Idi nazad   Croportal Forum > Znanost > Politika
Registracija FAQ Lista korisnika Kalendar Pretraži Današnje Poruke Označi forume pročitanima Online igre

Politika Raspravljate o temi Samo broj u Znanost forumu; Ne znam gdje bih ovo napisao , a politika mi se čini nekako najprikladnijom. Kratka priča ide otprilike ovako - prije par ...

Odgovor

Opcije Teme
Star 05-07-07, 15:55   #1 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru
Samo broj

Ne znam gdje bih ovo napisao , a politika mi se čini nekako najprikladnijom.

Kratka priča ide otprilike ovako - prije par dana upoznam curu iz Engleske , liječnica , pedijatar , radi za međunarodni Crveni križ od ljeta 2005. , prije 15-ak dana vratila se iz Iraka gdje je provela tri mjeseca. Jutros pijem kavu s njom i krene priča o stradanjima u Iraku , posebno o djeci ... nakon podužeg razgovora upitam je ima li neke podatke , statistiku i sl. , ona obeća da će mi poslati ... i prije par minuta na mail dobijem otprilike ovo:

U zadnjih 10 godina u svijetu se vodilo ili vodi 25 ratnih sukoba.
300.000 djece-vojnika sudjeluje u tim sukobima.
50 država regrutira mlađe od 18
2mil. djece je poginulo u tim ratnim sukobima
12mil. je raseljeno
10mil. će imati trajne posljedice od ratnih trauma

U svijetu je oko 220mil. djece u dobi od 5-17 godina prisiljene na rad
Prosječna cijena za koju roditelji prepuštaju svoju djecu "poslodavcima" je 15$
Oko 20% prisiljenih na prostituciju u cijelom svijetu mlađi su od 18
Na Filipinima je oko 60,000 prostitutki mlađih od 18

Svaki dan od posljedica gladi umire 16,000 djece
Jedno svakih 5 sekundi
Prošle godine 10mil. djece nije doživjelo svoj peti rođendan

A ovakva je situacija u Iraku:

Od 655.000 poginulih u Iraku 200.000 su djeca. Otprilike 5 puta toliko je ranjenih.
3.4 milijuna Iračana je raseljeno
25% djece u Iraku pati od kronične neuhranjenosti , 40% nema pristup bilo kakvoj obrazovnoj ustanovi.
Domaćinstva u Bagdadu prosječno imaju struju 5 sati dnevno.
Irak je 80-ih na srednjem istoku imao daleko najbolji zdravstveni sustav , danas je za one koji dođu u bolnicu tražiti pomoć 80% izgleda da iz bolnice izađu zaraženi nekom bolesti.

Kuvajt je dobio ugovor o izgradnji nove ambasade SAD-a u Bagdadu. U Ambasadi će raditi 8000 službenika , oko će biti napravljen veliki park , unutar ambasade velika kino zgrada , bazen , restoran , sportski tereni , sve će koštati 592 mil.$

600 milijardi $ - toliko su SAD potrošile na rat u Iraku.

Svjetski godišnji budžet za naoružanje toliki je da bi se njim sva djeca svijeta 5 godina mogla besplatno školovati.
Ibort je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 16:40   #2 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,326
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan
Re: Samo broj

Prežalosno.
Wamp je offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 17:57   #3 (permalink)
Regularni forumas

Datum registracije: 02-07-07
Godina: 22
Poruka: 446
skin2yard je zabranio reputaciju

pa sta, i rat je potreban, to ti je tako od pocetka svijeta i tako ce biti do kraja...zato imas siromasne i bogate i srednju klasu, da toga nema svijet bo propao za koju stotinu godina...jer ratovi se vode zbog novca, dokle god postoji novac postojat ce i rat i zlocin
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 18:15   #4 (permalink)
Cobeta

Datum registracije: 01-10-05
Godina: 25
Poruka: 9,326
Wamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosanWamp ima na što biti ponosan

Da, ali tu uvijek najviše stradaju nevini, djeca.
Wamp je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 18:15   #5 (permalink)
Banned

Datum registracije: 07-08-06
Godina: 30
Poruka: 2,370
Ibort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auruIbort ima spektakularnu auru

Pa šta? Pa ništa skin ... kažu da je lako tuđim kurcem gloginje mlatit.

P.S
Ako uspiješ objasnit ,a ja ne sumnjam da hoćeš , kako bi svijet propao da nema rata garantiram Nobela.
Ibort je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 18:27   #6 (permalink)
Regularni forumas

zasto se rat vodi?-zbog novca, zasto kriminal postoji?-zbog novca, rat je kriminal, samo legaliziran....dokle god postoji novac bit ce kriminala i takoder rata jer novac stvara klase, daje moc...sta bi bilo da nema novca? ljude ne bih nikako nazvao racionalnima, trosili bi prirodne resurse dok ne bi zagadili cijeli svijet i dok ne bi ostali bez icega.....kao drugo, nas planet je i sada prenaseljen, rat je jedan od cimbenika koji uvjetuje smanjenje prirodnog prirastaja....jednom ce moj stari umrijeti, jednom moja stara, jednom mozda mi umre netko do koga mi je stalo na taj nacin i ja cu onda proklljinjati sve zive...ali tada cu biti za ludnicu, sada razborito govorim i smatram da je rat potreban
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 18:32   #7 (permalink)
Samo bahata...

Datum registracije: 14-08-06
Godina: 24
Poruka: 5,374
teica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svimateica je poznat svima

To ti je ono... jedan mrtav čovjek- tragedija; tisuću- statistika.

Prežalosno
teica je offline  
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 18:35   #8 (permalink)
dr.sc. Foruma

Datum registracije: 25-11-06
Poruka: 3,416
Adolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobarAdolon je stvarno dobar

I onda nek mi neko kaže da je Bush bolji od Hitlera...
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 18:38   #9 (permalink)
Regularni forumas

Citat:
Pravi autor: teica Pogledaj Poruke
To ti je ono... jedan mrtav čovjek- tragedija; tisuću- statistika.

Prežalosno
gdje moja nobelova?
Odgovori sa citatom
Star 05-07-07, 18:38   #10 (permalink)
Uvaženi forumas

Datum registracije: 27-10-06
Poruka: 775
Iochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavanIochannes je slavan
Pošalji poruku preko MSN-a korisniku Iochannes

Citat:
Pravi autor: skin2yard Pogledaj Poruke
pa sta, i rat je potreban, to ti je tako od pocetka svijeta i tako ce biti do kraja...zato imas siromasne i bogate i srednju klasu, da toga nema svijet bo propao za koju stotinu godina...jer ratovi se vode zbog novca, dokle god postoji novac postojat ce i rat i zlocin
Rat je sladak samo onima koji ga nisu osjetili..... Pindar
U ratu je istina prva žrtva.... Eshil

Uzrok svih ratova je potreba - nestašica - stvarna ili umjetno generirana. Rat je inače nastavak diplomacije nekim drugim sredstvima (Karl von Clausewitz) i kao i u svemu pitanje cilja i opravdanih sredstava. Američki sustav se bazira na Machiavellievom pristupu u kojemu cilj opravdava sredstva - nažalost. I nisu uopće svjesni što se dešava jer nisu imali rat kod svoje kuće - već dugo.

I kad gledamo brojne žrtve - što se dešava. To je samo vijest.
Ako pogine jedan Amerikanac to je strašno, deset Hrvata - o tome se priča, 1000 Iračana - to je samo vijest koja nekad ne bude ni na naslovnici. Bitnije je da li je Paris izašla iz zatvora.

Civilizacijski jaz koji se produbljuje - i svi plaćamo njegovu cijenu.
Cijena rata u Iraku je nekih $440,600,000,000 i raste.
Američki javni dug je nekih $8,900,000,000,000
Hrvatski je blizu 30.000.000.000 €. Nije bitno za usporedbu ali je bitan red veličine. A sve će to netko morati vratiti.

See the cost in your community

Lingua ligata tibi multos adquirit amicos!!
Iochannes je offline  
Odgovori sa citatom
Odgovor
Tagovi: broj, samo

Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta)

Opcije Teme

Pravila poruka
Vi smijete ne otvarati nove teme
Vi smijete ne odgovarati na poruke
Vi smijete ne slati privitke
Vi smijete ne urediti vašu poruku

vB Kod je Uključen
Smajlići Kod je Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Trackbacks are Isključen
Pingbacks are Isključen
Refbacks are Isključen

Trenutno vrijeme na forumu: 03:08.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114