Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Pobačaj za ili protiv u Znanost forumu; istina "poslije jebanja nema kajanja" ovdje nije pitanje dali je ikome stalo imat djete i ic na fax ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 12-02-08, 20:35   #501 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 23-11-07
Godina: 15
Poruka: 202
toy_doll se izdvaja iz mase
Re: Pobačaj za ili protiv

istina "poslije jebanja nema kajanja"
ovdje nije pitanje dali je ikome stalo imat djete i ic na fax nego jel ko za pobacaj ili protiv njega ali ok nema veze...nego tila sam rec ako vec cura nije spremna rodit to djete ok rodit djete i dat je u udomiteljsku obitelj koda djete nece vise patit kad sazna da ga je majka ostavila tako da djete u svakom slucaju pati
Odgovori sa citatom
Star 12-02-08, 21:02   #502 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 02-02-08
Poruka: 579
SEricsson se izdvaja iz maseSEricsson se izdvaja iz mase

to je puno teže pitanje nego što se čini,
apsolutno da ili apsolutno ne odgovori su pomalo glupavi odgovori
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-02-08, 21:03   #503 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 22-08-07
Godina: 20
Poruka: 1,137
M@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz maseM@tej@ se izdvaja iz mase

Citat:
Pravi autor: toy_doll Pogledaj Poruke
istina "poslije jebanja nema kajanja"
ovdje nije pitanje dali je ikome stalo imat djete i ic na fax nego jel ko za pobacaj ili protiv njega ali ok nema veze...nego tila sam rec ako vec cura nije spremna rodit to djete ok rodit djete i dat je u udomiteljsku obitelj koda djete nece vise patit kad sazna da ga je majka ostavila tako da djete u svakom slucaju pati
Daj nabavi si koji zarez ili točku, ovako je čitanje tvojih postova malo otežano.
Što se tiče ovoga što si napisala, donekle se slažem. No nekad je bolje da ga odgajaju ljudi koji će mu pružiti svu moguću ljubav i pažnju, mada mu nisu biološki roditelji, nego da odrasta kod vlastitih roditelja kao neželjeno dijete.
Odgovori sa citatom
Star 12-02-08, 22:18   #504 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Pravi autor: M@tej@ Pogledaj Poruke
Daj nabavi si koji zarez ili točku, ovako je čitanje tvojih postova malo otežano.
Što se tiče ovoga što si napisala, donekle se slažem. No nekad je bolje da ga odgajaju ljudi koji će mu pružiti svu moguću ljubav i pažnju, mada mu nisu biološki roditelji, nego da odrasta kod vlastitih roditelja kao neželjeno dijete.
Istina, ali jako malo djece bude posvojeno naprema što ih dolazi u dom ili su već u domu. Nije samo da su ta djeca nesretna već ih sa 18 godina kickaju na cestu, da ne spominjem kako je danas i sa faxom teško naći posao, a kamoli sa trogodišnjom ili četverogodišnjom srednjom školom.
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 12-02-08, 23:13   #505 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Pravi autor: Vex Pogledaj Poruke
Istina, ali jako malo djece bude posvojeno naprema što ih dolazi u dom ili su već u domu. Nije samo da su ta djeca nesretna već ih sa 18 godina kickaju na cestu, da ne spominjem kako je danas i sa faxom teško naći posao, a kamoli sa trogodišnjom ili četverogodišnjom srednjom školom.
Ma znam da je toj djeci u domu uglavnom loše, baš iz razloga koje si naveo. I zato ja i nisam za to da se dijete da u dom, radije da onda odmah nađe posvajatelje nego da ide u dom. Mada, znamo svi kako postupak posvajanja traje dosta dugo i kako to nije baš uvijek izvedivo.
I opet, s druge strane, ta posvojena djeca znaju bit ˝zločesta˝. Imam jednu takvu poznanicu i znam da ta svašta traži od zamjenskih roditelja, a kad joj se bilo što zabrani ili pokuša zabraniti, reagira kako joj oni nisu pravi roditelji, nek' ju puste na miru i tako to...sve je to skupa malo kompliciranije nego što izgleda, i to za sve strane - dijete, biološke roditelje i zamjenske roditelje.
I to je još jedan razlog zbog kojeg sam za ženino pravo na pobačaj, mada ga sama sad najvjerojatnije ne bih napravila. I općenito ne volim kada ljudi generaliziraju, a ne nalaze se sami u takvoj situaciji. Može bilo tko od nas napisati što hoće, ali isto tako nitko od nas ne može znati kako bi postupio da se zaista nađe u ovoj, ili bilo kakvoj slično teškoj situaciji.
Odgovori sa citatom
Star 13-02-08, 13:33   #506 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 08-09-07
Poruka: 2,064
Ancksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznat

Citat:
Nije valjda da želiš reći kako je ona 100% sigurna?
U pravilnoj dozi i kombinaciji hormona, da

[quote=mrkyblu;763893]
Citat:
Pravi autor: Ancksunamun Pogledaj Poruke

pilula after sex

A to nije abortus?Ovo ti je dobro.I to nespada u kontracepciju niti ce ti ginekolog to preporuciti kao zastitu.Kad dodje do toga da ides po tu pilulu steta je vec pocinjena a o konteacepciji treba misliti prije a ne poslije sexa.

Citat:
Pravi autor: shelby-eleanor Pogledaj Poruke
I, da ta pilula je kontracepcija.No, ako je došli do trudnoće, onda nije najvjerojatnije ni bilo ili je bilo ne adekvatne kontracepcije. Uzeti pilulu poslije i abortus su dva različita pojma.
Pilula poslije uzima se unutar 72 sata nakon spolnog odnosa. To je kontracepcijska pilula kao i svaka druga, samo se uzima u puno većim dozama. Ista doza se ponavlja akon 12 sati. Ona spriječava eventualnu ovulaciju ili ukoliko je došlo do oplodnje ugnježđenje oplođne jajne stanice u maternicu.
A abortus na slijedeće načine se izvodi
Metoda uz pomoć Karmanove kanile – ako je prošlo samo sedam do deset dana od izostanka posljednje menstruacije, u maternicu se uvlači tanka cjevčica (kanila) te se zametak usiše iz maternice.
Kiretaža – prije dvanaestog tjedna trudnoće pobačaj se izvodi kiretažom. Vrat maternice se proširi pa se posebnim aparatom koji funkcionira pomoću vakuma plod i posteljica isišu.
Metoda izazivanja trudova - ako je prošlo više od četrnaest tjedana, metoda rješavanja ploda kiretažom je prerizična pa se uz pomoć preparata umjetno proizvedu trudovi i poput spontanog pobačaja izbace plod i posteljicu. Preparati se uštrcavaju u plodnu vodu ili se daju majci u obliku injekcija. Ovo se izvodi ukoliko postoji osnova da dijete ima genske malformacije i druge bolesti ili je ugrožen život majke

Po ovome se jedino može zaključiti da su pilula i abortus,
dva različita pojma i po pitanju traume za organizam, odnosno vršenja bilo kakvog zahvata na maternici i po pitanju slijedećega, što ću ti objasniti.

Oplodnja označava ulazak spermija u jajnu stanicu. To je zigota.Oplodnja se zbiva u jajovodu
Uz procese dijeljenja započinje putovanje kroz jajovod prema maternici tijekom 3-4 dana.
Kada dođe do oplodnje zigota se dijeli u dvije zatim u četiri stanice , koja se zove blastocista, i dalje dok ne oblikuje loptastu tvorbu od stanica ili morulu . U ovoj fazi uzimaju se pilule poslije, dakle nema govora o abortusu, još nije došlo do ugniježđenja zigote u maternici. Kad oplođena jajna stanica dođe u maternicu, sljedeća tri dana pliva u maternici te se onda ugnijezdi u sluznicu ili endometrij . To je implantacija, čime je proces začeća dovršen.
Sluznica maternice je pod utjecajem hormona zadebljala i dobro je prokrvljena te pripremljena za prihvat jajne stanice.
Ulogu održavanja trudnoće postupno preuzima posteljica (placenta) koja hrani zametak (embrio) i omogućuje rast ploda.
Placenta takođe proizvodi hormone i održava tjelesnu temperaturu embrija, odnosno fetusa, na malo višoj razini od majčine tjelesne temperature.
S 3 tjedna mozak se dijeli u tri glavna dijela koji se zovu prednji mozak, srednji mozak i stražnji mozak.
Razvoj dišnog i probavnog sustava također je u tijeku.
Kada se prve krvne stanice pojave u žumanjčanoj vreći krvne žile se razviju u cijelom embriju te dolazi do stvaranja srčane cijevi.
Gotovo odmah nakon toga, srce koje raste velikom brzinom počinje se brazdati jer se počinju razvijati posebne klijetke.
Srce počinje kucati 3 tjedna i 1 dan nakon oplodnje.
U razdoblju između 3. i 4. tjedna tijelo već poprima svoj oblik i mozak, leđna moždina i srce embrija se već jasno mogu razabrati unutar žumanjčane vreće.
. U okviru tog procesa dio žumanjčane vreće razvija se u probavni sustav i dolazi do nastanka prsnog koša i trubušne šupljine nastajućeg živog bića.
Razvoj gornjih i donjih ekstremiteta počinje pojavom začetaka udova do kraja 4. tjedna.

Ovo su tek prva 4 tjedna, kad mnoge žene još ni ne znaju da su trudne.
I još uvijek misliš da embrij ništa ne osjeća.

Ja nisam za abortus, ali nisam ni protiv. Abortus je opravdan kada je indiciran iz zdrastvenih razloga majke i djetea.
Danas vrlo veliku ulogu igra obitelj, škola , a i veliki broj dostupnih informacija o kontracepcije prije i poslije spolnog odnosa. Prema tome, nema opravdana. No, ne osuđujem nikoga, svatko odlučuje o sebi kako želi i odgovara za svoje postupke.

http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica
http://slaven178.blog.hr/
Ancksunamun je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-08, 14:03   #507 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
U pravilnoj dozi i kombinaciji hormona, da
Nije, a i ne znam zašto si je uopće spomenula. Ona bi se trebala koristiti isključivo ako nešto pođe po zlu (npr.pukne kondom) jer je užasna hormonska bomba za organizam. I naravno, nije kao abortus, s tim se slažem.
Oprosti, ali imam osjećaj kao da ti i nju smatraš kontracepcijom, a ona to nije, to je samo u iznimnim slučajevima.
Odgovori sa citatom
Star 13-02-08, 14:07   #508 (permalink)
dr.sc. Foruma

Ancksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznatAncksunamun će uskoro biti poznat

Citat:
Nije, a i ne znam zašto si je uopće spomenula. Ona bi se trebala koristiti isključivo ako nešto pođe po zlu (npr.pukne kondom) jer je užasna hormonska bomba za organizam. I naravno, nije kao abortus, s tim se slažem.
Oprosti, ali imam osjećaj kao da ti i nju smatraš kontracepcijom, a ona to nije, to je samo u iznimnim slučajevima.

Spomenula sam je iz razloga što se može koristiti
ako nismo koristili zaštitu, pa za svaki slučaj
pa hormonska bomba je, ali je bolja varijanta nego abortus
neće nikome ništa biti od toga

Da, to je kontracepcijska pilula, vjeruj mi

Ancksunamun je offline  
Odgovori sa citatom
Star 13-02-08, 14:14   #509 (permalink)
prof. Foruma

Citat:
Spomenula sam je iz razloga što se može koristiti
ako nismo koristili zaštitu, pa za svaki slučaj
pa hormonska bomba je, ali je bolja varijanta nego abortus
neće nikome ništa biti od toga
Pa jest, ali je bolje pobrinuti se za zaštitu na vrijeme pa eventualno ako dođe do sranja uzeti tu postkoitalnu kontracepciju.

Citat:
Da, to je kontracepcijska pilula, vjeruj mi
Ma znam ja što je to, ali samo govorim kako ju je glupo ubrajati u kontracepciju kao takvu.
Odgovori sa citatom
Star 13-02-08, 14:17   #510 (permalink)
dr.sc. Foruma

Citat:
Pa jest, ali je bolje pobrinuti se za zaštitu na vrijeme pa eventualno ako dođe do sranja uzeti tu postkoitalnu kontracepciju.

Ma znam ja što je to, ali samo govorim kako ju je glupo ubrajati u kontracepciju kao takvu.

Bravo!!
Pa o tome i govorim cijelo vrijem. PREVENTIVA-KONTRACEPCIJA

Ali činjenica je da je kontracepcija..postkoitalna-lijepo si napisala

Ancksunamun je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: pobacaj, protiv

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Ogame Bacva Igre 98 09-04-08 10:57
Tips & Tricks za Siemens Gigaset Kristijan Mobiteli 1 17-05-07 13:16
Instalacija PHP Nuke Portala -Neno- Tutoriali i Trikovi 6 06-05-07 10:45
PC DVB Kartice Kristijan Tutoriali i Trikovi 0 27-02-06 22:15
Panduri! Konjina Auti 12 31-01-06 20:59

Trenutno vrijeme na forumu: 13:30.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113