivat sa vojvodinom.
nitko nije ni uspoređivao osim što je jedan lik ovdje izvrtao moje postove.

Citat:
vojvodina je pokrajina koja nikad nije bila država, srbi su znatna većina i sigurno se neće odvajat od srbije
a traženje autonomije nije odcjepljenje.
točno je da su večina ali znaš da se u politci mora ići step by step zasad kao što si mogao gore porčitati Vojvođani traže da postanu Republika unutar Srbije.

Citat:
crna gore ima elemente državnosti od srednjeg vijek, a imala je organiziranu državu sve do 1918.
točno a sada još radi objektivnosti i onih koji ne znaju, opiši ukratko kako se to zbilo i od koga. I kako se u početku zvala SR CG!

Citat:
u crnoj gori nema 70% srba, a većina srba u crnoj gori sada se deklarira ka srbi šta nisu radili prije 90. razlog tomu je jaka miloševićeva propaganda i srpska pravoslavna crkva u sjevernoj crnoj gori i tvrdnje da su crnogorci zapravo srbi. nikakvih znatnih naseljavanja srba nije bilo u sjevernoj crnoj gori, ti ljudi su se od 90ih samo počeli deklarirat ka srbi. srbi iz bivših ex-yu republika su se u većem(i to relativno) broju naselili jedino u boki i to točnije u herceg-novom.
za 10ak godina nezavisnosti crne gore ti ljudi na sjeveru će se u budućnosti opet deklarirat ka crnogorci.
sve točno al ovo za 70% srba sam išao "srpskom" logikom, jer crnogoraca ima 40% a srba 30% a u Kursađijama su dali definiciju crnogorca:

Tko je crnogorac? : Podivljali Srbin

(šala, šala)

Citat:
one bedastoče o slovenskim referendumima od 1918. do 1950 neću ni spominjat,
nađi mi di to piše i ja te častim pivom!

(čitaj originalne postove a ne izvrtanja od advokata)

Citat:
a u djelovima koruške i štajerske koje su se 1919. referendumom opredjelili za austriju slovenci su bili manjina
ne, nisi u pravu, bili su večina.

Citat:
udre on ko grom iz vedra neba
pripajanje srijema do zemuna
a šta ćeš sa 99% stanovnika srijema koji su protiv su pripojenja hrvatskoj
iselit ih, spalit im kuće, protjerat, žene silovat, muške u logore
ti si brale fašist
čovjek da prijedlog a ti odmah nadodaš ovo boldano

PKS ili ..?

Kosovo Država!
sebastijan je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: neovisna vojvodina

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 22:25.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114