Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi problem nacionalnosti u Znanost forumu; e fala na razumjevanju psychonara...

Odgovor

Opcije Teme
Star 21-05-06, 22:19   #21 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,347
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi
Re: problem nacionalnosti

e fala na razumjevanju psychonara
Odgovori sa citatom
Star 21-05-06, 22:27   #22 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,123
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Re: problem nacionalnosti

Citat:
Pravi autor: psychonara
moja cura je srbkinja.starci uopće nemaju ništa protiv toga.uostalom,nikad nismo ni razgovarali o tome.da je bad,razgovarali bi sigurno.za mene tu nema prepreka.ali kad pogledam unatrag dva tjedna,bil sam s curom(srbkinjom) u Vinkovcima i Vukovaru na jednoj svadbi gdi sam bil kum i full mi se nije sviđalo to kaj tamo svaki drugi brije da srbe treba zaklati,objesiti,jebati im mater.možete zamisliti kak je bilo mojoj curi to slušati dva dana.a ni kriva,ni dužna.pokupila je krpice i pravac za Varaždin.Krenul bi i ja za njom samo da nisam bio kum na vjenčanju.da se odma razmemo,jasno je meni da su slavonci pretrpjeli svakakve strahot.ja to cijenim i poštujem,ali mislim da nas mlađu populaciju to više nebi trebalo brinuti.jesam u pravu?
nemam predrasuda prema nikome i svakoga uvažavam...bez obzira tko je i što je....ali teško tko od vas tko nije iz slavonije...vukovara ili vinkovaca ili bilo kojeg kraja koji je rat doslovno uništio ne može razumjeti što se u ljudima promjenilo i zašto tako "ograničeno" razmišljaju

na sreću, niste najljepše dane svoga života i svoj 18 rođendan dočekali u podrumu pod granatiranjem i u strepnji hoće li vam četnici u grad uletiti, nije vam nitko dom srušio, niste gledali kako vam grad ruše, nije vam se obitelj i rodbina raselila, nije vam nitko od voljenih u prokletom ratu poginuo, nikoga ne tražite po poljima među nestalima, niste se vratila doma gdje je ostala od svega samo visoka trava...to vas ne zanima..vi ste mlađi.....a ja sam mlad kao i vi i sve me to jako boli
Odgovori sa citatom
Star 21-05-06, 22:32   #23 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 11-10-05
Poruka: 3,347
tzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masitzukius je dragulj u masi

ovo si dobro reko tarquino ali bojim da su svi postali zaboravni, da svi misle da je rat prošlost, je, prošlost je, ali oni koji imaju srca ti ne zaboravljaju rat i nikad sa srbinom neće imat veze

i svejedno, jel mi susjed srbin ( a je ), jel mi cura srpkinja ili mi je 'frend' srbin, oni su za mene srbi i ništa više, već su dovoljno hendikepirani
Odgovori sa citatom
Star 21-05-06, 22:33   #24 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 17-01-06
Godina: 26
Poruka: 224
psychonara se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku psychonara Pošalji poruku preko Skype-a korisniku psychonara

stari full te razumijem.
ali nije ti moja curka radila sve te strahote.
i ona je bila u podrumu i čekala da je koknu njezini.
rat su vodili pojedinci
psychonara je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-05-06, 22:37   #25 (permalink)
Master of Sex n Sin

Datum registracije: 28-09-05
Poruka: 3,123
tarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavantarquino je slavan
Arrow Re: problem nacionalnosti

Citat:
stari full te razumijem.
rat su vodili pojedinci

ne može se generalizirati, treba oprostiti, ali nikada zaboraviti!!!!!!!!!!!!!

sve su to bili pojedinci, a na kraju ispalo par sto tisuća ljudi.....jer su se svi generalno složili sa svojim ekstremistima i podržavali ih,a sada su svi pepelom posuti.....

siroti svi zajedno su bili po podrumima, a kada su došli spasitelji....prstima su pokazivali na susjede...
Odgovori sa citatom
Star 21-05-06, 22:42   #26 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 17-01-06
Godina: 26
Poruka: 224
psychonara se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku psychonara Pošalji poruku preko Skype-a korisniku psychonara

"siroti svi zajedno su bili po podrumima, a kada su došli spasitelji....prstima su pokazivali na susjede... "
dobro zboriš

Zadnji Uredio psychonara : 21-05-06 u 22:44.
psychonara je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 21-05-06, 23:44   #27 (permalink)
glup & gluplji

Datum registracije: 20-11-05
Godina: 31
Poruka: 13,908
damfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svimadamfisk je poznat svima

Uuuhhh.. škakljiva tema, gazda, vrlo škakljiva, moglo bi se ovde svašta napisat pa ćeš morat intervenirat... no dobro, ovde je na forumu uglavnom normalna i razumna ekipa pa mislim da neće bit nekakvih većih problema..

Moj stav o ovom pitanju je - ne znam!

Možda zvuči čudno, ali stvarno ne znam. Nisam se našao u takvoj situaciji pa ne mogu reć. Mislim, nacionalnost kao takva mi je bitna, ne mogu reć da nije. Kad znam da je netko Srbin, priznajem da mu pristupam drugačije, drugačije s njime/njom komuniciram i, ako ćemo pošteno, najradije ne bih uopće komunicirao. Nije sad da sam jedan od onih "ubit, zaklat Srbe"... daleko od toga - ali isto tako nisam ni onaj tip "nema veze, bilo pa prošlo, gledamo u budućnost".

Mislim, razumijem psychonaru kad kaže da nije njegova cura kriva za to - to je istina, krivi su oni koji su sranja radili - ali opet slažem se i sa tarquinom da ne treba zaboravljat stvari koje su se izdogađale.

E sad, ljubav je čudna biljka, i zbog nje radiš stvari koje prije nikad ne bi napravio, i mijenjaš stavove i izvodiš čudesa...

Mislim da mi činjenica što je cura Srpkinja ne bi bila razlog za eventualan prekid, ali jednako tako činjenica što je Srpkinja utjecala bi na moje ponašanje, a na koji način i kako bi to moje ponašanje utjecalo na vezu - to ne znam. Možda se ne bih zaljubio, možda bi odlučio da mi to nije bitno... ne znam, stvarno ne znam.

Sa sigurnošću mogu jedino reć da se ne bih želio nać u takvoj situaciji
damfisk je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-06, 01:48   #28 (permalink)
Zlatni Član

Datum registracije: 08-10-05
Poruka: 6,476
eowyn je zabranio reputaciju

Ja sam iz Slavonije, kao što svi znate....iz grada koji je pretrpio ne puno, nego previše u ovom glupom ratu...pa svejedno ne mrzim Srbe, niti ih mrzi moj stari koji je bio u ratu i ranjen tako da je jedva preživio Mržnja ovisi samo o tome kakav je tko čovjek i o ničemu drugome...imam prijatelje iz Vinkovaca i Vukovara koji također ne mrze Srbe....moja prva susjeda je u ratu ostala bez supruga i sina i također ne mrzi Srbe. Koja je to ironija da baš ljudi koji su pretrpjeli sve i svašta u ovom ratu ne mrze niti Srbe niti ikoga, dok oni koji rata nisu ni vidjeli mrze i osjećaju se dužnima mrziti Zato i kažem da mržnja ovisi o tome kakav je čovjek
Kad mi je tata ranjen i prevežen u Zagreb na Rebro, bili smo 3 mjeseca u Zagrebu...i sjećam se djece koja su se igrala rata i ispitivala mene kako je u Slavoniji, govorili kako bi oni išli najradije tamo ubijati Srbe i slične gluposti....istina bila su to samo djeca, ali djeca koja su bila cijelo vrijeme na sigurnijem mjestu nego mi ovdje pa su se mogli opterećivati takvim glupostima....ja sam samo pomislila kako sam jedva čekala da odem iz Slavonije i nisam mogla vjerovati da tako nešta mogu pričati
Ali ti ljudi koji mrze Srbe jednostavno su takvi ljudi...moraju nekoga mrziti i smatrati nekoga vrjednijim od sebe....da to nisu Srbi, onda bi bili Romi, Albanci ili ne znam ni ja koji drugi narod....tako da je to sve žalosno
Odgojena sam tako da gledam kakav je tko čovjek, a ne kakve je tko nacionalnosti, boje kože ili kako je obučen...stari ljudi kažu: u svakom žitu ima kukolja i obrnuto
eowyn je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-06, 12:18   #29 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika lucky_strike_08

Datum registracije: 11-01-06
Poruka: 903
lucky_strike_08 se izdvaja iz mase

Citat:
moja cura je srbkinja.starci uopće nemaju ništa protiv toga.uostalom,nikad nismo ni razgovarali o tome.da je bad,razgovarali bi sigurno.za mene tu nema prepreka.ali kad pogledam unatrag dva tjedna,bil sam s curom(srbkinjom) u Vinkovcima i Vukovaru na jednoj svadbi gdi sam bil kum i full mi se nije sviđalo to kaj tamo svaki drugi brije da srbe treba zaklati,objesiti,jebati im mater.možete zamisliti kak je bilo mojoj curi to slušati dva dana.a ni kriva,ni dužna.pokupila je krpice i pravac za Varaždin.Krenul bi i ja za njom samo da nisam bio kum na vjenčanju.da se odma razmemo,jasno je meni da su slavonci pretrpjeli svakakve strahot.ja to cijenim i poštujem,ali mislim da nas mlađu populaciju to više nebi trebalo brinuti.jesam u pravu?
U pravu si, nije važno tko je što, nego kakav je.
Svaka čast tvojoj curi, što je to i minutu slušala.
Inače u Vinkovcima je i prije rata bilo toga, tak da te to ne bi trebalo čudit, jer to ionako vuče korijene iz 2. svjetskog rata.
U mojoj obitelji nikad se nije toliko niti pričalo o tome, jer to nikad nije bilo važno, odrastao sam u okruženju koje je tolerantno i voli različitost, tak da meni ne bi smetalno da je i iz Tunguzije, a kamoli da je Srpkinja, muslimanka, crnkinja itd.

Zadnji Uredio lucky_strike_08 : 22-05-06 u 12:23.
lucky_strike_08 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 22-05-06, 12:20   #30 (permalink)
Uvaženi forumas

Avatar od korisnika lucky_strike_08

Datum registracije: 11-01-06
Poruka: 903
lucky_strike_08 se izdvaja iz mase

Citat:
stari full te razumijem.
rat su vodili pojedinci
Da samo što to nisu bili "njezini".

Što se tiče Srba ima jedan zajeb, imaš Srbe u Srbiji, imaš Srbe u Bosni, imaš Srbe u Hrvatskoj, zajedničko im je svima da su Srbi - za one koji ne znaju ništa više od toga, al u biti između sve tri skupine postoji velika razlika.

Zadnji Uredio lucky_strike_08 : 22-05-06 u 12:25.
lucky_strike_08 je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: nacionalnosti, problem

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Slične Diskusije
Tema Pokretač teme Forum Odgovora Zadnja poruka
Riješite problem memorije i Firefoxa tarquino Računala 4 10-04-06 21:23
Problem s LG DVD Recorderom The Passenger Tehnoklik 2 12-01-06 01:59
Igre ne rade. Pokušajte neke od ovih saveta Baltazar Igre 0 13-07-05 23:42

Trenutno vrijeme na forumu: 04:17.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114