| |||||||
| Registracija | FAQ | Lista korisnika | Kalendar | Pretraži | Današnje Poruke | Označi forume pročitanima | Online igre |
| Politika Raspravljate o temi SDP ide na korupciju i privatizaciju u Znanost forumu; sve se da uredit zakonom ... samo treba zakon pametno napisat. malo je kasno, pa mi se ne da u detalje, ... |
![]() |
| | Opcije Teme |
| | #11 (permalink) |
| Banned | Re: SDP ide na korupciju i privatizaciju sve se da uredit zakonom ... samo treba zakon pametno napisat. malo je kasno, pa mi se ne da u detalje, možemo sutra, ali meni je malo glupo da se svaki zakon koči iz ovakvih razloga .... ti branitelji koji su dobili dionice će ih eventualno jednom prodat ... i čini mali postotak vlasnika dionica u ovoj zemlji. mislim da je glupo vadit se na branitelje u ovom slučaju, jer cilj nisu branitelji. |
| | |
| | #12 (permalink) |
| Akademik Foruma Datum registracije: 11-12-06 Godina: 37
Poruka: 3,762
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: SDP ide na korupciju i privatizaciju Ma ja sam rekao i branitelji i sitni dioničari i oni koji su kupovali dionice INE (po jednom sustavu gdje nije bilo riječi o porezu, a ako će ih prodavati će morqti platiti porez). Jbg, to mi se čini kao velik dio populacije koji će biti 'navučen' na davanje podrške takvom zakonu jer misle da će 'zakvačiti' lopove, a nitko im ne kaže da će 'zakvačiti' i njih, a nitko ne garantira da će 'zakvačiti' lopove. P.S. možemo to ostaviti za drugi dan/drugu temu, ali mislim da ne možeš napisati zakon koji će npr. prisiliti stranu tvrtku koja kupuje dionice hrv. tvrtke da plati porez u RH- uvijek će morati postojati mogućnost da plati u svojoj zemlj ili nekoj 3., a da mi onda lipe tog poreza ne vidimo (a oni će biti savjesni i plaćati svojima, ili naći neku shemu da plate što je manje moguće drugdje).
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #13 (permalink) |
| Banned | Re: SDP ide na korupciju i privatizaciju naravno da ta mogućnost postoji, zato treba vidit kako se to može posložiti. osobno smatram (mala digresija) da je najveći zločin 90-ih ne toliko sama privatizacija, koliko davanje bankarskog sustava i telekomunikacija strancima za koštice i kikiriki (i mito ispod stola u stotina miliona). tu smo najviše popušili, tu je najveći problem bilo kakve razvojne strategije (ako banke ne prate gospodarstvo, onda se ne može ni stvarati nove vrijednosti). pogle kolko su rasli krediti zadnjih godina, sve je to otišlo u potrošnju, umjesto da se to investiralo i da imamo manje nezaposlenih, a veće plaće .... tu je bit problema. ako ćemo izmišlkjat ratne zločine, onda ovo treba proglasit onim kaj je - veleizdaja, prodaja Hrvatske za judine škude, izdaja svih budućih naraštaja i genocid (ok, malo pretjerujem s ovim zadnjim). |
| | |
| | #14 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: SDP ide na korupciju i privatizaciju Ma i još puno toga- od glomaznog, neučinkovitog i preplaćenog državnog aparata koji sisa ogromne količine novca do zaduživanja za potrebe istog umjesto ako se već moramo zaduživati da se neki k**ac iz tog novca stvori. ![]()
__________________ A woman who cannot make her mistakes charming, is only a female - Oscar Wilde |
| | |
| | #15 (permalink) | |
| Banned | Re: SDP ide na korupciju i privatizaciju Citat:
svi se osjećaju ko zaštićene životinje... jebote, gore od kuminizma .. "idem ja u državnu službu, imam pare, a ne moram radit" ... katastrofa ... jedino kaj proizvodimo je administracija i birokracija ... prestrašno ... | |
| | |
| | #16 (permalink) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Re: SDP ide na korupciju i privatizaciju Eh, a još jedan mali off (i moj 'pet peeve') je tzv. regionalizacija Hrvatske. To je sve super dok ne skužiš da u biti žele uvesti još jedan sloj političara između lokalne i državne razine, koji će brati masne novce i za koje možeš biti sretan ako ne rade ništa (jer onda barem ne rade štetu), i vjerojatno pripadajuću bulumentu birokracije... A ljudi će i dalje skapavati pod jarmom nameta.
| | |
| | #17 (permalink) | |||||
| Banned | Re: SDP ide na korupciju i privatizaciju Citat:
)Jutarnji.hr Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
i onda bi takav taliBandić (koji jedino zna nemilice trošit tuđi novac, preko tuđih leđa), trebo biti premijer??? majke mi mile, ako ga SDP izabere, još ću razmotrit glasanje za HDZ ... čak je i Sanader bolja opcija od taliBandića ... a reko sam da bi si prije jaja odrezo nego zaokružio HDZ ... | |||||
| | |
| | #18 (permalink) |
| Starter Datum registracije: 10-05-06
Poruka: 9
![]() | Re: SDP ide na korupciju i privatizaciju Revizija privatizacije je najveća nebuloza i svi oni koji zagovaraju istu su lažljivci i glupani, a takvima smatraju i nas.Možemo se pozivati samo na moralna načela,ali sve što je učinjeno ,učinjeno je uglavnom u okvirima zakona.Kriminalnog zakona.Netko je dao inicijativu da se utvrdi odgovornost onih koji su te zakone ozakonili.To su pravi krivci i niti jedan nije nevin ili pošteđen velikog materijalnog dobitka na štetu opljačkanih,tj. našeg naroda koji je sve to gledao i morao aplauzirati i blagosloviti jer je svaki podozriv pogled bio protuhrvatstvo.Ljudi su u vrijeme rata morali otkupljivati stanove(koji su većinom odavno plaćeni,a mogli su biti pogođeni i srušeni sutradan),kupovati dionice svojih firmi da bi zadržali posao (iako im je sudbina bila predodređena, propast ili privatizacija).Lova iz "čarapa" oteta je kroz razne lance sreće,financijske inženjeringe,banke,štedionice i naravno štedno-kreditne zadruge - sve uredno poštambiljano pravnim i financijskim pečatima (koje su čuvali razni Milasi).Nitko ljudima nije ponudio dionice HT-a,INE,auto-cesta itd.To su gore prozvani uzeli sebi i ustupili nekima drugima uz enormne "provizije".Uvedena je strategija kaosa i tada se jamilo.Jedino nas je malo spasila nesređenost zemljišnih knjiga,ali smo vrlo brzo dobili kredite da to sredimo kako bi nas mogli pokupovati i "neki" na tome dobro jamiti.Prodali su ljude,zemlju, industriju ,sve. I postali " UVAŽENI ".Izdaja kakvu povijest nije poznavala do tada. S njima se treba pozabaviti,oni su čir.Srušimo tezu "Malo nas je al smo govna". To bi bio pravi početak revizije privatizacije. |
| | |
![]() |
| Tagovi: ide, korupciju, privatizaciju, sdp |
« Jarnjak, Radić, Rebić, Laušić, Crnjac, Ademi i Norac u aneksu optužnice Haaga!
|
Preduvjeti za postanak "visokim" političarom »
| Broj korisnika koji trenutno prate ovu Temu: 1 (0 članova i 1 gosta) | |
| Opcije Teme | |
| |
Trenutno vrijeme na forumu: 20:09.

)