| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: Ive_ri O ozbiljnosti tog suda dovoljno govori ova dole snimka. Ako se ovako smije pričat na sudu ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #42 (permalink) |
| nick kombinira | Re: Sramota za Haag! Nisu, ponašali su se kao da je to normalno. I suđenje je regularno sve. Toliko o ozbiljnosti haaga. Zato mi ide na živce kad se ljude koji su obranili Hrvatsku , dakle ljudi bez kojih ove države ne bi ni bilo šalju na taj sud koji ne bi uopće trebao bit mjerodavan za ništa, ne bi ga se trebalo ni priznat, ali ne, moramo se ulizivat europskoj uniji da bi pošto poto ušli čim prije u nju. Evo, isto tako više je hrvatskih generala u haagu nego srpskih. Pa šta to znači? Tko je tu bio agresor, a ko branio svoju zemlju? Po tome ispada da je manje srpskih generala radilo zločine, a osvajali su tuđi teritoj, a više je hrvatskih generala koji su radili zločine, a branili su svoj teritorij. Mislim smiješno, i žalosno odjednom. Tragedija šta se ulizujemo takvom sudu a i cjelokupnoj eu. |
| | |
| | #43 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 15-09-07 Lokacija: Zagreb
Poruka: 42
![]() | Re: Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću Ova presuda nam je do znanja dala, da haaški sud nastoji preustrojiti povijest, da je osnovna ideja toga suda izjednačiti krivnju Srba i Hrvata, što je neoprostivo, jer se dobro zna tko je kriv i tko je bio agresor. Najveća krivnja pada na leđa srpskome narodu(oko 90%). Srbi su najgenocidniji, najzločinačkiji narod u ovome dijelu europe, čast brojnim iznimkama, ali ipak sliku naroda na žalost daje ekscentrična manjina... Ova je presuda govno, nije realna, svi optuženi su trebali dobiti doživotne kazne. Haaški je tribunal jedna organizirana akcija kako bi se zajebali Hrvati, takav je moj utisak, jer presude Srbima su smiješne, a svi dobro znamo da se više sudi našim ljudima, iako se dobro zna da su naši zločini djela apostolska naspram zločina koje su radili Srbi. Ovo ej sramota, ako se mi Hrvati sami nećemo boriti za svoja prava, pa ne očekujemo to valjda od govana iz Haaga...taj je sud najnepošteniji i najnepravedniji koji uopće postoji... Da sam ja na vlasti, iste bih se kunde pustio Norca, Ademija, Glavaša, zaštitio bih Čermaka i Markača, sve naše hrvatske vojnike koji su oupće pod sumnjom da su počinili navodni ratni zločin pustio i zaštitio... Ako se mi nećemo boriti za naša prava, neće nitko...sada treba prpčešljati svakoga Srbina za kojega se uopće i sumnja da je bio protiv nas, treba ih lijepo sve ispitati, nije vrag da nitko ne zna tko ej što radio, da se mene pita sutra bi već u zatvorima bilo 30 000 Srba koji su pravili sranja po Hrvatskoj, a danas tu mirno žive... Uglavnom, naše su molitve uz žrtve Ovčare, Bog im pomogao! Bog i Hrvati!
__________________ Audiant reges: Regnum regno non praescribit leges, neka nitko ne dira, u moj mali dio svemira! |
| | |
| | #44 (permalink) | |||||
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-10-06 Lokacija: Friedrichdorf
Poruka: 780
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću Citat:
![]() Citat:
![]() A kako se Hrvati prezentiraju u svijetu? Tko je demolirao stadion u La Valleti? Tko je formirao nacistički simbol na tribinama? Tko je pokazivao koliko je "visok" kukuruz u Slavoniji? U kakvoj odjeći ljudi dolaze na Bleiburg? I kakvu to sliku ostavlja u inozemstvu? Citat:
I tko je uopće bio najveći zagovornik osnutka suda u Haagu? A tko ga sada želi ukinuti? Citat:
![]() Ako je netko "heroj rata" i cijeli se posvetio obrani domovine - kad je imao vremena razvijati privatni biznis? I gle još jednog čuda - oni su od vojnika postali generali. U WW2 u vojsci SADa od 4.5 mil vojnika samo je jedan slučaj da je dočasnik postao časnik a kod nas ih ima... I kako to da se uz jednog Stipetića ne vežu afere? Tusa? Agotića? A ljudi su ušli u HV sa visokim činom. Ovo što se događa po Hrvatskoj je sad uplitanje politike i pokušaj insceniranja događanja naroda. Skupljanje političkih bodova što samo pogoršava sliku koju šaljemo prema van. To uopće nije dobro. Neki sad pokušavaju opravdati svoj nerad kroz insceniranje javnih okupljanja, težnjama za kvazi-referendumima... Vani takve stvari ne prolaze i mogu nas samo otjerati u izolaciju. Neki se igraju vatrom i to preko leđa svog biračkog tijela. No za njih je to sve samo stoka sitnog zuba. Iura vigilantibus scripta sunt. Tko se ne bori za svoja prava nije ih ni zaslužio. A što je učinjeno po tom pitanju? Ništa. Osim prodaje magle. Citat:
I tko ih izabrao? Svaki narod dobije vlast kakvu zaslužuje - po svojoj mjeri. Ako nešto želiš mijenjati - uskoro će izbori pa si daj oduška zaokruživanjem jedne od lista na glasačkom listiću. No, razmisli prije toga o svemu što ćeš do tad čuti i odluči svojom glavom - ne nasjedaj na isprazne fore. Nismo ni u 1918, ni u 1941, ni u 1971, ni u 1991, ni u 2003 - kraj je 2007 a svoj glas pokušaj usmjeriti prema 2012 jer to je ono što nas očekuje. To je inače jedan od HDZovih slogana - ali nemoj zaboraviti dodati i drugi dio: Šuti i plati!
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |||||
| | |
| | #45 (permalink) | |
| Uvaženi forumas Datum registracije: 25-02-07 Godina: 57
Poruka: 892
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću Citat:
Ne vjerujem da bi bila takva presuda da smo se više angažirali oko toga. Ako se i vidjelo da je cilj izjednačiti agresora i žrtvu, onda se tome treba suprostaviti. Naše ''strukture'' se tome nisu suprostavile jer su bile okupirane kako što više opljačkati, prevariti i ''iscicati'' iz države i ovog naroda, ''stoke sitnog zuba''. Od '91 pa na ovamo ''strukture'' su učinile toliko grjeha da smo izgubili mnogo prijatelja u svitu, i pali na ovakve niske grane. Pa svit vidi sve što se događa kod nas, pa šta bi oni izlazili na ruku ''strukturama'', tek kad ''strukture'' promjene svoj odnos prema državi i narodu, onda se možda bude i nešto događalo, ali ovako ne. Srbi i Srbija su zadržali sve svoje prijatelje vani u svitu, a ne kao mi koji smo ih izgubili, a vratiti poljuljano povjerenje je vrlo teško. Ma šta vride sada svi ti protesti, note, Sanadera , Mesića, ništa. Presuda je donesena. Sad če samo nas paliti sve više i okrivljavati međunarodnu zajednicu da više naginje Srbiji, ali neče iznit da su se malo angažirali oko toga da ne bude to tako. I nitko me ne može razuvjeriti u ovo što sam napisao, Srbija i Srbi rade svoje, a zato me čisto boli neka stvar, teže mi pada što rade naše ''strukture'', i kako se odnose prema našoj državi i narodu te njenom statusu u međunarodnoj zajednici. Ne možemo i ne smijemo biti izolirani od svita, mi nismo Istok, bizant, ali tako se ''strukture'' ponašaju.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! | |
| | |
| | #46 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-10-05 Lokacija: Zagreb (Tresnjevka) Godina: 31
Poruka: 1,142
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću Ma joj ovo mi je katastrofa ona del ponte je takva svjetska kuja Hebo ih haški sud dabogda im tako srbi razorili taj grad ko što su Vukovarbas me zanima nesto, koliko ce nasi generali dobiti zatvora 100% ce biti vise od ovih majmuna a onda čemo vidjet pravu sliku koju haski sud zeli napraviti a ispast ce po presudama da smo mi Agresori na vlastitu drzavu ![]() |
| | |
| | #47 (permalink) |
![]() | Re: Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću @ Iochannes U Ruandi je bio građanski rat, a kod nas nije jer povijesno gledano mi i Srbi nismo isti narod, nismo oupće ista skupina Slavena, nemamo isti jezik, kulturu, vjeru i običaje...u Ruandi je kriv svaki čovjek koje je dozvolio ubijanje velikih skupina ljudi kako bi ispunio svoje ne plemenite ciljeve... Dobro, mi smo "demolirali" stadion, u Livornu je to bio zasluženi odgovor jer je ekipa pokazivala tri prsta, srpske i jugoslavenske zastave, čak su imali i zaštitu policije kof procesije sa slikama istaknutih komunista... Ako nisi bio ne osuđuj... Nitko normalan pod imenom heroj ne misli na generale profitere, Zagorca, Koradea i ekipu... njih bi streljao zbog izdaje domovine... Istina je da su se kod nas činovi generala djelili šakom i kapom, ali ne možemo zbog toga osuđivati i biti ljubomorni na te ljude koji su ipak sve učinili kako bi pomogli slobodnoj Hrvatskoj. O kakvom isceniranju ti govoriš? Pa činjenica je da smo se mi branili, da su naši gradovi goreli, da su nas Srbi napali, da su činili zločine...što ej tu iscenirano? Istina cijeli je naš politički vrh kriv zbog ovakve presude, i neće se meni iskupiti nikakvim notama, nikakvim okupljanjima niti referendumima... Naravno da treba kazniti i one koji su to sve dozvolili, ali treba svejedno pročešljati Srbe, kako bi kaznili sve zločince koji danas Lijepom Našom šetaju... Bog i Hrvati, nije sigurno HDZ-ov slogan!!! to je uvreda za svakoga pravog Hrvata povezati Starčevićeve riječi sa tim lopovima i licemjerima...Inače, ako nisi znao to su riječi dr.Ante Starčevića, a to što ga netko voli citirati i time manipulirati narodom nije moj problem...
__________________ Audiant reges: Regnum regno non praescribit leges, neka nitko ne dira, u moj mali dio svemira! |
| | |
| | #48 (permalink) | ||||||
| Uvaženi forumas Datum registracije: 27-10-06 Lokacija: Friedrichdorf
Poruka: 780
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću Citat:
Što je bilo nakon tragedije vatrogasaca na Kornatu? Svi izražavali sućut. Čak i ovdje na forumu su se nizali postovi - žao mi je, moja sućut... etc a danas se više priča o BB Hrvoje nego bilo čemu drugom. Neke činjenice trebaju imati povijesnu težinu a ne samo biti oruđe u dnevnopolitičkim raspravama. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Usput - HSP i grad Osijek podigli su spomenik Starčeviću unatoč tome što je njegova eksplicitna želja bila da nema njegovih kipova - tek toliko o poštivanju korijena. A Ante Starčević je svojedobno na jednoj večeri - ustao se, podigao čašu i rekao: Da za slobodu Hrvatske treba samo ispiti ovu čašu, ja je ne bih ispio jer Hrvati to ne zaslužuju! E sad zašto bi on to rekao? Da li je imao kakovih valjanih razloga? Očito da je.
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | ||||||
| | |
| | #49 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 26-08-06 Godina: 27
Poruka: 11
![]() | Re: Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću Sinoc mi je palo na pamet da je optuzeno znatno vise ljudi sa hrvatske strane nego onih sa srpske, te da su i ovi sa hrv. osudjeni na vise godina. Zaista cudno buduci su oni bili obrambena vojska. OK, bila su i agresorska u nekim slucajevima. Cudno mi je i jednakost HDZ=Hrvatska. Pa koliko HDZ dobija na izborima? Sta je sa visestruko vecom kolicinom ljudi koji tu zive? Idemo dalje - generali. Koliko od njih su profesionalci, skolovani za taj posao? Koliko njih je napravilo pocetnicke greske te uzrokovalo smrt velikog broja svojih pripadnike, a koliko je za to odgovaralo? Znate li i 1 generala koji je sankcioniran na bilo koji nacin zbog toga? Pa nogometni treneri se smjenjuju za puno manje stvari! Puno vise gorcine osjecam prema tuziteljstvu nego prema Vukovarskoj trojci, jer mislim da njima neke stvari nisu jasne. Imati toliko dokaza, svjedoka i na kraju razoren grad u 2. drzavi a ne shvatiti tko je tu zlocinac a tko zrtva... Teski promasaj. I konacno, zasto se samo Srbe krivi za dogadjaje u VU? Zasto se zaboravlja da je Tudjman sve to mogao sprijeciti, i to na vise nacina i u vise navrata. Zaboravlja se i da je on skupljao bodove na VU po cijeloj Hrvatskoj iako je znao da je on odgovoran sa stradanja grada i ljudi. Ljudima mora biti jasno da je to bilo vrlo suludo stanje, okupacija i rat u najgorem obliku, a u takvim ekstremnim situacijama se dogadjaju i ekstremne reakcije odnosno posljedice. Takodjer se mora reci da su srpske vojske bilo nevjerojatno frustrirane kada su konacno usle u grad i shvatile da su se mjesecima zajebavali sa 2000 branitelja, to je prava brojka a onu napuhanu koja je kasnija nastala necu komentirati, naoruzanim puskama i rucnim bombama. Ogromna kolicina ljudi i tehnike sa srpske strane je mjeseima trpila gubitke zbog krivih informacija, i kada su usli u grad uslijedila je odmazda. Takodjer ljudi u ostatku Hrvatske nisu svjesni da Vukovar nije tako "s(p)retno" zadrzao tolike srpske snage vrlo vjerojatno nebi bilo Hrvatske. A sad zasto je doslo do toga svega. U VU su na vodecim pozicijama i glavni lovatori bili Srbi. Kada su pocele te price o stvaranju HR oni su se uplasili gubitka svojih pozicija te su otisli u sela i gradove sa vecinskim srpskim stanovnistvom i poceli im prodavati price o ustaskim koljacima i slicnim stvarima. Ovi su onda, izmanipulirani, zatrazili pomoc od svoje velke brace preko Dunava na sto su ovi drage volje pristali. Ali ne zato da im pomognu nego da uspiju odrzati Jugu koja bi u stvari bila Velika Srbija sa Slobom na celu. Cudno mi je i to da su kasnije Srbi u Srbiji, odnosno Srbijanci, shvatili da je to zajeb te da nisu trebali icu u HR. Hrvati u HR, u drugu ruku, nisu osudili slanje svoje vojske u BiH. Osim toga kome se pravila ta Hrvastka. Hrvatima? Neeee. Hrvati su i prije bili Hrvati, imali drzavu, isli u Crkvu, na krstenja i pricesti, radili i bili placeni za to, skoro svi su dobro zivjeli. Kakva je stuacija danas po tom pitanju? |
| | |
| | #50 (permalink) |
![]() | Re: Presuda Mrkšiću, Šljivančaninu i Radiću @Iochannes naravno da je zločin zločin, i da mi je žao zbog žrtava u Iraku, ipak su to ljudi, ali moram staviti težište na svoj narod, jer on pati, a neka se Iračani brinu za svoje... Skrećeš puno sa teme, tema je da je presuda šokantna, sramotna i oslobađajuća, činjenica je da je više Hrvata suđeno, i činjenica je da su Hrvati dobili više godina, a to je ne logično... Jesi li ti ikada vidio slike s Ovčare, jesi li razgovarao sa ljudima tamo, jesi li ikada gledao majke kako oplakuju svoje sinove? Ja sam na svoju veliku žalost sa svojom obitelji bio tamo, gledao slike, dokaze i rezultate iskapanja, vidio sam pakao...vidio sam srž Ovčare... to je nešto što Hrvati nisu radili...nemoćne ljude mučiti... Starčević je rekao da ne želi svoj spomenik, to ej točno, ta me je odluka razgnjevila da mu se postavi spomenik, zaboravljaš da je u to doba HSP-a, jača bila izdajnička mađaronska stranka i narodnjaci, te da su oni stalno maltretirali Starčevića, a Starčević nije našao uporište svojih ideja u Hrvatima, isto se dogodilo i radiću, sjeti se one "Ne srljajte kao guske u maglu!", ali neeeeee, Hrvati moraju ići za strancima, a nikada ne podržati svojega čovjeka...
| | |
![]() |
| Tagovi: haag, mrks ic, radic, sljivancanin, sudjenje |
« Nedjeljom u 2 - sutra gost Milanović - evo prilike za smijeh
|
Haški optuženik u lovu po Bilogori »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:11.

dabogda im tako srbi razorili taj grad ko što su Vukovar