| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Pobačaj za ili protiv u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: silence a kad mnogima se tumači da je kontracepcija grijeh i slična sranja. kolko je samo povike ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #61 (permalink) | |
| Kiss my ass Datum registracije: 14-08-06 Lokacija: svugdje pomalo Godina: 24
Poruka: 5,888
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
Ti ovdje postavljaš stvar kao da si mladi misle "ah jebat ćemo se i u tome nećemo slušati Crkvu" ali kada jedan izvadi kondom "ah sad ćemo je slušati". Pa ako ti je svejedno iz početka šta Crkva misli o tome onda bi ti trebalo biti svejedno šta misli i o kontracepciji. A ne se negdje između sjetiti "eh, sad ću slušati Crkvu". I nemoj sad postavljati pitanja šta mislim o sidi i ostalim spolno prenosivim bolestima. Niti da li mislim da je takav stav Crkve dobar. A pogotovo ne da li se ja pridržavam. Jer već vidim da su to sljedeća pitanja. Odgovori ti meni na ovo kako si ti taj mentalni sklop jednog mladog čovjeka zamislio da se u ovakvim situacijama ponaša i kako da se prvo malo neodnosi i ne slaže sa Crkvom, pa onda negdje između počne razmišljati o njoj. ![]() | |
| | |
| | #63 (permalink) | |
| Banned | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
s jedne strane seks je nekaj normalno, ali s druge treba im biti jasno da nosi i posljedice, kao što je trudnoća ... i zato sam za to da se ljude informira, da znaju što i kako ... | |
| | |
| | #64 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 15-02-07
Poruka: 1,919
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv [quote=Pallas;212611]Suprotno puckom vjerovanju, ovaj opis ne odgovara tipicnoj aborterki u Hrvata. barataš sa službenim informacijama? ja sam imala nažalost prilike otpratiti prijateljicu na jedan takav "događaj" i tamo nije bio nitko stariji od 18. Ne podržavam nepromišljeni seks, ali ne možeš stvari gledati crno- bijelo. nekada je potrebno da ti se desi osobna tragedija da bi je uopće shvatio. Ja i dalje podržavam abortus, ne u vidu kontracepcijskog sredstva, već kao nužno zlo. |
| | |
| | #65 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 18-02-07 Godina: 28
Poruka: 19
![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Abortus bi trebao biti osobni izbor svake žene, ipak se radi o njenom tijelu i njenom daljnjem životu koji će se promijeniti ukoliko to dijete dođe na svijet. Zanimljiva je činjenica da se u biti jako puno muškaraca javlja s idejom da je apsolutni protivnik abortusa, a nikada neće doći u situaciju da imaju dvojbu da li bi JA to napravio - jer bez obzira sudjeluju li oni ili ne u dijelu sex-a kojim je napravljen taj zametak, neće oni bit ti koji će napraviti konkretan pobačaj. Abortus se ne bi definitivno smio upotrebljavati kao sredstvo kontracepcije (ono - dogodilo mi se, ali već peti put... to su gluposti), no bez obzira na sve danas što imamo kao zaštitu, uvijek postoji neka situacija da se to "dogodi" - zaboraviš popit tabletu, ili je kao što su mi dvije frendice rekle, a kasnije i ginekologica potvrdila kad sam je u panici upitala da da li se tako što stvarno može dogoditi, piješ, ali baš ne radi, ili kao što znam 5 cura koje imaju problem - ne podnose tablete - ni jedne, probale su puno njih i jednostavno im ih tijelo ne prihvaća, pukne kondom... ima sto razloga zbog kojih može doći do trudnoće, a da niti jedan od njih nije taj što netko nije htio pazit nego se dogodilo nešto nepredviđeno. Što se tiče toga da crkva propagira ništa prije braka tezu, ukoliko se toga držiš, neće ti se ni dogoditi situacija u kojoj imaš potrebe uopće razmišljati o abotusu. No s obzirom da smo ipak u 21. stoljeću, mislim da je realno očekivati da će većina ljudi ipak stupiti u spolne odnose prije braka. Uvijek ima situacija za i protiv, no uvijek ima i iznimaka. Ja recimo dobro pazim da mi se tako nešto ne dogodi, no svejedno, što ako recimo kiksaju tablete i eto, zatrudnim? I hipotetički uzmimo da nemam ni kune u džepu, da su mi starci isto tako u banani, da se frajer s kojim sam bila okrene i ode kad čuje za dijete- recimo još da studiram i da moram negdje radit da pomognem doma - što se događa? da li je nekom takvom bolje pobacit ili rodit to dijete pa nemati za hranu, za pelene, za obrazovanje, istovremeno najvjerojatnije (jer živimo ipak u Hrvatskoj) popušit posao zato što je trudna... pa na kraju priče biti na socijalnoj na grbači svima nama, po mogućnosti rodit još jedno 5,6 i kukat kak živi u stanu od 30 kvadrata s 6 djece, samohrana majka.... najlakše je djecu napraviti, treba se poslije brinuti o njima, a veliko je pitanje da li može ili ne jer je nekom djetetu bolje ne roditi se nego se roditi i tako živjeti |
| | |
| | #66 (permalink) | |
| Banned | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
po principu sam protiv, ali znam da ima situacija kad treba iz različitih razloga. mislim da je najveći problem upravo ovo kaj si navele, žene/cure koje abortus koriste ko kontracepciju, to baca ulje na vatru u svim raspravama. i nije samo odgovornost na ženi da ne dođe do neželjene trudnoće ... muško je tu isto na tapeti ... | |
| | |
| | #67 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 02-09-06
Poruka: 52
![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
Sto se tice potresne price u ostatku tvog posta, cim sam obrisao suze, pohitao sam k tipkovnici. Pitanje je - tko je tipicna hrvatska aborterka? | |
| | |
| | #68 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 18-02-07 Godina: 28
Poruka: 19
![]() ![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
I tko su tipične hrvatske aborterke? baš takve kakve sam opisala - curice od 17-tak koje se boje kak će im život izgledat poslije, a i djetetov. Ili žene koje moraju abortirati zbog zdravstvenih problema. | |
| | |
| | #69 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 02-09-06
Poruka: 52
![]() | Re: Pobačaj za ili protiv Citat:
Kazes "niti to tijelo postoji". Hm... Ne znam sto bih ti rekao. Vidio sam trbuhe trudnih zena, vidio sam prenatalne slike, vidio sam ultrazvuke... Meni se cini kao da ipak necega ima. Tebi ne? Za tipicnu hrvatsku aborterku - nazalost, krivo, ali hvala sto ste igrali s nama. | |
| | |
| | #70 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 07-06-07
Poruka: 1
![]() | žena itekako odlučuje o svome tijelu! koja god budala da misli drukčiji može lijepo u .....- lakše je muškima kada se dogode takve stvari, u njima ne raste malo biće i oni ne moraju odlučiti hoće li ga se riješiti. ne moraju se oni brinuti za to hoće li ih netko okrivljavati za to što rade. pobačaj je nešto zbilja užasno ali imaš pravo na izbor. Zadnji Uredio Naughty_girl : 07-06-07 u 00:38. Razlog: krivo napisano |
| | |
![]() |
| Tagovi: pobacaj, protiv |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Ogame | Bacva | Igre | 99 | 20-11-08 18:11 |
| Tips & Tricks za Siemens Gigaset | Kristijan | Mobiteli | 1 | 17-05-07 14:16 |
| Instalacija PHP Nuke Portala | -Neno- | Tutoriali i Trikovi | 6 | 06-05-07 11:45 |
| PC DVB Kartice | Kristijan | Tutoriali i Trikovi | 0 | 27-02-06 23:15 |
| Panduri! | Konjina | Auti | 12 | 31-01-06 21:59 |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:00.