Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Omerta - zakon šutnje u Znanost forumu; Omerta je izraz koji u mafijaškim krugovima definira tzv. Zakon šutnje. Potaknut jučerašnjim prijetećim pismima po Osijeku odlučio ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 14-02-08, 14:16   #1 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 27-02-07
Godina: 44
Poruka: 3,375
anthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svimaanthlon je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku anthlon Pošalji poruku preko Skype-a korisniku anthlon
Omerta - zakon šutnje

Omerta je izraz koji u mafijaškim krugovima definira tzv. Zakon šutnje.

Potaknut jučerašnjim prijetećim pismima po Osijeku odlučio sam se pokrenuti ovu temu da vidimo svi zajedno koliko smo i sami pod omertom.
Nekoliko osoba (mislim da je ukupno četiri) je u Osijeku dobilo ova prijeteća pisma. Pisma su slana iz Osijeka i Belog Manastira, odnosno imaju žig tih pošta. Na njima je uz mrtvačku glavu upozorenje o vlastitoj sigurnosti i podsjetnik na omertu. Sve osobe su povezane sa slučajevima Garaža i Selotejp. Posljednji je ovakvo pismo primio novinar Drago Hedl koji je s Glavašem u ljubavi još od najranijih devedesetih.

No to je samo povod za neka moja razmišljanja. U stvari i nisam mislio isključivo o ovome već nekako općenito o tzv. omerti (ne mislim na PC igre).
Ne mogu se oteti dojmu da smo mi svi nekako zahvaćeni tim mafijaškim zakonom.
Ne mogu se oteti dojmu da se naši političari slijepo drže tog zakona po sistemu - vrana vrani oči ne kopa.

A i "raja" isto tako. Obični ljudi, obični građani svakodnevno svjedoče mafijaškim radnjama, gospodarskom i svakom drugom kriminalu u svojoj okolici i ponašaju se kao da se to njih ne tiče, kao da su to tuđi problemi valjda u strahu za vlastitu sigurnost i egzistenciju i sigurnost i egzistenciju svojih najbližih.

Institucije sistema ne djeluju efikasno, odnosno djeluju sporadično, kao sada sa Dijagnozama, tako da imam dojam da su i one slijepi štovatelji omerte.

Pa eto. Papir je pred vama.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 15-02-08, 07:13   #2 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 56
Poruka: 661
tonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono neštotonini ima ono nešto
Re: Omerta - zakon šutnje

Citat:
Pravi autor: anthlon Pogledaj Poruke
Omerta je izraz koji u mafijaškim krugovima definira tzv. Zakon šutnje.

Potaknut jučerašnjim prijetećim pismima po Osijeku odlučio sam se pokrenuti ovu temu da vidimo svi zajedno koliko smo i sami pod omertom.
Nekoliko osoba (mislim da je ukupno četiri) je u Osijeku dobilo ova prijeteća pisma. Pisma su slana iz Osijeka i Belog Manastira, odnosno imaju žig tih pošta. Na njima je uz mrtvačku glavu upozorenje o vlastitoj sigurnosti i podsjetnik na omertu. Sve osobe su povezane sa slučajevima Garaža i Selotejp. Posljednji je ovakvo pismo primio novinar Drago Hedl koji je s Glavašem u ljubavi još od najranijih devedesetih.

No to je samo povod za neka moja razmišljanja. U stvari i nisam mislio isključivo o ovome već nekako općenito o tzv. omerti (ne mislim na PC igre).
Ne mogu se oteti dojmu da smo mi svi nekako zahvaćeni tim mafijaškim zakonom.
Ne mogu se oteti dojmu da se naši političari slijepo drže tog zakona po sistemu - vrana vrani oči ne kopa.

A i "raja" isto tako. Obični ljudi, obični građani svakodnevno svjedoče mafijaškim radnjama, gospodarskom i svakom drugom kriminalu u svojoj okolici i ponašaju se kao da se to njih ne tiče, kao da su to tuđi problemi valjda u strahu za vlastitu sigurnost i egzistenciju i sigurnost i egzistenciju svojih najbližih.

Institucije sistema ne djeluju efikasno, odnosno djeluju sporadično, kao sada sa Dijagnozama, tako da imam dojam da su i one slijepi štovatelji omerte.

Pa eto. Papir je pred vama.
Na sve ovo je vrlo teško odgovoriti. Ona prijeteča pisma mi ne djeluju na podsječanje na omertu. Više mi je neki slikoviti i smješni prikaz. Koliko znam upozorenja za omertu stižu na neki sasvim drugi način, a i na samu omertu zakon šutnje ''obavezuješ se'' sam priključujući se grupi pa te na to nitko ne triba podsječati. Podsječanje na omertu je likvidacija. Jer kad se pokrene omerta onda znači da si se izlaja i da si oda tajne društva-skupine a to se ne rješava na način slanja pisama.

Kod kriminalaca postoji krimanalna čast i ''poštenje'', dok kod naših mafioznih političara nema ničega, ne postoje nikakva pravila, osim što oni otimaju svom narodu koji ih je izabra, a mafija se bavi stvarnim kriminalnim radnjama droga, prostitucija, trgovanje ljudima itd.

A što se tiče hrvatskih građana i omerte i to ne postoji, po meni postoji samo pognuta glava od sramote kad smo shvatili šta smo sami sebi dozvolili da nam čine naši koji su na vlasti i koliko smo bili naivni kad smo vjerovali da će ovo biti država blagostanja za sve a ne samo za odabrane.

Zadnji Uredio tonini : 15-02-08 u 07:16.
tonini je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: omerta, politicari, sutnja

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 09:42.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103