| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi ratni zločini u Znanost forumu; evo vrući krumpir na kojem se lomi jako puno toga u hrvatskom društvu. ono kaj mene zanima je -> ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned | ratni zločini evo vrući krumpir na kojem se lomi jako puno toga u hrvatskom društvu. ono kaj mene zanima je -> koliko vas zna neke konkretne slučajeve gdje su hrvatske postrojbe počinile zločine i koji je vaš stav prema tome. namjerno ne spominjem srbe, jer bi nabrajanje njihovih zločina uzelo previše vremena i nema smisla dokazivati ono što svi znamo, a to je da smo bili napadnuti, da je plan proširenja srbije stvoren 80-ih u Beogradu i da smo hvala bogu mi izašli ko pobjednici iz rata. mene zanima koliko ljudi u hrvatskoj danas, 10 godina nakon rata, zna za neke konkretne slučajeve (ne spominjem Haag također namjerno, jer koliko god podržavam suđenje SVIM ratnim zločincima, Haag prečesto igra političku, umjesto pravne igre). |
| | |
| | #2 (permalink) | |
| Ministar Obrane Foruma | Citat:
__________________ > next level < | |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Banned | pa i da i ne... stvarno me zanima kolko ljudi znaju o tome, puno se priča, diže se svima temperatura, ali jako malo ljudi daje konkretne dokaze ili bilo šta. ne tražim da sad neko nekog imenuje, nego nešto tipa "znam da je toga bilo", "nisam nikad čuo za takvo nešto" i slično. nemam namjeru ovo pretvorit u birtiju. ako krene tim smjerom, zatvaram topic. dat ću ti primjer. ja sam prvo noćno dežurstvo u mjesnoj zajednici odradio sa 16 i pol godina, tada smo još dežurali po partijskoj liniji (dakle samo članovi HDZa - ovo niste očekivali pretpostavljam ) , kad je rat počeo dežurstva su bila stalna, bili smo naoružani i u sklopu Narodne Zaštite. istovremeno, dakle tokom rata, sam čuo da su naši "počistili XXXXXX od srba", nije bitno koji grad i na koga se odnosi, ali još 91 sam praktički iz prve ruke znao da je toga bilo (kasniji događaji su samo potvrdili to kaj sam čuo).dakle, bez birtije, zanima me kolko ljudi je svjesno da se to događalo i kaj misle općenito o tome. |
| | |
| | #4 (permalink) |
| prof. Foruma Datum registracije: 10-10-05 Lokacija: Zagreb (Tresnjevka) Godina: 31
Poruka: 1,196
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: ratni zločini pa gle u ratu ima ratnih zlocina to je 100%, sigurno ih je bilo i na nasoj strani,ali gledajmo ovako ko je poceo klati po hrvatskoj srbi naravno, one jadne policajce u borovu eh pa oko za oko zub za zub mamu im je...! baba drzi u ruci bombu i nece ju spustit na pod i naravno rat je rafal i bok to je sekunda u kojoj se djeluje, bolje ona nego pet decki jel? e sad jel to ratni zlocin? po meni nije, bila je naoruzana i prijetila je da ce bacit bombu. a nekima ce to sigurno biti zlocin ali nije i gotovo. takvih slucajeva je sigurno puno bilo i onda ona krava delponte kaze nadjen mrtav civil da je ali pod kojim okolnostima to nikoga nezanima. i za kraj: slazem se da ratne zlocince treba pred sud bilo koje bili to srbi, hrvati ,bosnjaci ,amerikanci ,ceceni ili rusi ali nije u redu recimo gotovina i drugi generali da odgovaraju po zapovjednoj duznosti neka ona krava nadje onoga poimenice ko je to napravio i neka mu se sudi.
__________________ ZA private sliku dadyml dajem kolekciju slika životinjskog carstva ![]() Slicke su podjeljene Jao Dadyyy ![]() ![]() |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Ministar Obrane Foruma | Re: ratni zločini Citat:
![]()
__________________ > next level < | |
| | |
| | #6 (permalink) |
| Banned | Re: ratni zločini ako babu drži bombu u ruci, naravno da to nije zločin. mene zanima jel smatrate da je recimo ratni zločin kad neko izvede 13 ratnih zarobljenika iz kamiona i poskida ih rafalom ili kad neko iz osvete uđe u kuću u kojoj su zadržani nenaoružani civili i pobije 19 ljudi? jel zločin kad grupa ljudi izvuče nekog iz kuće ili podruma i ubije ga? ono, koja je razlika između Ovčare i gore navedenih stvari? jel vama stvarno "mi smo se branili, pa nismo mogli počinit zločin" logika toliko bliska? vidim da i oni koji kažu da je zločina bilo, to pravdaju sa time da su srbi prvi počeli.. OK, oni su prvi počeli, a mi smo se prihvatili posla kasnije i u manjem obujmu... dal nam to daje pravo da se vidimo iznad njih? ako neko dođe u tvoju ulicu i ubije tvog susjeda, jel ti sad imaš pravo otići u njegovu ulicu i ubiti njegovog susjeda? ili je to zločin i čisto ubojstvo? |
| | |
| | #7 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 11-12-05 Godina: 27
Poruka: 31
![]() | Re: ratni zločini Citat:
| |
| | |
| | #8 (permalink) | |
| Starter Datum registracije: 06-11-05
Poruka: 8
![]() | Re: ratni zločini Citat:
| |
| | |
| | #10 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 30-10-05
Poruka: 334
![]() ![]() | Re: ratni zločini ja samo čuo jednog pripadnika jedne gardijske, neću reć broj, kako se oobno hvali kako su nakon Oluje pljačkali i ubijali po kućama starce koji su ostali. Frajer je osim toga pokupil iz tamo nekog dućana sportsku robu i to u velikim količinama i onda je tu prodaval... |
| | |
![]() |
| Tagovi: ratni, zlocini |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 23:24.

) , kad je rat počeo dežurstva su bila stalna, bili smo naoružani i u sklopu Narodne Zaštite. istovremeno, dakle tokom rata, sam čuo da su naši "počistili XXXXXX od srba", nije bitno koji grad i na koga se odnosi, ali još 91 sam praktički iz prve ruke znao da je toga bilo (kasniji događaji su samo potvrdili to kaj sam čuo).