| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Neovisna Vojvodina? u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: sebastijan 10x je veće čudo za sve iz ex-yu što se CG odcepla bre, nego ako ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #31 (permalink) | ||||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 3,124
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Citat:
Pa i NDH je nastala za potrebe rata pa je danas pojedinci glorificiraju...... Citat:
Citat:
Jednom davno, da, dobro si rekao...... Jednom davno je i ovo sve bila jedna država koja se klanjala jednom sistemu i jednom vođi....... A danas pljuju i po tom sistemu i po tom vođi..... Citat:
Možemo se mi sada vraćati daleko u prošlost i vaditi svakakve katre sa svakakvim teritorijima (ponovi i ti malo teritorij Hrvatske za vrijeme bana Jelačića, tzv. "ostatke ostataka" nakon njega te ponovi također i zašto četnici su zabrijali baš za granicu Karlobag - Pakrac - Virovitica te time poštedjeli Rijeku i Istru rata.....) A i koliko mene shvaća zemljopis - od 1945. glavni grad i središte prvo Jugoslavije potom Srbije i Crne gore pa zatim same Srbije je Beograd......... A prije toga nema veze za ovu temu......
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj | ||||
| | |
| | #32 (permalink) | ||||
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,916
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Citat:
Znači, po tvom mišljenju, Srbi koji su izbjegli u Srbiju iz drugih ex-Yu republika, i koji su najekstremniji, najčetničkiji i najradikalniji segment društva danas u Srbiji, ti i takvi Srbi su, po tvom mišljenju, utjecali na neuspjeh radikala? Briljantno! Citat:
Crna Gora ima dugogodišnju državnopravnu tradiciju, kulturu posebnosti i samostalnosti... upravo to je i bio razlog zbog kojeg je 1945. postala jedna od republika u okviru Jugoslavije... Vojvodina nema ništa od toga... Citat:
Citat:
Jesi li ti vidio Ustav Republike Srbije? Spominje li se u tome ustavu autonomna pokrajina Vojvodina? Koje su ovlasti te autonomne pokrajine? Postoji li neka politička organizacija koja programski podržava otcjepljenje? Koliko ima članova? Koliku ima potporu u stanovništvu Vojvodine? Kakav je etnički sastav članstva i sljedbenika te političke organizacije? I onda ti meni govoriš da ja nešto ne znam... ma daj molim te...
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović | ||||
| | |
| | #33 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 04-02-07 Lokacija: Osijek Godina: 27
Poruka: 272
![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Citat:
Stranka koja i danas sudjeluje u izvršnoj vlasti u Vojvodini, dok je u prošlom mandatu predsjednik te stranke, Nenad Čanak, bio Predsjednik izvršnog vijeća Vojvodine. Dakle, vrlo jaka stranka. Doduše, oni danas ne zagovaraju odvajanje Vojvodine, već da postane republika umjesto autonomne pokrajine. Ostalo sam napisao u prethodnom postu pa se ne želim ponvaljati.
__________________ "A me basta di sapere che mi pensi anche un minuto perché io so accontentarmi anche di un semplice saluto..." http://libar.bloger.hr/ | |
| | |
| | #34 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 13,916
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Kao što upitah sveznajućeg koji je pokrenuo ovu temu - postoji li u Vojvodini politička grupacija koja programatski zastupa otcjepljenje odn. neovisnost Vojvodine? Na Kosovu postoji. U Crnoj Gori postoji - i postojala je u vrijeme kada se Crna Gora izdvajala iz tadašnje jfederalne zajednice sa Srbijom. E sad... upitno je zna li sveznajući koji je pokrenuo ovu temu što je federacija, razliku u ustavnim rješenjima i ovlastima između federalne jedinice i autonomnog dijela unitarne države... i još dosta toga... no, to nije ni bitno, u krajnjoj liniji... jer on je ustvrdio da ja ne znam... no dobro...
__________________ 1 Simović - 2 Miljuš, 4 Vulić, 5 Zo. Vujović, 3 Petrović - 7 Gudelj, 6 Čelić, 8 Slišković, 10 Asanović - 9 Jerolimov, 11 Zl. Vujović |
| | |
| | #35 (permalink) | |||
| Regularni forumas Datum registracije: 01-02-08 Lokacija: Vojvodina
Poruka: 245
![]() | Re: Neovisna Vojvodina? ovo ćemo svatit kao retoričko pitanje a ne pokušaj izvačenja problema izvan povijesnog konteksta. ![]() Citat:
![]() ![]() ![]() Citat:
![]() Citat:
![]() Evo, može runda? ![]()
__________________ Kosovo Država! | |||
| | |
| | #36 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 08-09-07 Lokacija: Femdom Kingdom
Poruka: 2,538
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? Nema osnove da bi se to desilo..Kosovo je druga priča.. Da nije bilo rata i da je ostao postotak Hrvata kao što je bio prije, ili se povećavao..Možda bi se i govorilo o otcjepljenju ili točnije o vraćanju onoga što je nekAda bilo dio Hrvatske..
__________________ Mistress Ancksunamun http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica ![]() http://slaven178.blog.hr/ |
| | |
| | #37 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 3,124
Prouči povijest i probaj povezati stvari........ Skrenut ću ti pažnju na odnos Hitlera, Mussolinija i Pavelića te na ideju pokreta fašista, nacista i ustaša..... Ali, o tome na nekom drugom mjestu gdje će ovo biti tema Da, znam..... Nemam 10 godina....... Nema problema......
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj Zadnji Uredio Locrian85 : 16-02-08 u 10:26. | |
| | |
| | #38 (permalink) |
| Starter | Re: Neovisna Vojvodina? vojvodina....dio vojvodine bi trebao ici madarima-oni sjeverni dio sta je srbija ukrala od madarske, a dio bi se trbao pripojiti hrvatskoj (u nasim povjesnim granicama - do zemuna). prema tome vojvodina nebi trebala postati neovisna. al kosovo neka bude neovisno i postane drzava
__________________ STARO PROROČANSTVO KAŽE: PERUNE BIT ĆEŠ BANOVAN! |
| | |
| | #39 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Neovisna Vojvodina? kasnin, masu postova za dva dana al par riječi: crna gora se ne može uspoređivat sa vojvodinom. vojvodina je pokrajina koja nikad nije bila država, srbi su znatna većina i sigurno se neće odvajat od srbije a traženje autonomije nije odcjepljenje. crna gore ima elemente državnosti od srednjeg vijek, a imala je organiziranu državu sve do 1918. u crnoj gori nema 70% srba, a većina srba u crnoj gori sada se deklarira ka srbi šta nisu radili prije 90. razlog tomu je jaka miloševićeva propaganda i srpska pravoslavna crkva u sjevernoj crnoj gori i tvrdnje da su crnogorci zapravo srbi. nikakvih znatnih naseljavanja srba nije bilo u sjevernoj crnoj gori, ti ljudi su se od 90ih samo počeli deklarirat ka srbi. srbi iz bivših ex-yu republika su se u većem(i to relativno) broju naselili jedino u boki i to točnije u herceg-novom. za 10ak godina nezavisnosti crne gore ti ljudi na sjeveru će se u budućnosti opet deklarirat ka crnogorci. ![]() one bedastoče o slovenskim referendumima od 1918. do 1950 neću ni spominjat, a u djelovima koruške i štajerske koje su se 1919. referendumom opredjelili za austriju slovenci su bili manjina ![]() Citat:
![]() pripajanje srijema do zemuna ![]() a šta ćeš sa 99% stanovnika srijema koji su protiv su pripojenja hrvatskoj ![]() iselit ih, spalit im kuće, protjerat, žene silovat, muške u logore ![]() ti si brale fašist ![]()
__________________ Splite volin te još, neka gnjilo je sve Ja još uvik ćutim miris tvoje ulice Neka guše me sad više suze no smijeh Ja još imam snage reć ti - Splite volin te | |
| | |
| | #40 (permalink) | |||||||
| Regularni forumas Datum registracije: 01-02-08 Lokacija: Vojvodina
Poruka: 245
![]() | Re: Neovisna Vojvodina? @Locrian ![]() nema veze, dobrodošao! malaaaaaaaaa, još jedno pivo! ![]() Citat:
![]() Citat:
zasad kao što si mogao gore porčitati Vojvođani traže da postanu Republika unutar Srbije. ![]() Citat:
Citat:
Tko je crnogorac? : Podivljali Srbin ![]() (šala, šala) Citat:
nađi mi di to piše i ja te častim pivom! ![]() (čitaj originalne postove a ne izvrtanja od advokata) ![]() Citat:
![]() Citat:
čovjek da prijedlog a ti odmah nadodaš ovo boldano ![]() ![]() ![]() PKS ili ..? ![]()
__________________ Kosovo Država! | |||||||
| | |
![]() |
| Tagovi: neovisna vojvodina |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:25.

one bedastoče o slovenskim referendumima od 1918. do 1950 neću ni spominjat, a u djelovima koruške i štajerske koje su se 1919. referendumom opredjelili za austriju slovenci su bili manjina