Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 14

Nešto ozbiljno

Raspravljate o temi Nešto ozbiljno u Politika forumu, dio Znanost foruma; Odma da krenem. Sigurno si i ti nezadovoljan sa svim ovim sranjima oko nas - vlada, sabor, stranke, kriza i.t.d. ...

Starter
    Datum registracije
    26-09-09
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Nešto ozbiljno

Odma da krenem.
    Sigurno si i ti nezadovoljan sa svim ovim sranjima oko nas - vlada, sabor, stranke, kriza i.t.d.
    Ja nekako pucam po tim pitanjima, pa mi je palo na pamet (ako je još imam) da pokušam doći do nekih odgovora i akcije putem interneta. Pokušavam zamislit idealnu državu. Naravno ta država bi imala svoju vladu, parlament, zakone, poreze i t.d., a zvala bi se Republika Hrvatska.
    Pošto su sva praktična sva pitanja obrađena i u postoječoj vladi tako bi nekako organizirao i tu moju vladu
    Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti
    Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva
    Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija
    Ministarstvo financija
    Ministarstvo obrane
    Ministarstvo unutarnjih poslova
    Ministarstvo pravosuđa
    Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
    Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja
    Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva
    Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi
    Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
    Ministarstvo kulture
    Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva
    Ministarstvo turizma
    Za svako bih ministarstvo postavio određeni cilj do kojeg bi trebalo doći iz našeg postoječeg stanja i rok izvršenja tih zadataka.
    Kao primjer ti mogu navesti da mislim da bi cilj ministarstva zdravstva trebalo biti opće zdravstveno osiguranje za sve državljane, a tko želi luksuzniju sobu u bolnici ili privatnu bolnicu neka plaća dopunsko osiguranje. Rok za ispunjenje tog cilja normalno treba biti u skladu sa općim prilikama, ali ja sada mislim da bi bilo realno moguće oko 5g.
    Sve to zamišljam kao projekt za Republiku Hrvatsku.
    Šta ti misliš o svemu tome

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Re: Nešto ozbiljno

Ja mislim da je malo 5g.
    Recimo da je realno 50g.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Starter
    Datum registracije
    26-09-09
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Savana Pogledaj Poruke
    Ja mislim da je malo 5g.
    Recimo da je realno 50g.
    razumijem zašto misliš da je to nemoguće, ali ipak bi svaki čovjek morao imati pravo na život, a isto tako i na medicinsku skrb. Uostalom tog se pravila drže i u Francuskoj koja ima najbolji zdravstveni sistem na svijetu. Čak i Amerika vidi da privatno zdravstvo vodi u katasrofu (pogledaj dokumentarac o zdravstvu od Moore-a).

Starter
    Datum registracije
    26-09-09
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Izgleda da nema baš puno kandidata za raspravu. Ako je već tako, može li mi bar netko predložiti neki forum na kojem se vode rasprave ovakvog tipa?

Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Ne postoje forumi koji su specijalizirani za odredjenu oblast. Ali evo ovde je čovek pokrenuo temu, ja sam malo karikirao ali to nikako ne znači da se ne može pokrenuti ozbiljan dijalog.
    Tema je vrlo kompleksna i zahteva malo više truda. Prema tome vero 11 sem neke zaključne rečenice, izvoli daj svoje mišljenje na osnovu čega se može pokrenuti neki ozbiljniji dijalog.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Ja uopće ne razumijem tvoj post i ideju, što si uopće htio reći sa time? Kakvu uopće raspravu želiš potaknuti sa time?

Sva ministarstva imaju razrađene planove koji uopće nisu loši, no problem je u ostvarivanju planova i zadanih ciljeva.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Baš tako.
    Ministarstva postoje, zakoni postoje ali je nedostak kvalitetnog kadra ili bolje reći negativna selekcija kadrova dovela do toga da se jedna zemlja koja još uvek raspolaže kvalitetnim prirodnim i ljudskim resursima davi u govnima. Septička jama se mora prazniti, nekvalitetna kanalizacija rasipa govna i zagadjuje okolinu. Kad to budemo shvatili i kad budemo u situaciji da možemo na to uticati, možda nam bude i bolje. Ali gledajuću budalaštine, čitajući o raznim plasiranim afericama gubimo i ne vidimo suštinu. Zaokupljeni glupostima ne vidimo da je 100.000 ljudi ostalo bez posla, da moramo plaćati ono što smo već platili.
    U medjuvremenu može postojati samo jedan pametan savet - U'se i u svoje kljuse.
    Snalazite se u meri u kojoj su vam samo moralna načela jedini ograničavajući faktor.

Starter
    Datum registracije
    26-09-09
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

To da postoje planovi i zakoni stalno slušam. Milinović je imao plan za pušenje u kafićima, a upravo ga mijenja i usput najavljuje da će opet za godinu dvije izbacit pušače iz kafića koji u međuvremenu moraju uložiti puno novca u ventilaciju koja im 2012 g neče trebati. Divni planovi i zakoni. Ja sam naveo primjer univerzalnog zdravstvenog zakona jer mislim da svi moramo imati jednako pravo na život dostojan čovjeka. Sadašnji zakon kad i pored izdvajanja za zdravstveu zaštitu moramo plačati za svaki dan proveden u bolnici i participaciju za svaki zahvat ili lijek nas dovodi u neravnopravan položaj.
    Htio bih otvorit raspravu po ministarstvima jer u svakom ima dosta posla.
    Često čujem da su naši zakoni dobri ali se ne provode, mene ipak navode na zaključak da i nisu tako dobri. Naš čovjek nije u duši ništa veći kriminalac od njemca ili šveđanina. Mi ka dođemo u te zemlje držimo se zakona, a oni kad dođu kod nas brzo se prilagode pa ni oni ne plačaju rad nedjeljom ili prekovremeno.

Regularni forumas Avatar od korisnika stjepan666
    Datum registracije
    30-06-09
    Poruka
    403
    Liked
    0 times

Ništa dok su lopovi na vlasti
    Zahod je najstrašnije mjesto, tamo su se i najhrabriji usrali.

Starter
    Datum registracije
    26-09-09
    Poruka
    7
    Liked
    0 times

Zašto da uvjek sve stane na tome. Meni to slići na to kao da svi stojimo sa spuštenim gačama i samo gledamo tko će nam doći s leđa.
    Ako ništa drugo bar možemo razmišljati o tome kako to promjeniti.
    Ja sam pokušao čitati programe stranaka i u njima vidim samo parole. Sve kao treba reforma ovoga i onoga, ali se ništa konkretno ne govori.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku