Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Nova vlada u Znanost forumu; Dobro , izbori su prošli. Broj mandata se zna. Vrijeme je da se više ne prepucavamo na temama vezanim ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 27-11-07, 19:29   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 29
Poruka: 2,378
Ibort je zabranio reputaciju
Nova vlada

Dobro , izbori su prošli. Broj mandata se zna. Vrijeme je da se više ne prepucavamo na temama vezanim uz izbore i da krenemo sa prepucavanje na temi o sastavljanju nove vlade. Jer to će biti glavna tema slijedećih tjedana u Hrvatskoj.

Kad je postalo jasno koliko koja strana ima mandata bio sam prilično siguran da će lijeva koalicija puno lakše doći do 77 , ali nakon sinoćnjeg Adlešićkinog nastupa na Novoj promijenio sam mišljenje.

Naravno da ne znam što se točno dogodilo ... mogu eventualno nagađati , ali čini mi se da je doktor (uz Đurđu koja je praktično otvoreno stala uz HDZ) uspio kupiti Friščića.

Još je to daleko od kraja priče , ali predviđam vladu HDZ-a , HSLS-a (koji će imati više ministara nego zastupnika) , HSS-a (u kom će uslijediti vjerojatno velike svađe u slučaju koalicije sa HDZ-om pa će biti glavni faktor nestabilnosti takve vlade) i SDSS-a (koji bi po prvi put mogao dobiti ministra)
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 21:33   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 766
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes
Re: Nova vlada

Kajin: Uvjeren sam da ćemo već sutra imati Vladu lijevog centra i da će ju voditi Milanović

Citat:
Kajin: Izgleda da će Vladu voditi Milanović, a ne Jurčić
Citat:
Pupovac: Ako se HSS i HSLS dogovore sa Sanaderom, nećemo i mi automatski
Najavljuje li Sanader ulične demonstracije?

Citat:
Na press-konferenciji Sanader je rekao kako on ili oni (u HDZ-u) primaju veliki broj poziva uznemirenih građana koji se plaše ili protive pokušajima Milanovića i Pusićke da sastave parlamentarnu većinu. Njima je poručio da ZA SADA nemaju potrebe biti uznemireni i pozvao ih da ostanu mirni. ZA SADA. Najavljuje li to Snader ulične demonstracije u slučaju da Mesić mandat za sastav Vlade da Jurčiću?
Citat:
SDP ima 56 mandata, mi 7. Ukupno 63. Osvojeni su samostalnim nastupom na izborima. Zbrojite glasove SDP-a i HNS-a u 5., 8., i 9. jedinici. Uključite D'hondt . U svim tim jedinicama zajednička lista nosila bi još jedan mandat. Ukupno bi bilo 66. Koliko bi tada imao HDZ?
I sad kad se sve pozbroji - sve miriše na sporazum žutih-zelenih i inih "vragova". Iako je uoči izbora izašao zanimljiv članak: Autobus koalicije HSS/HSLS/PGS naginje se u lijevo

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 21:42   #3 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 30-05-07
Godina: 22
Poruka: 1,563
Locrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono neštoLocrian85 ima ono nešto

Ma kakve ulične demonstracije, budi malo pametan..........

Obični trik kojim pokušava napraviti pritisak na Mesića da mu što prije napiše mandat za sastav Vlade........

Ali nije Mesić od jučer pa traži potrebnu većinu i ne puši te Sanaderove fore........
Odgovori sa citatom
Star 27-11-07, 22:54   #4 (permalink)
absolute beginner

Datum registracije: 28-08-06
Godina: 25
Poruka: 5,471
ševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svimaševa je poznat svima

Citat:
Milanoviću zamjera što nije bio sklon predizbornim koalicijama. "Ovako je ugušio svoje partnere lijevog centra i sada mu je teže sastaviti Vladu. Učinio je gotovo istu stvar kao i Sanader svojim partnerima i sad mu je puno teže nego njemu sastaviti Vladu," kaže Kajin.

vidim da neki (kajin, pusić...)zamjeraju milanoviću što nije išao u predizborne koalicije. alli jasno je barem zašto nije išao s HNS-om: u to vrijeme rade čačić je koaliciju uvjetovao time da on postane premijer.

edit:

Sanader: Mesić mi je čestitao na pobjedi

Jutarnji.hr

Citat:
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader ustvrdio je da mu je predsjednik države Stjepan Mesić čestitao na izbornoj pobjedi, na današnjem sastanku, ali i u izbornoj noći.

"Predsjednik mi je čestitao danas, ali i u izbornoj noći, no ja vam to tada nisam htio reći, jer sam čekao da to on sam kaže, ali danas mi je dopustio da vam to kažem", rekao je Sanader novinarima u HDZ-ovoj središnjici.
ma daj, a mesić nije u stanju to sam reći!? pa taj sanader je patološki lažljivac. baš kao da se druži s ratkom mačekom..

čas su ljuti na mesića, a sad hoće prikazati da je na strani HDZ-a..

Zadnji Uredio ševa : 27-11-07 u 22:59.
ševa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 02:07   #5 (permalink)
LPK
prof. Foruma

Datum registracije: 23-08-07
Poruka: 1,287
LPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz mase

Sanader je nervozan što se vidi po njegovim reakcijama, izvanredna pressica, laganje da mu je Mesić čestitao, traži od Zokija da prizna poraz (kao da je SDP dosad bio na vlasti, a oni su zapravo moralni pobjednici jer su osvojili skoro duplo mandata a ADZ čak manje)
Mesić je na strani SDP i radi na tome da prije nego mu završi mandat ostavi zemlju lijevima, samo to ne može javno reći.
Iz svega ovoga vidi se da nisam za Hdzeovu novu vladu, jer oni misle ići dalje, a to dalje nije ono gdje ja želim ići.
Nisu ništa napravili u ove 4 godine osim povrata ambalaže, sve ostalo je došlo radom običnih ljudi, Europa nam je sve sama dala čim smo izručili Gotovinu.
I sad bi on htio kao što je govorio u kampanji dat svima internet, ne kužim, što će on stavljat kablove ili što, govori da su ostvarili 129000 radnih mjesta - di su?!, besplatna srednja škola je ono što sami plaćamo.
A i iskreno dosta mi je bahatog Sanadera i njegovih priljepaka koji će nam nakon 4 godine ponovno govorit idemo dalje i tako dok ljudima ne dosadi i odu iz Hrvatske jer više nemaju kamo ić.
Htio bi vidjet što će SDP napravit, žao mi je što im nismo dali prošli mandat, vjerojatno bi napravili više, pogotovo što mislim da u toj koaliciji ne bi bilo Hsls-a koji je onu koaliciju zajebo, jer kako radit kad ti partner zabija nož u leđa.
Nevjerojatno da taj Hsls još uvijek može odlučivat o nečemu.
Bilo bi super da Čehok i Hss nogiraju Đurđu pa nek ona uđe u Hdz kad ga toliko voli.
Baš me zanima što je rekla Čehoku kad se vratio s kave sa Zokijem.
Sigurno dobio prst u guzu i sad je miran.
Postoji mogućnost da nitko neće moći sklepat vladu e to bi bilo zanimljivo gledat kako se koprcaju a ne mogu dalje.
Nadam se da će SDP skupit dovoljno mandata.
LPK je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 08:07   #6 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 28
Poruka: 3,836
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase

Gledao sam sinoć malo otvoreno gdje je gostovao svepametni Pukanić koji već zna da će vladu sastaviti HDZ, da će HSS dobiti ministarstvo poljoprivrede i turizma, HSLS će po njemu dobiti ministarstvo regionalnog razvitka tako da je po njemu sve završena priča.

Jer Pukanić sve zna, sa svakim je taj idiot na ti i blefer je kao i Sanader ( kojega pomalo hvata panika pa saziva izvaredne konferencije za novinare gle čuda u 19:30 kad počinje dnevnik na HTV-u.

Po mome imati će bahati Sanader još dosta muke da sastavi novu vladu, a SDP čeka svoju priliku.
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 09:56   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 06-09-07
Godina: 26
Poruka: 541
Davor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz maseDavor1507 se izdvaja iz mase

Sanader je prepotentan i hvali se sa stvarima kao povrat duga umirovljenicima a zapravo ih je natjerao da se odreknu pola duga (ako hoće svoje novce) ko se nije odrekao šanse su da će prije završit na groblju nego u banci.
Go Zoki!
Davor1507 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 10:57   #8 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 766
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Počelo je

Zastupnik romske manjine potpisuje sa Sanaderom

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 12:08   #9 (permalink)
LPK
prof. Foruma

Datum registracije: 23-08-07
Poruka: 1,287
LPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz maseLPK se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: Iochannes Pogledaj Poruke
A što drugo očekivat od "cigana" - Roma
LPK je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-11-07, 12:11   #10 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 13-01-07
Godina: 28
Poruka: 3,836
branja se izdvaja iz masebranja se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: LPK Pogledaj Poruke
A što drugo očekivat od "cigana" - Roma
Slažem se
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: vlada

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:03.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103