| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi O predsjedniku uz kavu u Znanost forumu; Za naslov teme parafrazirao sam naziv jedne radijske emisije jer sam htio da o našem predsjedniku pišemo u ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) | |||
| Moderator Foruma | O predsjedniku uz kavu Za naslov teme parafrazirao sam naziv jedne radijske emisije jer sam htio da o našem predsjedniku pišemo u revijalnom tonu, opušteno, kako i on sam vrši svoju dužnost. Dakle predsjednik nas ponekad zabavlja pričajući loše viceve, ponekad odvali olako nešto pa se pravi da nije to ili tako rekao, da su novinari to izvrnuli, ponekad nespretno poduzima samostalne korake pokušavajući pokazati kako je i on važna karika sustava, ponekad čak i putuje van države u službene posjete, skokne ponekad i do Haaga .... Znam da postoji tema o Mesiću kao veleizdajniku, no htio sam da ovdje pratimo njegov cjelokupan rad dok je predsjednik, jer vidimo da se on neprestano bori za pravdu, za vraćanje Hrvatskog novca, no ni za što se nije izborio i ništa konkretno ne zna iako je već 20 godina u vrhu Hrvatske politike. Malo malo pa se od njega pojavi nešto zanimljivo. Jutros je spomenuo neke čudne teze o rodbinskim vezama, aludirajući na to da je general Zagorec u stvari vanbračni sin pokojnog predsjednika Tuđmana. Net.hr Citat:
Citat:
Citat:
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |||
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Moderator Foruma | Re: O predsjedniku uz kavu Otvorio je jučer Predsjednik 83. ZV. Govorio je pri tom o važnim stvarima, o najvećim problemima našeg društva i čini mi se da je dotaknuo najbitnije stvari.. No isto tako će to sve ostati samo prazne riječi bez konkretnih učinaka. Net.hr mesić.jpg Citat:
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #4 (permalink) |
| štovatelj amaterskih čokoladnih očiju | Re: O predsjedniku uz kavu moron koji ne propusta priliku da se izblamira.....kaj je taj u zadnje vrijeme izgovoril....ajooooj....vickast i uvijek spreman za neki savjet.....ili je zbilja pukel do kraja ili ga savjetnici miniraju.....jedan predsjednik bilo kakve drzave nebre lupat takve gluposti i nist mu se ne dogodi....koma...koma...pa cak i na filipinima nedaju da ih predsjednik mulja.....
__________________ ovo nije signal za prelazak na djelo (djeco, ne ponavljati kod kuće) ![]() a |
| | |
| | #5 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,776
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: O predsjedniku uz kavu Joooj, VanderHook, samo ne spominji njegove vrle savjetnike- od Budimira Lončara (o kojemu ne treba trošiti riječi), preko onog koji je išao Zagorcu (i navodno rekao da će oni za uši dovući državnog odvjetnika u Beč, i da će oni sa istražnom sutkinjom sve riješiti za pola sata), do onog trećeg koji je umješan u poslove zbog kojih je podignuta optužnica protiv bivšeg predsjednika HHO-a (Ivina?)... Naravno, u svim slučajevima 'pojeo vuk magare', ali lijepo je to njegovo malo društvance koje lagodno živi na račun poreskih obveznika, i ništa te onda u njegovim izjavama ne treba čuditi...
__________________ Chastity is the greatest form of perversion - Oscar Wilde |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: O predsjedniku uz kavu Iznenađen je naš predsjednik (on je uvijek iznenađen) najavom haškog tužiteljstva da se neće žaliti na oslobađajuću presudu Miroslavu Radiću za zločine na Ovčari. "Nije to u redu" - reče predsjednik i doda kako bi hrvatsko pravosuđe moglo pokrenuti postupak protiv "trojke". Nije li moglo i prije? Isti stav zauzeo je i premijer. Nazdravlje, još jednom!
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #7 (permalink) | ||||||
| Moderator Foruma | Re: O predsjedniku uz kavu Mislim da Predsjednik trenutno igra najvažniju ulogu svog mandata. Net.hr Dakle za sada predsjednik samo kafeniše s različitim stranama. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sanader tjera po svom. Citat:
Citat:
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | ||||||
| | |
| | #8 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 15-12-06
Poruka: 865
![]() ![]() | Re: O predsjedniku uz kavu Neovisno o osobi, predsjednik RH nema nikakve značajnije ovlasti pa ne može baš ni na koji način nešto više utjecati na politiku zemlje, jer je sva vlast u rukama predsjednika vlade. Ono nešto malo ovlasti što ih ima može se svesti na sintagmu "fikus". Dakle, neumjesno je i prejeftino pričati o onom što Mesić je ili nije učinio. Pitanje je samo što je prema Ustavu RH mogao i može učiniti. Ako ništa drugo, on barem uveseljava ljude oko sebi i atmosfera nije tako tmurna, mračna i despotska kao u neka ranija vremena. |
| | |
| | #10 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 29-01-06 Lokacija: Zagreb
Poruka: 1,003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: O predsjedniku uz kavu Nadam se da sam pogodio temu za ovaj moj post ![]() Ovako, nije mi nikako jasno zašto se radi problem oko toga tko treba (odn. ne treba dobiti) mandat za sastavljanje vlade... Pa jasno u Ustavu piše...Onaj tko 'uvjeri' predsjednika da ima većinu u Saboru...Ne kužim zašto HDZ forsira da što prije dobije mandat...Pa svatko može pregovarati sa drugim strankama oko formiranja većine u Saboru i bez da dobije mandat od predsjednika... Smatram da je smisao tog članka Ustava upravo u tome smjeru...Dakle, prvo se političke stranke 'dogovore' oko toga koga će podržati za sastavljanje Vlade a tada idu kod predsjednika na konzultacije gdje će mu priopćiti kojoj stranci (ili strankama) bi se priklonile i dale svoj glas povjerenja...I tada predsjednik onome tko ima većinu u Saboru da mandat i mandatar sastavi Vladu... Ne kužim zašto se mora prvo dobiti mandat od predsjednika a tek onda pregovarati sa drugim strankama oko podrške za sastavljanje vlade... ![]() |
| | |
![]() |
| Tagovi: mesic, politika, predsjednik, stipe mesic |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 07:51.

a