Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi problem nacionalnosti u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: eowyn Ma ja bih se našla uvrijeđena da se neka predrasuda ili izjava koja se mene ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 23-05-06, 00:34   #101 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,888
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima
Re: problem nacionalnosti

Citat:
Pravi autor: eowyn
Ma ja bih se našla uvrijeđena da se neka predrasuda ili izjava koja se mene ne tiče (tj. i ako je istinita a ne vrijedi za mene) iznese o Hrvatima....a i ti bi se uvrijedio, ma šta god ti sad tu pričao
A pogotovo vrijeđa to što se neki useri ni ne izražavaju na "kulturan i normalna način"....ali baš me briga....tako je sad kako je i šta se tu može....

Pa ne bih se uvrijedio... možda bih se naljutio... ili bi mi zasmetalo, i definitivno bi se upustio u raspravu ako bi smatrao da je taj nečiji stav pogrešan - ali ne bih se našao uvrijeđen.

Pa ja i ti raspravljemo o svemu i svačemu, pa se nismo uvrijedili, iako smo koji put oboje bili ljuti. Jel' tako?

A te usere koji se ne izražavaju na kulturan i normalan način treba sankcionirat, pa će onda bit reda ili njih neće bit.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 00:37   #102 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,476
eowyn je zabranio reputaciju

Citat:
Pravi autor: damfisk
Pa gledaj, stara... činjenica koju si sad spomenula je točna. Ali mislim da to nije razlog da se o toj temi NE RAZGOVARA jer bi se neki mogli uvrijedit ili rastužit stvarnim stanjem stvari... o tome treba pričat - naravno, na kulturan i normalan način, bez psovanja, pozivanja na ubijanje, "na vrbe" i takvih sranja - jer je to tako, jer je to istina, jer bi to trebalo promijenit...

Ako se o tome šuti i ne razgovara, to neće promijenit činjenicu da je to tako. Zar ne?

Mislim da si u pravu....svi ljudi imaju slobodu govora....i to treba biti tako!!! Ali od početka je tema trebala biti drugačije postavljena...ovako nije u redu....zašto izdvajati ijedan narod? To sam već napisala....onda je trebalo staviti sve narode, uključujući i nas Hrvate i da to bude neka opća tema o toleranciji drugih nacionalnih skupina....a ovako izdvajati samo jedan narod nije baš najljepše
eowyn je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 00:39   #103 (permalink)
4nick8or

Datum registracije: 10-06-05
Poruka: 5,401
pharaoh je zabranio reputaciju
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku pharaoh Pošalji poruku preko Skype-a korisniku pharaoh

ljudi moji,kratko i jasno,ovaj svijet je u kurcu jer nema dovoljno TOLERANCIJE,tolerancije prema bilo čemu drugačijem od nas samih,bilo da je u pitanju nacionalnost,kultura,vjera,običaji,pa do susjeda ili životinja,sve što ugrožava naš svijest da ono što mi činimo je najbolje i najpravednije,odnosno samo je drugačije(jer i on misli to što i mi mislimo) od nas, time ne dobro i nepravedno i loše,neprijateljsko.

TOLERANCIJA
.....(_/.......)../....
...............(_/......

おとわるいなー
pharaoh je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 00:39   #104 (permalink)
glup & gluplji

damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Citat:
Mislim da si u pravu....svi ljudi imaju slobodu govora....i to treba biti tako!!! Ali od početka je tema trebala biti drugačije postavljena...ovako nije u redu....zašto izdvajati ijedan narod? To sam već napisala....onda je trebalo staviti sve narode, uključujući i nas Hrvate i da to bude neka opća tema o toleranciji drugih nacionalnih skupina....a ovako izdvajati samo jedan narod nije baš najljepše
Pa dobro, ali mislim da je u Hrvatskoj i među Hrvatima specifična situacija što se tiče Srba, a baš zbog svega što se dešavalo između Hrvata i Srba. U tom smislu je jedan opći stav prema Srbima ipak malo drugačiji od stava prema bilo kojoj drugoj naciji...

Zato mislim da je tema OK kao tema za raspravu...
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 00:42   #105 (permalink)
Zlatni Član

Citat:
Pravi autor: damfisk
Pa ne bih se uvrijedio... možda bih se naljutio... ili bi mi zasmetalo, i definitivno bi se upustio u raspravu ako bi smatrao da je taj nečiji stav pogrešan - ali ne bih se našao uvrijeđen.

Pa ja i ti raspravljemo o svemu i svačemu, pa se nismo uvrijedili, iako smo koji put oboje bili ljuti. Jel' tako?

A te usere koji se ne izražavaju na kulturan i normalan način treba sankcionirat, pa će onda bit reda ili njih neće bit.
i s tim se u potpunosti slažem...
Ali ipak mislim da smo ti i ja nešto potpuno drugo...nas dvoje se možemo zezati na osobnoj razini i možemo se i naljutiti i opet će sve biti ok....ali ipak ne možeš ovakvu temu uspoređivati s našim raspravama...jer ovo nije tema gdje dvoje o nečemu raspravljaju, nego je ovo tema gdje hrpa ljudi raspravlja o nacionalnosti ljudi s kojom su se oni rodili i koju kao ni mi sami nisu mogli birati
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 00:45   #106 (permalink)
glup & gluplji

Citat:
i s tim se u potpunosti slažem...
Ali ipak mislim da smo ti i ja nešto potpuno drugo...nas dvoje se možemo zezati na osobnoj razini i možemo se i naljutiti i opet će sve biti ok....ali ipak ne možeš ovakvu temu uspoređivati s našim raspravama...jer ovo nije tema gdje dvoje o nečemu raspravljaju, nego je ovo tema gdje hrpa ljudi raspravlja o nacionalnosti ljudi s kojom su se oni rodili i koju kao ni mi sami nisu mogli birati
pa da... to je istina...

Samo, ali nacionalnost i problemi oko nacionalnosti i međunacionalnih odnosa postoje i postojali su i postojat će, pa mislim da nema smisla zatvarat oči i ne raspravljat o tome samo zato što je to osjetljiva tema...

I dalje smatram da je ključno KAKO se raspravlja - jer ako se to čini bez vrijeđanja, normalno i kulturno onda se može raspravljat o svemu
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 00:50   #107 (permalink)
Zlatni Član

Ali nisu svi toliko kulturni da raspravljaju na način na koji ti raspravljaš! Ne znam, ja jednostavno imam fobiju od svih ratnih tema...a ovu temu smatram takvom....jer ja to nikada neću zaboraviti pa se ne želim još i prisjećati svih tih stvari

Znaš šta bismo trebali napraviti i mislim da ću to i napraviti ako nitko drugi ne napravi! Otvoriti temu: što ste proživjeli u ratu? Mogu se okladiti da 90% ljudi koji se tu prse u ovom topicu ne bi ni pogledalo tu temu jer ne bi imali šta ni napisati To mi i je žalosno, što su uvijek najglasniji oni koji o tome nemaju pojma
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 00:55   #108 (permalink)
glup & gluplji

Oo, baš ti hvala na komplimentu.

E, znaš da bi mogla otvorit tu temu, pa da vidimo ko se busa u prsa junačka...

Ali bojim se da bi ta tema mogla izazvat najveće probleme... ma bolje nemoj...
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 00:56   #109 (permalink)
Zlatni Član

Ma dobro i kažeš....bolje ne....to bi još veće gluposti stvorilo
A kompliment si zaslužio Jebiga kad ja šta mislim to i kažem
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 23-05-06, 06:59   #110 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 18-07-05
Poruka: 402
Lega ima ono neštoLega ima ono neštoLega ima ono neštoLega ima ono neštoLega ima ono neštoLega ima ono nešto

Ajde jedan ozbiljniji post od mene...

Što se tiče Srba, rata i svega ostalog, mislim da to treba zaboraviti i ići dalje.
Ne treba živjeti u prošlosti nego za budućnost (znam da zvučim ko neki političar al jebiga ).
Proživio sam sve ratne strahote u Osijeku i imao bi pravo mrziti ili nepodnositi ali jednostavno nisam takav.
Mislim da smo i mi i oni bili zavedeni dvojicom koja su htjela pisati povijest i koje je bolio kurac za cijenu toga da generacije poslije govore o njima kao velikim ljudima.
Nije sirotinja izmislila ni rat ni nacionalnu mržnju. Zna se tko je to napravio.
Pa s toga mislim da tu istu sirotinju i običnu raju ne treba mrziti i ne treba tu netrpeljivost prenositi na nove generacije.
Lega je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nacionalnosti, problem

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Riješite problem memorije i Firefoxa tarquino Računala 4 10-04-06 21:23
Problem s LG DVD Recorderom The Passenger Tehnoklik 2 12-01-06 01:59
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 13-07-05 23:42

Trenutno vrijeme na forumu: 08:53.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114