Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Puls – SDP gubi prednost u Znanost forumu; SDP svojom afirmativnom kampanjom nije učinio apsolutno nista. Postotak potpore je ostao na istoj razini kao prije mjesec, dva, tri.... ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 29-09-07, 09:57   #1 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 775
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes
Puls – SDP gubi prednost

SDP svojom afirmativnom kampanjom nije učinio apsolutno nista. Postotak potpore je ostao na istoj razini kao prije mjesec, dva, tri.... Njihovi međunarodni savjetnici za kampanju očito ne razumiju način razmisljanja u Hrvata. Baš me zanima koliko su lovu istresli za njihove neuspješne usluge????

SDP ima stabilnu biračku bazu koja se krece od 18-22 %, te na njihove glasove uvijek mogu računati. Ostalih 10 % koji im trenuno daju potporu su oni koji ne mogu smisliti HDZ i da ne potepu svoj glas priklonili su se jedinoj, kakvoj-takvoj alternativi. I tu priča sa SDP-om staje.

Čelni ljudi stranke ne razumiju, da bez obzira na način kampanje, tih 30-ak postotaka će sigurno imati na kontu. Bitka se vodi među onom populacijom, mahom neobrazovanijom i neupućenijom u politiku. Da, sad me napadnite i okrivite za diskriminaciju po obrazovanju, ali to je činjenica. Žalosna ali ipak istinita. Dokaz tome je agresivna, huškačka i napadačka kampanja koju provodi HDZ već puna 3 tjedna. Uspjeli su u tom kratkom roku privući 6% glasova onih koji se boje crvenih, komunjara, socijalističke privrede, manjih mirovina, pošasti droge, gay brakova....... To je samo dokaz da u Hrvatskoj postoji široka biračka baza ljudi koja politiku ne promisljaju glavom, koji ne sude stranke po prethodnom djelovanju, vec se lože na poruke s kojima su svakodnevno bombardirani sa malih ekrana.

Mene osobno zanima, prvenstveno mišljenje onih koji su glasači SDP-a, da li bi odustali od glasanja za SDP ako bi uz kampanju predstavljanja programa agresivnije krenuli napadanjem HDZ-a i evociranjem svih afera i loših poteza koje su ovom mandatu učinili?

Ja sam mišljenja da takav način kampanje neće otjerati njihovu stabilnu bazu koja je danas na 30% ali će itekako podsjetit narod na sve loše sto je HDZ učinio, te smatram da je to jedini način da se mobiliziraju dodatni glasovi.

pollitika.com

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 10:22   #2 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Datum registracije: 17-06-06
Godina: 21
Poruka: 1,993
Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex
Re: Puls – SDP gubi prednost

Kad si već uzeo sa politika.com, onda bih ja mogao nastaviti

U posljednje sam vrijeme čuo primjedbe da je Jamstvena kartica našega Ive Sanadera nestala s interneta. I da se više ne može provjeriti koliko je obećanja naš trenutni/privremeni premijer Ivo Sanader uspio/mogao/stigao ostvariti. Budući da mi se još od prošle predizborne kampanje, kada je naš Ivo ponosno maha s njom, Jamstvena kartica zalijepila za prste, evo je donosim da ju svi vide. I sami provjere ima li što istine u napisima da je odlučna HDZova Vlada RH ispunila sva predizborna obećanja. Ili, jednostavno, nisu imali vremena pa im treba mandat. Ili su samo pokrenuli Hrvatsku, ali u krivom smjeru.

E da, provjeravao sam na stranicama HDZa i nisam uspio naći Jamstvanu karticu. ne znam zašto ju sada skrivaju. Nije valjda da je se stide?!

Za one koji ne vide čitati, prepisat ću sadržaj:

SMANJENJE POREZA
Smanjit ćemo poreze i tako ojačati poduzetništvo, poljoprivredu i domaću proizvodnju.
Za razliku od drugih, mi ćemo ukloniti birokratske prepreke i omogućiti jednake uvjete svima

GOSPODARSKI RAST
Ulagat ćemo u znanost i tehnologiju, potaknuti izvoz i uvesti red u državne financije.
Za razliku od drugih, mi Hrvatsku nećemo odvesti u stečaj.

RAST ZAPOSLENOSTI
Povećat ćemo zaposlenost snažnim novim gospodarskim programima.
Za razliku od drugih, mi mlade ljude nećemo odvesti u budućnost bez nade.

RAST STANDARDA
Povećat ćemo standard boljom brigom za obitelj i umirovljenike, većim ulaganjem u školstvo i zdravstvo i poštovanjem hrvatskih branitelja.
Za razliku od drugih, mi ćemo Hrvatskoj vratiti dostojanstvo.

ČLANSTVO U EUROPSKOJ UNIJI I NATO-u
Ubrzat ćemo ulazak Hrvatske u EU I NATO.
Za razliku od drugih, koji su ugrozili naš napredak svojom neodlučnošću i nesposobnošću.

dr. Ivo Sanader

politika.com

@Iochannes

Kaj veliš na ovakvu kampanju
Vex je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 10:54   #3 (permalink)
Uvaženi forumas

Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan

Inače - kartica nije nestala - ali možda si im baš sad dao ideju

Jamstvena kartica
Citat:
Jamstvena kartica ugovor je s građanima Hrvatske u kojem dr. Sanader jamči smanjenje poreza, gospodarski rast, rast zaposlenosti, rast standarda i uvođenje Hrvatske u Europsku uniju i NATO.

Što se događa kad netko ne ispuni ugovornu obvezu?

Citat:
Nova će vlada, dodao je predsjednik HDZ-a, jačati međunarodni položaj Hrvatske i uvesti zemlju u Europsku uniju 2007. godine i NATO 2006.

Zna li tko u kojoj smo godini?

Citat:
Pokazat ćemo, rekao je dr. Sanader, da znamo put izlaska iz krize i spremni smo preuzeti odgovornost. Pokazat ćemo da u Hrvatskoj postoji znanje upravljanja državom.

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 13:20   #4 (permalink)
Uvaženi forumas

Kako neki članovi HDZa gledaju na politiku...

Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-09-07, 18:09   #5 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Vex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono neštoVex ima ono nešto
Pošalji poruku preko ICQ-a korisniku Vex Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Vex

Citat:
Jandroković: SDP je uzeo vlast na 10 milijardi dolara vanjskog duga, i zadužio na 20, HDZ je uzeo na 20 i zadužio na 30. SDP je 100% povećao dug, HDZ 50%, dakle vidi se da je HDZ smanjio porast duga

Citat:
Vama javni i inozemni dug nije isto?
Jandroković: NE
na snimci Sanader: Za malu zemlju poput Hrvatske nema razlike između javnog i inozemnog duga

Citat:
Sanader na snimci: Danas svako dijete koje se rodi dužno je 4200 dolara
Stanković: Danas kad se svako dijete rodi dužno je 7600 dolara, kako gledate na to da ćete svako dijete zadužiti skoro duplo otkada je HDZ uzeo mandat
Jandroković: Mi smo smanjili vanjski dug, to se vidi iz toga što je SDP uzeo državu sa 10 milijardi duga i doveo je na 20
Stanković: dobro ja govorim za ovaj podatak
Jandroković: Ja nemam taj podatak i nemogu ga argumentirat

Citat:
Stanković: Ako se ne varam, Tonino Picula je najavio da će Hrvatska 2006., tj. prošle godine ući u NATO, a 2007. u EU, to se nije dogodilo, jel to po vama neozbiljna, neodgovorna izjava data u predizborno vrijeme?
Jandroković:U onome trenutku to nije bilo realno, precjenili su svoje kapacitete i mogućnosti, nisu napravili dovoljno na približavanju Hrvatske EU i NATO-u, ključan iskorak je napravio tu baš premijer Ivo Sanader...
Stanković: Znate, ja sam se malo našalio, to nije rekao Tonino Picula, to je rekao premijer Ivo Sanader, ja sam to našao na vašim službenim stranicama
Jandroković: Imali smo jedan zastoj u suradnji sa Haškim sudom i tu smo izgubili godinu dana, bilo je varijanti da Hrvatska dostigne Bugarsku i Rumunjsku, međutim nismo uspjeli baš zbog odnosa sa Haagom
Stanković: Znači ipak je bilo nerealno u tom trenutku to izjaviti?
Jandroković: Ja smatram da treba biti optimističan...
Stanković: Znači ne treba olako baratat brojkama?
Jandroković: Pa treba bit optimističan

Kako ga je Stanković razvalio
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 02-10-07, 21:37   #6 (permalink)
Uvaženi forumas

Za neke će ovo biti samo još hrpa suhoparne statistike no....

Ovo bi bio slikovit prikaz "povjerenja građana" u "zaštitu" nacionalnih interesa
Broj 1. je HDZ

Jedan od ključnih nacionalnih interesa svake zemlje je i sposobnost da se sama obrani. Svi se još dobro sjećamo Domovinskog rata od čijeg završetka je prošlo tek 12 godina. Logički se nameće pitanje koliko je HV napredovao u mirnodopskom periodu? Odgovor je vrlo poražavajući.

Hrvatske oružane snage ne da nisu napredovale, nego su nazadovale i danas su marginalizirane. Stručni kadar je degradiran ili otpremljen u prijevremenu mirovinu. Vojna tehnika - zastarjela. To je najočitije u tehničkim vidovima OSRH poput HRZ i HRM. Tako se cijela flota (ako je uopće u plovnom stanju, a ne na kakvom remontu) ne može suprotstaviti jahtama ruskog milijardera Abramoviča. Podmorničarstvo je dekretom ukinuto i javnim natječajem se prodaje naša jedina podmornica . Iako Hrvatska ima 103 godine tradicije podmorničarstva i hvali se izumima poput torpeda (u reklamama kupujmo kvalitetno), HDZ-ova vlada odlučila je ukinuti taj rod kao nepotreban. Posljednji ronioci-diverzanti HRM-a preseljeni su s mora u Delnice. Gdje će roniti na Velebitu, samo HDZ ZNA

Zatim tu je HRZ. Navodno je dogovorena isporuka 10 transportnih Mi-171Š na ime klirinškog duga, ali o tome slušamo iz godine u godinu, a niti jedan helikopter još nije stigao. Stari helikopteri Mi-8 MTV padaju uokolo zbog sumnjivog održavanja s dijelovima koje kupuju čudni zaostaci iz zlatnih Zagorčevih vremena poput Agencije Alan d.o.o. Od lovačkih aviona ostalo je svega 4 para pretpotopnih MiG-21bis, koji gotovo više ničemu ne mogu poslužiti, osim paranju ušiju na nekakvim paradama. Tako HDZ-ov ministar obrane Berislav Rončević tvrdi da vojnih pilota ima dovoljno i da nije nikakav problem što je već trideset pilota napustilo HRZ, dok ih se još toliko sprema otići u Croatiju Airlines - jer oni ostaju pričuvnici. Ta izjava vam je kao da vozaču Formule 1 date da par godina vozi autobus, pa kad dođe vrijeme utrke očekujete od njega pobjedu. Drugim riječima ako pilot-lovac ne leti lovačkim avionom duže od 6 mjeseci, on mora proći opet dio obuke, samo da bi mogao poletjeti i sletjeti. O borbenoj upotrebljivosti takvog pilota da ne pričamo. Da nešto opako smrdi u HRZ-u potvrdilo je i nedavno i javno pismo vojnih pilota nezadovoljnih najnovijim kadrovskim križaljkama u - Učilištu HRZ.

HDZ je ukinuo i vojnu obuku. Koliko god mladim ljudima danas vojni rok bio odbojan, činjenica je da je to bila jedina prilika za mnoge da se upoznaju sa osnovama naoružanja i vojne tehnike. Upravo to opće poznavanje vojnih znanja pomogla su Hrvatskoj u Domovinskom ratu. Danas više nemamo ni pričuvni sastav, budući ni jedna jedina vojna vježba sa pričuvnicima od završetka rata nije održana. Sve se svelo na par profesionalnih brigada koje ukupno broje jedva 6000 ostarjelih vojnika u kasnim tridesetim (približno broju navijača na utakmici u otužnom HNL-u) - a ostatak do 18.000 su činovnici, portiri, konobari, šoferi, tajnice....
14.10.04. Na pitanje kad očekuje da će HV postići željenu fazu modernizacije, odgovorio je:
Citat:
Bit ću zadovoljan ako to bude 2015.

Napomena: podaci prezentirani u listopadu 2004. su bili od lipnja 2003. a od tada nema nekih novih spoznaja.
Zar netko stvarno vjeruje da se s takvim snagama možemo obraniti i od države-patuljka poput Slovenije?

Kako to HDZ štiti nacionalne interese? Pa HDZ čak ne želi provesti referendum o pristupanju NATO-u, već nas žele što brže bolje ugurati tamo, dok se netko ne sjeti da bi ipak bilo pametno ustrojiti vlastitu vojsku. Umjesto nametnute kupovine njihove tehnike preko višegodišnjih zajmova i rentanja, dok nam vojnici ginu za njihove naftne interese po Srednjem Istoku. I da kao Slovenci godišnje plaćamo 1,5 milijuna dolara Talijanima za dva dežurna lovca koji su parkirani u Avianu za zaštitu Slovenskog zračnog prostora!!! Jedan bi mogli rentati pola/pola sa Slovencima (valjda se neće ponoviti sindrom Krško) i još jedan unajmiti samo za nas.

Zadnji Uredio Iochannes : 02-10-07 u 21:42.
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Star 03-10-07, 06:59   #7 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 25-02-07
Godina: 57
Poruka: 888
tonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznattonini će uskoro biti poznat

Sve ovo je točno, pa se onda normalno nameće pitanje di su šoldi kad sve u državnim rukama propada. MORH poide novaca i novaca, a rezultati i spremnost nula. Narod to zna i onda su opet upitni izbori dali HDZ dobiva ili ne. Pa ovaj narod je stvarno stoka sitnog zuba, kad sebi dozvoljava da ga vodi takva bagaža. Ne znam virujte mi šta više da kažem na sve što se događa kod nas, svakodnevno na vidjelo izlazi toliko negativnosti da se čoviku naprosto gadi slušati a kamoli čitati i udubiti se u kakvu temu. Možda imam i previše godina i umoran i razočaran sam od svega što nam se događa, pa zar smo to zaslužili? Pa to ne rade niti vanjski niti unutarnji neprijatelji već naše ''strukture'', Hrvatine.
Odgovori sa citatom
Star 09-10-07, 20:09   #8 (permalink)
Vex
prof. Foruma

Ovdje mogu ubacit ovo:

Kada je Bog stvarao svijet, odlucio je svakom narodu podariti dvije
vrline. Tako su Svicarci postali precizni i poslusni.
Japanci radisni i strpljivi.
Talijani veseli i romanticni.
Spanjolci temperamentni i ritmicni.
Kada je dosao do Hrvata, Bog rece andjelu: - Hrvati ce biti pametni,
dobri ljudi i hadezeovci!
Nakon zavrsenog posla, pita andjeo: - Boze, svima si dao dvije vrline
samo Hrvatima tri.
Zar nece tako biti nadmocniji od svih drugih naroda?
Bog rece: - Hmm, imas pravo, ali kako se Bogom dane vrline ne mogu
naknadno ukidati, Hrvati ce ih imati sve tri, ali svaki Hrvat moze
imati kao i drugi samo po dvije osobine:
Tko je dobar i hadezeovac ne moze biti pametan.
Tko je pametan i hadezeovac ne moze biti dobra osoba
Tko je dobar i pametan ne moze biti hadezeovac.

I bi rijec Bozja
Vex je offline  
Odgovori sa citatom
Star 10-10-07, 12:44   #9 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 28-05-04
Godina: 31
Poruka: 1,352
kreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz masekreky se izdvaja iz mase

Ne vidim ništa loše u tome da podsjete narod na sve gafove ove vlade. Na kraju krajeva to se nas građan i tiče, zar ne?
Svakako bi trebali malo krenuti u crnjenje HDZ-a jer zaista ima razloga za to.

Evo da se prisjetim nekih bitnijh događaja: Maestro, Verona, Imotstroj, privatizacija KIM-a, Kornati, Brodosplit...ma ima toga još ali mi se ne da nabrajati.
Odgovori sa citatom
Star 11-10-07, 00:20   #10 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-08-05
Poruka: 1,385
Casey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono neštoCasey ima ono nešto
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Casey

Imam osjećaj da kod vas vlada osjećaj da će Milanović kad (i ako) dođe na vlast, svima nama, vrijednim Hrvatima, dat nekakvu financijsku dojku, iz koje ćemo mi, mali vrijedni Hrvati,neumorno sisati mlijeko blagostanja.Godinama. E pa neće bit tako, prijatelji dragi.
Onog trenutka kad osjetimo da nam standard slabi, tek tada bi mogli posumnjati da se nešto radi u korist države. Zato se ja bojim poštenih političara- oni bi me mogli natjerati da radim, da učim, da štedim .Svi smo mi mali Mamići, a takva nam je i vlast.
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: anketa, hdz, puls, sdp

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:12.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114