Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Pobačaj za ili protiv u Znanost forumu; ja sam za pravo odluke...

Odgovor

Opcije Teme
Star 13-11-07, 09:18   #101 (permalink)
4nick8or

Datum registracije: 10-06-05
Godina: 31
Poruka: 5,401
pharaoh je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh
Re: Pobačaj za ili protiv

ja sam za pravo odluke
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 09:29   #102 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,688
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Pobačaj je ružna stvar. To se sigurno svi slažu.
To ne treba dokazivati na bilo koji način. Ne treba mi neko opisivati kako se to radi (jer je to vidio) ili mi staviti filmić.. Vjerujem da ne izgleda lijepo.

Ali nisam za zabranu pobačaja jer već vidim puno gorih stvari kao posljedicu toga.

Bilo bi dobro kada pobačaja nebi bilo uopće. Radite na tome.
Dar1 je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 09:37   #103 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,581
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: M@tej@ Pogledaj Poruke
Po mom mišljenju o pobačaju bi trebala odlučivati samo i isključivo žena. Radi se o njezinom tijelu i o njezinom životu. Apsurdno mi je kad se primjerice Crkva miješa u pitanje abortusa, a nema veze s tim. Također mi je blesavo govoriti kako je abortus ubojstvo, zločin, grijeh i ne znam što sve ne. To bi trebalo biti pravo svake žene i nitko je zbog toga ne bi trebao osuđivati.
Nisam za pobačaj pod svaku cijenu, ali nikad ne bih nikoga osuđivala zbog počinjenoga.
Što se tiče legalizacije pobačaja...naravno da legalizacija mora i dalje postojati. Da je nema, žene bi samo bile izložene većoj opasnosti, a broj učinjenih pobačaja ne bi se smanjio.
Izjave poput one u prvom postu su krajnje primitivne i ništa drugo.
A to je djete samo ženino, oca nema, sama ga je napravila, otac nema nikakvo pravo?

Kako Crkva nema veze s tim; recimo da je djete kršćanskih roditelja i po njima i već je dio zajednice. Crkva ima pravo brinuti se o svojim članovima.

Kako abortus nije ubojstvo? Kako? Ubijaš nerođenu osobu, ali ipak osobu sa onim što bi jednoga dana mogla biti, a ti si joj oduzela to pravo jer eto "nije pogodila trenutak"?

Pobačaj je u redu ako je djete plod nasilja ili se može roditi sa trajnim deformacijama.

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke

ajde onda ti financiraj svu "nezeljenu" djecu od klinaca koji nisu ni toliko pametni da se zastite od trudnoce... ..
.
Kaj se ševe ako nemogu preuzeti posljedice? Da bi bili cool u društvu i da bi imali veći broj polegnutih od svojih prijatelja?
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 09:51   #104 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 12-01-07
Godina: 21
Poruka: 1,971
trip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu aurutrip ima spektakularnu auru

Citat:
Pravi autor: pharaoh Pogledaj Poruke
ja sam za pravo odluke
potpisujem

"bijelo-crvena polja hrvatska na dresu sjete me da ja volim te..."
trip je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 10:14   #105 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 14-08-07
Poruka: 3,688
Dar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobarDar1 je stvarno dobar

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
Pobačaj je u redu ako je djete plod nasilja ili se može roditi sa trajnim deformacijama.
Čuo sam (na TV-u) da se crkva ne slaže ni sa tim.
Dar1 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 10:37   #106 (permalink)
Akademik Foruma

Datum registracije: 17-07-07
Godina: 31
Poruka: 3,534
kresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznatkresola će uskoro biti poznat
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku kresola

Uuuuuuuu... zašto vidjeh ovu temu...

Drugim ljudima (znači onima koji nisu ja) radite šta hoćete, ta država je sve liberalnija po tom pogledu...

A šta se mene tiče - apsolutno protiv!!!!
kresola je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 10:56   #107 (permalink)
kruha i igara!

Datum registracije: 28-02-07
Godina: 25
Poruka: 6,581
dorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svimadorina je poznat svima

Citat:
Pravi autor: Dar1 Pogledaj Poruke
Čuo sam (na TV-u) da se crkva ne slaže ni sa tim.
Slaže, nemreš vjerovati ,ali i Crkva ima kad i u kojim slučajevima je pobačaj dozvoljen.
Mislim da imaju 2 ili 3 slučaja, dakako imaju svoje što, kako, zašto, ako i još 100 uvijeta (jbga, ništa nije jednostavno), ali ima.
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 11:54   #108 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,141
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: dorina Pogledaj Poruke
A to je djete samo ženino, oca nema, sama ga je napravila, otac nema nikakvo pravo?

Kako Crkva nema veze s tim; recimo da je djete kršćanskih roditelja i po njima i već je dio zajednice. Crkva ima pravo brinuti se o svojim članovima.

Kako abortus nije ubojstvo? Kako? Ubijaš nerođenu osobu, ali ipak osobu sa onim što bi jednoga dana mogla biti, a ti si joj oduzela to pravo jer eto "nije pogodila trenutak"?

Naravno da otac ima pravo, ali mislim da o odluci pobačaja najveće pravo ima majka. Iskreno, meni nije jasno zašto pobaciti ako imaš podršku muškarca, uvjete za odgojiti to dijete, ako si za to zaista zreo i sposoban, ali nažalost, trudnoća se ne događa samo tada. Ja se redovito štitim, a opet postoji onaj 1% da mi se dogodi trudnoća. I ne, ne bih zadržala dijete, jer sam premlada i prebalava da ga odgojim. Nemam dovoljno vlastitih sredstava, a ako je moje, ne želim da ga odgajaju moji roditelji. Jednako tako, 'ko mi može garantirati da moj sadašnji dečko neće otić' glavom bez obzira? I šta ću onda? Ostat' samostalna majka u ovoj krasnoj zemlji. Današnje prilike su takve da ljudi jedva spajaju kraj s krajem, a da ne govorim tek ako moraš bit samohran roditelj. I znam da će ovo sad zvučati užasno okrutno, ali ne, ne želim si s 20 godina uništit' priliku da ipak postignem nešto u svom životu, da ne završim fax i cijeli život radim za 2 milje kuna, jer sa srednjom školom za više i ne mogu. (Nemojmo sada o iznimkama)
Crkva? Ne. Jer u niti jednoj zemlji nisu svi vjernici, prema tome nema pravo. Njezini istomišljenici je ionako slijede. I krasno im je. Slabo mi je kad ih vidim na TV-u s 10-ero djece, a žive u jednoj sobici bez ičega. I onda su jadni. Ma vraga su jadni, šta bi se od naših para trebalo izdvajati za njihovu socijalnu pomoć jer nisu koristili kontracepciju koja je za njih grijeh? Ma da, veći je grijeh pobaciti ili staviti kondom, ali je zato super imati 10-ero gladne i bose dječice. Moje je mišljenje da ako vlastitom djetetu ne možeš pružiti normalan i pristojan život - nemoj ga ni imat'. Što je to dijete skrivilo da tako živi? Rodilo se u krivom trenutku?
I djeca nisu igračke, najlakše je dijete samo rodit', a onaj teži dio tek dolazi. I ponavljam, nije mi jasan pobačaj kad su svi uvjeti za bebu odgovarajući, ali da se to dogodi nekome mojih godina, da ne govorim još i mlađem, ne bih to mogla osuđivati, jer je rijetko tko tako mlad sposoban imati dijete, što psihički, što financijski.
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 11:56   #109 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,374
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima
Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke

ajde onda ti financiraj svu "nezeljenu" djecu od klinaca koji nisu ni toliko pametni da se zastite od trudnoce... najjaci su mi ovi moralisti..

i da, za pobacaj sam.
Kaj se jebu? Ako se jebeš znaš koje su ti posljedice.

Prvo: tima koji nemaju pojma o zaštiti, trudnoći, spolnim bolestima bi zakonom zabranila da se jebu.

Drugo: ako ostaneš trudna i mada nisi znala kad si se jebala da ćeš ostati i nisi koristila kontracepciju (ili jesi, a nije funkcionirala) onda izvoli snositi posljedice. Sve! One koje te čekaju u životu, od mjenjanja pelena do izabiranja partnera (kojem bi moglo smetati da imaš dijete).

Te žene koje su rodile i snosile sve te posljedice, te hodaju uzdignute glave- skidam kapu. Ovo sve drugo mi je neprihvatljivo.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-11-07, 12:03   #110 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,374
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

I još nešto; ja ne znam kako bi se ja mogla nositi s tim da sam ubila svoje dijete (ma i fetus... mada ga ja ne smatram fetusom pošto sam vidila kako "izgleda" taj fetus).

S druge strane možda bi ga i dala neko vrijeme na posvojenje dok ne bi stala na svoje noge, a onda bi se zalagala i nogama i rukama da ga dobijem natrag. Radim s djecom i znam kako je njima u udomiteljskim obiteljima i kakve to posljedice ostavlja na njih. Grozno!

Znači u slučaju da imam 18 godina (dobro više nikad neću imati), moj dečko me ostavio i da mi se to desi, prvo bi se sa starcima dogovorila, ako ne bi imala njihovu potporu onda bi ga rodila- dala udomiteljskoj obitelji, i čim bi stala na noge (a potrudila bi se da to bude što prije) uzela ga k sebi.

Ps. Svakoga bi poslala na praksu tjedan dana kod ginekologa. Pa se ti jebi.

Dobro, ja se nisam jebala prije 18 i dok nisam završila srednju školu tako da se u tu situaciju i nisam mogla dovesti.

Znam da sam hard core u svojim stavovima možda je to i rezultat obrazovanja i odgoja, ali ja ne vidim ništa krivo u tome. Perfekcionista sam.

Zadnji Uredio teica : 13-11-07 u 12:05.
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pobacaj, protiv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 98 09-04-08 10:57
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Instalacija PHP Nuke Portala -Neno- Tutoriali i Trikovi 6 06-05-07 10:45
PC DVB Kartice Kristijan Tutoriali i Trikovi 0 27-02-06 22:15
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59

Trenutno vrijeme na forumu: 08:51.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114