| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Rebalans proračuna već u srpnju zbog izgubljenih sudskih sporova u Znanost forumu; Jutarnji.hr zanimljivo je da je država naplatila više novca nego prije i da će sad ići u ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned | Rebalans proračuna već u srpnju zbog izgubljenih sudskih sporova Jutarnji.hr zanimljivo je da je država naplatila više novca nego prije i da će sad ići u rebalans proračuna i naravno spiskati te pare, umjesto da neko sjedne i dobro razmisli kako je moguće da ima viška u proračunu i jel bi možda mogli negdi SMANJITI poreze i namete i tako dati malo više prostora gospodarstvu za razvoj .. ali neeeeee .... neće valda biti pametni u predizbornoj godini, treba to spiskati i onda naravno donjeti još veći proračun sljedeće godine ... najveći zločin su napravili kad su uveli PDV (kada je u proračun uletilo oko 9 miljardi kuna "dodatka"), pa su rebalansom to potrošili (na ništa opipljivo naravno) i onda su svake godine bazirali proračun po tome - a taj prihod je bio jednokratan (zbog uvođenja PDV) .. trebalo nam je godine da se od tog idiotizma oporavimo ... i ajmo opet isto .... blago nama s HDZom ... |
| | |
| | #2 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 613
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Rebalans proračuna već u srpnju zbog izgubljenih sudskih sporova Otkad radim u upravi, svjedok sam mnogim fenomenima toga tipa... Pristup je vrlo čudan, preležeran, spor, nonšalantan, izvršava se ono što ti kaže nadređeni a ne ono što je u interesu malog čovjeka s običnim i rješivim problemom. Dok sam radila u odvjetničkom uredu, bilo je općepoznato da kad za neku radnju imaš rok, onda prvo nju radiš. Ovdje je obrnuto, kad imaš rok, rješavaš predmet zadnji dan roka ili nakon isteka roka. Kad sam došla, bila sam vrlo nadobudna i smetale su me te stvari. Principal mi se stalno jadao kako nema vremena ni za što a ja njemu kažem: "Pa proslijedite meni neke poslove pa će vam biti lakše, naučite me nešto.". A on kaže: "A kako ću sad, nemam vremena". I tako. S vremenom se navikneš i postaneš sličan njima. Sad i ja fino većinu dana surfam. Ali mislim da uskoro odlazim na drugo, perspektivnije radno mjesto. I da, ostalo im viška novca i poslali su svim upravama na mejlove upit da što nam treba u sobama, što nam nedostaje? Ja sam odgovorila: "Dva kauča za prileći i odmoriti." Naravno da im nije u interesu štedjeti višak. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Banned | Re: Rebalans proračuna već u srpnju zbog izgubljenih sudskih sporova žalosno da nisu u stanju to usmjeriti ili u porezne olakšice ili u razvojne projekte .. HDZ je najgora pošast koju je ovaj narod ikad imao na grbači ... koji komunisti, oni su bili amateri prema razmjerama lopovluka i nemara od strane HDZa ... |
| | |
| | #4 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 14-05-07
Poruka: 613
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Rebalans proračuna već u srpnju zbog izgubljenih sudskih sporova Ali što se tiče ovog članka u Jutarnjem, čini mi se da si ga krivo protumačio. Ili se varam? Nije državi ostao višak u proračunu već manjak od ovrha koje je isplatila. A ovo što sam ti napisala za uredski namještaj maloprije, odnosilo se na konkretno tijelo uprave u kojem sam ja zaposlena, tu je ostao nekakav višak... |
| | |
| | #5 (permalink) | |
| Banned | Re: Rebalans proračuna već u srpnju zbog izgubljenih sudskih sporova Citat:
![]() Jutarnji će rađe staviti taj minus u naslov .. dakle, rebalans bi išo tak i tak, bez obzira na taj minus, jer imaju viška u proračunu ... Kaj misliš da bi oni išli to plačat da nemaju para i riskirat financijsku stabilnost zemlje u izbornoj godini? Rebalans nije, makar to Jutarnji stavlja u naslov, zbog izgubljenih sporova, nego zbog viška para u riznici... | |
| | |
![]() |
| Tagovi: izgubljenih, proracuna, rebalans, sporova, srpnju, sudskih, vec |
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 05:15.