Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 12

Poduzetnička stranka

Raspravljate o temi Poduzetnička stranka u Politika forumu, dio Znanost foruma; Ideju o osnivanju nove stranke u Hrvatskoj imaju poslodavci koji su nezadovoljni Vladinim potezima u borbi protiv krize, ali i ...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Poduzetnička stranka

Ideju o osnivanju nove stranke u Hrvatskoj imaju poslodavci koji su nezadovoljni Vladinim potezima u borbi protiv krize, ali i ponašanjem sindikata.

Među poslovnjacima za koje se navodi da osnivaju novu stranku trebali bi biti Ivica Mudrinić, Darko Marinac i Damir Kuštrak.

Zasad se radi samo o ideji a ako se ona realizira, to će najvjerojatnije biti krajem ove ili početkom sljedeće godine. Hrvatski poduzetnici smatraju da ljudima treba ponuditi nešto novo, jer su nezadovoljni dosadašnjim političkim strukturama i njihovim ponašanjem.

Kao prvi korak osnivanja nove stranke navodi se organiziranje Saveza za promjene koji je danas najavio Darko Marinac, predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

Iako Marinac tvrdi da se ne radi o političkoj organizaciji, već o sredstvu za mobilizaciju masa za promjene koje politička elita očito nema snage provesti, taj bi savez mogao biti prvi korak prema osnivanju nove stranke.

Poduzetnička stranka bila bi otvorena za sve građane. Cilj su im ipak mladi ljudi od 35 do 40 godina, a dobro su došli i estradnjaci.

Nova poduzetnička stranka ne bi sudjelovala na predstojećim predsjedničkim, kao ni na eventualnim prijevremenim parlamentarnim izborima. Za sudjelovanje na njima, ističu, ne bi bilo dovoljno vremena za pripremu. Ono što novu stranku zanima jesu redoviti parlamentarni izbori.

Biznismene su na ovaj korak potaknuli i uspjesi njihovih kolega, splitskog gradonačelnika Željka Keruma, te Plinija Cuccurina koji se skoro izborio za poziciju istarskoga župana.

metro
    Mudriniću i ekipici dozlogrdilo da im netko nameće zakone i pravila, te kreću u nove pohode. Uspjeli su u ekonomiji kao dobrodržeći monopolisti uz svesrednu pomoć dosadašnjih vlasti, ali ni to nije dovoljno vrijeme je da osvoje monopol u političkom životu. Držiš ekonomiju jedne države za muda, manje više radiš što hoćeš jer je politika kurva, no onda shvatiš zašto bi nekome davao mitologiju kada i taj dio kolača možeš zadržati za sebe. Savršeno zar ne?

Sve to nam servira čovjek koji zarađuje preko 50000 eurića godišnje dok pod krinkom krize otpušta ljude i zapošljava nove preko student servisa. Tko ne bi poželio takvog premijera, ja prvi, baš bi želio biti student.

Ajmo sada mišljenja o poduzetničkim strankama i što se krije u pozadini.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

tata od formata isoSnake Champion Avatar od korisnika fat_boy_slim
    Datum registracije
    24-09-05
    Starost
    6
    Poruka
    23,197
    Liked
    1188 times

Re: Poduzetnička stranka

Pravila ponašanja...Registriraj se na forum

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

ja sam protiv toga. držim da bi se mnooogo kršio zakon o sukobu interesa.

prof. Foruma Avatar od korisnika BEATMASTER
    Datum registracije
    05-03-09
    Starost
    2
    Poruka
    1,377
    Liked
    12 times

podnuzetnici iliti poslodavci su također jedan oblik mafije ili kriminala ove zemlje...
    oni su ti koji su najčešći kršioci zakona o radu, socijalne politike jedne zemlje...s jedne strane kenjaju o državi i pravu uopće, a prvi su u redu kad te iste zakone na ovaj ili onaj način treba zaobići...
    mudrinić, vidošević, škegro, radić...sve su to "vreijedni" ljudi, koji su sve što su stekli, stekli poštenim i teškim radom zadnjih 10-15 godina...
    tako da me na njihove lamentacije i soljenje pameti onih koji su na ta mjesta došli političkom linijom, a prije toga tom isotm politikom osigurali sebe i nekoliko svojih pokoljenja, hvata neopisiva potraba za riganjem...
    posebno mi je zlo od udruge poslodavaca, koji samo drže jedni drugima "štangu", a s druge strane nezakonito odpuštaju, daju katastrofalne plaće, a pozivaju se na europske vrijednosti...fuj!!!

neka netko već postavi tim poslodavcima pitanje...kako su cijene svih proizvoda i usluga u RH na nivou ili više od onih u EU, a plaće su na nivou obićne čistaćice recimo u T-Com-u u njemačkoj????????
    dokle tako??????????????
    I JOŠ ONI DA IMAJU STRANKU??????????????
    ajme gluposti...

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

blago onima koji misle da su poduzetnici mafija zaista...
    Bolje desnica nego prknenica!

Datum registracije
    05-03-09
    Starost
    2
    Poruka
    1,377
    Liked
    12 times

Citat Pravi autor: tzukius Pogledaj Poruke
    blago onima koji misle da su poduzetnici mafija zaista...
    oni koji se javljaju s idejom osnivanja svoje stranke to i jesu...
    ili, daj ti opiši svoje viđenje cro poduzetnika stvorenog u 90tima....

Akademik Avatar od korisnika Vidolinho
    Datum registracije
    16-03-07
    Starost
    28
    Poruka
    5,515
    Liked
    77 times

Nisu im pravila igre u kojoj pobjeđuju dovoljno slobodna pa misle napisati novi set svojih pravila. Koji odgovaraju samo njima.

To je provedba plana onog Tuđmanovog mita o Hrvatskoj u rukama najbogatijih obitelji... Defintivno sam protiv toga.

Mudriniću, ako želiš pomoći, kandidiraj se za premijera, vanstranačkog.

Akademik Foruma Avatar od korisnika tzukius
    Datum registracije
    11-10-05
    Poruka
    4,991
    Liked
    4 times

Citat Pravi autor: BEATMASTER Pogledaj Poruke
    oni koji se javljaju s idejom osnivanja svoje stranke to i jesu...
    ili, daj ti opiši svoje viđenje cro poduzetnika stvorenog u 90tima....
    ja znam gro poduzetnika koji su počeli sredinom 90ih sa svojim poslom i danas su bogati ali točno znam da su sav porez uredno platili i da su poslovali kako zakon nalaže ali su bili pametni i znali su organizirati posao za razliku od ovih ''poduzetnika'' koji su krali a ne znaju ispunit uplatnicu

moraš razlikovat ''poduzetnika'' od poduzetnika.. .kod nas je tu ogromna razlika jer kad u novinama piše da je netko poduzetnik onda se u dosta slučajeva ne zna čime se on zapravo bavi, a kad se zna čime se bavi onda mu ne napišu poduzetnik nego posao kojim se bavi

živi primjer su poduzetnici koji su često u novinama alla snježana mehun, muž od ive majoli, todorić family... to su poduzetnici koji veze nemaju sa poduzetništvom nego samo ubiru lovu na nečijem radu i ne plaćaju porez jer imaju vezu u poreznoj....

a što se stranke poduzetnika tiče, to nije loše, ali je loše da je mudrinić tamo neka persona jer on je ''poduzetnik''
    Bolje desnica nego prknenica!

Datum registracije
    05-03-09
    Starost
    2
    Poruka
    1,377
    Liked
    12 times

Citat Pravi autor: tzukius Pogledaj Poruke
    a što se stranke poduzetnika tiče, to nije loše, ali je loše da je mudrinić tamo neka persona jer on je ''poduzetnik''
    pa o tome ja i pišem, kolumbo
    neće sigurno normalan čovjek se tamo pojaviti...

inače, i ja znam puno poduzetnika, poštenih i vrijednih ljudi, koji su propali...još u 90tima...

Akademik Foruma Avatar od korisnika industrial
    Datum registracije
    23-05-07
    Starost
    31
    Poruka
    5,020
    Liked
    3 times

Stvar je u tome da tak ekipa nema veze sa poduzetnicima. Oni nisu stvorili svoju tvrtku od početka nego se uglavili u postojeće, a znamo u kojim je to vremenima krenulo. Vjerujem da nisu bili u pravo vrijeme na pravom mjestu danas bi bili prosjek našeg društva.

Mogli bi uspjeti u svome naumu, ako ne krenu putem kojim su dosada krenule političke stranke. Znači pomak od ideologija koje nas proždiru od devedesetih, ustaše, partizani, crveni, zeleni, plavi vragovi....

U svemu tome vidim samo želju za osobnim probitkom i još većim bogaćenjem. Novac imaju, moć imaju, ali bi još više novca i moći.

Već vidim mudroga kako uspijeva u svim pregovorima, sa jedne strane premijer, sa druge poduzetnik, a mogao bi biti i sindikalist. Samo šeta oko stola od stolice do stolice i pregovara sam sa sobom. Nije to u njegovom interesu nego u interesu svih nas.
    Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku