| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Ruža Tomašić: Želim na Kirinovo mjesto u Znanost forumu; Citat: Pravi autor: silence Uopće se ne postavljam kao da sam od jučer, dapače. Postavljam se ko neko ko dobro ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #41 (permalink) | |
| Nježni predator | Re: Ruža Tomašić: Želim na Kirinovo mjesto Citat:
Većina tvojih dosadašnjih tekstova je imala i glavu i rep, i bazirala se na činjenicama. Ovaj tekst nema veze s ničim. Bazira se na nekim tvojim insinuacijama. Pa ti više ni ne priznaješ da problem narkomanije počinje u srednjim školama s maloljetnim dilerima. Osobno sam bio svijedok, imam čak i fotografije maloljetnog dilera koji svojim kolegama demonstrira kako će smotati i pušiti marihuanu. Slučaj smo prijavili policiji koja nije napravila baš ništa jer roditelji nisu htjeli potpisati dozvolu za testiranje. Opet se vraćamo na problem pretjerane zaštite maloljetnih delikvenata. Ako vozač nema pravo odbiti testiranje na alkohol ili na narkotike, zašto to maloljetni narkoman u državnij, javnoj ustanovi (srednjoj školi) može odbiti? Ja još nisam ni vidio niti mogu zamisliti rat u kojem bi hvatali generale, a pravili se da vojnici (dileri) ne postoje.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |
| | |
| | #43 (permalink) | |
| Banned | Re: Ruža Tomašić: Želim na Kirinovo mjesto Citat:
Znači, izađu na teren, pretresu osumnjičenog i ako nađu drogu kod njega, neka postupe prema zakonu. Ovo nije rat, analogija ti je jako loša. Kad sam ja reko da problem ne počinje rano? Ja samo kažem da je testiranje kontraproduktivno, pogotovo na način na koji se predlaže ... jer po tebi su onda svi oni dileri. I kaj onda s njima? Ja lijepo pitam .. kaj će škola napravit s djetetom koje "padne" na testu? Kak ćeš ti, kao učitelj (ili bilo ko drugi) znati jel taj učenik neki diler ili je zapalio prvi joint u životu? I kaj predlažeš da se napravi s takvima? Ja uopće ne govorim da problem ne postoji, nego očekujem odgovor na logično pitanje ... kaj napravit s tom djecom? Vidim da mi niko ne daje odgovor na to pitanje .... a stvarno je jednostavno. | |
| | |
| | #44 (permalink) | ||||
Policija nema ni pristup, ni kontakt s maloljetnim dilerima, a nema ni dovoljno ovlasti da bi provela tvoju ideju. Na osnovu kojih to informacija i prijava bi policija izašla na teren i pretresala osumnjičene. Pa tko ih je uopće osumnjičio. Citat:
Dobar dio djece bi ovakvim testiranjem bio zaplašen kad bi djeca znala kako je ovakovo testiranje jednostavno. Uzima se bris sa doljne usne i ništa više. Da li si možda konzultirao dječije psihologe ili bilo koju kompetentnu instituciju ili je to samo tvoj osobni stav? Citat:
Djete bi bilo pod kontrolom socijalnog radnika. Roditelji bi znali da s njihovom djecom nešta nije u redu. I što je u tom teko traumatično. Škola uopće ni ne mora dobiti na uvid rezultate testiranja. Citat:
Najgore u svemu je zabit glavu u pijesak i pravit se da problem ne postoji. Ne mogu vjerovati da je to tvoj stav, ali iz tvojih tekstova se samo to može zaključiti.
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | ||||
| | |
| | #45 (permalink) | |
| prof. Foruma | Re: Ruža Tomašić: Želim na Kirinovo mjesto Citat:
| |
| | |
| | #46 (permalink) | |||
| Banned | Re: Ruža Tomašić: Želim na Kirinovo mjesto Citat:
Citat:
Citat:
Obzirom na broj potencijalnih slučajeva, jel misliš da je socijalna služba opremljena i ekipirana za to? To uopće nije moj stav, to kaj govorim protiv lošeg plana, ne znači da zabijam glavu u pijesak. Po meni je gore pristupiti tom problemu lošim planom, nego nikakvim. Ovdi je najveći problem kaj se uopće ne pristupa korjenu problema i uzrocima, nego se djeluje na posljedice i to lošim mjerama ... | |||
| | |
| | #47 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ruža Tomašić: Želim na Kirinovo mjesto Neću qotat nikoga, ali postoje testovi koji su jako pouzdani u otkrivanju narkotika, pogotovo prilikom njihovog dužeg uzimanja. Konkretan primjer je analiza vlasi iz kose kojom se može detektirati da li je osoba uzimala marihuanu unatrag 6 mjeseci. Takva analiza bi odmah dala odgovor da li je netko jednokratno uživao marihuano, višekratno ili je kronični uživatelj! U diskusijama se ostavite metoda analiza, postoje jako kvalitetne, samo su i skupe, pa zato nisu dostupne za široku upotrebu. Da se država želi stvarno uhvatiti u koštac s problemom droga izdvojila bi novac za te aparate i svaki Dom zdravlja bi imao vrlo kvalitetne i precizne aparate. No, očito nekome nije u interesu da se droga miče s ulica. Što se tiče testiranja klinaca na droge, smatram da bi učitelji trebali biti ti koji će se dodatno educirati da znaju prepoznati simptome najčešće korištenih droga. Time bi se izbjeglo masovno testiranje, i ciljano bi se testirale sumnjive osobe. |
| | |
| | #48 (permalink) | |||||
Policiji treba omogućiti prikupljanje dokaza, između ostalog i testiranjem i privođenjem sumljivih osoba, a ne plašiti ju suspenzijama i otkazima zbog "zloupotrebe" službenih ovlasti. Citat:
Ovo si insinuirao na osnovu nekog sumljivog posta s foruma vozačice kojoj je otkriveno da je uzimala marihuanu 3 dana prije testiranja. Tada je bio problem preosjetljivih uređaja i praga tolerancije. Pa u početku su oduzimali vozačke dozvole za dvije pojedene kajsije što na instrumentu pokazuje 0,05 promila. Poslije su u pravilnikom podigli granicu na 0,1 promil. Citat:
Citat:
Madiji nisu objavljivali nikakve planove nego samo ideju i namjeru. Citat:
Nebitno je da li će moći precizno odrediti točnu vrstu opijata, ali primjete neobične promjene u ponašanju. Da li su djeca pospana, flegmatična umorna i depresivna ili apatična; imaju ogromne podočnjake, pospani i mamurni ili pak hiperaktivni, agresivni, brbljavi; zapliću jezikom i govore nepovezano, smrde po benzinu, acetonu, alkoholu, marihuani i još cijela hrpa simptoma
__________________ Pokušavam doći do istine, a ne činjenica i dovoljno sam star da ih znam razlikovati. Jerzy Kosinski | |||||
| | |
| | #49 (permalink) |
| Banned | Re: Ruža Tomašić: Želim na Kirinovo mjesto Kao što sam reko, masovne metode su nepouzdane, a one pouzdane (kosa) su jako skupe. Ja i dalje nisam čuo suvisli odgovor na moje pitanje (makar je Maslow dao neke OK prijedloga) ... šta točno napraviti s tom djecom? nadam se da ne mislite da će svi oni koji uzimaju neku drogu, prestati iste sekunde kad ih se otkrije? Kako djelovati na one koje se otkrije, ali i dalje nastave? Maslow kaže da bi djete bilo pod kontrolom socijalnog radnika. Zvuči dobro, ali kaj može socijalni radnik ako klinac nastavi? Koje su to mjere kojima bi se smanjila popularanost (da, dobre ste pročitali) droge? Prvo i sonovno, treba educirati roditelje i osobe koje NISU u doticju s drogom, treba prestati povalčiti znak jednakosti između pušenja jointa i pucanja u venu, treba objasniti da rekareacijske droge (kolko god da su štetne) nisu ni približno štetne kao heroin .. treba puno mitova srušiti - od čelavih dilera koji ubacuju drogu u piće i navlače djecu (najvjerojatniji izvor droge za srednjoškolca je kolega iz razreda, pa čak i prijatelj iz djetinjstva), preko izgleda (fenomenalno da svi misli da su ovisnici mršavi i ispijeni - opet filmovi i legende), do same klasifikacije droga (ono da joint i šrica nisu isto i da neko ko popuši joint tu i tamo nije narkoman). To je edukacija koju treba napraviti, jer dok se takve stvari ne riješe, nema tu puno pomoći, dok oni koji bi trebali voditi tu bitku ne počnu razmišljat ne takav način, ništa se neće postići. Samo kaj ovakav program zvuči kao optuživanje roditelja (Birača) za nemar i neznanje, pa nijebaš vjerojatno da će ga neko predložiti. bah .... zakaj se uopće trudim ... Izaberite Dva Pištolja, a ja vam garantiram da se ništa živo neće promjeniti, jer to kaj je HSP ponudio je rađeno na krivim premisama - umjesto da se stvarno napravi kvalitetan program, napravljeno je nešto kaj misle da će se dopasti najvećem broju potencijalnih birača, kaj su i uspijeli. Ako neko spomene loše strane, niko ni ne pokušava pročitati kaj točno piše ... |
| | |
| | #50 (permalink) | |
| Akademik Foruma Datum registracije: 24-04-07 Lokacija: S Balkana... Godina: 29
Poruka: 3,577
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: Ruža Tomašić: Želim na Kirinovo mjesto Citat:
Prema svim ovim simptomima što si ih nabrojao, može se uzdvrditi da se dijete drugačije ponaša zbog nekog razloga, ali definitivno ne možeš tvrditi da je uzrok tome droga! Na osnovu tiha simptma, učitelj može potražiti znakove koji će mu potvrditi da se radi o određenoj skupini iz koje bi mogla biti droga koju (ni)je dijete uzelo! Sami simptomi (barem ovi nabrojani - osim mirisa na marihuanu) apsolutno ništa ne govore u prilog da se dijete drogira. | |
| | |
![]() |
| Tagovi: kirinovo, mjesto, ruza, tomas ic, zelim |
« Mesićev nasljednik(ica)
|
Gledatelji 'Kontakta' Zoranu Milanoviću dali 90 posto, a Bandiću 10 posto glasova »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:46.