| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Osijek - lokalni izbori u Znanost forumu; Uz ove velike, održani su i mali lokalni izbori u Osijeku za Gradsko vijeće. Sjećamo se da je Osijek ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Osijek - lokalni izbori Uz ove velike, održani su i mali lokalni izbori u Osijeku za Gradsko vijeće. Sjećamo se da je Osijek u krizi vlasti već neko vrijeme. Skinut Đapić sa mjesta Gradonačelnika, postavljen Benašić, pa maknut, došla Vladina povjerenica .... Lokalni izbori se malo razlikuju od državnih po percepciji građana, pa se često događa da ista osoba u gradu glasa za desne, a u državi za lijeve ili obrnuto. Lokalni izbori su izbori za ono što je napravljeno tu kod mene u ulici, izbori za ljude koje poznajemo, koje srećemo svakodnevno .... malo je tu "visoke politike". Po trenutnim rezultatima situacija je slijedeća: br. Lista...........................broj mandata 1 SLAVONSKA RAVNICA 0 2 DSŽ 0 3 DC 0 4 HDZ 4 5 HNS, ZELENI HR 1 6 HSLS, HSS 0 7 HSP 7 8 HSU 0 9 HDSSB 7 10 HP-HPP 0 11 JEDINO HRVATSKA 0 12 LJEVICA 0 13 SDSS 0 14 SBHS 0 15 SDP 6 Potrebnu većinu od 13 zastupnika nema niti jedna stranka pa se mora koalirati. Tko s kim? Glavaš i HDZ - nema šanse, za sada. HDZ i SDP - neprirodno, tj. prirodni neprijatelji, a nije im ni mandata dosta HSP i HDZ? Sad su se zakrvili HDSSB I HSP - ne moram ništa reći (dvorana) Čujem kombinaciju HDSSB+SDP=13, nategnuto i neprirodno, vode se razgovori postotak sad već pada pa i broj mandata Druga kombinacija je HSP+HDZ ipak = 11, al čujem da rastu još. Opet će se lomit koplja oko jednog zastupnika, opet trgovina.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 07-08-06 Godina: 29
Poruka: 2,378
![]() | Re: Osijek - lokalni izbori I opet se tamo ništa nije riješilo. SDP-ovci su još sinoć rekli da ostaju u oporbi (btw , ovo u Osijeku je meni stvarno rezultat SDP-a iznad svih očekivanja) , HDZ se odmah ponudio HSP-u , ali nemaju dovoljno ruku ... ne znam , ne vidim kako će se tamo sastaviti vlast , a ako se i uspije u tome slutim još jedne prijevremene izbore.
__________________ Kyle: Is anyone else having problems concentrating on this? I just can't seem to concentrate. Cartman: Maybe we should send you to a concentration camp. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Osijek - lokalni izbori 1 SLAVONSKA RAVNICA 0 2 DSŽ 0 3 DC 0 4 HDZ 4 5 HNS, ZELENI HR 1 6 HSLS, HSS 0 7 HSP 7 8 HSU 0 9 HDSSB 7 10 HP-HPP 0 11 JEDINO HRVATSKA 0 12 LJEVICA 0 13 SDSS 0 14 SBHS 0 15 SDP 6 Izgleda da je najizglednije ovo... ili novi izbori... |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Osijek - lokalni izbori Citat:
Čist račun.... | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| dr.sc. Foruma | Re: Osijek - lokalni izbori Kako je slatka vlast. Poznavajući situaciju ovo mi se čini toliko neprirodnim da na mogu vjerovati. No, ipak će se najvjerojatnije dogoditi. Samo ne novi izbori. Mislim da bi se odazvali samo članovi stranaka.
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. |
| | |
| | #7 (permalink) |
| Bolekova koka | Re: Osijek - lokalni izbori Borzan: SDP najbliži tome da iz oporbe podupre tehničku vlast "S jedne je strane HDSSB s njihovih sedam mandata, a s druge najavljena koalicija HSP-a i HDZ-a, koja ukupno ima 11 mandata, 7+4. Ni jedni ni drugi sami nemaju dovoljno za većinu od 13 glasova u Gradskom vijeću...S druge strane, naš jedini prirodni koalicijski partner, HNS, osvojio je samo jedan mandat i samo s njima ne možemo složiti vlast. Jako nezgodna pozicija" - priznaje Biljanja Borzan, prva na listi u 4. izbornoj jedinici i SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnika. Dakle, SDP-u ostaje prikloniti se jednima ili drugima ili to odbiti, a onda slijede novi gradski izbori. "Ponavljam, najradije bismo ovaj prekinuti gradski mandat, koji traje još godinu i pol, završili u opoziciji, gradeći i dalje rezultat SDP-a kao konstruktivna oporba. S kim god bismo koalirali, bilo bi to neprirodno...Stoga, trenutačno smo najbliži opciji da SDP ne uđe u gradsku vlast već da samo tehnički iz oporbe podupre manjinsku vlast. Ne bih se još izjašnjavala koju..." Tehnička potpora u praksi znači da bi SDP ostao u oporbi, ali bi njegovi vijećnici podizali ruku i podupirali gradske projekte kako oni ne bi bili prekinuti. Trenutačno, realnijim se čini da podupru koaliciju HSP-HDZ.
__________________ Imperare sibi maximum imperium est. Žena od tebe želi da budeš najjači na svijetu, na nju najslabiji. (i ovo ispod nije prijevod buahaha) |
| | |
| | #9 (permalink) | |
| dr.sc. Foruma | Re: Osijek - lokalni izbori Slavonci postaju profesionalni zaokruživači brojeva na listićima. Net.hr Citat:
__________________ Tko hoće - naći će načina, tko neće - naći će tisuću izgovora. | |
| | |
| | #10 (permalink) |
| charolastra | Re: Osijek - lokalni izbori treća sreća ![]()
__________________ Non quia difficilia sunt non audemus, sed quia non audemus difficilia sunt Monika Kravić pokazala grudi!!!...Pravila ponašanja Pravila foruma slike...Postavljanje slika na forum |
| | |
![]() |
| Tagovi: izbori, osijek |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 11:01.

to mi je najluđa ideja... čini mi se da su HSPovci izjavili da nema teorije da koaliraju s HDZom