| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi PTSP i oružje u Znanost forumu; Treba li oduzeti dozvolu nošenja oružja oboljelima od PTSP-a?Trebalo bi... Samo što to nitko ne čini. ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 18-06-07 Godina: 20
Poruka: 11
![]() | Treba li oduzeti dozvolu nošenja oružja oboljelima od PTSP-a?Trebalo bi... Samo što to nitko ne čini. Eto, u mom gradu je u poslijednje 2 godine ubijeno 13 ljudi,sve od strane oboljelih od te bolesti... Mislim da je vrijeme da vlast nešto poduzme u tom pitanju! |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Moderator Foruma | Re: PTSP i oružje Količinu oružja u narodu ionako treba smanjiti tj. pojačano kontrolirati. Imatelji oružja obvezni su po Zakonu o oružju obaviti liječnički pregled za držanje i nošenje ili samo za držanje oružja svake tri godine (nadam se da ne griješim - često se to mijenja). Taj pregled treba ustanoviti nečiju sposobnost za posjedovanje oružja i po tome bolesnici od PTSP-a ne bi trebali imati dozvolu za oružje. No eto u praksi su stvari drugačije. I svaki policajac koji ima oružje kod sebe 24 sata nikada ne ide na liječnički pregled jer to država treba platiti pa se radije podnese pokoja žrtva nego da se odvajaju toliki novci. Policajac je po defaultu cijeli radni vijek zdrav, a na liječnički ide samoinicijativno kad vija mirovinu.
__________________ Morao sam promijeniti potpis. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 26-02-07 Godina: 57
Poruka: 1,109
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: PTSP i oružje Vjerovatno ovi koji imaju PTSP i nemaju dozvole za nošenje oružja. Oružja među ljudima ima i previše, a dozvola za nošenje ili posjedovanje vrlo malo. Do dozvole je vrlo teško doći i skupo. Pregledi lječnika itd. I onda kad je dobiješ oružje mora biti registrirano ili kupljeno u određenom dučanu. Ja sam takvu dozvolu za nabavu i nošenje oružja uspija dobiti, normalno nakon svih tih pregleda i troškova, ali kad sam iša prijaviti oružje koje mi je ostalo iz rata onda to nisam moga učiniti pa sam odustao. Takva dozvola za nabavu vrijedi oko 6 miseci, i upravo kad je meni istekla ta dozvola država je objavila da če imaocima dozvola legalizirati oružje koje je ostalo iz rata. Ja sam ponovo mora proči proceduru pa sam odusta i vratija oružje.
__________________ SAMO MORU VIRUJEM! |
| | |
![]() |
| Tagovi: oruzje, ptsp |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 13:01.