| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Nova vlada u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Ive_ri Ne kužim čemu toliko priče oko ovoga, šta nije u Europi praksa da relativna većina ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #21 (permalink) | |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nova vlada Citat:
Sanader nema ni jedno ni drugo , prema tome priča završena. A europska praksa je dragi Ive takva da su u brojnim zemljama EU vladu uspijevali sastaviti i oni koji su imali čak 30 mandata manje od relativnog pobjednika. Kužiš? Stipe nema apsolutno nikakvu ustavnu obvezu dati doktoru Ivi mandat na osnovu relativne pobjede , a izblamirao se nije jer ta usporedba sa radikalima apsolutno stoji. Jesu li odnijeli relativnu pobjedu. Jesu! I to daleko uvjerljiviju od HDZ-a. Jesu li sastavili vladu? Nisu. Je li EU svim silama navijala da radikali ne sastave vladu? Jeste. I daj mi sad objasni gdje je blamaža u toj usporedbi? BTW , kad smo već kod međunarodnog petljanja - ono što je Doris Pack poručila HSS-u najblaže rečeno je skandalozno. | |
| | |
| | #22 (permalink) | |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,071
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nova vlada Citat:
^^ ![]() tako je. naša je običajna izborna praksa tek u stvaranju i pošto ustav nije toliko striktno odredio davanje mandata pobjedniku, mesić to koristi. predsjednik republike povjerava mandat za sastavljanje Vlade osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obav*ljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika. sanader još nema većinu, a pošto sam protiv HDZ-a, ne smeta me što mesić nateže na lijevu stranu. ali razumijem one koji se ljute. i ja bih, da sam kojim slučajem za HDZ. ![]() ovako, postoji još nada, a tko se ljuti - uvalimo mu kruti! ![]()
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) | |
| | |
| | #23 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nova vlada Pa ne ljuti se nitko ... osim HDZ-a. ![]() Ne znam , mene "muči" ta koalicija HSS-HSLS. HSS-ovci na terenu očito su masovno protiv koaliranja sa HDZ-om ... svaki dan se netko od njih oglasi protiv toga (danas ZG podružnica) , s druge strane HSLS tj. Adlešićka mi žestoko naginje HDZ-u. Čini mi se da će buduća vlada u bilo kom obliku s te dvije stranke biti jako , jako nestabilna. HSS sa HDZ-om = veliko nezadovoljstvo članova HSS-a , velike svađe unutar HSS-a i vrlo vjerojatna smjena Friščića i raspad vlade prije isteka mandata. S druge strane HSLS sa SDP-om i HNS-om = stalna prepucavanja , posebno na relaciji HNS-HSLS i opet vrlo vjerojatno vlada ne bi izdržala cijeli mandat. Idealno bi bilo da se raziđu HSS i HSLS , HSS podrži lijevu koaliciju i svi sretni ... osim HDZ-a. ![]() P.S Ono što će biti dobra stvar ako se HSLS i HSS priklone HDZ-u je gotovo sigurni nestanak HSLS-a sa hrvatske političke scene na slijedećim izborima. |
| | |
| | #24 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 08-12-06
Poruka: 176
![]() ![]() | Re: Nova vlada Meni su oni smiješni sa tim svojim stavovima kako ne misle prgovarati dok Mesić ne da mandat, kao da im je zabranjeno pregovarat prije toga. Jasno je k'o dan da stišću Mesića da mandat da Sanaderu. |
| | |
| | #26 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nova vlada Pa onda lijepo kažu - evo mi smo za Ivu , isto to napravi SDSS i Ivo ima većinu , Stipe mali mu da mandat i nikakvih problema nema. Ali bi se možda uguzilo HDZ-u , a pred svojim članstvom i biračima ostalo "čisto" ... jebiga ne može jare i pare. |
| | |
| | #27 (permalink) |
| evergreen Datum registracije: 28-08-06 Lokacija: kekserana Godina: 25
Poruka: 6,071
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nova vlada pa ovako si još podižu cijenu. a joj, da, zaboravio sam da HSS i HSLS ne trguju. ![]()
__________________ Sloboda tiska u Hrvatskoj ne postoji. Želite li uspjeti kao novinar, morate se kloniti od tema kao što su organizirani kriminal, tajne službe, ratni zločini i politička korupcija. (Željko Peratović) |
| | |
| | #28 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 30-05-07 Lokacija: Ri Godina: 22
Poruka: 3,124
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nova vlada Ma ne, kao što sam već rekao, Adlešićka i Friščić uživaju u vrhuncu političke karijere pa žele da ti lijepi trenuci traju šta duže..... ![]()
__________________ Ja sam znao da ću svoju ljubav pokloniti njoj Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj |
| | |
| | #29 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 20-08-07 Lokacija: Najlipši grad na svitu! Godina: 30
Poruka: 2,110
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Nova vlada ma HSS i HSLS su mi se zgadili. na izborima su prnuli u potić i jedva ušli u sabor a sad se bahate kao da su dobili izbore i još imaju muda nešto zahtjevat. da nisu kolairali ne bi ni ušli u sabor. toliko su jadni da bi volio kad bi SDP i ADZ koalirali i odhebali sve te male loosere |
| | |
| | #30 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 08-12-06
Poruka: 176
![]() ![]() | Re: Nova vlada Đurđa je svoje odmrmorila, nje na slijedećim izborima nema nigdje ako ode sad s hdz-om, a ni Friščiću se ništa bolje ne piše. Da ne kažem da će im Sanader obećat sve živo i mtrvo, a poslije k'o ih jebe, uostalom tako im i treba.Žao mi je samo ljudi koji su im dali svoj glas u nadi da će se nešto promijeniti! |
| | |
![]() |
| Tagovi: vlada |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 22:30.