Nije da ima velike ovlasti, ali nadam se da će to što ima dobro raditi.
Raspravljate o temi Predsjednik Ivo Josipović u Politika forumu, dio Znanost foruma; Hrvatska od danas i službeno ima novog predsjednika pa je red da on dobije i svoju temu na forumu u ...
.
Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga
Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...
Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja
Nije da ima velike ovlasti, ali nadam se da će to što ima dobro raditi.
često to čujem - nema velike ovlasti. mislim, nema u smislu da pobaca sve lopove u zatvor. da ispravi sve nepravde, da ljudima da posao, da ozdravi bolesne. nema te ovlasti.
al ima ovlasti da prestavlja ovu našu zemlju u inozemstvu. zapravo, ne predstavlja zemlju, nego sve nas skupa. i kirurga sa rebra i babu iz gračaca, ravnopravno. svakako mi je draže da se lice naše zemlje oslikava i u figuri ive josipovića, kao predsjednika. nije mi svejedno jel imamo pristojnog i obrazovanog, elokventnog čovjeka na toj poziciji il nekog domoroca tipa evo morales. u toj varijanti dobar bi nam bio štajaznam, milan bandić, barba luka i takvi. kerum. razlika je velika.
Obzirom da mi je bio profesor i još od tada znam da je obrazovan, inteligentan i dobar, ja sam bila definitivno za to da on postane predsjednik, koji će nam barem u svijetu osvijetlati obraz, govori strane jezike, nije seljačina, nadam se da neće razočarati i da će ipak nešto napraviti za ovu našu jadnu državu......
I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.
ivo josipović je jučer dao intervju aleksandru stankoviću, za hrt. razgovor je bio dobar, dotakli su se svih aktualnosti, bilo je pitanja i o privatnom životu, a na kraju je bilo i zgodno pitanjce o cajkama, i o tome bi li ih predsjednik mogao ukinuti
Ivo je rekao ovo :intervju u cijelosti : ovdjeNema potrebe za ukidanjem bilo čega. Postoji sloboda stvaralaštva, postoji i sloboda slušanja, prema tome mislim da će te takozvane cajke pasti u nemilost slušatelja onog trenutka kad obrazovni nivo bude bolji nego što je to danas, kada u školama bude više glazbene i svake druge kulture..
To bi značilo da neobrazovani slušaju cajke. A tko je proveo to sociološko istraživanje?
eto. sad bi ovdje trebalo razvijati raspravu o cajkama, valjda.
čovjek je izrazio svoj stav o onome što ga je novinar pitao. on smatra da cajke i neobrazovanost ( valjda i glazbena) imaju neku međusobnu poveznicu. ti osobno ne moraš tako misliti, i ne treba ti nikakvo istraživanje za to.
Razlika izmedju izgovorenih reči i učinjenih dela može biti ogromna.
Ivo Josipović je pokazao da je Hrvatska dobila predsjednika koji je obrazovan, pristojan, elokventan, smiren i odmeren ( dopunjena Moneypenni ocjena).
Budućnost će pokazati koliko će biti uspješan u sprovodjenju svojih stavova i svuda u svetu je pristojno dati prve ocjene posle izvesnog vremenskog perioda.
ps. Moj lični utisak je da je Hrvatska dobila predsjednika po meri većine Hrvata i da postoje sve pretpostavke za njegov uspešan rad.![]()
Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.
Novom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipovicu zelim puno srece i uspjeha, za dobrobit hrvatskih gradjana.
U njegovom govoru mi se najvise svidjelo kada je rekao da nije toliko bitno koliko ce novih zakona biti doneseno ili promijenjeno , koliko je bitno da se ljudi kao pojedinci mjenjaju u glavi.
Puno srece, Ivo ! Uz tebe smo.