Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Pobačaj za ili protiv u Znanost forumu; pa generalno mislim da bi trebalo dopustit pobačaj. Postoje raznorazne situacije u kojima bi se žena mogla nać, a u ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 18-04-06, 13:16   #11 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,908
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: Pobačaj, za ili protiv

pa generalno mislim da bi trebalo dopustit pobačaj. Postoje raznorazne situacije u kojima bi se žena mogla nać, a u kojima po zdravoj ljudskoj logici ne bi željela rodit (silovanje mi prvo pada na pamet).

Svakako da ne bi trebalo sada dopuštat da svaka cura kojoj se prijebalo pa se kasnije predomisli da radi abortus. Upravo zato to treba regulirat. Ako ništa drugo, da se da ljudima do znanja u kojim je situacijama pobačaj prihvatljiv a u kojim nije prihvatljiv.
damfisk je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 13:29   #12 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 16-11-05
Poruka: 249
mysterious se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: damfisk
pa generalno mislim da bi trebalo dopustit pobačaj. Postoje raznorazne situacije u kojima bi se žena mogla nać, a u kojima po zdravoj ljudskoj logici ne bi željela rodit (silovanje mi prvo pada na pamet).

Svakako da ne bi trebalo sada dopuštat da svaka cura kojoj se prijebalo pa se kasnije predomisli da radi abortus. Upravo zato to treba regulirat. Ako ništa drugo, da se da ljudima do znanja u kojim je situacijama pobačaj prihvatljiv a u kojim nije prihvatljiv.
slazem se stobom, a sto se tice djecice koja bez razmisljanja ulaze u seksualne odnose............trebalo bi im samo reci "ako si dovoljno star/a da se seksas, onda si i dovoljno star/a da odgajas", pa tko voli nek izvoli
ili nek razmisle o zastiti, jer nije ti valjda toliko pripelo pa da ne mozes 5 minuta stat i nabavit kondom
mysterious je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 13:51   #13 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Poruka: 13,908
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Pravi autor: mysterious
slazem se stobom, a sto se tice djecice koja bez razmisljanja ulaze u seksualne odnose............trebalo bi im samo reci "ako si dovoljno star/a da se seksas, onda si i dovoljno star/a da odgajas", pa tko voli nek izvoli
ili nek razmisle o zastiti, jer nije ti valjda toliko pripelo pa da ne mozes 5 minuta stat i nabavit kondom
Ka šta se kaže u Splitu (a to valjda i sama znaš) - POSLI JEBANJA NEMA KAJANJA
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 15:24   #14 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,331
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan
Re: Pobačaj za ili protiv

Nije sve tako jednostavno...nisam za pobačaj...ali nisam ni protiv....a ovo "ako se žena mogla jebat može i odgajat" samo govori kako izgleda da je žena sama sebi napravila dijete...koliko ja znam za jebanje je potrebno dvoje...nisam sklona osuđivanju i mislim da žena treba imati pravo na izbor...jer htjeli mi-ne htjeli toga će nažalost uvijek biti a ako se to zabrani vratit ćemo se par stoljeća unatrag...ionako liječnici na tome masno zarađuju...
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 16:32   #15 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 15-02-06
Poruka: 1,134
selo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz maseselo se izdvaja iz mase

treba postojat pravo izbora, i to je to,
ionako nam drzava previse zabranjuje i ogranicava,
a svi sute i kimaju glavama,
psi
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 17:21   #16 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,476
eowyn je zabranio reputaciju

Ma meni je bolje da ni ne pričam o ovoj temi jer uvijek se previše raspizdim kad je riječ o tome Ali opet ću riskirati i reći svoje mišljenje pa kom se ne sviđa, ne mora ni čitati!

Slažem se sa Alfom u potpunosti...onaj tko je znao napraviti dijete, treba biti dovoljno odgovoran i da ga donese na svijet...nije rješenje ubiti dijete, kad toliko ljudi na ovom svijetu ne može imati djece i čeka tko zna koliko dugo da posvoji dijete...ja sam za to da se dijete rodi i da na usvojenje ako ga se već ne želi zadržati

Naravno da postoje i iznimke kada razumijem(i podržavam) žene koje pobace...to je naravno kada je žena silovana, kada se zna da će dijete imati neku tešku bolest, kada je majčin život ugrožen i sl.

Ali nikako ne mislim da bi se pobačaj trebao zabraniti, jer to je nemoguće...žene su pobacivale i kad je to bilo zabranjeno, i to u nesterilnim uvjetima i kod neprofesionalnih ljudi tako da je tada i život te žene bio jako ugrožen...tako da tko hoće nek izvoli, ionako ide svakom na njegovu savjest

Još donekle i razumijem da se neželjena trudnoća može svakome dogoditi i da može biti premlad ili nezreo tako da želi pobaciti...ali znam curu koja je svaki dan mijenjala dečke, imala dva namjerna pobačaja i takve mi se čisto gade....njima bih jednostavno podvezala jajnike pa nek se jebu koliko god hoće
Ja osobno to ne bih napravila...istina je ono: nikad ne reci nikad! Ali bih uvijek radije dala dijete na posvojenje nego ga ubila prije nego je i okusilo ovaj svijet...jer svatko ima pravo na život i ako je ikako moguće to mu se treba i omogućiti
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 17:23   #17 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,405
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

Citat:
Upravo s ovom tezom se ne slažem. Pričamo o maloljetnicama, ili mladim adolescenticama (mlađe od 21) koje su ostale trudne jer im je nešto obećano ili ih nitko nije naučio ili upozorio, a uostalom psihički su još djeca koja još nisu formirane ličnosti.

Ja sam jedino protiv abortusa koje se ponekad koristi kao oblik kontracepcije. Imao sam na faxu kolegicu koja je na abortusu bila 8 puta. Bavila se akrobatskim padobranstvom, i nitko mi ne može reći da nije znala što radi, ali ona je tvrdila da je svaki put zanjela u alkoholiziranom stanju???? Znači protiv njene volje.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 18:49   #18 (permalink)
Purger

Datum registracije: 24-12-05
Poruka: 10,759
sahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svimasahasa je poznat svima
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku sahasa

Citat:
U potpunosti se slažem s tobom !

I got a girl
You want to meet her
Her name is 9 millimeter

PRAVILA PONAŠANJA
sahasa je offline  
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 19:23   #19 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,331
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

"Ako je pobačaj ubojstvo, drkanje je genocid"...s ovom rečenicom se potpuno slažem...eowyn slažem se s tobom da je sigurno bolje da se dijete da na posvojenje i da svatko ima pravo na život...ali stavi se malo u ulogu žene koja ide na pobačaj...misliš li ti da svaka ide kao da ide kod zubara? Pa sigurno da će joj to ostati za cijeli život kao bolno iskustvo...i jedna stvar koja mi ide na živce a to je da se samo žene spominju kao da su si same napravile dijete...nikad ne osuđuj nekog osim ako sam nisi savršen i čist pred Bogom...i ne želim govorit da li bi ili ne bi napravila jer hvala Bogu nisam se dovela u tu situaciju, da nema recimo drugog rješenja, u tom slučaju vjerovatno bi. Ne treba sve gledat crno na bijelo...ima žena koje stvarno zaslužuju gađenje...ali nisu se same dovele do te situacije nego sa partnerom...
Sjećam se kad nas je u srednjoj školi moja najomiljenija profesorica eng. jezika pitala jesmo li rasisti...svi su jednoglasno rekli: ma neeeeeeee...a onda je rekla da zamislimo da nam jednog dana dođe kćer na večeru sa crncem (primjer samo)...mnogi su se zamislili...i recimo imamo li išta protiv homoseksualaca...ja na ta pitanja ne mogu odgovorit jer ne znam što će mi život donijet...ako mi dijete jednog dana kaže da je peder ja iskreno ne znam kako ću se postavit...zato izbjegavam rečenice poput: "ja nikad ne bi to i to..." Ne daj Bože da ti kćer od 15-16 godina dođe trudna...nećeš je valjda silom natjerati da rodi ako ona to neće, sa rečenicom "draga moja ako si se jebala sad možeš i rodit" pa curice čine samoubojstvo zbog takvih stvari...nije abortus rješenje, nego odgoj i edukacija da se spriječi to ali nekad ni to nema efekta i samo preostaje ono najgore...
Odgovori sa citatom
Star 18-04-06, 19:43   #20 (permalink)
Nježni predator

Datum registracije: 08-04-06
Godina: 45
Poruka: 6,405
Maslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosanMaslow ima na što biti ponosan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Maslow Pošalji poruku preko Skype-a korisniku Maslow

U Slavoniji je postojao izraz Bijela smrt. Nekadašnji gazde nisu htjeli više od dvoje djece, pa je žena neželjeno dijete morala abortirati.

Abortus se izvodio tako da se u ranoj trudnoći posebno zašiljenom šibom probijao vodenjak. S obzirom da takova žena nije imala trudove morala je obično dugo čekati da maternica odbaci posteljicu. Česti su bili slučajevi umiranja od sepse.

Očit dokaz za ovu tvrdnju su obitelji s 2 - 3 djece u cijelim selima, u vrijeme kad se o kontacepciji jako malo znalo.

U bosanskoj posavini je bio običaj da se nerođeno djete ostavi na hladnom i razboli. Kako nije bilo antibiotika, vjerojatnost preživljavanja je bila zanemariva.

Nadam se da se nećemo vratiti u ta vremena.
Maslow je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pobacaj, protiv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 98 09-04-08 10:57
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Instalacija PHP Nuke Portala -Neno- Tutoriali i Trikovi 6 06-05-07 10:45
PC DVB Kartice Kristijan Tutoriali i Trikovi 0 27-02-06 22:15
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59

Trenutno vrijeme na forumu: 05:54.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114