| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Pobačaj za ili protiv u Znanost forumu; istina "poslije jebanja nema kajanja" ovdje nije pitanje dali je ikome stalo imat djete i ic na fax ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #501 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 23-11-07 Lokacija: Zadar Godina: 15
Poruka: 202
![]() | Re: Pobačaj za ili protiv istina "poslije jebanja nema kajanja" ovdje nije pitanje dali je ikome stalo imat djete i ic na fax nego jel ko za pobacaj ili protiv njega ali ok nema veze...nego tila sam rec ako vec cura nije spremna rodit to djete ok rodit djete i dat je u udomiteljsku obitelj koda djete nece vise patit kad sazna da ga je majka ostavila tako da djete u svakom slucaju pati
__________________ svako zasto ima svoje zato a najjace zasto ima svoje najjace zato neumire se slucajno |
| | |
| | #502 (permalink) |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 02-02-08 Lokacija: Odlična, hvala na pitanju
Poruka: 579
![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv to je puno teže pitanje nego što se čini, apsolutno da ili apsolutno ne odgovori su pomalo glupavi odgovori
__________________ Da bi život bio bezbrižan nikad ne postavljajte pitanje:''Zašto?'' A zašto? Eto, već pitaš ... |
| | |
| | #503 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 22-08-07 Lokacija: Rijeka Godina: 20
Poruka: 1,137
![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
![]() Što se tiče ovoga što si napisala, donekle se slažem. No nekad je bolje da ga odgajaju ljudi koji će mu pružiti svu moguću ljubav i pažnju, mada mu nisu biološki roditelji, nego da odrasta kod vlastitih roditelja kao neželjeno dijete.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. | |
| | |
| | #504 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
| |
| | |
| | #505 (permalink) | |
I opet, s druge strane, ta posvojena djeca znaju bit ˝zločesta˝. Imam jednu takvu poznanicu i znam da ta svašta traži od zamjenskih roditelja, a kad joj se bilo što zabrani ili pokuša zabraniti, reagira kako joj oni nisu pravi roditelji, nek' ju puste na miru i tako to...sve je to skupa malo kompliciranije nego što izgleda, i to za sve strane - dijete, biološke roditelje i zamjenske roditelje. I to je još jedan razlog zbog kojeg sam za ženino pravo na pobačaj, mada ga sama sad najvjerojatnije ne bih napravila. I općenito ne volim kada ljudi generaliziraju, a ne nalaze se sami u takvoj situaciji. Može bilo tko od nas napisati što hoće, ali isto tako nitko od nas ne može znati kako bi postupio da se zaista nađe u ovoj, ili bilo kakvoj slično teškoj situaciji.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. | |
| | |
| | #506 (permalink) | ||
| dr.sc. Foruma Datum registracije: 08-09-07 Lokacija: Femdom Kingdom
Poruka: 2,064
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv U pravilnoj dozi i kombinaciji hormona, da [quote=mrkyblu;763893] Citat:
Citat: Pilula poslije uzima se unutar 72 sata nakon spolnog odnosa. To je kontracepcijska pilula kao i svaka druga, samo se uzima u puno većim dozama. Ista doza se ponavlja akon 12 sati. Ona spriječava eventualnu ovulaciju ili ukoliko je došlo do oplodnje ugnježđenje oplođne jajne stanice u maternicu. A abortus na slijedeće načine se izvodi Metoda uz pomoć Karmanove kanile – ako je prošlo samo sedam do deset dana od izostanka posljednje menstruacije, u maternicu se uvlači tanka cjevčica (kanila) te se zametak usiše iz maternice. Kiretaža – prije dvanaestog tjedna trudnoće pobačaj se izvodi kiretažom. Vrat maternice se proširi pa se posebnim aparatom koji funkcionira pomoću vakuma plod i posteljica isišu. Metoda izazivanja trudova - ako je prošlo više od četrnaest tjedana, metoda rješavanja ploda kiretažom je prerizična pa se uz pomoć preparata umjetno proizvedu trudovi i poput spontanog pobačaja izbace plod i posteljicu. Preparati se uštrcavaju u plodnu vodu ili se daju majci u obliku injekcija. Ovo se izvodi ukoliko postoji osnova da dijete ima genske malformacije i druge bolesti ili je ugrožen život majke Po ovome se jedino može zaključiti da su pilula i abortus, dva različita pojma i po pitanju traume za organizam, odnosno vršenja bilo kakvog zahvata na maternici i po pitanju slijedećega, što ću ti objasniti. Oplodnja označava ulazak spermija u jajnu stanicu. To je zigota.Oplodnja se zbiva u jajovodu Uz procese dijeljenja započinje putovanje kroz jajovod prema maternici tijekom 3-4 dana. Kada dođe do oplodnje zigota se dijeli u dvije zatim u četiri stanice , koja se zove blastocista, i dalje dok ne oblikuje loptastu tvorbu od stanica ili morulu . U ovoj fazi uzimaju se pilule poslije, dakle nema govora o abortusu, još nije došlo do ugniježđenja zigote u maternici. Kad oplođena jajna stanica dođe u maternicu, sljedeća tri dana pliva u maternici te se onda ugnijezdi u sluznicu ili endometrij . To je implantacija, čime je proces začeća dovršen. Sluznica maternice je pod utjecajem hormona zadebljala i dobro je prokrvljena te pripremljena za prihvat jajne stanice. Ulogu održavanja trudnoće postupno preuzima posteljica (placenta) koja hrani zametak (embrio) i omogućuje rast ploda. Placenta takođe proizvodi hormone i održava tjelesnu temperaturu embrija, odnosno fetusa, na malo višoj razini od majčine tjelesne temperature. S 3 tjedna mozak se dijeli u tri glavna dijela koji se zovu prednji mozak, srednji mozak i stražnji mozak. Razvoj dišnog i probavnog sustava također je u tijeku. Kada se prve krvne stanice pojave u žumanjčanoj vreći krvne žile se razviju u cijelom embriju te dolazi do stvaranja srčane cijevi. Gotovo odmah nakon toga, srce koje raste velikom brzinom počinje se brazdati jer se počinju razvijati posebne klijetke. Srce počinje kucati 3 tjedna i 1 dan nakon oplodnje. U razdoblju između 3. i 4. tjedna tijelo već poprima svoj oblik i mozak, leđna moždina i srce embrija se već jasno mogu razabrati unutar žumanjčane vreće. . U okviru tog procesa dio žumanjčane vreće razvija se u probavni sustav i dolazi do nastanka prsnog koša i trubušne šupljine nastajućeg živog bića. Razvoj gornjih i donjih ekstremiteta počinje pojavom začetaka udova do kraja 4. tjedna. Ovo su tek prva 4 tjedna, kad mnoge žene još ni ne znaju da su trudne. I još uvijek misliš da embrij ništa ne osjeća. Ja nisam za abortus, ali nisam ni protiv. Abortus je opravdan kada je indiciran iz zdrastvenih razloga majke i djetea. Danas vrlo veliku ulogu igra obitelj, škola , a i veliki broj dostupnih informacija o kontracepcije prije i poslije spolnog odnosa. Prema tome, nema opravdana. No, ne osuđujem nikoga, svatko odlučuje o sebi kako želi i odgovara za svoje postupke.
__________________ Mistress Ancksunamun http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica ![]() http://slaven178.blog.hr/ | ||
| | |
| | #507 (permalink) |
![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Nije, a i ne znam zašto si je uopće spomenula. Ona bi se trebala koristiti isključivo ako nešto pođe po zlu (npr.pukne kondom) jer je užasna hormonska bomba za organizam. I naravno, nije kao abortus, s tim se slažem. Oprosti, ali imam osjećaj kao da ti i nju smatraš kontracepcijom, a ona to nije, to je samo u iznimnim slučajevima.
__________________ Život je ono što nam se događa dok smo zauzeti drugim planovima. |
| | |
| | #508 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
Spomenula sam je iz razloga što se može koristiti ako nismo koristili zaštitu, pa za svaki slučaj pa hormonska bomba je, ali je bolja varijanta nego abortus neće nikome ništa biti od toga Da, to je kontracepcijska pilula, vjeruj mi ![]()
__________________ Mistress Ancksunamun http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica ![]() http://slaven178.blog.hr/ | |
| | |
| | #509 (permalink) | |
Ma znam ja što je to, ali samo govorim kako ju je glupo ubrajati u kontracepciju kao takvu.
| | |
| | #510 (permalink) | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
Bravo!! Pa o tome i govorim cijelo vrijem. PREVENTIVA-KONTRACEPCIJA Ali činjenica je da je kontracepcija..postkoitalna-lijepo si napisala
__________________ Mistress Ancksunamun http://dominic87.blog.hr/(Ovo je blog od moje drage cd curice, našeg Dominica ![]() http://slaven178.blog.hr/ | |
| | |
![]() |
| Tagovi: pobacaj, protiv |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ogame | Bacva | Igre | 98 | 09-04-08 10:57 |
| Tips & Tricks za Siemens Gigaset | Kristijan | Mobiteli | 1 | 17-05-07 13:16 |
| Instalacija PHP Nuke Portala | -Neno- | Tutoriali i Trikovi | 6 | 06-05-07 10:45 |
| PC DVB Kartice | Kristijan | Tutoriali i Trikovi | 0 | 27-02-06 22:15 |
| Panduri! | Konjina | Auti | 12 | 31-01-06 20:59 |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:30.