Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi ratni zločini u Znanost forumu; evo vrući krumpir na kojem se lomi jako puno toga u hrvatskom društvu. ono kaj mene zanima je -> ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 24-01-06, 09:23   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 21-10-05
Poruka: 8,660
silence
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku silence
ratni zločini

evo vrući krumpir na kojem se lomi jako puno toga u hrvatskom društvu. ono kaj mene zanima je -> koliko vas zna neke konkretne slučajeve gdje su hrvatske postrojbe počinile zločine i koji je vaš stav prema tome.

namjerno ne spominjem srbe, jer bi nabrajanje njihovih zločina uzelo previše vremena i nema smisla dokazivati ono što svi znamo, a to je da smo bili napadnuti, da je plan proširenja srbije stvoren 80-ih u Beogradu i da smo hvala bogu mi izašli ko pobjednici iz rata.

mene zanima koliko ljudi u hrvatskoj danas, 10 godina nakon rata, zna za neke konkretne slučajeve (ne spominjem Haag također namjerno, jer koliko god podržavam suđenje SVIM ratnim zločincima, Haag prečesto igra političku, umjesto pravne igre).
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 24-01-06, 09:34   #2 (permalink)
Ministar Obrane Foruma

Datum registracije: 15-09-05
Godina: 36
Poruka: 1,259
CroSoldier se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku CroSoldier
Citat:
Pravi autor: silence
ono kaj mene zanima je -> koliko vas zna neke konkretne slučajeve gdje su hrvatske postrojbe počinile zločine i koji je vaš stav prema tome.
Kakav odgovor i od koga očekuješ na ovo pitanje.. to je tema za birtiju, a ne za CP.. ili će ti koje kakvi šatrolozi prodavat priče... ja ču samo pratit ovu temu... sretno!
Odgovori sa citatom
Star 24-01-06, 09:44   #3 (permalink)
Banned

silence
pa i da i ne... stvarno me zanima kolko ljudi znaju o tome, puno se priča, diže se svima temperatura, ali jako malo ljudi daje konkretne dokaze ili bilo šta. ne tražim da sad neko nekog imenuje, nego nešto tipa "znam da je toga bilo", "nisam nikad čuo za takvo nešto" i slično. nemam namjeru ovo pretvorit u birtiju. ako krene tim smjerom, zatvaram topic.

dat ću ti primjer. ja sam prvo noćno dežurstvo u mjesnoj zajednici odradio sa 16 i pol godina, tada smo još dežurali po partijskoj liniji (dakle samo članovi HDZa - ovo niste očekivali pretpostavljam ) , kad je rat počeo dežurstva su bila stalna, bili smo naoružani i u sklopu Narodne Zaštite. istovremeno, dakle tokom rata, sam čuo da su naši "počistili XXXXXX od srba", nije bitno koji grad i na koga se odnosi, ali još 91 sam praktički iz prve ruke znao da je toga bilo (kasniji događaji su samo potvrdili to kaj sam čuo).

dakle, bez birtije, zanima me kolko ljudi je svjesno da se to događalo i kaj misle općenito o tome.
silence je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 15:02   #4 (permalink)
prof. Foruma

Datum registracije: 10-10-05
Godina: 31
Poruka: 1,196
Morpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono neštoMorpheus ima ono nešto
Re: ratni zločini

pa gle u ratu ima ratnih zlocina to je 100%, sigurno ih je bilo i na nasoj strani,ali gledajmo ovako ko je poceo klati po hrvatskoj srbi naravno, one jadne policajce u borovu eh pa oko za oko zub za zub mamu im je...!

baba drzi u ruci bombu i nece ju spustit na pod i naravno rat je rafal i bok to je sekunda u kojoj se djeluje, bolje ona nego pet decki jel?
e sad jel to ratni zlocin?
po meni nije, bila je naoruzana i prijetila je da ce bacit bombu.
a nekima ce to sigurno biti zlocin ali nije i gotovo.
takvih slucajeva je sigurno puno bilo i onda ona krava delponte kaze nadjen mrtav civil da je ali pod kojim okolnostima to nikoga nezanima.

i za kraj: slazem se da ratne zlocince treba pred sud bilo koje bili to srbi, hrvati ,bosnjaci ,amerikanci ,ceceni ili rusi
ali nije u redu recimo gotovina i drugi generali da odgovaraju po zapovjednoj duznosti neka ona krava nadje onoga poimenice ko je to napravio i neka mu se sudi.
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 16:14   #5 (permalink)
Ministar Obrane Foruma

Datum registracije: 15-09-05
Godina: 36
Poruka: 1,259
CroSoldier se izdvaja iz mase
Pošalji poruku preko Skype-a korisniku CroSoldier

Citat:
Pravi autor: Morpheus14
i za kraj: slazem se da ratne zlocince treba pred sud bilo koje bili to srbi, hrvati ,bosnjaci ,amerikanci ,ceceni ili rusi
ali nije u redu recimo gotovina i drugi generali da odgovaraju po zapovjednoj duznosti neka ona krava nadje onoga poimenice ko je to napravio i neka mu se sudi.
Odgovori sa citatom
Star 25-01-06, 20:17   #6 (permalink)
Banned

silence

ako babu drži bombu u ruci, naravno da to nije zločin.
mene zanima jel smatrate da je recimo ratni zločin kad neko izvede 13 ratnih zarobljenika iz kamiona i poskida ih rafalom ili kad neko iz osvete uđe u kuću u kojoj su zadržani nenaoružani civili i pobije 19 ljudi? jel zločin kad grupa ljudi izvuče nekog iz kuće ili podruma i ubije ga?

ono, koja je razlika između Ovčare i gore navedenih stvari? jel vama stvarno "mi smo se branili, pa nismo mogli počinit zločin" logika toliko bliska? vidim da i oni koji kažu da je zločina bilo, to pravdaju sa time da su srbi prvi počeli.. OK, oni su prvi počeli, a mi smo se prihvatili posla kasnije i u manjem obujmu... dal nam to daje pravo da se vidimo iznad njih?

ako neko dođe u tvoju ulicu i ubije tvog susjeda, jel ti sad imaš pravo otići u njegovu ulicu i ubiti njegovog susjeda? ili je to zločin i čisto ubojstvo?
silence je offline  
Odgovori sa citatom
Star 27-01-06, 16:06   #7 (permalink)
Starter

Datum registracije: 11-12-05
Godina: 27
Poruka: 31
shilev se izdvaja iz mase

Citat:
mene zanima jel smatrate da je recimo ratni zločin kad neko izvede 13 ratnih zarobljenika iz kamiona i poskida ih rafalom ili kad neko iz osvete uđe u kuću u kojoj su zadržani nenaoružani civili i pobije 19 ljudi? jel zločin kad grupa ljudi izvuče nekog iz kuće ili podruma i ubije ga?

ono, koja je razlika između Ovčare i gore navedenih stvari? jel vama stvarno "mi smo se branili, pa nismo mogli počinit zločin" logika toliko bliska? vidim da i oni koji kažu da je zločina bilo, to pravdaju sa time da su srbi prvi počeli.. OK, oni su prvi počeli, a mi smo se prihvatili posla kasnije i u manjem obujmu... dal nam to daje pravo da se vidimo iznad njih?

ako neko dođe u tvoju ulicu i ubije tvog susjeda, jel ti sad imaš pravo otići u njegovu ulicu i ubiti njegovog susjeda? ili je to zločin i čisto ubojstvo?
u potpunosti se slazem sa tobom!
shilev je offline  
Odgovori sa citatom
Star 28-01-06, 11:21   #8 (permalink)
Starter

Datum registracije: 06-11-05
Poruka: 8
agoon se izdvaja iz mase

Citat:

definitvno se slažem, opravdanja za ubijanje civila i nedužnih nema,bez obzira na koji rat gledali,a ne samo naš
agoon je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-01-06, 10:38   #9 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 29-01-06
Poruka: 931
sunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono neštosunka5 ima ono nešto

ako su srbi radili ratne zločine onda je logičnu da su hrvati također
sunka5 je offline  
Odgovori sa citatom
Star 29-01-06, 11:38   #10 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 30-10-05
Poruka: 334
labrador1 se izdvaja iz maselabrador1 se izdvaja iz mase

ja samo čuo jednog pripadnika jedne gardijske, neću reć broj, kako se oobno hvali kako su nakon Oluje pljačkali i ubijali po kućama starce koji su ostali. Frajer je osim toga pokupil iz tamo nekog dućana sportsku robu i to u velikim količinama i onda je tu prodaval...
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: ratni, zlocini

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 23:24.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108