Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje
Pokazujem rezultate 1 do 10 od 14

Predsjednik Ivo Josipović

Raspravljate o temi Predsjednik Ivo Josipović u Politika forumu, dio Znanost foruma; Hrvatska od danas i službeno ima novog predsjednika pa je red da on dobije i svoju temu na forumu u ...

Veteran par excellence Alchol Test Champion, Penguinoids Champion, Cannon Ball Champion, Ice Age 2 - The Meltdown Champion, Reach For The Sky Champion, Planet Racer Champion Avatar od korisnika Joks
    Datum registracije
    02-06-04
    Starost
    34
    Poruka
    14,143
    Liked
    493 times

Predsjednik Ivo Josipović

Hrvatska od danas i službeno ima novog predsjednika pa je red da on dobije i svoju temu na forumu u kojoj ćemo komentirati njega i njegove buduće postupke

Nakon što su Grički top i zvona crkve sv. Marka označili podne 18. veljače, a zbor otpjevao hrvatsku himnu 'Lijepa naša domovino', predsjednik Ivo Josipović je položio svečanu prisegu kojom se svojom čašću zakleo na vjernost Ustavu.

Ivo Josipović obećao je da će dužnost predsjednika države obnašati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana.

Polažući prisegu, izgovarajući riječi zapisane u hrvatskom Ustavu, predsjednik obvezao se da će se brinuti za poštovanje ustavno-pravnog poretka, bdjeti nad urednim i pravednim djelovanjem svih tijela državne vlasti, te čuvati nezavisnost, opstojnost i jedinstvenost Hrvatske.

Predsjedničku prisegu je položio pred predstavnicima zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti, predsjednicima desetak stranih država i visokim stranim državnim izaslanstvima i izaslanstvima međunarodnih organizacija i institucija, predstavnicima vjerskih zajednica, te okupljenim građanima, završivši je riječima: "Tako mi Bog pomogao".

Nakon toga se obratio građankama i građanima Hrvatske inauguracijskim govorom.

Ukupno je inauguraciji prisustvovalo 34 strana uzvanika. Trebalo ih je biti 35, no potpredsjednica češkog parlamenta Alena Dajduškova je zakasnila na avion. No, zato su došli predsjednik Slovenije Danilo Türk, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Georgi Ivanov iz Makedonije, Fatmir Sejdiu s Kosova, član predsjedništva BiH Željko Komšić, predsjednik Albanije Bamir Topi, Mađarske László Sólyom, Bugarske Georgij Parvanov, Slovačke Ivan Gašparovič i Poljske Lech Kaczyński sa suprugom. Jedini predsjednik s prostora bivše Jugoslavije koji nije došao na inauguraciju je srpski Boris Tadić.

Među uglednicima ondje su bili i predsjednik španjolskog parlamenta Francisco Javier Roja García, zamjenik američke državne tajnice Jacob J. Lew, švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt i kineski ministar kulture Cai Wu.

Inauguraciji je prisustvovao i bivši premijer Ivo Sanader, koji je sjedio samo dva reda iza premijerke Jadranke Kosor i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Inauguraciji je dakako prisustvovao niz glazbenika, gospodarstvenika, profesora i drugih uglednika.
    Za početak želim mu puno sreće na novoj funkciji, neka radi onako kako je govorio u predizbornoj kampanji i neka mu Bog pomogne
    .
    Ti si moja tajna, moja zvizda sjajna
    sva nestvarna ka duga, moja divojka sa juga

Zagrli me jako, najjače što znaš, ljubi me polako tebi pripadam...

Registriraj se na forum - BESPLATNO...Pravila ponašanja

prof. Foruma Avatar od korisnika jaiopetja
    Datum registracije
    13-04-07
    Poruka
    1,597
    Liked
    87 times

Re: Predsjednik Ivo Josipović

Nije da ima velike ovlasti, ali nadam se da će to što ima dobro raditi.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

često to čujem - nema velike ovlasti. mislim, nema u smislu da pobaca sve lopove u zatvor. da ispravi sve nepravde, da ljudima da posao, da ozdravi bolesne. nema te ovlasti.
    al ima ovlasti da prestavlja ovu našu zemlju u inozemstvu. zapravo, ne predstavlja zemlju, nego sve nas skupa. i kirurga sa rebra i babu iz gračaca, ravnopravno. svakako mi je draže da se lice naše zemlje oslikava i u figuri ive josipovića, kao predsjednika. nije mi svejedno jel imamo pristojnog i obrazovanog, elokventnog čovjeka na toj poziciji il nekog domoroca tipa evo morales. u toj varijanti dobar bi nam bio štajaznam, milan bandić, barba luka i takvi. kerum. razlika je velika.

Akademik Avatar od korisnika carica
    Datum registracije
    17-05-07
    Starost
    29
    Poruka
    3,953
    Liked
    1 times

Obzirom da mi je bio profesor i još od tada znam da je obrazovan, inteligentan i dobar, ja sam bila definitivno za to da on postane predsjednik, koji će nam barem u svijetu osvijetlati obraz, govori strane jezike, nije seljačina, nadam se da neće razočarati i da će ipak nešto napraviti za ovu našu jadnu državu......
    I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

ivo josipović je jučer dao intervju aleksandru stankoviću, za hrt. razgovor je bio dobar, dotakli su se svih aktualnosti, bilo je pitanja i o privatnom životu, a na kraju je bilo i zgodno pitanjce o cajkama, i o tome bi li ih predsjednik mogao ukinuti

Ivo je rekao ovo :
    Nema potrebe za ukidanjem bilo čega. Postoji sloboda stvaralaštva, postoji i sloboda slušanja, prema tome mislim da će te takozvane cajke pasti u nemilost slušatelja onog trenutka kad obrazovni nivo bude bolji nego što je to danas, kada u školama bude više glazbene i svake druge kulture..
    intervju u cijelosti : ovdje

prof. Foruma Avatar od korisnika Casey
    Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

To bi značilo da neobrazovani slušaju cajke. A tko je proveo to sociološko istraživanje?

V.I.P. Član
    Datum registracije
    09-04-08
    Poruka
    4,354
    Liked
    72 times

eto. sad bi ovdje trebalo razvijati raspravu o cajkama, valjda.

čovjek je izrazio svoj stav o onome što ga je novinar pitao. on smatra da cajke i neobrazovanost ( valjda i glazbena) imaju neku međusobnu poveznicu. ti osobno ne moraš tako misliti, i ne treba ti nikakvo istraživanje za to.

dr.sc. Foruma Avatar od korisnika Savana
    Datum registracije
    29-07-08
    Starost
    60
    Poruka
    2,006
    Liked
    1 times

Razlika izmedju izgovorenih reči i učinjenih dela može biti ogromna.

Ivo Josipović je pokazao da je Hrvatska dobila predsjednika koji je obrazovan, pristojan, elokventan, smiren i odmeren ( dopunjena Moneypenni ocjena).

Budućnost će pokazati koliko će biti uspješan u sprovodjenju svojih stavova i svuda u svetu je pristojno dati prve ocjene posle izvesnog vremenskog perioda.

ps. Moj lični utisak je da je Hrvatska dobila predsjednika po meri većine Hrvata i da postoje sve pretpostavke za njegov uspešan rad.
    Nikada nisam volio matematiku. Nekada je to bio čisto spontani osjećaj, a danas znam da je to zbog toga što je okrutna. Malo, malo, pa me vrati u stvarnost.

prof. Foruma Avatar od korisnika Casey
    Datum registracije
    11-08-05
    Starost
    24
    Poruka
    1,810
    Liked
    0 times

Citat Pravi autor: Moneypenny Pogledaj Poruke
    eto. sad bi ovdje trebalo razvijati raspravu o cajkama, valjda.

čovjek je izrazio svoj stav o onome što ga je novinar pitao. on smatra da cajke i neobrazovanost ( valjda i glazbena) imaju neku međusobnu poveznicu. ti osobno ne moraš tako misliti, i ne treba ti nikakvo istraživanje za to.
    Da, ali to je jedan elitizam koji se ne očekuje od predsjednika svih građana. Osoba sa visokim obrazovanjem je možda 10% u Hrvatskoj. Šta on sada mora nabijati osjećaj krivnje nekom Jovici u Vukovaru koji voli slušati cajke.

HAF
    HAF je offline
    Starter Avatar od korisnika HAF
    Datum registracije
    19-02-10
    Poruka
    39
    Liked
    0 times

Novom hrvatskom predsjedniku Ivi Josipovicu zelim puno srece i uspjeha, za dobrobit hrvatskih gradjana.
    U njegovom govoru mi se najvise svidjelo kada je rekao da nije toliko bitno koliko ce novih zakona biti doneseno ili promijenjeno , koliko je bitno da se ljudi kao pojedinci mjenjaju u glavi.
    Puno srece, Ivo ! Uz tebe smo.

Stranica 1 od 2 12 ZadnjeZadnje

Lajkaj nas na Facebooku