Raspravljate o temi Poduzetnička stranka u Politika forumu, dio Znanost foruma; Ideju o osnivanju nove stranke u Hrvatskoj imaju poslodavci koji su nezadovoljni Vladinim potezima u borbi protiv krize, ali i ...
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.
podnuzetnici iliti poslodavci su također jedan oblik mafije ili kriminala ove zemlje...
oni su ti koji su najčešći kršioci zakona o radu, socijalne politike jedne zemlje...s jedne strane kenjaju o državi i pravu uopće, a prvi su u redu kad te iste zakone na ovaj ili onaj način treba zaobići...
mudrinić, vidošević, škegro, radić...sve su to "vreijedni" ljudi, koji su sve što su stekli, stekli poštenim i teškim radom zadnjih 10-15 godina...
tako da me na njihove lamentacije i soljenje pameti onih koji su na ta mjesta došli političkom linijom, a prije toga tom isotm politikom osigurali sebe i nekoliko svojih pokoljenja, hvata neopisiva potraba za riganjem...
posebno mi je zlo od udruge poslodavaca, koji samo drže jedni drugima "štangu", a s druge strane nezakonito odpuštaju, daju katastrofalne plaće, a pozivaju se na europske vrijednosti...fuj!!!
neka netko već postavi tim poslodavcima pitanje...kako su cijene svih proizvoda i usluga u RH na nivou ili više od onih u EU, a plaće su na nivou obićne čistaćice recimo u T-Com-u u njemačkoj????????
dokle tako??????????????
I JOŠ ONI DA IMAJU STRANKU??????????????
ajme gluposti...
blago onima koji misle da su poduzetnici mafija zaista...
Bolje desnica nego prknenica!
Nisu im pravila igre u kojoj pobjeđuju dovoljno slobodna pa misle napisati novi set svojih pravila. Koji odgovaraju samo njima.
To je provedba plana onog Tuđmanovog mita o Hrvatskoj u rukama najbogatijih obitelji... Defintivno sam protiv toga.
Mudriniću, ako želiš pomoći, kandidiraj se za premijera, vanstranačkog.
ja znam gro poduzetnika koji su počeli sredinom 90ih sa svojim poslom i danas su bogati ali točno znam da su sav porez uredno platili i da su poslovali kako zakon nalaže ali su bili pametni i znali su organizirati posao za razliku od ovih ''poduzetnika'' koji su krali a ne znaju ispunit uplatnicu
moraš razlikovat ''poduzetnika'' od poduzetnika.. .kod nas je tu ogromna razlika jer kad u novinama piše da je netko poduzetnik onda se u dosta slučajeva ne zna čime se on zapravo bavi, a kad se zna čime se bavi onda mu ne napišu poduzetnik nego posao kojim se bavi
živi primjer su poduzetnici koji su često u novinama alla snježana mehun, muž od ive majoli, todorić family... to su poduzetnici koji veze nemaju sa poduzetništvom nego samo ubiru lovu na nečijem radu i ne plaćaju porez jer imaju vezu u poreznoj....
a što se stranke poduzetnika tiče, to nije loše, ali je loše da je mudrinić tamo neka persona jer on je ''poduzetnik''
Bolje desnica nego prknenica!
Stvar je u tome da tak ekipa nema veze sa poduzetnicima. Oni nisu stvorili svoju tvrtku od početka nego se uglavili u postojeće, a znamo u kojim je to vremenima krenulo. Vjerujem da nisu bili u pravo vrijeme na pravom mjestu danas bi bili prosjek našeg društva.
Mogli bi uspjeti u svome naumu, ako ne krenu putem kojim su dosada krenule političke stranke. Znači pomak od ideologija koje nas proždiru od devedesetih, ustaše, partizani, crveni, zeleni, plavi vragovi....
U svemu tome vidim samo želju za osobnim probitkom i još većim bogaćenjem. Novac imaju, moć imaju, ali bi još više novca i moći.
Već vidim mudroga kako uspijeva u svim pregovorima, sa jedne strane premijer, sa druge poduzetnik, a mogao bi biti i sindikalist. Samo šeta oko stola od stolice do stolice i pregovara sam sa sobom.Nije to u njegovom interesu nego u interesu svih nas.
![]()
Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.