| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi Samo broj u Znanost forumu; Ne znam gdje bih ovo napisao , a politika mi se čini nekako najprikladnijom. Kratka priča ide otprilike ovako - prije par ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #1 (permalink) |
| Banned Datum registracije: 07-08-06 Godina: 30
Poruka: 2,370
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Samo broj Ne znam gdje bih ovo napisao , a politika mi se čini nekako najprikladnijom. Kratka priča ide otprilike ovako - prije par dana upoznam curu iz Engleske , liječnica , pedijatar , radi za međunarodni Crveni križ od ljeta 2005. , prije 15-ak dana vratila se iz Iraka gdje je provela tri mjeseca. Jutros pijem kavu s njom i krene priča o stradanjima u Iraku , posebno o djeci ... nakon podužeg razgovora upitam je ima li neke podatke , statistiku i sl. , ona obeća da će mi poslati ... i prije par minuta na mail dobijem otprilike ovo: U zadnjih 10 godina u svijetu se vodilo ili vodi 25 ratnih sukoba. 300.000 djece-vojnika sudjeluje u tim sukobima. 50 država regrutira mlađe od 18 2mil. djece je poginulo u tim ratnim sukobima 12mil. je raseljeno 10mil. će imati trajne posljedice od ratnih trauma U svijetu je oko 220mil. djece u dobi od 5-17 godina prisiljene na rad Prosječna cijena za koju roditelji prepuštaju svoju djecu "poslodavcima" je 15$ Oko 20% prisiljenih na prostituciju u cijelom svijetu mlađi su od 18 Na Filipinima je oko 60,000 prostitutki mlađih od 18 Svaki dan od posljedica gladi umire 16,000 djece Jedno svakih 5 sekundi Prošle godine 10mil. djece nije doživjelo svoj peti rođendan A ovakva je situacija u Iraku: Od 655.000 poginulih u Iraku 200.000 su djeca. Otprilike 5 puta toliko je ranjenih. 3.4 milijuna Iračana je raseljeno 25% djece u Iraku pati od kronične neuhranjenosti , 40% nema pristup bilo kakvoj obrazovnoj ustanovi. Domaćinstva u Bagdadu prosječno imaju struju 5 sati dnevno. Irak je 80-ih na srednjem istoku imao daleko najbolji zdravstveni sustav , danas je za one koji dođu u bolnicu tražiti pomoć 80% izgleda da iz bolnice izađu zaraženi nekom bolesti. Kuvajt je dobio ugovor o izgradnji nove ambasade SAD-a u Bagdadu. U Ambasadi će raditi 8000 službenika , oko će biti napravljen veliki park , unutar ambasade velika kino zgrada , bazen , restoran , sportski tereni , sve će koštati 592 mil.$ 600 milijardi $ - toliko su SAD potrošile na rat u Iraku. Svjetski godišnji budžet za naoružanje toliki je da bi se njim sva djeca svijeta 5 godina mogla besplatno školovati. |
| | |
| | #3 (permalink) |
| Regularni forumas Datum registracije: 02-07-07 Godina: 22
Poruka: 446
![]() | Re: Samo broj pa sta, i rat je potreban, to ti je tako od pocetka svijeta i tako ce biti do kraja...zato imas siromasne i bogate i srednju klasu, da toga nema svijet bo propao za koju stotinu godina...jer ratovi se vode zbog novca, dokle god postoji novac postojat ce i rat i zlocin
__________________ BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). |
| | |
| | #6 (permalink) |
![]() | Re: Samo broj zasto se rat vodi?-zbog novca, zasto kriminal postoji?-zbog novca, rat je kriminal, samo legaliziran....dokle god postoji novac bit ce kriminala i takoder rata jer novac stvara klase, daje moc...sta bi bilo da nema novca? ljude ne bih nikako nazvao racionalnima, trosili bi prirodne resurse dok ne bi zagadili cijeli svijet i dok ne bi ostali bez icega.....kao drugo, nas planet je i sada prenaseljen, rat je jedan od cimbenika koji uvjetuje smanjenje prirodnog prirastaja....jednom ce moj stari umrijeti, jednom moja stara, jednom mozda mi umre netko do koga mi je stalo na taj nacin i ja cu onda proklljinjati sve zive...ali tada cu biti za ludnicu, sada razborito govorim i smatram da je rat potreban
__________________ BDSM - je kratica za Bondage - Discipline (ili Dominace), Submission (ili Sado-) - Masochism (ropstvo/disciplina, dominacija/pokoravanje, sadizam/mazohizam). |
| | |
| | #9 (permalink) |
![]() | Re: Samo broj gdje moja nobelova?
| | |
| | #10 (permalink) | |
| Uvaženi forumas | Re: Samo broj Citat:
U ratu je istina prva žrtva.... Eshil Uzrok svih ratova je potreba - nestašica - stvarna ili umjetno generirana. Rat je inače nastavak diplomacije nekim drugim sredstvima (Karl von Clausewitz) i kao i u svemu pitanje cilja i opravdanih sredstava. Američki sustav se bazira na Machiavellievom pristupu u kojemu cilj opravdava sredstva - nažalost. I nisu uopće svjesni što se dešava jer nisu imali rat kod svoje kuće - već dugo. I kad gledamo brojne žrtve - što se dešava. To je samo vijest. Ako pogine jedan Amerikanac to je strašno, deset Hrvata - o tome se priča, 1000 Iračana - to je samo vijest koja nekad ne bude ni na naslovnici. Bitnije je da li je Paris izašla iz zatvora. Civilizacijski jaz koji se produbljuje - i svi plaćamo njegovu cijenu. Cijena rata u Iraku je nekih $440,600,000,000 i raste. Američki javni dug je nekih $8,900,000,000,000 Hrvatski je blizu 30.000.000.000 €. Nije bitno za usporedbu ali je bitan red veličine. A sve će to netko morati vratiti. See the cost in your community ![]() ![]()
__________________ Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!! | |
| | |
![]() |
| Tagovi: broj, samo |
« Sanader: '30. lipnja predstavit ću novi HDZ za novo vrijeme'
|
Mesić: Imamo vrlo aktivno obavještajno podzemlje... »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 03:08.

pusa