| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Pobačaj za ili protiv u Znanost forumu; ja sam za pravo odluke... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #102 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 14-08-07 Lokacija: Zg
Poruka: 3,688
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Pobačaj je ružna stvar. To se sigurno svi slažu. To ne treba dokazivati na bilo koji način. Ne treba mi neko opisivati kako se to radi (jer je to vidio) ili mi staviti filmić.. Vjerujem da ne izgleda lijepo. Ali nisam za zabranu pobačaja jer već vidim puno gorih stvari kao posljedicu toga. Bilo bi dobro kada pobačaja nebi bilo uopće. Radite na tome. |
| | |
| | #103 (permalink) | |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,581
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
Kako Crkva nema veze s tim; recimo da je djete kršćanskih roditelja i po njima i već je dio zajednice. Crkva ima pravo brinuti se o svojim članovima. Kako abortus nije ubojstvo? Kako? Ubijaš nerođenu osobu, ali ipak osobu sa onim što bi jednoga dana mogla biti, a ti si joj oduzela to pravo jer eto "nije pogodila trenutak"? Pobačaj je u redu ako je djete plod nasilja ili se može roditi sa trajnim deformacijama. Kaj se ševe ako nemogu preuzeti posljedice? Da bi bili cool u društvu i da bi imali veći broj polegnutih od svojih prijatelja?
__________________ Za V.P. : Zašto ti nisi sišao sa vlaka kada sam ja sišla sa vlaka? | |
| | |
| | #104 (permalink) |
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 12-01-07 Lokacija: Samobor Godina: 21
Poruka: 1,971
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv
__________________ "The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you." - Bill Murray "bijelo-crvena polja hrvatska na dresu sjete me da ja volim te..." |
| | |
| | #107 (permalink) |
| kruha i igara! Datum registracije: 28-02-07 Lokacija: ne tamo gdje bih željela... Godina: 25
Poruka: 6,581
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Slaže, nemreš vjerovati ,ali i Crkva ima kad i u kojim slučajevima je pobačaj dozvoljen. Mislim da imaju 2 ili 3 slučaja, dakako imaju svoje što, kako, zašto, ako i još 100 uvijeta (jbga, ništa nije jednostavno), ali ima.
__________________ Za V.P. : Zašto ti nisi sišao sa vlaka kada sam ja sišla sa vlaka? |
| | |
| | #108 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,141
![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
Crkva? Ne. Jer u niti jednoj zemlji nisu svi vjernici, prema tome nema pravo. Njezini istomišljenici je ionako slijede. I krasno im je. Slabo mi je kad ih vidim na TV-u s 10-ero djece, a žive u jednoj sobici bez ičega. I onda su jadni. Ma vraga su jadni, šta bi se od naših para trebalo izdvajati za njihovu socijalnu pomoć jer nisu koristili kontracepciju koja je za njih grijeh? Ma da, veći je grijeh pobaciti ili staviti kondom, ali je zato super imati 10-ero gladne i bose dječice. Moje je mišljenje da ako vlastitom djetetu ne možeš pružiti normalan i pristojan život - nemoj ga ni imat'. Što je to dijete skrivilo da tako živi? Rodilo se u krivom trenutku? I djeca nisu igračke, najlakše je dijete samo rodit', a onaj teži dio tek dolazi. I ponavljam, nije mi jasan pobačaj kad su svi uvjeti za bebu odgovarajući, ali da se to dogodi nekome mojih godina, da ne govorim još i mlađem, ne bih to mogla osuđivati, jer je rijetko tko tako mlad sposoban imati dijete, što psihički, što financijski.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. | |
| | |
| | #109 (permalink) | |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Vlada SDP- a izbacit će vjeronauk Citat:
Prvo: tima koji nemaju pojma o zaštiti, trudnoći, spolnim bolestima bi zakonom zabranila da se jebu. ![]() Drugo: ako ostaneš trudna i mada nisi znala kad si se jebala da ćeš ostati i nisi koristila kontracepciju (ili jesi, a nije funkcionirala) onda izvoli snositi posljedice. Sve! One koje te čekaju u životu, od mjenjanja pelena do izabiranja partnera (kojem bi moglo smetati da imaš dijete). Te žene koje su rodile i snosile sve te posljedice, te hodaju uzdignute glave- skidam kapu. Ovo sve drugo mi je neprihvatljivo. | |
| | |
| | #110 (permalink) |
| Samo bahata... Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,374
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv I još nešto; ja ne znam kako bi se ja mogla nositi s tim da sam ubila svoje dijete (ma i fetus... mada ga ja ne smatram fetusom pošto sam vidila kako "izgleda" taj fetus). S druge strane možda bi ga i dala neko vrijeme na posvojenje dok ne bi stala na svoje noge, a onda bi se zalagala i nogama i rukama da ga dobijem natrag. Radim s djecom i znam kako je njima u udomiteljskim obiteljima i kakve to posljedice ostavlja na njih. Grozno! Znači u slučaju da imam 18 godina (dobro više nikad neću imati), moj dečko me ostavio i da mi se to desi, prvo bi se sa starcima dogovorila, ako ne bi imala njihovu potporu onda bi ga rodila- dala udomiteljskoj obitelji, i čim bi stala na noge (a potrudila bi se da to bude što prije) uzela ga k sebi. Ps. Svakoga bi poslala na praksu tjedan dana kod ginekologa. Pa se ti jebi. Dobro, ja se nisam jebala prije 18 i dok nisam završila srednju školu tako da se u tu situaciju i nisam mogla dovesti. Znam da sam hard core u svojim stavovima možda je to i rezultat obrazovanja i odgoja, ali ja ne vidim ništa krivo u tome. Perfekcionista sam.
__________________ Zadnji Uredio teica : 13-11-07 u 12:05. |
| | |
![]() |
| Tagovi: pobacaj, protiv |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ogame | Bacva | Igre | 98 | 09-04-08 10:57 |
| Tips & Tricks za Siemens Gigaset | Kristijan | Mobiteli | 1 | 17-05-07 13:16 |
| Instalacija PHP Nuke Portala | -Neno- | Tutoriali i Trikovi | 6 | 06-05-07 10:45 |
| PC DVB Kartice | Kristijan | Tutoriali i Trikovi | 0 | 27-02-06 22:15 |
| Panduri! | Konjina | Auti | 12 | 31-01-06 20:59 |
Trenutno vrijeme na forumu: 08:51.

pusa