Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Nikola Špirić negira postojanje naftne mrlje na Savi u Znanost forumu; Citat: Nikola Špirić negira postojanje naftne mrlje na Savi Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirića je izjavio kako je u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-06-07, 19:26   #1 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 5,344
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Nikola Špirić negira postojanje naftne mrlje na Savi

Citat:
Nikola Špirić negira postojanje naftne mrlje na Savi

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirića je izjavio kako je u pitanju pokušaj da se uzdrma uspješna privatizacija naftne industrije u RS-u, negirajući da je mrlja iz brodske Rafinerije. »Ukoliko je to naftna mrlja iz Naftne industrije RS-a, spreman sam da je popijem, pa pratite moje zdravstveno stanje narednih dana. Ali, ukoliko je mrlja iz Zagreba u to nisam siguran«, izjavio je Špirić. Hrvatski mediji su javili da je drugi dan zaredom na rijeci Savi kod Slavonskog Broda primijećeno onečišćenje naftom.

Citat:
Bačić potvrdio da je naftna mrlja na Savi iz Rafinerije u Bosanskom Brodu

Bosanski Brod, 23.06.2007 - FTV
Direktor Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu Drago Bačić potvrdio je da naftna mrlja koja se pojavila u rijeci Savi potiče iz brodske Rafinerije, te da je »kvar otklonjen i da više nema izlivanja otpadnih voda u Savu«. Iako je ranije izjavio da mrlja ne potiče iz brodske Rafinerije, Bačić je medijima u RS-u nakon što je dobio detaljne izvještaje potvrdio da je, ipak, došlo do izlivanja otpadnih voda iz Rafinerije.
Brođani već dva dana gledaju na Savi naftnu mrlju dužine oko 8 kilometara.
Republika Srpska nije potpisala međudržavni ugovor o zaštiti rijeka i jezera.
Bojim se da je došao kraj čistoj rijeci Savi.

Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-06-07, 19:41   #2 (permalink)
Nježni predator

Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow
Re: Nikola Špirić negira postojanje naftne mrlje na Savi

Prenosim tekst iz Dnevnog avaza 24/7/2007:

Citat:
Nakon izlijevanja tekućine u Savu kod Bosanskog Broda

Zagreb zvao Vrbošića, Špirić negira kvar u Rafineriji

Nepoznato da li se u Savu izlila nafta ili otpadne vode * Sven Alkalaj upoznao Špirića s Vrbošićevim zahtjevom * Čelnik Vijeća ministara sve prebacuje na igre hrvatskog lobija

Ambasador Republike Hrvatske u BiH dr. Josip Vrbošić jučer oko podneva iz Zagreba je izviješćen da se "raspolaže pouzdanom informacijom da je u Savu kod Bosanskog Broda primijećena naftna mrlja" te mu je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Hrvatske dalo nalog da poduzme sve kako bi od bh. državnih tijela vlasti doznao detalje u vezi s ovim, kako je ocijenjeno, ekološkim incidentom.
Ovu informaciju potvrdila nam je i Ambasada Hrvatske u Sarajevu. Nakon što je dobio nalog od svojih šefova u Zagrebu, ambasador Vrbošić prvo je kontaktirao s našim ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem.
Kontrola tržišta

Šef bh. diplomatije u izjavi našem listu potvrdio je da je imao zvaničan poziv iz Hrvatske ambasade te da je tu informaciju proslijedio dalje.
- Javio sam Špiriću, neka on dalje obavještava Dodika i nadležne državne organe - kazao nam je kratko Alkalaj.
Međutim, Špirić nam je jučer rekao kako "nije istina da mu je Alkalaj bilo šta javio" te potpuno neočekivano rekao kako u svemu vidi zavjeru protiv privatizacije Rafinerije u Bosanskom Brodu.
- Radi se o potpuno drugoj, smišljenoj stvari. Ja informaciju o pojavljivanju naftne mrlje čekam već tri mjeseca. Jer, iz pouzdanih izvora znam da se time hoće sabotirati uspješna privatizacija naftnog sektora u BiH. Odabrali su pravo vrijeme kada je sve to završeno - kaže Špirić.
Naglašava kako je spreman "popiti vodu iz Save ako je mrlja iz Broda i ako je današnja mrlja". Uz to, poručuje kako nakon toga niko ne mora brinuti za njegovo zdravlje.
- Ne mislim da postoji ekološka katastrofa, nego hrvatski lobiji koji su uzeli tržište BiH i izmišljajući katastrofu žele ga zadržati. Ja samo čekam da vidim ko će se na to u BiH upecati. Trebamo čuvati našu proizvodnju, a ne nasjedati na svaku zabrinutost koja dolazi iz Zagreba - kaže Špirić.
S druge strane, ministar industrije Republike Srpske Rajko Ubiparip kazao nam je kako je upoznat s incidentom te da su "poduzete određene mjere".
I Monitor.ba

Citat:
Špirić: Hrvatska je izmislila onečišćenje Save
Nedjelja, 24 Lipanj 2007
Prema navodima televizije Federacije BiH (FTV) i pisanju "Dnevnog avaza", Špirić je, nakon što je do njega doprla informacija o nafti u Savi, izjavio kako na takvu mrlju "čeka već tri mjeseca". "Iz pouzdanih izvora znam da se time hoće sabotirati uspješna privatizacija naftnog sektora u BiH. Odabrali su pravo vrijeme kada je sve to završeno", izjavio je bosanskohercegovački premijer. Naznačio je kako odgovornima zapravo smatra "hrvatske lobije koji su "uzeli tržište u BiH, a izmišljajući katastrofu žele ga zadržati". Da bi to dokazao Špirić je istaknuo kako je pripravan "popiti vodu iz Save kod Bosanskog Broda"."Trebamo čuvati našu proizvodnju a ne nasjedati na svaku zabrinutost koja dolazi iz Zagreba", zaključio je predsjedatelj Vijeća ministara BiH. Njegovo negiranje incidenta u izravnoj je suprotnosti s onim što je izjavio direktor rafinerije u Bosanskom Brodu Drago Bačić koji je potvrdio kako se u Savu izlila manja količina nafte.

Zadnji Uredio Maslow : 24-06-07 u 19:44.
Maslow je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-06-07, 20:07   #3 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence

nema se kaj reći .... kretenizam ... objavit sliku i završit priču ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-06-07, 20:30   #4 (permalink)
Nježni predator

Kako ti misliš da se ova priča može završiti.
Pa rafinerija još nije ni počela s proizvodnjom.
Rafineriju je kupio ruski konzorcij, pa je za pretpostaviti da će prerađivati isti kvalitet nafte koji je zagadio Sisak.
Savi je trebalo 10 godina da se oporavi od zagađivanja naftom iz ove rafinerije.
Brođani su jako vezani za Savu, počevši od glavnog trga koji gleda na Savu, dva najveća izletišta, šetalište, naselje od 50-ak splavara koji danas nakon ponovljenog izljevanja od smrada nafte nisu mogli boraviti na svojim splavima.

To nije kraj, nego početak zagađivanja.
U ugovoru o preuzimanju ne postoje klauzole o investiranju u prečišćivače i podizanju nivoa sigurnosti.

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-06-07, 20:37   #5 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Maslow Pogledaj Poruke
Kako ti misliš da se ova priča može završiti.
Pa rafinerija još nije ni počela s proizvodnjom.
Rafineriju je kupio ruski konzorcij, pa je za pretpostaviti da će prerađivati isti kvalitet nafte koji je zagadio Sisak.
Savi je trebalo 10 godina da se oporavi od zagađivanja naftom iz ove rafinerije.
Brođani su jako vezani za Savu, počevši od glavnog trga koji gleda na Savu, dva najveća izletišta, šetalište, naselje od 50-ak splavara koji danas nakon ponovljenog izljevanja od smrada nafte nisu mogli boraviti na svojim splavima.

To nije kraj, nego početak zagađivanja.
U ugovoru o preuzimanju ne postoje klauzole o investiranju u prečišćivače i podizanju nivoa sigurnosti.
mislio sam - otići na Savu u Brodu .. poslikat ... objavit .. i završit s lažima.
kratko i jasno.

ako ne žele sredit zagađenje .. poduzet mjere (koje su prikladne).

bolje?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 24-06-07, 20:59   #6 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju

silence , pojedini novinari u BiH su vrištali još dok se provodila privatizacija rafinerije da je to što se sprema katastrofa i vjerojatni zločin nad prirodom , a bome i nad ljudima u BiH jer je Rusima po ugovoru dozvoljena proizvodnja i distribucija derivata koji se više nigdje u Europi ne smiju koristiti.

I misliš da je Dodika bilo briga za to? Jebe se Miletu za mrlju i sve ostalo.

A o Špiridonu bolje i ne govorit ... nema stranke u kojoj taj nije bio.
Odgovori sa citatom
Star 24-06-07, 21:07   #7 (permalink)
Banned

silence

Citat:
Pravi autor: Ibort Pogledaj Poruke
silence , pojedini novinari u BiH su vrištali još dok se provodila privatizacija rafinerije da je to što se sprema katastrofa i vjerojatni zločin nad prirodom , a bome i nad ljudima u BiH jer je Rusima po ugovoru dozvoljena proizvodnja i distribucija derivata koji se više nigdje u Europi ne smiju koristiti.

I misliš da je Dodika bilo briga za to? Jebe se Miletu za mrlju i sve ostalo.

A o Špiridonu bolje i ne govorit ... nema stranke u kojoj taj nije bio.
ne znam sve detalje .. što je očito ....
RH treba postupiti u skladu s nacionalnim interesima - ne treba nam mrlja ....

jel vas treba podsjećat kako dugo je INA prodavala rusku naftu punu sumpora na HR tržištu? ili sranja sa euro dizelom?

ili činjenicom da je INA mogla prodavat smeće vlastitim građanima, ali je morala izvozit kvalitetno gorivo?????

kaj mislite ko je to dogovaro? .... čudno da se sad pokreće rafinerija sa istom tom naftom, odma preko granice .... stvarno čudno ....
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-06-07, 14:39   #8 (permalink)
Nježni predator

Upravo vidimo i na HTV-u

Eko incident kod Slavonskog Broda - DNEVNIK.hr

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 25-06-07, 14:52   #9 (permalink)
Nježni predator

Da je riječ o velikom poslu vrlo sumljivo sklopljenom možemo vidjeti iz bosanskohercegovačkih tiskovina:

Poslovni informator - Biznis imenik - Poslovni imenik - NefteGazInKor do rujna preuzima bosanskobrodsku Rafineriju

Eurohaus : Novosti sa tržišta

Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: mrlje, naftne, negira, nikola, postojanje, savi, spiric

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 07:09.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111