| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi problem nacionalnosti u Znanost forumu; Djordje Balasevic Covek sa mesecom u ocima Sumoran i nem jablan gromom razvaljen zagledan u casu preduboku bio mi je ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #151 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 17-08-06 Godina: 29
Poruka: 169
![]() | Re: problem nacionalnosti Djordje Balasevic Covek sa mesecom u ocima Sumoran i nem jablan gromom razvaljen zagledan u casu preduboku bio mi je stran i naizgled normalan al' tad mu spazih odraz meseca u oku On me oslovi pa kako idu poslovi ma idu, progundjah, u vrazijeg vraga na to on planu naprsno odmeri me sablasno nemate vi pojma, braco draga Ne znas ti sta znaci ubiti grad ne znas ti bauke kaljavih rovova ne znas ti sta znaci spavati sad kad sklopim oci nista osim tih krovova Kada sklopim oci nebom naidju mobe zamirisu gostinjske sobe nebom svadba odzvanja kada sklopim oci nebom promicu lica zatreperi roj tamburica Dunav sedef odranja Zverko ludila, sto si se probudila crni ti je princ poljubac dao al' necu se stideti sto Boga necu videti jer to i nije Bog kojeg sam znao Ne znas ti, nema oslobodjenih svaku tisinu mi granata prosara spasen je taj prvi pogodjeni a svi su drugi vecni taoci kosmara Kada sklopim oci nebom naidju ladje zvona, lavez, komsijske svadje miris svezeg oranja ali kada svane vetri s reke zacvile zar to tuze vodene vile dunav tamjan odranja |
| | |
| | #152 (permalink) | |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: problem nacionalnosti Citat:
A čuj, stari, lijepo je što si tako tolerantan. Pitam se koliko ima takvih u Srbiji? Mislim, u postotku? I nemoj mržnju prema nekom i predrasude prema nekom trpat u isti koš. Imam predrasude, što ne znači da bih ubijao, mučio, zatvarao, sakatio... Predrasude prema nekome su jednostavno produkt niza negativnih iskustava sa tim nekim, a znače oprez i/ili izbjegavanje kontakata sa tim nekim. Možda su predraduse pogrešne u nekom idealnom etičkom smislu, ali bože moj - idealan svijet ne postoji, zar ne? Moje predrasude meni ne smetaju, a onome kome smetaju, taj nek se ne druži sa mnom. Mržnja je nešto drugo. Nikog ne mrzim, niti ikog želim ugrozit fizički niti teritorijalno. Uočavaš razliku?
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane | |
| | |
| | #153 (permalink) | |
![]() | Re: problem nacionalnosti Citat:
...mogu ti samo reci da u mojoj okolini ima puno mojih istomisljenika......ok,uzmimo jedan banalan primer tvojih predrasuda na delu...recimo, na proputovanju kroz Srbiju,na auto putu se dogodi sudar...u toj nesreci se nadje auto sa HR tablicama...bez razmisljanja bih stao, ukazao prvu pomoc, ili prevezao te ljude na zeljeno mesto,jednom recju ucinio sve da im pomognem...bi li ti postupio isto? | |
| | |
| | #154 (permalink) |
| doctor queñones Datum registracije: 20-11-05 Lokacija: Split Godina: 31
Poruka: 14,103
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: problem nacionalnosti Lijepo da vas ima... lijepo. Odgovor na tvoje pitanje: da li bih pomogao putnicima unesrećenom auta sa HR tablicama u Srbiji? Da. He he he he.. šala mala... kužim šta pitaš... Dakle, ozbiljno - pomogao bih autu sa srpskim tablicama... svakako da bih. To je ljudski i humano. Kako bi mogao uskratit pomoć ozlijeđenom? E, sad, da li bih se družio sa njima kasnije? Ne. U načelu nastojim nemat nikakvog posla da Srbima - to je izraz predrasuda. Ali pomoć ozlijeđenom - svakako. Uvijek, svugdje i svakome. Zvuči pomalo čudno? Da, ali ovo su čudne okolnosti a mi smo čudni narodi. Jer da smo normalni, zar bi se ovako zakrvili?
__________________ In memoriam Frane Matošić 25. XI 1918. - 29. X. 2007. Velike pamtit ćemo dane, slavne dane Matošića Frane |
| | |
| | #155 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-10-05 Lokacija: Svinjarevci
Poruka: 3,618
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: problem nacionalnosti hehehe, baš sam danas imal anegdotu. šećem ja ''super konzumom'' kadli vidim punjene čokoladne medenjake, izvrsno bi mi pasali. i slučajno vidim kaj piše na paketu: ''pionir subotica'', i naravno bacim ih nazad i odustanem od medenjaka ![]()
__________________ Dotepenci, dobit ćete po pički! |
| | |
| | #156 (permalink) | |
![]() | Re: problem nacionalnosti Citat:
![]() | |
| | |
| | #157 (permalink) | |
| Regularni forumas Datum registracije: 14-06-06
Poruka: 366
![]() ![]() | Re: problem nacionalnosti Citat:
Ma gkedaj prijatelju !!! Nisi samo ti sa takvim "fotografijama " urezanim u glavu. Vjeruj da nas (vas ) ima više. Ti si 90 ih gleda o tv, prijatelju ,JA SAM U TIM GODINAMA IZGUBIO BUBREG ZBOG SMRZAVANJA U GOSPIĆU u vrijeme kad sam bio u 19 satniji .HOS-a. Nije sad bitno..tko je gdje bio nego je jako bitno TKO JE SVE ZAPOČEO I OD KUD JE KRENULO. Sad čitam ovdje da pišeš da si toleranta osoba i da nemaš predrasuda,a u prošlim postovima pišeš kako je SVE TO zakuhala hrvatska i kako je sve to krenulo kao veliki hrvatski plan još veće NDH. E pa prijatelju, tako to ne ide.Zauzmi stav i brani ga onda. Upravo ta prevrtljivost srpska nas je i koštala ovog rata. Nemoj zaboraviti tko je krenuo u ovo sve prvi. Nermoj zaboraviti da je kraj ovog rata Hrvatska dočekala na GRANICAMA SVOG teritorija i NIKADA AMA BAŠ NIKADA NIJE UŠLA U SRPSKI TERITORIJ i niakda neće. Sad smo svjedoci kako nas Srbija kritizira o sporom povratku raseljenih Srba...... Istina spor je.Ali za povratak nekog naroda potreban je suradnja na obje strane..a tu se još pitam jednu stvar.Gdje je srpska vlada omogućila povratak hrvata u dijelove srbije?????? O TOME SE NE PRIČA A ???? Šteta.Žalosno.Istinito Naravno da je rat najeveće svjetsko zlo i da ga se treba izbjegavat. A što se tiče same teme....o problemu nacionalnosti... Ja sam 02 .11.91 postao član HOS-a. Onda...dakle..91. imali smo u sastavu 19 satnije 4 srbina u bojnoj i 24 muslimana. Meni osobno to sve govori. Dan danas moj najbolji prijatelj je SRBIN.I ja nemam problema sa time.Kao niti on sa činjenicom da mu je najbolji frend bio pripadnik HOS-a. Bilo pa prošlo.NE PONOVILO SE. Mene samo smeta poznata srpska uzrečica (nakon svega što su po hrvatskoj napravili) : " TKO NAS BRE ZAVADI ??" Malo je kasno za to pitanje !!!! Vidim i da se provlače pitanja o pomaganju "ovima " ili "onima" na autocestama.... Sa time nemam problema kao niti sa činjenicom da sam osobno bio za toda se ukinu vize za srbe prilikom ulaza u hrv..a moraš priznat da je vrlo , vrlo, vrlo mali borj država koje vas "puštaju " bez vize. No drago mi je da mi nismo na toj listi i da možete nesmetano ptavat barerm da vidite more..ali i u posjet rodbini koja živi tu.Naravno..i obratno. Zaključak svega ovoga jest...budite ( budimo ) sretni da je svemu ovome kraj i da se pokušava normalizirat situacija, te se nadat da će zdrav razum prevladat. Mislim da je dovoljno pametnih ljudi i sa ove i sa one strane da o tome vode brigu. Ono što mi , mali ljudi, možemo napraviti jest da ostavimo prošlost i okrenemo se budućnosti jer je samo ona važna. | |
| | |
| | #158 (permalink) | |
| prof. Foruma Datum registracije: 12-12-05 Lokacija: Sarajevo, BiH Godina: 27
Poruka: 1,314
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: problem nacionalnosti Citat:
A sad, sto ste se vi, ne znam zbog cega, osjecali "ugrozenim" narodom to je vasa stvar.
__________________ "Sta da ti kazem" - Rece naajstariji, i naajmudriji. Zadnji Uredio trandzo : 25-08-06 u 23:49. | |
| | |
| | #159 (permalink) | |
![]() ![]() | Re: problem nacionalnosti Citat:
rep | |
| | |
| | #160 (permalink) |
![]() ![]() | Re: problem nacionalnosti Pazi ova dva primjera .....neću reći debilna..ali....blizu http://www.net.hr/vijesti/page/2006/08/23/0031006.html |
| | |
![]() |
| Tagovi: nacionalnosti, problem |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Slične Diskusije | ||||
| Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovora | Zadnja poruka |
| Riješite problem memorije i Firefoxa | tarquino | Računala | 4 | 10-04-06 22:23 |
| Problem s LG DVD Recorderom | The Passenger | Tehnoklik | 2 | 12-01-06 02:59 |
| Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta | Baltazar | Igre | 0 | 14-07-05 00:42 |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:02.

...mogu ti samo reci da u mojoj okolini ima puno mojih istomisljenika...